اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مردان بیشتر از زنان سنگ کلیه می‌گیرند


رئیس انجمن اورولوژی ایران گفت: اغلب مردان ایرانی به فکر سلامت‌شان نیستند و بیماری‌های کلیوی از جمله سنگ کلیه در مردان سه برابر زنان است، همچنین ششم اسفند هرسال مصادف با روز ملی سلامت مردان در کشور است و ویزیت‌های اورولوژیست‌ها برای مردان رایگان است.

باشگاه خبرنگاران جوان: رئیس انجمن اورولوژی ایران گفت: اغلب مردان ایرانی به فکر سلامت‌شان نیستند و بیماری‌های کلیوی از جمله سنگ کلیه در مردان سه برابر زنان است، همچنین ششم اسفند هرسال مصادف با روز ملی سلامت مردان در کشور است و ویزیت‌های اورولوژیست‌ها برای مردان رایگان است.

عباس بصیری با بیان اینکه سنگ‌های ادراری و پروستات از شایع‌ترین بیماری‌های مردانه است، اظهار داشت: متأسفانه بسیاری از مردان زمانی به پزشک و درمان مراجعه می‌کنند که فرصت‌های طلایی درمان ارزان و کم‌عارضه را از دست داده‌اند.

وی که در آستانه برگزاری "روز ملی سلامت مردان" ــ ششم اسفند ــ سخن می‌گفت عنوان کرد: با توجه به شیوع انواع بیماری‌های مردانه در کشور و کم‌توجهی اغلب مردان به سلامتی‌شان، روز ملی سلامت مردان به‌عنوان یک روز سمبلیک و برای توجه مردم و مردان به سلامتی‌شان در نظر گرفته شده است.

بصیری تأکید کرد: متأسفانه در تمام دنیا و به‌ویژه در ایران مردان بین آحاد جامعه کمترین اهمیت را به سلامتی خود می‌دهند و زمانی برای درمان و اقدام پزشکی مراجعه می‌کنند که در شرایط پیشرفته و نهایی بیماری هستند.

این جراح و متخصص کلیه و مجاری ادرار ادامه داد: از طرفی دیگر مردان در جامعه ما نقش مؤثرتری را در تأمین معیشت زندگی خانوار به‌عهده دارند و به‌دلیل اشتغالات آنها توجه به سلامتی مغفول باقی می‌ماند.

وی عنوان کرد: این روز اهمیت به‌سزایی دارد که مردان امر پیشگیری را بیشتر رعایت کنند تا در صورت بروز علائمی از یک بیماری خاص خیلی سریع برای درمان مراجعه کنند نه زمانی که کار از کار گذشته است.

شایع‌ترین بیماری‌های مردان در اورولوژی

بصیری شایع‌ترین بیماری در حیطه بیماری‌های کلیه و مجاری ادرار را بیماری‌های سنگ‌های ادراری و پروستات دانست.

وی تأکید کرد: شیوع بیماری سنگ کلیه در مردان 2 تا 3 برابر بیشتر از خانم‌ها بوده و در عین حال بیماری اذیت کننده؛ دردناک و با عوارض بسیاری است به‌گونه‌ای که در مراحل حاد بیمار را زمین‌گیر می‌کند.

رئیس انجمن اورولوژی ایران در ادامه بیان کرد: بیماری پروستات نیز یکی دیگر از بیماری‌های شایع مردانه است که در سنین بالای 50 سال خودش را به‌صورت بزرگ شدن پروستات و با اشکالاتی در مسیر ادرار نشان می‌دهد که به آن بزرگی خوش‌خیم پروستات گفته می‌شود.

وی افزود: گاهی اوقات بین 10 تا 15 درصد از این موارد می‌تواند سرطانی باشد، اما اکثر اوقات بزرگی خوش‌خیم پروستات است؛ حال آنکه نوع دفع و جریان ادرار، قطره قطره شدن و تکرر ادرار در شب بعضأ منجر به بی‌اختیاری و بی‌خوابی بیمار می‌شود که این عوامل اذیت کننده است.

