اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مراقب باشید،این بیماری سالانه ۱۹ هزار مبتلا در کشور دارد



اخبار,اخباراجتماعی,درمان  سالک

مناطق مختلفی از ایران درگیر سالک هستند و سالانه حدود ۱۹ هزار نفر در کشور به این بیماری مبتلا می شوند.

 دکتر سید مهدی طبایی معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران گفت: سالک یک بیماری انگلی است که از طریق نیش پشه خاکی به انسان منتقل می شود و در محل پوست تکثیر شده و ضایعات پوستی به شکل زخم هم ایجاد می کند. این انگل در بدن برخی از موجودات زنده از جمله انسان به عنوان مهم ترین مخزن، سگ، موش صحرایی و برخی دیگر از جوندگان تکثیر می شود به طوری که وقتی یک پشه انسان آلوده ای را بگزد انگل را دریافت کرده و به انسان دیگر منتقل می کند. این بیماری در بسیاری از موارد مزمن می شود و ممکن است در طول یکسال ادامه داشته باشد.

وی افزود: مهم ترین و شایع ترین مشکل این بیماری در کشورمان لیشمانیوز پوستی است. البته انواع شدیدتری به شکل سیستمیک یا سالک جلدی مخاطی در دنیا وجود دارد که خوشبختانه این نوع در ایران کمتر دیده می شود.

این متخصص پوست و مو در ادامه با اشاره به اینکه نوع پوستی لیشمانیا به ۲ دسته تقسیم می شود گفت: سالک پوستی به دو نوع سالک های شهری یا سالک خشک و سالک های روستایی یا سالک مرطوب تقسیم می شود و طول درمان آنها با یکدیگر متفاوت است.

شیوع سالک در بیش از ۸۰ کشور دنیا
طبایی افزود: سالک یک بیماری است که شیوع جهانی دارد به طوری که بیش از ۸۰ کشور دنیا درگیر سالک هستند و ایران نیز جزء ۷ کانون مهم سالک در دنیاست البته این بیماری در افغانستان، پاکستان، عراق و حتی بخش هایی از روسیه و سوریه و چین به عنوان کشورهایی که بیشتر درگیر هستند دیده می شود.

وی تصریح کرد: گزارش سازمان بهداشت جهانی نشان می دهد که سالانه یک و نیم تا ۲ میلیون نفر در جهان به سالک مبتلا می شوند که ۹۰ درصد این موارد در ۹ کشور دنیاست که ایران هم یکی از این ۹ کشور است. طبق آمارهای موجود در کشور ما حدود ۱۹ هزار ابتلا به سالک در سال وجود دارد.

طبایی با اشاره به اینکه گزارش هایی از سالک در بیماران تهرانی وجود دارد گفت: این بیماران اغلب مسافرت به مناطق پرخطر داشتند البته استان تهران هم به عنوان یکی از استان های درگیر با این بیماری است اما عمده ترین مناطقی درگیر با این بیماری استان های اصفهان ، کرمان ، فارس، یزد، ایلام و کرمانشاه هستند.

پیشگیری مهمترین فاکتور کنترل و ریشه کنی سالک
وی با بیان اینکه مهمترین فاکتور مبارزه با سالک پیشگیری است تصریح کرد: رعایت استانداردهای لازم برای دفع زباله و فاضلاب شهری و روستایی بسیار ضروری است زیرا با این کارامکان تکثیر مخزن این انگل و تجمع پشه خاکی وجود نخواهد داشت. نکته دیگر مدیریت نخاله های ساختمانی و کودهای حیوانی و جلوگیری از تجمع آنها در مناطق مسکونی است . حتی در مناطق روستایی شکاف دیوارها و جاهایی که می تواند محل تکثیر پشه خاکی باشد باید بهسازی شوند.

طبایی با اشاره به برخی اقدامات اولیه پیشگیرانه در منزل گفت: در مناطقی که شیوع سالک بالاست باید از پشه بند در هنگام خواب و نصب توری برای پنجره ها استفاده کرد البته جمع آوری سگ های ولگرد و جلوگیری از تکثیر موش های صحرایی نیز ضروری است.

سلول درمانی روش جدید درمان برای سالک
طبایی افزود: سالک روش های درمانی مختلفی دارد که مهمترین و اصلی ترین آن استفاده از آمپول گلونتانتیم است که می تواند هم داخل عضلانی وهم در داخل ضایعات تزریق شود تا بتواند به مرور باعث از بین رفتن انگل ها شود.

