اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مجوز دولت برای فروش نان با قیمت آزاد


معاون وزیر صنعت با جزئیات فاز اول و دوم گرانی نان، گفت: علاوه بر صدور مجوز افزایش 30 درصدی قیمت نان، اجازه دادن به نانوایی‌هایی است که علاقه‌مندند تا نان با قیمت تمام شده تولید کنند و بفروشند.

خبرگزاری مهر: معاون وزیر صنعت با جزئیات فاز اول و دوم گرانی نان، گفت: علاوه بر صدور مجوز افزایش 30 درصدی قیمت نان، اجازه دادن به نانوایی‌هایی است که علاقه‌مندند تا نان با قیمت تمام شده تولید کنند و بفروشند.

مجتبی خسرو تاج معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت دیشب در ارتباط تلفنی با برنامه زنده تلویزیونی پایش اظهار کرد: طی 30 ماه گذشته افزایش قیمتی در بخش نان نبوده و این در حالی است که طی این مدت در بخش خرید گندم از کشاورزان بابت قیمت‌های تضمینی افزایش نرخ داشتیم.

وی افزود: در سال 91 قیمت خرید گندم 420 تومان، سال 92 قیمت 800 تومان و در سال جاری یک هزار و 50 تومان بود. البته پیش بینی برای سال 94 نیز یک هزار و 55 تومان است، بناراین یک افزایش قیمت در خرید تضمینی گندم داشتیم و کارخانه آرد نیز به دلیل افزایش دستمزد و بعضا به دلیل خریدهای ارزی که نرخ خرید ارز بالا رفته و به تبع هزینه های ارزی نیز افزایش پیدا کرد به صورت کلی افزایش هزینه داشتند.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: صنعت نانوایی به دلیل مشکلاتی که در بخش دستمزد و بالا رفتن قیمت حمل و نقل داشتند هم شاهد افزایش قیمت‌ها بودند.

خسروتاج بیان کرد: مصرف کنندگان در بخش کیفیت نان در واقع رضایت آن چنانی ندارند. بعضی از افراد به دلیل اینکه سایز نان‌ها کوچک شده و یک مقدار کیفیت نان مطلوب آن چیزی که می خواهند نیست، ناراحت هستند. خود دولت طی سال های گذشته تقریبا به طور متوسط سالی 11 هزار میلیارد تومان یارانه بابت مابعدالتفاوت خرید گندم و آنچه به کارخانه آرد می فروشد را پرداخت می کند.

وی یادآور شد: در حال حاضر دولت هفت هزار میلیارد تومان فقط مابعدالتفاوت خرید قیمت گندم و آن قیمتی که به کارخانجات می فروشد را پرداخت می کند. همچنین حدود چهار هزار میلیارد تومان هم یارانه ای است که به صورت مسقیم به مردم پرداخت می شود.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: کل صنعت نان به همراه ذینفعان از شرایط موجود ناراضی هستند. این صنعت نیاز به یک جراحی اساسی دارد تا شرایط رقابتی ایجاد کنیم و در این شرایط نان مورد نظر مردم با کیفیت آردهای مشخصی تولید می شود، البته کارخانجات آرد هم باید این آمادگی را داشته باشند که بتوانند گندم مورد نیاز افراد خاص نانوایی ها را تامین کنند.

خسرو تاج با اشاره به اینکه در حال حاضر ساختار صنعت نان اجازه هیچ گونه آزادسازی را نمی دهد، گفت: افزایش قیمت نان دو قسمتی است. اولین قسمت این افزایش، پیش بینی هزینه‌هایی که در اثر افزایش قیمت گندم و آرد نانوایی‌ها بود که در اختیار استانداری‌ها قرار داده شده و حداکثر تا سقف 30 درصد باید تعیین شد.

وی عنوان کرد: بعضی از استان‌ها سال گذشته پنج درصد افزایش قیمت را داشته اند، بنابراین امسال نسبت به قیمت‌های سال 92 حداکثر تا سقف 30 درصد می توانند افزایش داشته باشند. تعیین قیمت به استاندارها واگذار شده و قیمت باید به گونه ای تعین شود که رند باشد تا مردم در خرید نان مشکلی نداشته باشند.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: یک سوم از افزایش قیمت بابت افزایش قیمت خرید گندم در سال آینده و افزایش هزینه های آرد و دو سوم نیز بابت افزایش هزینه های مختلف نانوایی ها است.

خسروتاج در ارتباط با قسمت دوم طرح افزایش قیمت نان گفت: قسمت دوم طرح، اجازه دادن به نانوایی‌هایی است که علاقه مندند تا با قیمت تمام شده آرد یا گندمی که یارانه‌ای نباشد را تامین کرده و در این چهارچوب نان تولید کنند و بفروشند. بالا بردن کیفیت با سهم 20 درصدی است که نانوایی ها به سمت آزادپذیری بروند و مواد مورد نیاز خود را به صورت آزاد تهیه کنند، محقق می شود.

