اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مخالف دولتی شدن حوزه علمیه هستیم


رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: حوزه های علمیه باید استقلال خود را حفظ کنند و ما مخالف دولتی شدن این نهادهای دینی هستیم.

مهر: دکتر علی لاریجانی بعدازظهر پنجشنبه در نشست صمیمی با روحانیون مستقر و مسئولان فرهنگی بخش کهک قم اظهار کرد: بخش کهک که به نام فیلسوف بزرگ جهان اسلام ملاصدرا متبرک است باید مورد توجه خاص قرار گیرد.

وی اضافه کرد: بخش مهمی از زندگی پرطراوت علمی ملاصدرا در کهک رقم خورد و ایشان یکی از استوانه‌های تفکر فلسفی هستند که بخش مهمی از آثارشان را در این منطقه نوشته یا از نظر فکری سامان داده‌اند. بنابراین این فکر باید به نسل جدید شناسانده شود.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با تحسین اراده امام جمعه کهک در ایجاد مدارس علمیه در شهرهای مختلف تأکید کرد: چیزی که تفکر دینی را به شکل سالم و صحیح در جامعه حفظ می‌کند حوزه‌های علمیه است.

وی تاکید کرد: در سالهای گذشته بزرگان دینی ما همت کرده و حوزه‌های علمیه را پایه گذاری کردند که اثراتش را اکنون می‌بینیم.

لاریجانی آموزش‌های دینی و فقهی را پایه و رکن حفظ دین دانست و افزود: نباید این آموزش‌ها را به عنوان فروعات کم اهمیت دانست چرا که توجه به اینها شخصیت افراد را شکل می‌دهد.

نبود روحانی در روستاها ضایعه بزرگی است

رئیس قوه مقننه، نبود روحانی در روستاها را ضایعه بزرگی دانست و تأکید کرد: قم مرکز توجه به آموزش‌های دینی است بنابراین مساجد و روستاهای این استان نباید خالی از روحانی باشد.

وی با اشاره به وجود این مشکل در شهرهای مختلف کشور اضافه کرد: گاهی در جامعه ما از بی توجهی به مسایل فرهنگی صحبت می‌شود در حالی که بخش‌های مختلف فرهنگی وسایلی برای حقیقت فرهنگی هستند.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با بیان این که حقیقت فرهنگ در حوزه‌های علمیه و مساجد است، با اشاره به ابراز علاقه مردم به برنامه‌های مساجد اظهار کرد: وقتی این مساجد و امکانات وجود دارد و از طرفی مردم هم تعلق خاطر به برنامه‌های مساجد دارندو در این موضوع با مراجع تقلید صحبت کردم مراجع هم استقبال می‌کنند اما در مورد قطع شدن شهریه طلبه هایی که از قم به روستاهای دیگر مهاجرت می‌کنند پیگیری شده و  مراجع تقلید قول مساعد دادند.

وی گفت: در مورد این مسئله با مقام معظم رهبری هم صحبت کردم که ایشان دستور دادند این مشکل حل شود.

لاریجانی اضافه کرد: حضور روحانی در مساجد می‌تواند به تقویت پایگاه تربیت فکر صحیح کمک کند و ما باید به این فکر کمک کنیم.

وی با اشاره به توصیه‌هایی که در زمینه کمک به حوزه‌های علمیه به کمیسیون‌های بودجه و فرهنگی مجلس داشته است، تصریح کرد: باید به حوزه‌های علمیه کمک شود تا این نهادها توسعه یابند.

وظیفه داریم در کارهای عمرانی حوزه‌های علمیه را کمک کنیم

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: البته ما مخالف دولتی شدن حوزه‌های علمیه هستیم اما به عنوان مسئولان دولت و مجلس وظیفه داریم در کارهای عمرانی حوزه‌های علمیه را کمک کنیم.

وی بر لزوم حفظ استقلال حوزه‌های علمیه تأکید کرد و افزود: کمکی که دولت در چند سال اخیر به مراکز دینی کرده ناچیز بوده است.

لاریجانی توسعه مدارس علمیه در رونق بخشی به برنامه‌های مساجد با محوریت روحانیون فکری سازنده دانست و گفت: این کارها خیلی ارزشمند است و ما در مسئله بودجه کمک خواهیم کرد.

وی با اشاره به توریستی بودن منطقه کهک بر لزوم توجه ویژه به مسایل فرهنگی و تبلیغی این منطقه تأکید کرد.

