اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مدارک کدام دانشجویان معتبر نمی‌شود؟


بر اساس اعلام سازمان امور دانشجویان، شیوه اعتبار سنجی دانشگاههای خارج از کشور که دانشجویان ایرانی متقاضی تحصیل در این دانشگاهها هستند تغییر کرده است.

خبرگزاری مهر: بر اساس اعلام سازمان امور دانشجویان، شیوه اعتبار سنجی دانشگاههای خارج از کشور که دانشجویان ایرانی متقاضی تحصیل در این دانشگاهها هستند تغییر کرده است.

اداره کل دانش آموختگان این سازمان، جزئیات ضوابط و مقررات عمومی در ارزشیابی مدارك دانشگاه های خارج از كشور بعد از می 2013 را به این شرح اعلام کرد.

شیوه آموزشی: تحصیل دانش آموخته بر اساس مفاد این آئین نامه، حضوری، نیمه حضوری و یا غیر حضوری تعیین می شود، حتی اگر در مؤسسه ذی ربط به عنوان حضوری ثبت‌نام كرده باشد. تحصیلات مکاتبه‌ای، از راه دور، مجازی، الکترونیکی، مبتنی بر اینترنت و مانند آنها نیز فقط غیر حضوری شناسایی می شوند.

طول دوره تحصیل و اقامت

مدت زمان رسمی دوره های آموزش عالی هر مؤسسه به استناد تقویم آموزشی رسمی مربوط بررسی و مطابق با جدول 1 همطراز می شود و حداقل مدت زمان اقامت الزامی دانشجویی دانش آموخته در كشور محل تحصیل برای تطبیق به انواع تحصیلات حضوری و نیمه حضوری، به استناد گذرنامه ارائه شده به اداره كل، به شرح همان جدول تعیین می شود.

جدول 1: طول دوره های تحصیلی و حداقل مدت (ماه) اقامت دانشجویی برای انواع تحصیلات حضوری و نیمه حضوری

دوره تحصیل

طول دوره تحصیلی

حداقل مدت اقامت دانشجویی لازم برای تحصیلات حضوری

حداقل مدت اقامت دانشجویی لازم برای تحصیلات نیمه حضوری

کاردانی

24

16

--

كارشناسی سه ساله

36

24

--

كارشناسی چهارساله

48

32

--

كارشناسی ارشد ناپیوسته

24

16

--

كارشناسی ارشد پیوسته

60

40

--

دكترای سه ساله

36

24

18 ماه

دكترای چهارساله

48

32

24 ماه


برای ارزشیابی مدارك تحصیلی، علاوه بر مفاد این آئین نامه، ضوابط و مقررات عمومی و ضوابط خاص آموزشی هر كشور كه به پیشنهاد اداره كل و تصویب شورای ارزشیابی اطلاع رسانی می شود و در سایت سازمان درج می شود، مورد بررسی و توجه قرار می‌گیرد و رعایت مفاد آنها از طرف دانش آموخته طی دوره تحصیل، الزامی است.

مدارك تحصیلی دانش آموختگان پس از وصول به اداره كل، به لحاظ تطبیق با مدت اقامت دانشجویی برابر جدول 1 مورد بررسی قرار گرفته و به شرح زیر اقدام می شود.

الف- مدارك تحصیلی حضوری در همه مقاطع قابل ارزشیابی است.

ب- مدارك تحصیلی ناشی از تحصیلات نیمه حضوری و غیر حضوری در هیچ‌یك از انواع دوره‌های تحصیلی كاردانی، كارشناسی و كارشناسی ارشد، قابل ارزشیابی نیست.

تبصره: درج عبارت "نیمه حضوری" و "غیر حضوری" در ارزشنامه های دوره های دكتری كه صادر می شود، ضروری است.

یادآوری: اداره كل از دریافت مدارك تحصیلی ناقص معذور است. تشكیل پرونده برای تعیین مراحل ارزشیابی صرفاً برای مدارك تحصیلی كامل امكانپذیر است.

