اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مخدرهای دیجیتالی، کشیدنی های شنیدنی!


اگر تا دیروز کاسب سرچارراه، فندک، پایپ و زرورق، پازل نشئگی را کامل می‌کرد، امروز این پازل، با دست‌وپا کردن یک اتاق تاریک، یک هدفون، اینترنت و یک فایل صوتی خاص کامل می‌شود؛ فایل‌های خاص و موسوم به مخدرهای دیجیتالی!

خبرگزاری تسنیم: اگر تا دیروز کاسب سرچارراه، فندک، پایپ و زرورق، پازل نشئگی را کامل می‌کرد، امروز این پازل، با دست‌وپا کردن یک اتاق تاریک، یک هدفون، اینترنت و یک فایل صوتی خاص کامل می‌شود؛ فایل‌های خاص و موسوم به مخدرهای دیجیتالی!

این روزها موضوع روی آوردن جوانان به مواد مخدر و محرک، به موضوعی داغ برای نهادهای فرهنگساز، امنیتی، انتظامی، قضایی و... تبدیل شده؛ موادی که با تحریک بخشی از مغز، احساس کاذب سرخوشی و نشئگی را برای مصرف کنندگان آن‌ها به ارمغان می‌آورد و این حس خوش و تحریک خاص مغز، به اندازه‌ای برای مصرف کنندگان لذت بخش است که آن‌ها را وادار به تجربه استفاده مجدد از این مواد کرده و پس از مدتی، اعتیاد به مصرف این محرک‌ها و مخدرها را برای مصرف‌کنندگانشان به ارمغان می‌آورد؛ موضوع اعتیاد مصرف مواد افیونی، محرک و... به اندازه‌ای مصیبت‌بار است که امروز شاهدیم بسیاری از سرقت‌ها، جنایت‌ها، معضلات اجتماعی و خانوادگی، ریشه در مصرف این مواد و اعتیاد به مصرف آن‌ها دارد.

 اما فارغ از موادشناخته شده و سنتی، و ورود محرک‌های مختلف همچون شیشه، LSD، قارچ‌ها و... مدتی است که نوع جدیدی از مخدرها و محرک‌های نوظهور پا به بازارهای جهانی گذاشته‌اند و کاملاً با انواع شناخته شده این مواد متفاوت هستند؛ محرک‌ها و مخدرهایی که در انواع و آثار مختلف، به صورت دیجیتالی تولید شده و در دنیای مجازی دست به دست می‌شوند؛ محرک‌ها و مخدرهایی که از طریق امواج صوتی، همان تاثیر مخدرهای سنتی و گاهاً قویتر از آن را برای مصرف کنندگانشان به ارمغان می‌آورند؛ امواجی که این روزها بازار خوبی در کشورهای غربی و حتی عربی برای خود دست‌وپا کرده‌اند و به عنوان «مخدرهای دیجیتالی» در میان جوانان شناخته می‌شوند.

 Digital Drug و I-DOSINGها بخشی از Binural Beats هایی هستند که این روزها به مخدرهای صوتی شهرت یافته‌اند؛ فایل‌های صوتی خاصی که می‌توانند با پالس‌های تولید شده با فرکانس‌های متفاوت برای هر گوش، تاثیر خاصی بر بخش‌های مختلف مغز بگذارند و تجربه متفاوت مواد مخدر و محرک صنعتی و سنتی را در مغز به وجود آورند؛ این اختلاف فرکانس‌های پخش شده در هرگوش می‌توانند اثر متفاوت هریک از مواد مخدر و محرک همچون کوکائین، تریاک، اسید، مرفین، آدرنالین، کراک، هروئین، حشیش، ماریجوانا، ریتالین و بسیاری از مواد دیگر و حتی الکل را در مغز مصرف کنندگان شبیه سازی کنند.

 این درحالی است که حتی برخی از سایت‌های ارائه دهنده این مخدرهای دیجیتالی، با توجه به تاثیر هریک از آن‌ها، این مخدرها و محرک‌ها را در بخش‌های مختلف و مطابق با تاثیر هریک از مخدرها و محرک‌های موجود، طبقه بندی بندی کرده‌اند.

البته تاریخچه شناخت اثر شنیدن فرکانس‌های متفاوت از هر گوش، به سال 1839 برمی‌گردد که «هاینریش ویلهلم داو» توانست این اثر را کشف کند. ولی از اوایل قرن بیستم، پزشکان به تاثیر این فرکانس‌ها در مباحث درمانی و کنترل درد و خاصیت تسکینی آن دست‌ یافتند. البته این خاصیت بر اثر ایجاد ضربان میان دو فرکانس صوتی پخش شده در هر گوش به وجود می‌آید به شرط آنکه اختلاف فرکانس، کمتر از 30 هرتز باشد.

