اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مدیری اخبار هم بگوید مردم استقبال می‌کنند


الوند گفت: مهران مدیری جزو معدود شخصیت هایی است که اگر در تلویزیون اخبار هم بگوید، بیننده بسیاری پیدا می کند.

خبرگزاری مهر: خشایار الوند معتقد است مردم حاضرند پیراشکی 3 هزار تومانی بخرند اما سریال‌های شبکه نمایش خانگی را نخرند و آن را به طور غیرمجاز دانلود کنند.

خشایار الوند فیلمنامه‌نویس با بیان این مطلب که این روزها مشغول نگارش دو مجموعه «پایتخت 3» و «شوخی کردم» است، گفت: در این روزها مشغول نگارش متن سریال نوروزی «پایتخت» هستم و عوامل این سریال تلویزیونی همگی مشغول کار در این پروژه هستند تا بتوانند هرچه سریعتر آن را برای نوروز آماده کنند.

وی ادامه داد: من در «پایتخت 1 و 3» به عنوان نویسنده حضور داشتم اما در پایتخت 2 نبودم. خوشبختانه از بازخوردهای عوامل فیلم به نظر می آید از متن سریال راضی هستند و همین مسئله من را خوشحال می کند. من، محسن تنابنده و حسن وارسته طراحی داستان را برعهده داریم و در نهایت من و وارسته نگارش متن را انجام می دهیم. تنابنده نیز از متن هایی که نوشته شده بسیار راضی است.

نویسنده مجموعه «برره» با اشاره به اینکه در هنگام تولید فیلم‌های سینمایی و یا سریال های تلویزیونی تنها به مسئله فیلمنامه اهمیت می دهند و نگران متن های نوشته شده هستند، توضیح داد: دوستانی که همیشه نگران فیلمنامه ها هستند و برای چگونگی نگارش متن ها سمینار برگزار می کنند بهتر است هیئتی را برای حراست از متن در نظر بگیرند. متاسفانه هرچقدر در هنگام نگارش متن سخت می گیرند، اما بعد از آن هیچ اهمیتی به روند تولید فیلم یا سریال نمی دهند.

الوند افزود: متن در یک سریال و یا یک فیلم سینمایی گام اول کار است و باید از آن حراست شود. باید شرایطی را فراهم کنند که همان متنی را که نوشته‌شده اجرا کنند نه اینکه بازیگر، کارگردان و یا تهیه‌کننده براساس حالی که دارند متن را تغییر دهند.

وی تاکید کرد: خوشبختانه در سریال «پایتخت» اوضاع ما در زمینه اجرای متن بهتر است، سیروس مقدم کارگردانی است که وابسته به متن است، همچنین محسن تنابنده به عنوان طراح داستان، بازیگردان و بازیگر سعی می کند از متن حراست شود.

نویسنده مجموعه «قهوه تلخ» در ادامه با اشاره به اینکه علاوه بر نگارش متن «پایتخت»، متن مجموعه «شوخی کردم» به کارگردانی مهران مدیری را می نویسد، بیان کرد: مهران مدیری جزو معدود شخصیت هایی است که اگر در تلویزیون اخبار هم بگوید، بیننده بسیاری پیدا می کند. مجموعه نمایش خانگی «شوخی کردم» هر هفته تا سقف تیتراژ ظرفیت نمایش خانگی یعنی بین 400 تا 500 تا شماره منتشر می شود که می توان این میزان انتشار را قابل توجه دانست.

وی ادامه داد: متاسفانه بسیاری از افراد فروش مجموعه «شوخی کردم» را با «قهوه تلخ» مقایسه می کنند، این درحالی است که «قهوه تلخ» و استقبال بالایی که از آن شد، یک اتفاق بود چراکه مهران مدیری برای کپی نکردن این مجموعه یک تو بمیری زد و همه مردم این مجموعه را خریداری کردند.

الوند گفت: متاسفانه  این مجموعه به دلیل آن که تنها دو قسمت پایانی آن پخش نشد، باعث شد تا بسیاری از مردم از مسئله ناراحت شده و اعتراض کنند، اما هیچ گاه به این مسئله فکر نکردند که 120 قسمت از این سریال منتشر شد و با آن خندیدند و تنها 2 قسمت آخر آن را ندیدند. چرا وقتی 7 ماه کار ما را خواباندند آن هم به این بهانه که چرا قهرمانانان داستان به زمان حال سفر کرده اند، کسی اعتراض نکرد، چرا کسی پیگیری نکرد که چرا این مجموعه متوقف شده است.

وی توضیح داد: شرایط فروش در شبکه نمایش خانگی بسیار سخت است، به عنوان مثال مردم حاضر نیستند که 3 هزار تومان بدهند یک دی وی دی بگیرند، اما همان 3 هزار تومان را می دهند و پیراشکی می‌خرند. با این حال فروش «شوخی کردم» نسبت به دیگر محصولات فرهنگی و هنری بیشتر است. به عنوان مثال این مجموعه هر هفته با فروش 500 تیراژ مواجه است. این درحالی است که یک فیلم سینمایی با قیمت بلیت مشخص که هر سال افزایش پیدا می کند به فروش میلیاردی می‌رسد. همین مسئله نشان می دهد که فروش محصولات خانگی مانند «شوخی کردم» از فروش کل فیلم های پرفروش سینمای ایران بیشتر است.

