اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مراقب زیان‌های آگاهانه قلیان باشید



اخبار,اخبار اجتماعی,قلیان

مدیرگروه بهداشت محیط و حرفه‌ای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در قلیان حدود 4000 هزار ماده سمی وجود دارد، گفت: ما آلودگی‌ها را از طریق دهان، محیط، تنباکو و ذغال وارد بدن خود می‌کنیم.

علی‌اصغر حسنی در گفت‌وگو با خبرنگار‌ خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه خراسان، با اشاره به عوارض مصرف قلیان، بیان کرد: هر بار استفاده از قلیان برابر با استفاده دو تا سه بسته سیگار است و افرادی که در کنار کسانی که قلیان می‌کشند، قرار دارند معادل چهار تا هفت نخ سیگار استنشاق می‌کنند.

‌وی با بیان اینکه قلیانی که استفاده می‌کنیم دو ضرر مهم دارد، تصریح کرد: به دلیل رطوبت بالا در ریه‌ها دود بیشتری جذب می‌شود، همچنین حجم دود استنشاق شده بسیار آسیب‌زننده است.

حسنی با اشاره به آلودگی قلیان‌ها، اظهار کرد: هر فردی که قلیان استفاده می‌کند مقدار زیادی مونواکسیدکربن را آگاهانه وارد بدن خود می‌کند، مواقعی که اعلام می‌شود هوا آلوده است و افراد از بیرون رفتن اجتناب کنند، به دلیل وجود گاز کربن در هوا‌ست که ضررهای زیادی دارد.

‌حسنی تنباکوهای میوه‌ای را بسیار مضر دانست و افزود: این تنباکو‌ها از مواد معطر و مواد شیمیایی که آن هم معطر است، تشکیل شده و اثرات جانبی بسیار بدی دارد، علاوه بر تمام این موارد، سوختن تنباکو و دود ذغال نیز بسیار آسیب‌زا‌ست.

‌وی به مصرف قلیان در بین جوانان و نوجوانان اشاره و عنوان کرد: شاید در اوایل جوانی و نوجوانی به دلیل سالم بودن ریه متوجه آسیب‌های قلیان نشوند، اما با گذر زمان و با مصرف مداوم قلیان ضررهای زیادی به سیستم ایمنی بدن وارد می‌شود.

‌مدیرگروه بهداشت محیط و حرفه‌ای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به بیماری‌های که بر اثر استفاده از قلیان به وجود می‌آید، اشاره کرد و افزود: سرطان یکی از مهم‌ترین بیماری‌هاست که مصرف قلیان در ابتلا به آن نقش دارد.

اخبار اجتماعی - ایسنا


ویدیو مرتبط :
زیان های قلیان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مراقب خشكی پوستتان باشید.



 

 

مراقبت از خشکی پوست

 

 

متخصص بیماری‌های پوست و مو، خشكی و كاهش رطوبت هوا در فصل سرد را اصطلاحا "ثانویه به استفاده از وسایل گرم كننده در منازل و ادارات" دانست و افزود: به موجب استفاده از وسایل گرمایشی، آب موجود در هوا تبخیر می‌شود كه نتیجه آن خشكی پوست است.

 


دكتر سید مسعود داوودی در گفت‌وگو زبری و خشكی پوست، پوسته ریزی و شوره و در موارد شدیدتر ترك خوردگی را از نشانه‌های خشكی پوست برشمرد و افزود: این ترك‌ها باعث نفوذ مواد حساسیت زا به داخل پوست و نهایتا ایجاد اگزما می‌شوند.

 


وی با اشاره به شیوع خشكی پوست در فصول سرد سال (پاییز و زمستان) گفت: در این فصول حتی پوست‌های چرب خشك می‌شوند؛ اما نوجوانان در سنین پیش از بلوغ به علت كم بودن ترشحات غدد چربی ساز پوست و سالمندان به علت كاهش ضخامت چربی زیر پوست، بیشتر مستعد از دست دادن آب از پوست هستند.

 


این متخصص بیماری‌های پوست و مو به این افراد توصیه كرد تا از تعداد دفعات استحمام در این ایام خودداری كنند.

 


همچنین در محل‌هایی چون زیر بغل و كشاله ران از شوینده‌ها و شامپو بدن استفاده نكنند.

 


دكتر داوودی با بیان اینكه شوینده‌ها ضمن رفع آلودگی، برطرف كننده چربی‌ها هم هستند، ‌افزود: بهترین زمان برای استفاده از كرم‌های مرطوب كننده ۲ تا ۳ دقیقه پس از استحمام است تا رطوبت موجود حفظ شود.

 


وی استفاده از دستگاه بخور را عاملی برای افزایش رطوبت هوای داخل منزل و پیشگیری از بروز خشكی پوست عنوان كرد و یادآور شد: چنانچه پوست براثر سرما و كاهش رطوبت هوا به عارضه خشكی پوست دچار شد باید از كرم‌های مرطوب كننده با جنبه طبی و درمانی با تركیبات اوره و اسید سالیسیك استفاده شود.