وی یادآور شد: محصول تولید شده به این شیوه از قیمت‌گذاری معاف است و این آزادسازی باعث می شود نانوایی‌ها در مسیر کیفیت نان و خواست مشتری حرکت کنند.


ویدیو مرتبط :
آزاد شدن قیمت نان از تیر ماه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

دریافت ارز مرجع برای واردات کالاهای اساسی و فروش به دولت با قیمت آزاد!



دریافت ارز مرجع برای واردات کالاهای اساسی و فروش به دولت با قیمت آزاد!

 رئیس کمیسیون اقتصادی مجلی در تشریح تخلفات ارزی گفت: افرادی با عناوین گوناگون برای واردات کالاهای اساسی ارز مرجع گرفته‌اند و همان کالاها را به قیمت آزاد به دولت فروخته‌اند و دولت باید به این کارها پاسخ دهد.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

ارسلان فتحی‌پور صبح امروز درجمع فعالان اقتصادی شهرستان بناب اظهار کرد: مجلس و دولت اگر بخواهند کشورآباد باشد، باید با محوریت تولید جلو بروند و هرکسی ازآن عدول کند، به کشور خیانت کرده است.

وی افزود: بخشی از مشکلات کشور ناشی از ضعف قوانین، عدم اجرای قوانین و سوء مدیریت از سوی واحدهای تولیدی است.

زمان مچ‌گیری نیست

فتحی‌پور  با بیان اینکه زمان، زمان مچ‌گیری نیست؛ اظهارکرد: امروز زمان همدلی است و دولت باید تا آخر ساعت کاری درادامه کار خود جدی باشد و این خواست رهبر معظم انقلاب اسلامی است.

وی وضعیت پیش آمده را ناشی از بی‌تدبیری و دخالت در امور دستگاه‌های دیگر و همچنین برخی سیاست‌های غلط دانست و افزود: سیاست‌گذاری بانک مرکزی در این مدت ضعیف بوده و بانک مرکزی باید استقلال داشته و خودش تصمیم‌گیر باشد.

مردم به مسئولان دولتی بی‌اعتماد شده‌اند

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه مردم به مسئولان دولتی بی‌اعتماد شده‌اند؛ اذعان کرد: وقتی مسئولی سخنی می‌گوید و فردا این وعده محقق نمی‌شود، باعث بی‌اعتمادی مردم می‌شود.

نماینده مردم کلیبر در مجلس با تأکید بر اینکه باید بپذیریم که اقتصاد یک دانش است و نمی‌توان آن را دستوری اداره کرد؛ به انتقاد از تیم اقتصادی دولت پرداخت و تصریح کرد: سیاست‌گذاری پولی کشور به عهده بانک مرکزی است و زمانی که بانک مرکزی اعلام می‌کند ارز را با دو درصد پایین‌تر از نرخ بازار آزاد در اختیار مردم قرار می‌دهد، حرف صحیحی نیست.

فتحی‌پور با اشاره به گزارش بانک مرکزی گفت: برپایه گزارش بانک مرکزی 19 میلیارد دلار ارز دست مردم است، جای شگفتی و پرسش است که چگونه این همه ارز در میان مردم پخش شده و چه کسی آن را به جامعه تزریق کرده است.

ارز به حد کافی داریم/ ذخیره صندوق توسعه ارزی 40 میلیارد دلار

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با تأکید براینکه ارز به اندازه کافی داریم و هرکسی ادعای خلاف این را داشته باشد، دروغ می‌گوید؛ اظهارکرد: در صندوق توسعه ملی 40 میلیارد دلار موجود است و این صندوق برای روز مباداست، بدتر از وضع کنونی که نداریم.

وی در ادامه سخنان خود تأکید کرد: مجلس و دولت به جای درگیری‌های لفظی به تولید ملی فکر کنند و بودجه کشور به محوریت تولید ملی باشد و قانونگذاری نیز باید با محوریت تولید ملی باشد.

فتحی‌پور گفت: وضعیت صنایع کشور نابسامان است و باید جلوی نابودی آن گرفته شود.

تشریح تخلفات ارزی در چندماه

وی در تشریح تخلفات ارزی در چندماه اخیر، به شبکه کاملاً سیستماتیک برای سوء استفاده از اوضاع آشفته بازار اشاره کرد و اظهارکرد: برای تأمین کالاهای اساسی ارز مرجع داده شده، ولی همین کالاهایی که به بهای ارز مرجع توسط شرکت‌های وابسته به دولت خریداری شده، دریک فرآیندی مسئله ساز حتی با بهایی بالاتر از بازار به فروشندگان پرداخت شده است و این موضوع جای شگفتی دارد.

وی افزود: افرادی با عناوین گوناگون برای واردات کالاهای اساسی ارز مرجع گرفته‌اند و همان کالاها را به قیمت آزاد به دولت فروخته‌اند و دولت باید به این کارها پاسخ دهد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی درادامه تأکید کرد: برای اینکه کشور از این وضعیت نجات یابد، باید با عمل به فرامین مقام معظم رهبری و با محوریت تولید ملی گام برداریم./فارس

 

قیمت ارز در بازار ایران و بانک مرکزی