در ابتدای این دیدار حجت الاسلام سید حسین میرمومنی امام جمعه کهک ضمن ارایه گزارشی از برنامه‌های فرهنگی این بخش بر لزوم حمایت از برنامه‌های فرهنگی در بخش کهک و نیز احداث حوزه علمیه در این بخش تاکید کرد.


ویدیو مرتبط :
حوزه علمیه گلپایگان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مدارس دولتی تهران به حوزه علمیه وابسته می‌شوند



اخبار,اخبارجدید,وابسته شدن مدارس دولتی تهران به حوزه علمیهب


اخبار اجتماعی - مدارس دولتی تهران به حوزه علمیه وابسته می‌شوند

نماینده ستاد همکاری حوزه علمیه و آموزش‌وپرورش گفت: تفاهم نامه‌ای میان آموزش‌وپرورش شهر تهران و حوزه علمیه برادران به امضا رسید که بر این اساس مدارس دولتی تحت پوشش طرح به مدارس وابسته به حوزه علمیه تبدیل می‌شود.

حجت‌الاسلام مهران مجیدی نماینده ستاد همکاری حوزه  علمیه و آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم با اشاره به انعقاد تفاهم نامه همکاری میان مدیریت حوزه علمیه برادران استان تهران و اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران اظهار داشت:‌این تفاهم نامه به منظور بسط و گسترش زمینه‌های فعالیت مشترک میان مدیریت حوزه علمیه برادران استان تهران و اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران منعقد شد.

وی افزود: بر اساس این تفاهم نامه از این به بعد شاهد همکاری مشترک برای راه‌اندازی و توسعه مدارس امین وابسته به حوزه علمیه خواهیم بود که بر اساس این طرح با انتخاب مدیریت حوزه و توافق اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران، مدرسه دولتی به مدرسه وابسته به حوزه علمیه تبدیل می‌شود و مدیریت حوزه با استقرار روحانی ثابت در این مدارس مدیریت تربیتی مدارس را بر عهده خواهد داشت، محتوای برنامه‌ها طبق شیوه‌نامه فرهنگی و تربیتی تایید شده کارگروه و توسط مدیر مدرسه اجرا خواهد شد.

نماینده ستاد همکاری حوزه علمیه و آموزش و پرورش عنوان کرد: تعداد مدارسی که هر سال به این طرح افزوده می‌شوند بر اساس ظرفیت‌های اعلام شده از سوی مدیریت حوزه تعیین می‌شود؛ حرکت در چارچوب احکام دینی و مقررات نظام جمهوری اسلامی در راستای اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش با محوریت و نشر اندیشه تبعیت از ولایت فقیه، رعایت شئون و نهادینه سازی و ضابطه مند کردن تمام فعالیت‌ها از جمله سیاست‌های مدنظر است.

به گزارش تسنیم، تعهدات اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران بر اساس این تفاهم نامه عبارت است از:

 تشکیل جلسه با مدیران و معاونان پرورشی مناطق و مدیران مدارس منتخب جهت ابلاغ و توجیه طرح، ابلاغ شیوه نامه فرهنگی و تربیتی به مدارس،‌ابلاغ مفاد تفاهم نامه به مناطق و مدارس تحت پوشش

تعیین مکان مشخص برای روحانی به عنوان دفتر کار برای ارائه مشاوره،‌پاسخگویی به سوالات و ارتباط با خانواده‌ها

زمینه سازی برای استفاده مستمر از روحانی مدرسه و اساتید حوزه علمیه در جلسات خانواده‌ها، دانش آموزان و معلمان و هماهنگی با مدیریت مدرسه برای حضور روحانی در بخشی از کلاس‌های پرورشی به صورت منظم یا پنجره باز در هر پایه تحصیلی

تعهدات مدیریت حوزه علمیه:

جذب، آموزش و اعزام مبلغان مدارس امین

تهیه و تدوین برنامه‌های تربیتی و فرهنگی منطبق با ضوابط شورای عالی آموزش و پرورش

تامین نیازهای مذهبی مدارس شامل اعزام استاد،‌تامین محتوای فرهنگی

برنامه ریزی لازم برای ارائه مشاوره به دانش آموزان، نظارت بر محتوای برنامه‌‌ها و فضاهای تربیتی و فرهنگی مدارس از جمله کتابخانه و سایت

اهتمام برای اقامه نماز جماعت در مدارس،‌ارتباط مبلغان با دانش آموزان در خارج از کلاس مثل زنگ تفریح، صبحگاه و بهره‌مندی از تمام ظرفیت‌های موجود برای اجرای طرح تربیتی. 

اخبار اجتماعی- تسنیم