وی ادامه داد: کرایوتراپی یا سوزاندن زخم سالک به عنوان روش درمانی دیگر نیز می تواند مورد استفاده قرار گیرد البته در سال های اخیرسلول درمانی نیز به عنوان روشی جدید معرفی شده است که همچنان در مرحله تحقیقات به سر می برد.

طبایی تصریح کرد: متاسفانه برای مبارزه با سالک هنوز واکسن موثری تهیه و تولید نشده است.

امکان درمان سالک در جهاد علوم پزشکی تهران
معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه امکان تشخیص و درمان سالک در مجموعه جهاد علوم پزشکی تهران فراهم است گفت: امکان تشخیص و درمان سالک در درمانگاه تخصصی پوست و مو مرکز جامع ترمیم زخم این واحد وجود دارد و بیماران می توانند با مراجعه به این مراکز درمان سالک را آغاز کنند.

اخیرا وزیر بهداشت با هشدار نسبت به شیوع سالک در ۱۷ استان کشور اعلام کرده بود که بیماری سالک به دلیل افزایش کاشت صیفی جات در برخی شهرها و نیز نابسامانی وضعیت نخاله های ساختمانی افزایش یافته است.


 اخبار اجتماعی  -  مهر 


ویدیو مرتبط :
مراقب باشید بیش از 7 هزار تعاونی غیر مجاز در کشور

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اضافه‌شدن سالانه 10 هزار نفر بیمار مبتلا به سرطان پستان در کشور



 اخباراجتماعی  ,خبرهای  اجتماعی, سرطان  پستان

رییس سازمان نظام‌پزشکی با تاکید بر این که در هر سال 10 هزار نفر از بانوان ایرانی به عنوان بیماران جدید به سرطان پستان مبتلا می‌شوند، گفت: در استان‌های شمال غربی میزان بروز سرطان پستان بالا و در استان‌های جنوب غربی میزان شیوع سرطان پستان پایین‌تر است.

به گزارش ایسنا، دکتر علیرضا زالی در حاشیه یازدهمین کنگره بین‌المللی سرطان پستان در جمع خبرنگاران با تاکید بر این که سرطان پستان یکی از سرطان‌های شایع در بانوان ایرانی است، شانس بانوان ایرانی در ابتلا به سرطان پستان را 24 تا 30 نفر در هر 100 هزار نفر ایرانی ذکر و اظهار کرد: این میزان در افرادی که سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان پستان را داشته باشند، به پنج برابر می‌رسد.

وی متوسط سن بانوان ایرانی به سرطان پستان را 40 تا 49 سالگی ذکر کرد و در عین حال یادآور شد: این میزان در کشورهای غربی بیش از 55 سال است.

زالی علت کاهش 10 سال ابتلا به سرطان پستان در بانوان ایرانی را ویژگی‌های بافت پستان ذکر کرد و در این باره توضیح داد: در بانوان جوان به دلیل آن که بافت سینه تراکم بیشتری دارد، تشخیص به موقع در سنین پایین مشکل‌تر است.

رییس سازمان نظام پزشکی با تاکید بر این که ایران از لحاظ ابتلا به سرطان پستان جزء کشورهای متوسط رو به پایین است، ادامه داد: ولی پیش‌بینی می‌شود که در سال‌های آتی شانس بروز سرطان پستان در بانوان ایرانی افزایش یابد که این به دلیل وجود عوامل خطر در کشور است.

زالی میزان باروری را از جمله عوامل خطر در بروز سرطان پستان نام برد و گفت: مطالعات نشان داده افرادی که صاحب فرزند نباشند، شانس بروز به سرطان پستان در آنها افزایش می‌یابد.

رییس سازمان نظام پزشکی بروز بلوغ زودرس را از دیگر عوامل خطر بروز سرطان نام برد و افزود: بروز بلوغ زودرس و یائسگی دیررس از جمله عوامل بروز خطر سرطان پستان به شمار می‌رود.

زالی با تاکید بر عدم استفاده از مواد غذایی حاوی چربی‌های اشباع شده افزود: میان استفاده از مواد غذایی با بروز سرطان پستان رابطه معناداری وجود دارد. چرا که میزان مصرف بیش از حد موادچربی اشباعی به ویژه پس از یائسگی شانس بروز سرطان پستان را در بانوان زیاد می‌کند.

