اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

محققان و ساخت یک دوربین انعطاف‌پذیر!


اگر چه دوربین‌های 360 درجه نیز وجود دارند، اما آنها نیز به نحوی ثابت هستند. حال محققان آزمایشگاه Computer Vision دانشگاه کلمبیا، نمونه آزمایشی یک دوربین انعطاف‌پذیر را ساخته‌اند.

وب‌سایت آی تی رسان: تقریبا تمام دوربین‌هایی که می‌بینیم، ثایت هستند. اگر چه دوربین‌های 360 درجه نیز وجود دارند، اما آنها نیز به نحوی ثابت هستند. حال محققان آزمایشگاه Computer Vision دانشگاه کلمبیا، نمونه آزمایشی یک دوربین انعطاف‌پذیر را ساخته‌اند.

سوالی که پیش می‌آید، این است که چه کسی نیاز به دوربین انعطاف‌پذیر دارد؟ شاید عکاسان قدیمی نیاز به همچنین دوربینی را نبینند، اما این نوع دوربین در حوزه‌های دیگر تکنولوژی بسیار کارآمد است. اگر همچنین دوربینی ساخته شود، می‌توان آن را دور هر وسیله‌ای از وسایل خانه، ماشین تا لباس افراد پیچید و تصاویری گسترده و با بازه دید نامعمول تولید کرد. همچنین  این دوربین را می‌توان در اندازه یک کارت اعتباری ساخت تا عکاس به راحتی بتواند بازه دید آن را کنترل کند. نایار از محققان این پروژه می‌گوید:

محققان و ساخت یک دوربین انعطاف‌پذیر!

دوربین‌های امروزی تصاویر را از یک نقطه ثابت، ثبت می‌کنند. در حالیکه صنعت دوربین موفق شده است که دوربین‌ها را کوچک کند به گونه‌ای که در دستگاه‌های کوچک نیز کیفیت خوبی دارند، ما رهیافت جدیدی را دنبال می‌کنیم.

این دوربین به دو تکنولوژی نیاز دارد: آرایه آشکارگر انعطاف‌پذیر و سیستم اپتیکال باریک که بتواند تصاویر با کیفیت بالا را روی آرایه تصویر کند. رویکرد دیگر آن است که لنز سخت با نقطه کانونی ثابت را بر روی هر آرایه آشکارگر قرار دهند. اما این کار باعث بوجود آمدن گاف‌هایی در عکس می‌شود. برای حل این مشکل، مهندسان دانشگاه کلمبیا، لنزی تطابق‌پذیر از مواد کشسان ساختند که نقطه کانونی آن با خم‌شدگی لایه انطباق پیدا می‌کند. آنها آرایه لنز خود را با استفاده از سیلیکون ساختند و ثابت کردند که سیلیکون توانایی تولید تصاویر با کیفیت در بازه گسترده تغییر شکل را دارد. نایار می‌گوید:

ساخت آرایه تطابق‌پذیر لنز، قدمی مهم در عملی‌سازی دوربین‌های لایه‌ای انعطاف‌پذیر است. ترکیب تکنولوژی‌ها باعث خواهد شد کلاس جدیدی از دوربین‌ها ساخته شوند که بازه کاربرد عکاسی را گسترش می‌دهند.


ویدیو مرتبط :
ساخت دوچرخه انعطاف پذیر Bam City

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ساخت پوست مصنوعی انعطاف‌پذیر خودترمیم شونده



اخبار,اخبار علمی,ساخت پوست مصنوعی

محققان با ترکیب نانوذرات طلا و نوعی پلیمر موفق به ساخت لایه انعطاف‌پذیر خودترمیم شونده شدند. این لایه می‌تواند به‌ عنوان پوست مصنوعی استفاده شود. این ماده با هر بار ترمیم شدن نسبت به قبل استحکام بیشتری پیدا می‌کند.

حسگرهای انعطاف‌پذیر در حال حاضر در ادوات الکترونیکی، رباتیک و بخش سلامت مورد استفاده قرار می‌گیرند. در آینده احتمالاً بتوان از این حسگرها در ساخت پوست مصنوعی و اندام‌های پروتز استفاده کرد به طوری که کاربر بتواند محیط پیرامون خود را حس کند.


یکی از مشکلات این حسگرها، خراشیدگی و آسیب‌دیدگی سریع آن‌هاست که موجب از بین رفتن کارایی این حسگرها می‌شود. اخیراً پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا موفق به ارائه ماده انعطاف‌پذیری شدند که می‌توان از آن در ساخت پوست مصنوعی استفاده کرد. این ماده با الهام از خاصیت خودترمیمی پوست طبیعی بدن ساخته شده‌ است. این ماده حاوی نوعی پلیمر سنتز شده‌ است که در صورت آسیب دیدن به سرعت خود را ترمیم می‌کند.


حسام حایک از محققان این پروژه می‌گوید: «وجود مشکل آسیب‌پذیری در حسگرهای انعطاف‌پذیر موجود در بازار موجب شده تا نیاز جدی برای توسعه این حسگرها و ایجاد خاصیت خودترمیمی در آن‌ها به وجود آید. ما موفق به ارائه پوست خودترمیم شونده‌ای شدیم که قابل خم شدن و انعطاف‌پذیر است. از هر نقطه‌ای که این ماده آسیب ببیند قادر است آن را ترمیم کند.»


این حسگر از یک زیرلایه خودترمیم شونده، الکترودهای رسانا و نانوذرات طلای اصلاح شده تشکیل شده‌ است. هایک می‌افزاید: «نانوذرات طلا در سطح زیرلایه و میان الکترودهای خودترمیم شونده می‌تواند موجب ترمیم ترک‌های موجود در سطح شود و در نهایت هدایت الکتریکی به حالت اولیه باز شود.»


این ماده به محض ترمیم شدن قادر است وجود ترکیبات آلی فرار را در مقادیر بسیار کم شناسایی کند، حساسیت این حسگر چند ده ppm است. نتایج نشان می‌دهد که این لایه قادر است در شرایط بسیار سخت نظیر دمای 20- تا 40 درجه سانتیگراد خود را ترمیم کند.


برای فرآیند ترمیم، این لایه رطوبت را جذب کرده و متورم می‌شود با این کار زنجیره پلیمری به شکل آزاد درآمده و می‌تواند فرآیند ترمیم را آغاز کند. یکی از نکات جالب در این ماده آن است که بعد از فرآیند ترمیم، این ماده نسبت به قبل مقاوم‌تر می‌شود.
نتایج این پژوهش در قالب مقاله‌ای در نشریه Advanced Materials منتشر شده‌ است.

اخبار علمی - ایسنا