مدارک تحصیلی در چارچوب مقاطع رسمی داخل کشور و شامل كاردانی، كارشناسی، كارشناسی ارشد و دكتری ارزشـیابی می‌شود. كمیسیون های ارزشیابی مدارك برای تعیین عنوان رشته تحصیلی،  رشته و گرایش تحصیلات پیشین را نیز مورد توجه قــرار می دهند.

مدارک تحصیلی رشته های مرتبط با "زبان و ادبیات فارسی" از تمام مؤسسات معتبر مورد تایید وزارت، در مقاطع تحصیلی کارشناسی و کارشناسی ارشد، با بررسی کیفی جامع و دقیق قابل بررسی و ارزشیابی است، اما مدارک رشته زبان و ادبیات فارسی دوره دکتری کشورهای خارجی، حتی از شبه قاره، تاجیکستان و افغانستان قابل بررسی و ارزشیابی نیست.

ارزشیابی مدارک "زبان خارجی ثالث" بنا به تشخیص كمیسیون ارزشیابی مدارك و با بررسی كیفی صورت می گیرد.

مدارک تحصیلی دوره های شش ساله دامپزشکی (MVM6) در صورت ارایه پایان نامه و گذراندن حداقل 220 واحد در مقطع "دکـترای عمومی حرفه ای دامپزشکی" و بدون نیاز به ارایه پایان نامه و دوره های پنج ساله دامپزشکی با ارایه پایان نامه، " کارشناسی ارشد دامپزشکی" ارزشیابی می شود.

اعتبار سنجی:

یكایك مؤسسات و شعب آنان در کشورهای مختلف، بر اساس ویژگی‌های عمومی، آموزشی، پژوهشی و فناوری، اداری ـ مالی و رفاهی بررسی و به یكی از گروههای زیر سطح بندی می‌شوند و به نحو مقتضی از طریق اداره كل اطلاع رسانی می شود.

گروه الف: مؤسسات ممتاز

گروه ب: مؤسسات خوب

گروه ج: مؤسسات متوسط

گروه د: مؤسسات ضعیف

گروه هـ‌: مؤسسات غیرقابل قبول

تبصره: مدارك تحصیلی مؤسسات غیرقابل قبول، به هیچ عنوان ارزشیابی نمی شود.

ارزشیابی مدارك تحصیلی كاردانی

مدارك تحصیلی كاردانی تمام مؤسسات چهار گروه اول شامل ممتاز، خوب، متوسط و ضعیف، پس از بررسی و اطمینان از صحت صدور و تعلق آن، ارزشیابی و ارزشنامه مربوط صادر می شود.

ارزشیابی مدارك تحصیلی كارشناسی

متناسب با سطحی كه هر یك از مؤسسات، اعتبار سنجی شده اند، مدارك تحصیلی كارشناسی مربوط به شرح زیر ارزشیابی می شود:

برای مؤسسات ممتاز و خوب، در صورت داشتن مدرك دیپلم دوازده (12) ساله یا پیش دانشگاهی معتبر

برای مؤسسات متوسط و ضعیف، علاوه بر شرط مندرج در بند 6-1 لازم است:

الف- معدل دیپلم یا پیش دانشگاهی دانش آموخته، حداقل 14 به بالا یا همطراز آن باشد

ب- رشته تحصیلی دانش آموخته با رشته تحصیلی دبیرستانی و پیش دانشگاهی وی سازگار باشد

ج- در صورت نداشتن شرایط بندهای الف و یا ب، مشروط به شركت در آزمون كتبی و مصاحبه علمی و احراز توانمندی های علمی تخصصی و حرفه ای متقاضی

ارزشیابی مدارك تحصیلی كارشناسی ارشد

متناسب با سطحی كه هر یك از مؤسسات، اعتبار سنجی شده اند، مدارك تحصیلی كارشناسی ارشد مربوط، به شرح زیر ارزشیابی می شود:

مدارك تحصیلی صادره از مؤسسات ممتاز و خوب، به شرط داشتن مدرك كارشناسی معتبر

مدارك تحصیلی صادره از مؤسسات متوسط و ضعیف، علاوه بر داشتن مدرك كارشناسی معتبر، لازم است:

الف- رشته تحصیلی كارشناسی ارشد با رشته تحصیلی مقطع كارشناسی هم راستا باشد

ب- معدل كل مدرك كارشناسی حداقل 14 به بالا یا معادل آن باشد

ج- در صورت نداشتن هر یك از شروط الف و یا ب، به شرط بررسی کیفی و احراز توانمندی‌هی علمی ـ پژوهشی و حرفه‌ی متقاضی از طریق اخذ آزمون، مصاحبه علمی، ارائه مقاله علمی ـ پژوهشی، حسب مورد یك یا همه آنها به تشخیص كمیسیون‌های ارزشیابی مدارك تحصیلی.

ارزشیابی مدارك تحصیلی دكتری

متناسب با سطحی كه هر یك از مؤسسات، اعتبار سنجی شده اند، مدارك تحصیلی دکتری مربوط، به شرح زیر ارزشیابی می شود:

مدارك تحصیلی صادره از مؤسسات ممتاز، مشروط به داشتن مدرك كارشناسی ارشد معتبر

مدارك تحصیلی صادره از مؤسسات خوب، علاوه بر شرط مندرج در بند 8-1، لازم است:

الف- داشتن مدرك كارشناسی و كارشناسی‌ارشد معتبر از دانشگاههای داخل و یا مؤسسات گروه‌های ممتاز یا خوب

ب- داشتن رساله كیفی به تشخیص متخصصین مرتبط منتخب كمیسیون ذی ربط ارزشیابی مدارك

ج- در صورت نداشتن شرط الف، ضمن دارا بودن مدارك تحصیلی معتبر در مقاطع كارشناسی و كارشناسی ارشد و پایان نامه كیفی، مشروط به بررسی کیفی و احراز توانمندی‌هی علمی ـ پژوهشی و حرفه‌ی متقاضی و برگزاری جلسه دفاعیه، درخواست مقاله (یا مقالات) علمی ـ پژوهشی به تشخیص كمیسیون.

مدارك تحصیلی مربوط به مؤسسات متوسط، به شرط داشتن معیارهای زیر:

الف- داشتن مدرك كارشناسی ارشد معتبر با معدل حداقل 15 به بالا و همچنین مدرك كارشناسی معتبر

ب- ارتباط مستقیم رشته تحصیلی دكتری با رشته تحصیلی مقطع كارشناسی ارشد

ج- داشتن رساله كیفی به تشخیص صاحب‌نظران متخصص منتخب كمیسیون ارزشیابی مدارك ذی ربط

د- چاپ حداقل 2 مقاله علمی ـ پژوهشی مستخرج از رساله

تبصره: مدارک تحصیلی دوره دکتری صادره از موسسات ضعیف غیر قابل بررسی و ارزشیابی است.

سایر مقررات

مدارک تحصیلی مربوط به دوره های نیمه حضوری و غیر حضوری در مقطع دکتری صرفاً برای مؤسسات ممتاز و خوب با رعایت شاخصهای مربوط و محدودیت های زیر (بریكسانی كه از تاریخ تصویب این آئین نامه، شروع به تحصیل در دوره‌های نیمه حضوری و غیر حضوری نمایند، ) قابل بررسی و ارزشیابی هستند.

الف- مدارك تحصیلی ناشی از تحصیلات نیمه‌حضوری و غیر حضوری مؤسسات ممتاز و خوب، حسب مورد همانند مقررات مربوط به  مدارك تحصیلی صادره از مؤسسات متوسط.