وی چاقی‌های فزاینده در پس از یائسگی را از دیگر عوامل بروز سرطان پستان ذکر کرد و افزود: متاسفانه به دلیل کاهش فعالیت‌های ورزشی به ویژه پس از یائسگی شانس بروز سرطان پستان افزایش می‌یابد. چرا که امروزه ثابت شده فعالیت‌های ورزشی منظم هوازی به ویژه پس از یائسگی در زنان می‌تواند به طور چشمگیری در کاهش چربی و ریسک سرطان پستان موثر باشد.

رییس سازمان نظام پزشکی کمبود ویتامین D را از دیگر علل بروز سرطان نام برد و گفت:‌امروزه به دلیل تغییر سبک زندگی و آپارتمان‌نشینی در شهرها افراد کمتر در معرض آفتاب قرار می‌گیرند که این امر منجر به کاهش میزان ویتامین D در خانم‌ها شده است.

وی اضافه کرد: از سوی دیگر مواد غذایی ما به گونه‌ای است که ویتامین D به میزان کافی به افراد نمی‌رسد، از این رو ما با کمبود ویتامین D مواجه هستیم.

به گفته وی، مطالعات نشان می‌دهد که با بالا رفتن میزان ویتامین D بروز برخی از بیماری‌ها مانند سرطان پستان، ام اس و آندومتریوز کاهش می‌یابد.

زالی با تاکید بر این که مصرف داروهایی چون آسپرین و داروهای کاهش دهنده چربی می‌تواند در کاهش بروز سرطان موثر باشد، اظهار کرد: برای کاهش بروز سرطان در کشور نیاز است تا سه استراتژی خودآزمایی پستان از سوی بانوان در سنین 25 تا 40 سال، اجرای روش‌های غربالگری و استاندارد کردن روش‌های تشخیصی و درمانی اجرایی شود.

وی همچنین شیردهی را از عوامل پیشگیری کننده سرطان پستان عنوان کرد و یادآور شد: متاسفانه امروزه شاهدیم که بانوان ایرانی به فرزندان خود شیر نمی‌دهند و این در حالیست که مطالعات ثابت کرده که میان زمان کافی شیردهی و کاهش سرطان پستان یک رابطه معناداری وجود دارد.

وی با ابراز تاسف از این که در 75 درصد موارد مراجعه بانوان برای درمان سرطان پستان با توده سرطانی با بیش از یک سانت مواجه هستیم، گفت: این در حالی است که در دنیا 75 درصد موارد تشخیصی سرطان پستان مربوط به توده‌های غیر قابل لمس است. از این رو لازم است تا با بالا بردن فرهنگ مردم، کاهش عوامل خطر و جلوگیری از چاقی در زمان یائسگی اقدام به درمان زودرس سرطان پستان شود.

وی با اشاره به وضعیت امیدوارکننده در حوزه درمان سرطان‌های پستان یادآور شد: در صورتی که پروتکل‌های درمانی بتواند بیمار را برای 15 سال زنده نگه دارد، قادر هستیم تا بیماران پس از 15 سال درمان از این بیماری فوت نکنند.

وی با ابراز تاسف از تشخیص دیررس سرطان پستان در کشور خاطرنشان کرد: مطالعات نشان می‌دهد که بیشتر خانم‌های ایرانی در مراحل سوم و چهارم سرطان پستان به پزشک مراجعه می‌کنند؛ ولی در خارج از کشور 65 درصد مراجعین در مراحل اول و دوم هستند.

رییس سازمان نظام پزشکی با تاکید بر این که پراکندگی سرطان پستان در کشور در وضعیت ویژه‌ای قرار دارد، گفت: در استان‌های شمال غربی بروز سرطان پستان بالاست و در استان‌های جنوب غربی شانس ابتلا به این بیماری کمتر است که اعلام علل واقعی این امر نیاز به مطالعات بیشتر دارد.

زالی با بیان این که میزان شیوع سرطان پستان در تهران در وضعیت میانه‌ای است، اضافه کرد: تهران نه مانند برخی از استان‌ها با پرشماری و نه مانند برخی از استان‌ها با کم بودن تعداد مبتلایان به سرطان پستان مواجه است.

 اخبار اجتماعی  - ایسنا