همچنین با دستکاری این ضربان و فرکانس ورودی به هریک از گوش‌ها می‌توان اثرات مخدرها و محرک‌های مختلف را شبیه سازی کرد و برخی‌ها مدعی آن هستند که این اصوات می‌تواند در کاهش وزن، میزان یادگیری، تقویت حافظه و غیره نیز تاثیرگذار باشد.مصرف این مواد در سال 2010 در کشورهای غربی به اندازه‌ای بود که حتی روزنامه واشنگتن پست هم در واکنش به این موضوع، مطلبی را در این خصوص منتشر کرد و به ادعاهای والدین و برخی از مخاطبان این مخدرهای دیجیتالی پرداخت؛ البته گرچه در این گزارش، دفتر مقابله با مواد مخدر آمریکا، عنوان کرده که تا آن زمان هیچ مستنداتی در خصوص تاثیر مشابه این مخدرهای دیجیتالی با مخدرها و محرک‌های دیگر نیافته است.

 ولی در عین حال تاکید دارد که در دست نبودن مستندات کامل این ادعا، به این معنا نیست که می‌توان این مخدرهای صوتی را گوش داد!اثرات مخرب استفاده از این مخدرهای دیجیتالی به اندازه‌ای بودکه دفتر مبارزه با مواد مخدر ایالت اوکلاهاما در سال 2010 و بر اساس برخی گزارشات واصله به این مرکز، نسبت به مصرف این موارد هشدار داد؛ این در حالی است که برپایه گزارشات کشورهای عربی، موج استفاده از این فایل‌های صوتی به این کشورها رسیده و بسیاری از جوانان عرب به دنبال تجربه این مخدرهای دیجیتالی هستند.

موضوع استفاده از مخدرهای دیجیتالی به اندازه‌ای جدی است که حتی سایت‌های منتشر کننده این مخدرها نیز با هشدارها و پیام‌های WARNING، نسبت به ورود به صفحات دانلود این موزیک‌ها و استفاده از آن برای افرادی که از مشکلات ذهنی و روحی رنج می‌برند هشدار داده‌اند و در فیلم‌های منتشر شده از آثار مصرف این مخدرها نیز، تاثیرات خطرناک استفاده از آن‌ها کاملاً هویدا است.

در پایان باید خاطرنشان کرد جای امیدواری است که استفاده از این مخدرهای دیجیتالی، هنوز در کشورمان به صورت فراگیر در میان جوانان باب نشده است ولی آگاهی بخشی به خانواده‌ها و جوانان و همچنین مسئولان امر باعث می‌شود تا سیاست‌های مناسب و قابل اطمینانی در مبارزه با این مخدرهای جدید در پیش گیریم؛ چراکه بسیاری از سایت‌های اینترنتی که اقدام به فروش و حتی امکان دریافت رایگان این موزیک‌ها را برای مخاطبانشان مهیا کرده‌اند، در دسترس عموم قرار دارند و عدم توجه به فعالیت این سایت‌ها و آزاد بودن دسترسی به آن‌ها می‌تواند لطمات جبران‌ناپذیری را وارد آورد.


ویدیو مرتبط :
بخیه های جذبی بهتر است یا کشیدنی ؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سرخوشی با مخدر‌های شنیدنی!/مخدرهای دیجیتالی از شایعه، انکار تا واقعیت



 اخباراجتماعی ,خبرهای  اجتماعی, مخدر های دیجیتالی

موضوع مخدر های دیجیتالی از مباحث داغ این روزها است که در صورت اثبات وجود آن جامعه جوان را به شدت مورد آسیب قرار خواهد داد.

به گزارش  باشگاه خبرنگاران جوان،در طول سالهای اخیر شاهد  ظهور و شیوع انواع متعددی از مواد محرک و مخدر بوده ایم که هر کدام در فرایندی خاص از هیجانات و تخدیر مغز و بدن ،جسم و روح را تحت تاثیر قرار می دهند.

در روزگاران نه چندان دور تنها گونه هایی خاص از مواد مخدر موسوم به سنتی همچون تریاک،هروئین و حشیش، جامعه هدف خود را مورد تخریب و تخدیر قرار می داد،اما امروزه تعدد مخدرات صنعتی(که عوارض و تبعات آن به مراتب فزاینده تر از مخدرات سنتی است)در اشکال مختلف ،سرمایه انسانی جامعه را نشانه گرفته است.