ب- داشتن استاد راهنمای دوم داخلی، از اعضای هیأت علمی دانشگاهها كه مجاز به داشتن دانشجوی دكتری هستند و مبتنی بر اخذ موافقت رسمی از معاونت آموزشی دانشگاه و پرداخت هزینه های مربوط به تشخیص دانشگاه

مدارك تحصیلی ناشی از تحصیلات نیمه حضوری و غیر حضوری مؤسسات متوسط و ضعیف غیرقابل ارزشیابی هستند.

پرداخت تمامی هزینه های مربوط به ارزشیابی مدارك تحصیلی بر عهده متقاضی است.

مقالات علمی پژوهشی مندرج در مواد 7 و 8 لازم است واجد شرائط زیر باشند:

الف- دانش آموخته مؤلف اصلی آنها باشد

ب- موضوع و محتوای آنها، هم راستا با پایان نامه تحصیلی یا رساله دكتری باشد.

ج- به تشخیص كمیسیون ذی ربط ارزشیابی مدارك در نشریات علمی ‌پژوهشی دارای نمایه بین‌المللی معتبر منتشر شده باشد.

برای ارزشیابی مدارک تحصیلی، ارائه اصل و فتوكپی كلیه مستندات مورد اشاره در این آئین نامه با داشتن مهرهای معتبر مراكز صادر كننده الزامی است.

تبصره: مدارك خارج از كشور علاوه بر این باید به مهر و تأیید نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در خارج از كشور رسیده باشد.

مدارک تحصیلی مقطع دکتری که بدون گذراندن دوره کارشناسی ارشد و پس از اتمام دوره کارشناسی اخذ شده باشد، قابل بررسی و ارزشیابی نیست.

تبصره: كسانی كه دارای مدرك كارشناسی با درجه ممتاز باشند، در صورتی كه به علت ممتاز بودن به صورت مستقیم و بدون گذراندن دوره كارشناسی ارشد، به دوره دكتری موسسات ممتاز و خوب وارد شده باشند، مدرك تحصیلی دكتری آنان، مشروط به بررسی و تأیید كیفیت رساله و ارزیابی توانمندی‌های علمی پژوهشی متقاضی از طریق انجام مصاحبه تخصصی و یا درخواست مقاله و رعایت كلیه ضوابط و مقررات، به ماخذ دكتری قابل بررسی و ارزشیابی است.

در هنگام ارزشیابی همزمان مدارک تحصیلی دو مقطع متوالی تحصیلی، چنانچه مدرک تحصیلی مقطع قبلی از مؤسسه ای اخذ شده باشد، که آن موسسهاز نظر مرجع قانونی ذیربط معتبر ولی از نظر وزارت معتبر نباشد، اما مدرک تحصیلی مقطع بالاتر از مؤسسه معتبر گروههای ممتاز و خوب باشد، مدرک تحصیلی مقطع بالاتر به ترتیب با ضوابط مربوط به مؤسسات متوسط و ضعیف ارزشیابی خواهد شد.

درصورتی كه مدرك تحصیلی مقطع بالاتر از موسسه معتبر گروه‌های متوسط و ضعیف باشد، مدرك مقطع مورد نظر غیرقابل ارزشیابی است.

مدارك تحصیلی دانش آموختگانی که با مدرک دارای ارزش استخدامی و یا معادل، در یكی از مؤسسات معتبر ادامه تحصیل داده و مدرک بالاتر دریافت کرده باشند، مدارك آنان غیرقابل بررسی و ارزشیابی است.

انتخاب پایان نامه یا رساله در ارتباط با نیازهای داخل كشور، منوط به داشتن یک استاد راهنمای دوم از میان اعضای هیأت علمی دانشگاه‌هاست.

مدارک تحصیلی مربوط به رشته های تحصیلی هنری، صنعتی و مانند آنها که علاوه بر دروس نظری، مهارتهای حرفه ای خاصی نیز از سوی مؤسسه محل تحصیل به دانشجویان ارائه می شود، مشروط به اعتبار مؤسسه، بر اساس ضوابطی که به تصویب شورای ارزشیابی مدارك تحصیلی خواهد رسید، است و در ارزشنامه صادره در كنار ذكر مقطع تحصیلی، كلمه  "حرفه ای" نیز درج می شود.