این نویسنده درباره جذابیت‌های «شوخی کردم» توضیح داد: در هر قسمت 25 آیتم ساخته می شود که ممکن است از این تعداد تنها 5 آیتم را من نوشته باشم. ایده آل این است که از 25 آیتم ساخته شده، 10 آیتم درخشان، 10 آیتم متوسط و 5 آیتم ضعیف باشد، البته سلیقه در این زمینه بسیار اهمیت دارد. سلیقه های مخاطبان برای پذیرش هر آیتم متفاوت و گاهی ممکن است مخاطبان از چند آیتم در یک قسمت خوششان نیاید و گاهی ممکن است از تمام آیتم ها خوششان بیاید.

الوند در پایان گفت: مسئله این است که «شوخی کردم» مانند مجموعه «ویلای من» خنثی نیست و نقدهای بسیاری بر روی مسائل و مشکلات جامعه دارد.


ویدیو مرتبط :
وقتی مهران مدیری گوینده ی اخبار می شود

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آخرین اخبار از قسمت های باقی مانده ی سریال مهران مدیری



اخبار,اخبار فرهنگی و هنری,سریال در حاشیه

این سریال که قبلا با نام «اتاق عمل» شناخته می شد ابتدا به «مرکز حاشیه» و بعد به عنوان فعلی یعنی «در حاشیه» تغییر نام داد و در این مدت مسئولان سیما در تغییراتی این سریال را به شبکه سوم سیما بردند تا آن را به پخش نوروزی برسانند.

 سریال «در حاشیه» این روزها پیش تولید فاز دوم خود را می گذراند و تیم سازنده تولید قسمت ۲۵ به بعد را در دست دارد.


فاز اول حاشیه های مهران مدیری به پایان می رسد
«در حاشیه» قرار بود یک سریال ۹۰ قسمتی و بهم پیوسته باشد که بخش عمده داستان را اتاق عمل یک بیمارستان تشکیل می دهد و علی رغم اینکه چند تن از مسئولان حوزه بهداشت و سازمان صداو سیما از بدو تولید این اثر در پشت صحنه و جلسات ضبط آن حضور داشتند سریال در همان ابتدا به دلیل حواشی پیش آمده از جمله نامه رییس سازمان نظام پزشکی در مرحله ای متوقف و مجددا بازنویسی و تصویربرداری شد.


در این تغییرات خشایار الوند سرپرست نویسندگان این پروژه پس از چندی از آن جدا شد. این اثر که قرار بود دی ماه به پخش برسد با تولید مجدد بعضی از صحنه ها توانست مجوز لازم را برای تایید کسب کند و تیم مجددا از ۲۹ بهمن ماه مشغول به کار شد که البته اعلام تصویربرداری مجدد با حدود دو هفته تاخیر به رسانه ها اعلام شد.


 این سریال که قبلا با نام «اتاق عمل» شناخته می شد ابتدا به «مرکز حاشیه» و بعد به عنوان فعلی یعنی «در حاشیه» تغییر نام داد و در این مدت مسئولان سیما در تغییراتی این سریال را به شبکه سوم سیما بردند تا آن را به پخش نوروزی برسانند.
همزمان با پخش تیزرهای «در حاشیه» وزیر بهداشت مجددا نامه ای به رییس صداوسیما نوشت و از پخش این سریال طنز ابراز نگرانی کرد که مسئولان صدا و سیما در گفتگوهایی جامعه پزشکی و دیگران را به صبر دعوت کردند.


قسمت آخر «در حاشیه» در فاز اول سوم اردیبهشت روی آنتن می رود
آخرین اثر مدیری اما بالاخره از ششم فروردین ماه روی آنتن رفت و تغییراتی هم در پخش پیدا کرد. از جمله اینکه بیان شده بود مهران مدیری خوانندگی تیتراژ اول اثرش را بر عهده خواهد داشت اما تیتراژ بدون صدای وی روی آنتن رفت.


«در حاشیه» در زمان پخش هم از تندی ها و کم صبری ها بی نصیب نماند از نامه نگاری ها و نظرسنجی های پزشکان گرفته تا اعتراض وکلا به گونه ای که باعث شد این سریال همچنان بلاتکلیف بماند و از یک سریال ۹۰ قسمتی به سریالی در سه فاز تبدیل شود که در زمان های مختلفی به پخش می رسد و فصل های مختلف آن داستان های متفاوتی دارد و حالا فاز اول این اثر پنجشنبه سوم اردیبهشت به پایان می رسد.
به دلیل تولید و پخش همزمان فرصت برای تولید فاز دوم میسر نشد و به همین دلیل فاز دوم با وقفه روی آنتن می رود.