در این بازار پرتلاطم و شوم مخدرات صنعتی و سنتی،چندی پیش رسانه ها به نوعی خاص از مواد مخدر پرداختند، تحت عنوان مخدرهای صوتی یا دیجیتالی.

فرایند تاثیرگذاری این نوع خاص از روان گردان های صوتی یا دیجیتالی به گونه ای است که با رسیدن سیگنال های دریافتی به گوش،سلول های پیام رسان مغزی را تحت تاثیر قرار می دهند که ظاهرا خروجی و نتیجه آن بسان مواد مخدری همچون کوکائین،ماری جوانا،اکستازی و...فعالیت مغزی را با دگرگونی هایی همراه می سازد.

**پیشینه مخدرهای دیجیتالی
از اوائل قرن بیستم،پزشکان با تحقیقات و مطالعاتی که بر روی فرکانس های صوتی عملیاتی کردند،به واقعیت هایی از تاثیر گذاری امواج مورد اشاره بر مغز پی بردند.

مینو پور رجب،کارشناس ترک اعتیاد و مددکار اجتماعی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران در خصوص مخدرهای دیجیتالی عنوان کرد:از منظر علمی،تاثیر امواج صوتی بر مغز اثبات شده است،اما تاکنون مصداق بارزی از شناسایی این مخدر در ایران گزارش نشده ،امری که سردار علی مویدی،رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر نیز به آن اشاره کرده است.

با وجود شبهات وتردیدهایی که در خصوص مخدر دیجیتالی مطرح می شود،اما با قاطعیت نمی توان در خصوص رد یا تکذیب وجود آن اظهار نظری داشت و موارد مطروحه در این خصوص در حد گمانه زنی بوده است.

سردار مویدی،رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا نیز در خصوص رویکرد پلیس در برابر چنین اخبار و شنیده هایی می گوید : هنوز موردی رسمی در این خصوص گزارش نشده اما پلیس دقت نظر لازم را در این خصوص لحاظ خواهد کرد و با توجه به دانلودهای رایگان موسیقی که در فضای مجازی به وفور مشاهده می شود،دستگاه انتظامی نسبت به رصد و شناسایی آن تلاش و دقت نظر کافی را اعمال می کند.

**  شرطی شدن مغز
رضا مهرپور،روانشناس و مددکار اجتماعی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران در تشریح فرایند و نوع کارکرد مخدرهای دیجیتالی گفت:اساسا آنچه را که مغز در فرایند شرطی شدن به آن نیاز پیدا کند و در صورت عدم تامین و مهیا ساختن آن با واکنش های مغزی و عصبی همراه می شود تحت عنوان اعتیاد نامگذاری می شود.

وی افزود:انکار مخدرهای دیجیتالی قطعی نیست،زیرا تاثیر اثرات و امواج صوتی بر مغز غیر قابل انکار است و دور از ذهن به نظر نمی رسد که فرکانس های شنیداری بر میزان  دوپامین مغز موثر واقع شود.

مهرپور گفت:برخی گمان می کنند اعتیاد صرفا با وارد کردن موادی خاص به بدن از طریق خوراکی،استنشاق،جذب و یا تزریق معنا و مفهوم پیدا می کند،اما به واقع هر آنچه که مغز به آن وابسته شود،نوعی از اعتیاد قلمداد می شود که اعتیاد به اینترنت نمونه ای از آن به شمار می رود و امروزه شاهد هستیم بخش قابل توجهی از انسان ها را همراه و درگیر خود ساخته و کلینیک هایی بسیاری برای ترک آن در کشورهای توسعه یافته دنیا راه اندازی شده است.

** چه باید کرد؟
مهرپور در خصوص نحوه ترک مخدرهای دیجیتالی گفت:با توجه به اینکه هنوز بصورت رسمی شاهد کشف و ضبط چنین مخدری نبوده ایم،نمی توانیم برای ترک آن نیز اظهار نظر دقیقی داشته باشیم ، اما آنچه که مبرهن است اساسا ترک اعتیاد مستلزم انگیزه و اراده قوی است که با بهره مندی از مشاوره های تخصصی،صبر و حوصله،مهیا شدن شرایط محیطی،آموزش و اطلاع رسانی و در یک کلام رفع انگیزه هایی که مسبب سوق پیدا کردن به چنین مسیرهایی می شود تحقق می یابد.

 اخبار اجتماعی  -  باشگاه خبر  نگاران