حذف واژه "معادل " از ارزشنامه های صادره قبلی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد، منوط به تکمیل و دریافت مدرك تحصیلی مقطع تحصیلی بالاتر از دانشگاه یا مؤسسه معتبر گروههای ممتاز و خوب و یا  کسب حداقل هشتاد درصد نـمـره آخرین فرد پذیرفته شده در آزمون ورودی مقطع بالاتر سازمان سنجش آموزش کشور است.

بررسی و ارزشیابی مدارك مقطع دكتری رشته‌های مربوط به زبان و ادبیات (عربی، روسیه و ...) كه نیازمند انتشار مقاله در نشریات دارای نمایه بین‌المللی است، می‌تواند در قبال ارائه مقالات چاپ شده در نشریات علمی ـ‌ پژوهشی معتبر در كشورهای مربوط (كشورهای عربی، روسیه و ...) انجام پذیرد.

صدور اصل ارزشنامه، منوط به امضای تعهدنامه دانش آموخته، مبنی بر اعلام موافقت کتبی با رأی صادره كمیسیون‌های ارزشیابی مدارك و نیز پرداخت وجه تمبر الصاقی و سایر هزینه‌های مربوط در صورت نیاز خواهد بود.

تجدید نظر خواهی

هر گونه درخواست تجدید نظر و یا اعتراض به نتایج ارزشیابی، صرفاً تا یک سال پس از صدور گواهی موقت قابل طرح و بررسی است. بدیهی است پس از صدور اصل ارزشنامه، هیچگونه اعتراضی قابل وصول و بررسی نخواهد بود.


ویدیو مرتبط :
باغ ویلا 1000 متری رویایی با تمامی اسناد و مدارک معتبر در شهریار

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سرنوشت مدارک دانشجویان/ناگفته‌های تجمیع واحدهای علوم تحقیقات دانشگاه آزاد



اخبار ,اخبار دانشگاه ,مدارک دانشجویان دانشگاه آزاد

 

اخبار دانشگاه - ناگفته‌های تجمیع واحدهای علوم تحقیقات دانشگاه آزاد/ سرنوشت مدارک دانشجویان

معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد به جزئیات کامل ایجاد و تجمیع واحدهای علوم تحقیقات و برخی موارد درباره ادعای رشته های بدون مجوز در دانشگاه آزاد، اشاره کرد.

مجتبی علوی فاضل در گفتگو با خبرنگار مهر درباره چرایی راه اندازی واحدهای علوم و تحقیقات، جزئیات مجوزهای رشته های این واحدهای دانشگاهی و علت تجمیع علوم و تحقیقات استانها با واحدهای جامع استانها، به مهمترین موارد اشاره کرد.

وی ابتدا به علت راه اندازی واحدهای علوم و تحقیقات در کشور اشاره کرد و گفت: 8 واحد علوم و تحقیقات همانند سایر واحدهای دانشگاهی مجوز لازم برای فعالیت را از شورای گسترش وزارت علوم دریافت کرده بودند. یعنی فرایندهای موافقت اصولی، تصویب رشته، جذب هیأت علمی، تامین ساختمان و آزمایشگاه و حتی موافقت قطعی این واحدها توسط وزارت علوم صادر شده است. , واحدهای علوم تحقیقات تهران، اصفهان، خوزستان، فارس، خمین، کرمانشاه، تبریز و سیرجان شامل این مجوزها می شوند.

علوی فاضل با بیان اینکه در یک دوره زمانی تصویب رشته های دانشگاه آزاد اسلامی با بی مهری وزارت علوم مواجه شد، اظهار داشت: رشته هایی که به این وزارتخانه ارسال می شد به علت نگاهی که نسبت به دانشگاه آزاد وجود داشت به سختی انجام می شد و به این دلیل که دانشگاه غیردولتی است با کاهش پذیرش دانشجو به علت افزایش رقابت بین داوطلبان در سایر دانشگاهها، مواجه شد. دانشگاه آزاد در ورود به کاردانی و کارشناسی همچنین دکتری حرفه ای 820 هزار ظرفیت ایجاد کرد ولی 300 هزار ظرفیت از عدد اصلی خالی مانده است که چند علت دارد.