اتاق فکری متشکل از مسئولان سیما و سازندگان اثر
پیش از این گفته شده بود که فاز اول سریال در ۳۰ قسمت به پایان می رسد اما قرار است تیم نویسنده قسمت های پایانی را بنویسد تا بعد از ضبط آنها و پایان فاز اول، با استراحتی کوتاه مدت مشغول نگارش فاز دوم سریال شود.
هم اکنون حدود ۲۴ قسمت از سریال ساخته شده است و غیر از تیم نویسنده تیم اتاق فکر این اثر متشکل از مهران مدیری کارگردان، حمیدرضا مهدوی تهیه کننده، غلامرضا میرحسینی مدیر شبکه سوم سیما، محمودرضا تخشید رییس مرکز امور نمایشی سیما، امیرحسین آشتیانی پور مدیرگروه فیلم و سریال شبکه سه و چند کارشناس در حال طراحی فاز دوم این سریال هستند.

 

تولید فاز دوم «در حاشیه» با وقفه ای کوتاه
فاز دوم سریال «در حاشیه» که قرار است بعد از ماه مبارک رمضان روی آنتن برود این روزها در مرحله پیش تولید قرار دارد و اتاق فکر اثر به سوژه هایی برای طراحی این فاز رسیده است.
غلامرضا میرحسینی مدیر شبکه سوم سیما در گفتگوی امروز خود به خبرنگار مهر گفت: فاز دوم به گونه ای طراحی می شود که جذاب تر باشد. در این فاز شخصیت های اصلی قصه به دلیل اینکه مردم آنها را پذیرفته اند دوباره در کنار هم قرار می گیرند و حدود چهار موقعیت داستانی یا موضوع برای نگارش این فاز در نظر گرفته شده است.


تغییرات داستانی در فاز دوم
وی با اشاره به اشکالات مورد نظر در فاز اول و برطرف کردن آنها در فاز دوم بیان کرد: در فاز اول بیشتر حضور افراد مرتبط با یک شغل و یک قصه را داشتیم و خانواده ها کمتر حضور داشتند. به طور مثال حضور پررنگ تر خانواده دکتر عشقی در طول داستان انجام گرفت و حالا در فاز دوم فضا به گونه ای طراحی می شود تا بتوانیم محیط های بیشتری را نمایش دهیم و داستان های دیگری را هم داشته باشیم.


مدیر شبکه سوم سیما همچنین درباره تغییرات متن در طول کار با اشاره به واکنش ها و فیدبک ها عنوان کرد: یکی از محاسن آثاری که تولید و پخش همزمان دارند این است که می توان فیدبک ها را در روند تولید در نظر گرفت. ما با توجه به استقبال مردم و فیدبک هایی که داشتیم نقش های جواد رضویان و مهران غفوریان را تقویت کردیم وگرنه این نقش ها در ابتدا به این پررنگی نبودند.


سوژه هایی که در فاز دوم پزشکان را دور هم جمع می کند
میرحسینی درباره لهجه و تیکه کلام هایی که جواد رضویان استفاده می کند، توضیح داد: همزمان با پخش سریال ما تحقیقاتی هم از اهالی شهر قم داشتیم و جای تشکر دارد که آنها برای نقشی که جواد رضویان بازی می کند نوعی تفکیک و تمایز قایل و خواستار ادامه این نقش شدند. رضویان هم چون خودش اهل قم است کارش را به خوبی انجام می دهد و اهالی این شهر از نقش او لذت بردند.


به گزارش مهر، از نکاتی که برای فاز دوم پیش بینی شده است، طراحی فضایی است که شخصیت های اصلی سریال بتوانند در آنجا مستقر شوند و از طرف دیگر فضا به گونه ای باشد که محل تردد و حضور مردم باشد. از جمله این سوژه ها می توان به طراحی فضایی نزدیک به یک کلینیک، مجتمع آموزشی و یا ورزشی اشاره کرد.

 

بازیگرانی که در فاز اول حضور نداشتند
هرچند باید دید فضای جدید تا چه حد امکان حضور پزشکان مثبت و غیر آن را در سریال فراهم می کند چراکه در فاز اول این مجموعه چند تن از بازیگران که نامشان در تیتراژ وجود دارد و قرار بوده در ۳۰ قسمت ابتدایی حضور داشته باشند از جمله رامین ناصرنصیر، نیما فلاح و سحر ولدبیگی نقششان حذف شد.
اگرچه به گفته میرحسنی مدیر شبکه سه بازیگرانی که در فاز اول سریال حضور نداشته اند اما نامشان بوده است در فازهای بعدی مجموعه حضور خواهند داشت و این را بسیار طبیعی دانست که سریالی با این تعداد از بازیگران نتواند همه را در فاز اول مقابل دوربین داشته باشد.


با این حال فاز اول مجموعه «در حاشیه» این هفته با حاشیه ها خداحافظی می کند و گروه برای نگارش فاز دوم آماده خواهند شد. از آنجایی که طراحی فاز سوم و نهایی داستان دوران سالمندی شخصیت ها را در یک آسایشگاه سالمندان نمایش می دهد اگر این دو فاز به سرعت به نگارش و تولید برسند بعد از ماه مبارک رمضان بدون وقفه و پیوسته روی آنتن می روند.
اخبار فرهنگی و هنری - مهر