اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مدرک‌فروشی به مدیران احمدی‌نژادی



اخبار,اخبار دانشگاه,دانشگاه هنر اصفهان

اخبار دانشگاه -  گزارشی از دکترسازی در دانشگاه هنر اصفهان
مدرک‌فروشی به مدیران احمدی‌نژادی

 جذب 3 هزار بورسیه سفارشی و بی ضابطه و متقابلا ممنوعیت تحصیل و ستاره‌دار کردن صدها دانشجوی نخبه کشور فقط یکی از ثمرات دولت‌های نهم و دهم در حوزه دانشگاه‌هاست.

اما کسی شک ندارد که دادن چنین امتیازاتی به هر شخصی، یا بر اثر رانتی است که فرد خاص از آن بهره‌مند شده است، یا نتیجه بده و بستان پشت پرده‌ای است که ممکن است یک روز فاش شود. فاش شدن یکی از این موارد، از عللی بوده است که بازرسان وزارت علوم را به دانشگاه هنر اصفهان کشانده است.


   2 رئیس از یك دانشگاه
رئیس دانشگاه هنر اصفهان عضو هیات علمی همان دانشگاهی است که رئیس دولت قبلی در آن اشتغال داشت؛ یعنی دانشگاه علم و صنعت. وی از سال 84 با تغییر دولت و به تبع آن روسای دانشگاه‌ها به اصفهان آمد. دهم آذر ماه امسال تعدادی از اساتید این دانشگاه در نامه‌ای به وزیر علوم و البته در 27 بند، از تخلفات «فرهنگ مظفر» گلایه کردند و خواستار رسیدگی به این تخلفات شدند.

 

در همان حال دیوان محاسبات نیز تحقیق و تفحص خود را در این دانشگاه به عمل آورد. دیوان محاسبات دی ماه در نامه‌ای از رئیس دانشگاه هنر درباره موارد 6 گانه‌ای که در این نامه نوشته شده بود، توضیح خواست، توضیحاتی اغلب مالی که ماهیتا با تخلفات اعلام شده به وزیر علوم از سوی اساتید دانشگاه، تفاوت داشت. اما این امر از یکی از بزرگ‌ترین گاف‌های رئیس این دانشگاه در اعطای دکترا بدون کنکور و بده بستان پشت پرده این عمل پرده برمی‌داشت.


   مدیر نزدیک به مشایی و دکترای 600 میلیونی
«اسفندیار حیدری‌پور» مدیر عامل سابق منطقه آزاد قشم، قبل از عزیمت به سمت این جزیره اقتصادی، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان بود. هر چند که در آشفته بازار میراث فرهنگی در دولت‌های نهم و دهم، بسیاری اعتقاد داشتند که او یکی از بهترین مدیران استانی این سازمان است. اما پس از انتقاد یکی از نمایندگان اصفهان در مجلس هشتم، وی با حالت قهر از سمت خود استعفا داد.

 

اما به دلیل نزدیک بودن به حلقه مشایی و ارتباط صمیمی‌اش با بقایی، پس از استعفا به حیات خلوت این گروه، یعنی مناطق آزاد رفت. او در زمان حضورش در اصفهان، رابطه نزدیکی با دانشگاه هنر اصفهان و رئیس این دانشگاه داشت تا این که پس از رفتن به قشم و در ابتدای سال تحصیلی 92-91 بدون آزمون، در مقطع دکترای این دانشگاه در رشته شهرسازی اسلامی پذیرفته می‌شود.

 

درست 4 روز بعد از آغاز به تحصیل مدیر عامل سابق منطقه آزاد قشم در مقطع دکترا در دانشگاه اصفهان، این منطقه آزاد، قراردادی پژوهشی به مبلغ 600 میلیون تومان با دانشگاه هنر اصفهان برای طرح «شیب دراز قشم» امضا می‌کند، قراردادی که معاون اداری، مالی دانشگاه هنر کارفرمای آن و رئیس این دانشگاه پیمانکار آن است. البته پیمانکار، یعنی همان رئیس دانشگاه در ابتدای امر مبلغ 291 میلیون و 800 هزار تومان نیز دریافت می‌کند.