معاون سنجش و پذیرش یکی از مهمترین علتهای خالی ماندن این ظرفیت را کاهش داوطلبان و رقابت سایر دانشگاهها با دانشگاه آزاد اسلامی، عنوان کرد و گفت: زمانی دانشگاه آزاد اسلامی را متهم به گسترش کمی کردند و وزارت علوم که معترض توسعه کمی در دانشگاه آزاد اسلامی بود خود اقدام به گسترش بی ضابطه کمیت در دانشگاههای تحت مدیریتش کرد و این اقدام را برای محدود کردن پذیرش دانشجو توسط دانشگاه آزاد در گذشته انجام داد.

وی افزایش متقاضیان در دوره های تحصیلات تکمیلی را همسو با کاهش متقاضیان در سایر مقاطع دانست و ادامه داد: هر چند دانشگاه آزاد اسلامی امکان پذیرش دانشجو در تحصیلات تکمیلی را با توجه به امکانات مورد نیاز داشت اما وزارت علوم روند مجوز رشته ها را تسهیل نمی کرد؛ بنابراین مسئولان وقت دانشگاه آزاد تصمیم گرفتند از یک امتیازی که دارند استفاده کنند.

علوی فاضل در این باره، اظهار داشت: امتیاز داشتن مجوز تحصیلات تکمیلی در واحدهای علوم تحقیقات مصوب كه از آن دانشگاه آزاد بود، مقرر شد با نظارت واحد علوم تحقیقات تهران، رشته های کارشناسی ارشد و دكتری در اختیار استانها قرار گیرد و در واقع شعبات یا پردیسهای علوم تحقیقات تحت پوشش علوم تحقیقات تهران فعال شدند بنابراین به علت عدم همكاری مناسب در ایجاد رشته در واحدهای دانشگاه آزاد، شعبات یا پردیسهای علوم تحقیقات به وجود آمدند.

معاون دانشگاه آزاد در ادامه، گفت: پردیسهای علوم تحقیقات با مجوز هیأت امنای دانشگاه آزاد ایجاد شدند، در واقع نخستین مرجعی که باید گسترش دانشگاه آزاد را تایید و تصویب کند، هیأت امنای دانشگاه است که وزیر علوم هم یک عضو هیأت امنا است.

وی با بیان اینکه علوم و تحقیقات در استانهای کشور به نام پردیس شعبه زد، ادامه داد: پس از شروع مدیریت میرزاده بر دانشگاه آزاد، مقرر شد این ظرفیتها در علوم تحقیقاتها به چند دلیل تثبیت شود. نخست اینکه برخی مشکلات در واحدها و پردیسها وجود داشت از جمله اینكه هنوز فضای فیزیکی این پردیسها آماده نبود و ساختمان نداشتند و هیأت علمی تمام وقت هم به میزان کافی جذب نشده بود و صدور مدرک دانشجویان پردیسها هم دچار مشکلاتی بود.

علوی فاضل با بیان اینکه طی یکسال گذشته تمایل داشتیم با همکاری مناسب وزارت علوم مجوز رشته های علوم تحقیقاتها را از شورای گسترش این وزارتخانه دریافت کنیم، افزود: به جای اینکه پردیسها تحت پوشش علوم و تحقیقات تهران دانشجو بگیرند قصد داشتیم به طور مستقل از وزارت علوم مجوز دریافت کنیم اما این فرایند زمان بر بود چون تصویب هر رشته حداقل یکسال به طول می انجامید. اما طبق مذاکراتی که با وزارت علوم برگزار شد دنبال راهی برای حل مشکلات دانشجویان و تثبیت ظرفیت ایجاد شده در تحصیلات تكمیلی بودیم.