این اورولوژیست تصریح کرد: در سنین جوانی هم پروستات می‌تواند با ابتلا به التهاب و عفونت منجر به سوزش و تکرر ادرار، دردهای شکمی و... بروز کند که این بیماری هم به‌نسبت شایع است.

به گزارش انجمن اورولوژی ایران؛ ششم اسفند هر سال مصادف با روز ملی سلامت مردان در کشور است که در همین راستا برنامه‌های مختلفی در زمینه اطلاع رسانی و آگاه سازی عمومی مردم و نیز ویزیت‌های رایگان اورولوژیست‌ها از سوی انجمن اورولوژی در سراسر کشور برگزار می‌شود.


ویدیو مرتبط :
مزایا و معایب عمل جراحی باز سنگ کلیه - روش های درمان سنگ کلیه - قسمت سوم

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ایرانی ها ۱۵ سال زودتر دیابت می گیرند/ دیابت در زنان بیشتر از مردان



دیابت,بیماری دیابت

ایرانی ها ۱۵ سال زودتر دیابت می گیرند/ دیابت در زنان بیشتر از مردان

رییس اداره غدد متابولیک وزارت بهداشت نسبت به کاهش سن ابتلا به دیابت به دلیل سبک زندگی ناسالم هشدار داد.

دکتر محمد علوی‌نیا با اشاره به راه‌اندازی و فعالیت واحد دیابت در 22 دانشگاه علوم پزشکی کشور، گفت: برنامه‌های گسترده‌ای برای آموزش آنلاین پزشکان در رابطه با بیماری دیابت در نظر گرفته شده است. آموزش آنلاین پزشکان از ابتدای سال 91 آغاز شد و به صورت مولتی‌مدیا، فیلم و نهایتا نیز گرفتن آزمون انجام می‌شود. یک سری از آموزش‌ها نیز به صورت پرسش و پاسخ از راه دور توسط متخصصان مربوطه انجام می‌شود.

آموزش اجباری دیابت برای پزشکان خانواده
وی همچنین مشکلات اعتباری برای آموزش پزشکان در رابطه با دیابت را مورد اشاره قرار داد و افزود: آموزش درباره دیابت برای تمام پزشکان خانواده اجباری است. به این ترتیب تمام دانشگاه‌هایی که برنامه پزشک خانواده را در مناطق تحت پوشش خود اجرا خواهند کرد باید نسبت به آموزش پزشکان عمومی حاضر در این برنامه اقدام کنند.

سن شروع دیابت از 30 سالگی است
علوی‌نیا با اشاره به برنامه غربالگری دیابت گفت: از آنجا که سن شروع دیابت نوع 2 تقریبا از 30 سالگی است، غربالگری این بیماری نیز برای سنین 30 سال به بالا انجام می‌شود. البته شیوع اصلی این نوع از دیابت از 45 سالگی به بالاست.

وی از الگوی تغذیه‌ای نامناسب، فعالیت فیزیکی ناکافی، چاقی و استعمال دخانیات به عنوان شایع‌ترین ریسک فاکتورهای ابتلا به دیابت یاد کرد و افزود: به دلیل کم تحرکی، چاقی و تغذیه نامناسب سن ابتلا به دیابت در حال کاهش است.

علوی‌نیا در مقایسه بروز دیابت در روستاییان با ساکنین شهرها گفت: میزان بروز این بیماری در جمعیت بالای 30 سال کلانشهرها حدود 10 تا 12 درصد است؛ البته میزان ابتلا به این بیماری در روستاها کمتر از شهرها و بر اساس مطالعات اولیه، حدود 8 درصد است. هرچند امروزه مقداری تعادل شهر و روستا برهم خورده است اما در مجموع در روستاها هنوز سبک زندگی روستایی حاکم است.

وی با بیان این که میزان بروز دیابت در زنان مقداری بیشتر از مردان است، درباره میزان بروز این بیماری در پایتخت نیز گفت: میزان بروز دیابت در تهران نیز مانند دیگر کلانشهرهاست./ایسنا