   قانون و نظر دیوان محاسبات
چنان که دیوان محاسبات کشور نیز در نامه خود به رئیس دانشگاه هنر اصفهان اعلام کرده است، طبق قانون «منع مداخله کارکنان دولت در معاملات دولتی» وی نمی‌توانسته است به عنوان پیمانکار این پروژه معرفی شود. همچنین دیوان محاسبات در این نامه به این نکته اشاره می‌کند که پذیرش و اشتغال به تحصیل مدیرعامل منطقه آزاد قشم، بدون آزمون ورودی در سال 91 نیز، با توجه به این که وی طرف قرارداد این دانشگاه درباره طرح پژوهشی یاد شده است، ممنوع است.

 

این امر همچنین مغایر با آیین‌نامه ممنوعیت ادامه تحصیل کارگزاران دولت در ساعات اداری مصوب 1373 نیز هست. البته باید به این نکته هم اشاره کرد که حیدری‌پور تا پیش از تحصیل در مقطع دکترای شهرسازی اسلامی، به هیچ وجه در رشته‌ای مرتبط با رشته مقطع دکترا تحصیل نکرده است. زیرا وی دارای مدرك کارشناسی و کارشناسی ارشد مدیریت است.

 

از این رو این پرسش مطرح می‌شود كه چه طور ممکن است فردی با مدرک غیرمرتبط که جزو نخبگان نیز نبوده است، بدون کنکور برای تحصیل در رشته‌ای پذیرفته شود؟ جالب‌تر این که مصاحبه علمی را نیز طبق مستندات دانشگاه با موفقیت پشت سر گذاشته است. همه این‌ها در حالی است که دانشجویی که مغایر با قانون در مقطع دکترا پذیرفته شده است، سال دوم تحصیلی خود را می‌گذراند و سه ترم تحصیلی را هم گذرانده است و به احتمال زیاد این روز‌ها در گیر و دار تحویل پایان‌نامه است.


   انبار باروت؛ منتظر جرقه
آن چه دیوان محاسبات کشور به صورت مستند به آن اشاره کرده است، فقط یکی از مواردی است که اعضای هیات علمی دانشگاه هنر اصفهان در نامه به وزیر علوم به آن اشاره کرده اند. اما همین نامه توانسته است باعث گسیل هیات بازرسی وزارت علوم به سمت این دانشگاه شود. این در حالی است که تشکل‌های دانشجویی این دانشگاه در بیانیه‌هایی جداگانه به اقدامات مظفر اعتراض کرده‌اند.
 اخبار دانشگاه - قانون


ویدیو مرتبط :
مغازه های مدرک فروشی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مدیران احمدی نژادی در دولت جدید ؛ تدبیر یا ساده انگاری؟! / «لبخند رضایت» احمدی نژاد، مرتضوی و ...



مدیران احمدی نژادی در دولت جدید ؛ تدبیر یا ساده انگاری؟! / «لبخند رضایت» احمدی نژاد، مرتضوی و ...

در شرایطی که تغییر رویکرد خورشید، واضحاً و مشخصاً برای ماندگاری مدیر این روزنامه است، مشخص نیست وزیر کار و همچنین اعضای هیات مدیره تامین اجتماعی، به چه دلیل و برچه اساسی این مدیر نفوذی و حامی ششدانگ مشایی و مرتضوی، را نگه داشته اند!

روزنامه خورشید که توسط برخی از نزدیکان محمود احمدی‌نژاد، به صاحب امتیازی سازمان تأمین اجتماعی فعالیت می کند ، در شرایطی که در ایام دولت دهم عناوینی چون «بولتن جریان انحرافی» را با افتخار یدک می کشید، اینک با چرخشی چندش آور، به حامی دولت یازدهم بدل شده است.

این روزنامه اولین روزنامه ای بود که آذر ماه 91 و ماهها قبل از ثبت نام رسمی نامزدها، با اعلام خبر حضور رحیم مشایی در انتخابات، نتوانست ذوق زدگی خود را پنهان کند.