وی با اشاره به وضعیت استقرار واحدهای علوم و تحقیقات در استانها، گفت: به عنوان مثال، کلاسهای آموزشی یک ساختمان از واحد خوراسگان استان اصفهان در اختیار علوم تحقیقات اصفهان قرار گرفته بود این در حالیست که واحد علوم تحقیقات از نظر میزان دانشجو، استاد و حتی امکانات نسبت به واحد خوراسگان دچار نقایصی بود که موازنه منفی میان این دو مرکز آموزشی ایجاد می کرد. جالب اینجا بود که دانشجویان هر دو مرکز در یک سلف سرویس و یک دانشگاه اما با دو عنوان متفاوت تحصیل می کردند حتی استادان خوراسگان در علوم تحقیقات تدریس می کردند اما یک عنوان واحد خوراسگان و یک عنوان دیگر علوم تحقیقات بود. در واقع اگر این دو واحدها را تجمیع می کردیم مزیتهایشان با هم جمع می شد نه اینکه یک واحد لنگان لنگان فعالیت کند و واحد دیگر در حسرت نداشتن رشته باشد.

وی ادامه داد: اینجا بود که بحث تجمیع علوم و تحقیقاتها به جز تهران مطرح شد و پردیس ها و شعب علوم و تحقیقات با واحدهای جامع استان تجمیع شدند و به این علت که واحدهای جامع از امكانات و توانمندی های بیشتری برخوردار بودند نام واحد تجمیع شونده هم نام واحد اصلی شد. به عنوان مثال واحد علوم و تحقیقات خوزستان با واحد اهواز تجمیع و تبدیل به واحد جامع اهواز شد.

به گفته معاون دانشگاه آزاد، دانشجویان در یک واحد جامع که برند معتبری هم محسوب می شود و دارای استانداردهای آموزشی مورد تایید وزارت علوم است به ادامه تحصیل مشغول می شوند و تجمیع کلی واحدها از سال تحصیلی آینده عملیاتی شده و دیگر به جز تهران، واحد علوم و تحقیقاتی در سطح کشور نخواهیم داشت.

علوی فاضل درباره انتقال دانشجویان به واحدهای تجمیع شده، تاکید کرد: در هیچ کجای کشور، دانشجویان واحدهای تجمیع علوم و تحقیقات نیاز به مسافرت به شهر دیگر ندارند و این اتفاق صرفاً برای واحد اصفهان رخ داده است كه در حال بررسی نظرات و تصمیم گیری هستیم در 41 واحد و پردیس، 56 رشته مصوب داشتیم اما بعد از تجمیع تعداد رشته های مصوب به 1553 افزایش یافت.

وی درباره مدارک دانشجویان واحدهای تجمیع شده علوم و تحقیقات، گفت: دانشجویانی که از گذشته در علوم و تحقیقات پذیرفته شده اند یا رشته تحصیلیشان مصوب علوم تحقیقات است یا از علوم و تحقیقات تهران مجوز دریافت کرده، حتی ورودیهای 93 که واحدهای علوم و تحقیقات را انتخاب کرده اند با همان روال قبل دانش آموخته می شوند.

به گفته وی، تمام مدارک صادر شده از دانشگاه آزاد اسلامی بر اساس قانون از اعتبار و ارزش یکسانی برخوردار است به این دلیل که مورد تایید وزارت علوم هستند. حتی براساس قانون ارزش مدارک تحصیلی دوره های با آزمون و بدون آزمون در این دانشگاه، یکی است.

وی خاطرنشان کرد: دانشجویان و اساتید اطمینان كامل داشته باشند كه رویكرد مسئولان دانشگاه آزاد ارتقا كیفیت و تثبیت شرایط دانشگاه مطابق با استانداردهای آموزش عالی است و در این زمینه نیاز به كمك و همفكری و تلاش همه مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی است.
اخبار دانشگاه - مهر