 

محمود احمدی‌نژاد,رحیم مشایی


این روزنامه، در آخرین شماره این روزنامه در سال 92 نیز با انتشار قطعه ای ادبی از خودش، این طور به کاندیدای مورد علاقه اش ادای دین کرد:

 

محمود احمدی‌نژاد,رحیم مشایی

 
و البته این هم جدیدترین تیتر خبرساز روزنامه متعلق به سعید مرتضوی و واکنش عجیب تر به کابینه حسن روحانی:

 

محمود احمدی‌نژاد,رحیم مشایی

 
این روزنامه در تازه ترین تغییر رویکرد، تیتر زیر را در مورد سخنان رییس جمهور منتشر کرده است.

 

محمود احمدی‌نژاد,رحیم مشایی

 
تدبیر یا ساده انگاری؟!
یک منبع مطلع گفت: در شرایطی که تغییر رویکرد خورشید، واضحاً و مشخصاً برای ماندگاری مدیر این روزنامه است، مشخص نیست وزیر کار و همچنین اعضای هیات مدیره تامین اجتماعی،  به چه دلیل و برچه اساسی این مدیر نفوذی و حامی ششدانگ مشایی و مرتضوی، را نگه داشته اند!

وی ادامه داد: اگر تغییر ادبیات متملقانه این روزنامه باعث شده هیات مدیره تامین اجتماعی جا به جایی وی را عقب بیاندازد، نشاندهنده اوج ساده انگاری آنان است چرا که این روش، خصیصه ی ذاتی مدیرانی است که «عاشق صندلی» خود هستند!

او ادامه داد: جالب آن است که این خصیصه تنها در این مدیر ظهور و بروز نداشته، بلکه بسیاری از مدیران احمدی نژادی با تغییر رویکرد خود، به پست های چشمگیری دست یافته اند!

وی با بیان اینکه "مصادیق در این مورد زیاد است"، مثال زد: مثلاً آقای جمعه ای که معاون آقای بهداد بوده ، اخیراً به عنوان رئیس مرکز اطلاع‌رسانی و امور بین‌الملل وزارت کشور انتخاب شده است .

او ادامه داد: آقای احمدی نژاد، مشایی و احمدی نژاد حتی فکرش را هم نمی کردند که مدیران آنان نه تنها ابقاء شوند که در برخی موارد، ارتقاء رتبه هم پیدا کنند. با این حال و در شرایطی که برخی با درک اشتباه از شعار رییس جمهور، مدعی «تدبیر» در تصمیماتی چنین هستند، نمی دانند که در اوج ساده انگاری، لبخد رضایت بر لبان چهره هایی جای رساخته اند که از سوی ملت طرد شده اند .

 

این سه نفر نیک می دانند، از این فرصت چه بهره هایی را می توان ببرد، لذا در برابر این اتفاقات سکوت می کنند و جالب تر آنکه با هر تغییر کوچکی، داد رسانه هایشان با ادعای «عزل های یکشبه» بالا می رود تا به خیال خود، هزینه تغییرات در دولت جدید بالا برود.

این منبع مطلع با رد ایده ی «تغییرات اتوبوسی همزمان با تغییر دولت ها» ، با بیان اینکه «این اتفاق در دولت آقای احمدی نژاد به شدیدترین شکل ممکن به وقوع پیوست»، گفت: مقصود من هرگز حمایت از تغییرات اتوبوسی یا استفاده از نیروهای خدوم نیست، مسئله این است که حفظ برخی نیروهای خاص در دولت، اولاً به بهانه «تدبیر» اقدامی غلط است، ثانیاً باعث شبکه سازی این جریان ها می شود و ثالثا: این اتفاق ، به تشدید اقدامات متملفانه و دروغپردازی منجر می شود

وی تصریح کرد:  برخی افراد با تغییرات سطحی که تنها در ادبیات خود داشته و به تملق دولت جدید و نیروهای ارشد وزارتخانه های پرداخته اند. این روش ، نوعی «کلک سخیف» و «توهین آمیز» را در ذهن متباد می کند که جا دارد مدیران دولت به آن توجه کند.

این منبع اضافه کرد: این نکته نیز باید گفته شود که بسیاری از این مدیران، به عنوان نیروهای نفوذی دولت قبل عمل کرده و مطمئناً با پایان این دولت، این به اصطلاح «تدبیر» دولت یازدهم را به سود جریان متبوع خود مصادره کرده و نمک دان می شکنند./انتخاب