اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مجموعه بدهی دولت به بانک های دولتی چقدر است ؟



اخبار ,اخبار اقتصادی ,مجموعه بدهی دولت به بانک های دولتی

 

اخبار اقتصادی - وزیر اقتصاد خبر داد:
بدهی 60 هزار میلیارد تومانی دولت به بانک ها

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: مجموعه بدهی دولت به بانک های دولتی و خصوصی 60 هزار میلیارد تومان است که تلاش می کنیم آن را تسویه کنیم.

به گزارش ایرنا علی طیب نیا روز سه شنبه در حاشیه همایش تبیین سیاست های اقتصادی دولت برای خروج از رکود در جمع خبرنگاران گفت: بدهی دولت و بانک ها به بانک مرکزی منابع مالی کشور را قفل کرده و بنابراین یکی از اولویت های ما در بسته خروج از رکود اقتصادی وصول مطالبات بانک ها از دولت است.

وی افزود: از یک طرف دولت به بانک مرکزی بدهی دارد و از سوی دیگر بانک ها نیز به بانک مرکزی بدهی هایی دارند که این بانک ها باید به علت تاخیر در پرداخت بدهی جریمه 34 درصدی را نیز بپردازند.

وزیر اقتصاد گفت: بدهی دولت به نظام بانکی و از سوی دیگر مطالبات دولت از بانک مرکزی در سال جاری با یکدیگر تهاتر و تسویه خواهد شد که این امر آثار مثبتی بر اقتصاد کشور خواهد داشت بنابراین امیدواریم که مجموعه بدهی دولت به بانک ها را بتوانیم امسال تسویه کنیم.

عضو کابینه دولت یازدهم افزود: بدهی دولت به بانک ها از جمله عواملی است که سبب شده بانک ها نتوانند به میزان کافی منابع لازم برای بخش های تولیدی کشور فراهم کنند، هرچند در مقابل مطالبات دولت و بخش خصوصی، رقم مطالبات بانکها بسیار قابل توجه است.

وی یکی از اولویت ها برای خروج از رکود را مطالبات بانک ها از بدهکاران و دولت و وصول آن به نحو مناسب دانست و گفت: احکام لازم در این زمینه پیش بینی شده به طوری که از یک طرف دولت به بانک ها بدهی دارد و از طرف دیگر بانک ها به بانک مرکزی بدهکار هستند که باید بابت آن جریمه 34 درصد پرداخت کنند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی یکی دیگر از رویکردها و جهت گیری اصلی بسته خروج از رکود را تامین منابع لازم برای بنگاه های کوچک و متوسط توسط نظام بانیک کشور و بانک های تجاری اعلام کرد و گفت: تامین مالی بلندمدت بنگاه ها از طریق بازار سرمایه انجام می شود و این مجموعه ای از سیاست های اجرایی ما خواهد بود.

طیب نیا افزود: در سه سال گذشته 10 درصد از ظرفیت تولید کشور و 20 درصد از درآمد ملی کاهش یافته است.دلیل این کاهش این است که به علت تحریم ها قیمت نسبی کالاهای صادراتی ما در مقابل کالاهای وارداتی کاهش بیشتری داشته است.

عضو کابینه دولت تدبیر و امید گفت: برنامه ما در طرح خروج از رکود این است که میزان تولید را به زمان پیش از رکود بازگردانیم.قصد ما این است که از ظرفیت های موجود به خوبی استفاده کرده و 10 واحد به ظرفیت تولید بیافزاییم.

وی افزود: برنامه دستیابی به رشد اقتصادی بالا از جمله رشد اقتصادی هشت درصد پس از خروج از رکود دنبال می شود و دولت نیز در تدوین لایحه ششم توسعه به آن خواهد پرداخت.

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: در بسته خروج از رکود به دنبال این هستیم که تامین منابع لازم برای سرمایه در گردش بنگاه های اقتصادی کوچک و متوسط را نظام بانکی انجام دهد و تامین مالی بنگاه های بزرگ از طریق بازار سرمایه انجام شود.

طیب نیا افزود: مجموعه ای از سیاست ها و اقدامات آماده شده که بخشی از آن جزو اختیارات سازمان بورس و در لایحه پیش بینی نشده است.
اخبار اقتصادی - ایرنا

 


ویدیو مرتبط :
افزایش بدهی بانک های دولتی به بانک مرکزی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بدهی دولت به بانک مرکزی چقدر است؟



اخبار,اخبار اقتصادی , بانک مرکزی

 

اخبار اقتصادی - بدهی دولت به بانک مرکزی چقدر است؟

آخرین آمار و ارقام بانک مرکزی از تغییرات متغیرهای پولی و اعتباری نشان می‌دهد که رقم بدهی‌های دولت به بانک مرکزی از حدود 18 هزار و 926 میلیارد تومان در تیر ماه 1392 که نسبت به ماه مشابه سال قبل از آن 20 درصد افزایش یافته بود به حدود 16 هزار و 754 میلیارد تومان با کاهش 5.9 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل رسیده است.

از تیرماه تا آذر ماه سال گذشته میزان بدهی دولت به بانک مرکزی حدود 2000 میلیارد تومان کاهش و رقم بدهی موسسات و شرکت های دولتی به این بانک نزدیک به 300 میلیارد تومان افزایش یافته است.

به گزارش ایسنا، آخرین آمار و ارقام بانک مرکزی از تغییرات متغیرهای پولی و اعتباری نشان می‌دهد که رقم بدهی‌های دولت به بانک مرکزی از حدود 18 هزار و 926 میلیارد تومان در تیر ماه 1392 که نسبت به ماه مشابه سال قبل از آن 20 درصد افزایش یافته بود به حدود 16 هزار و 754 میلیارد تومان با کاهش 5.9 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل رسیده است.

این در حالی است که در شش ماهه میانی سال گذشته رقم بدهی های دولت به بانک مرکزی که در سال های اخیر به طور قابل ملاحظه ای افزایش یافته بود همواره نسبت به ماه های مشابه سال‌های قبل گاهی با شیب کمتر و یا گاهی با شیب بیشتر کاهشی بوده است.

بر این اساس میزان بدهی‌های دولتی به بانک مرکزی نسبت به ماه مشابه سال قبل به غیر از تیر ماه که با 20 درصد رشد همراه بود، در مرداد 5.4 درصد، شهریور11 درصد، مهر 21.2 درصد،ابان 6.5 درصد و آذر ماه 5.9 درصد کاهش یافته است.

اما مروری بر میزان بدهی‌های بانک‌ها به بانک مرکزی در تابستان و پاییز 92 نشانی از کاهش ندارد و تنها شیب روند افزایشی کم یا زیاد شده است به گونه‌ای که میزان آن از 62 هزار و 853 میلیارد تومان در تیرماه به 68 هزار و 610 میلیارد تومان در آذر ماه 92 افزایش یافته است.

بنابر گزارش‌های بانک مرکزی بدهی بانک ها به این بانک در تیرماه 92 ،36.7 درصد، مرداد35.9 درصد،شهریور 38.3 درصد، مهر 36.1 درصد،آبان 36.2 درصد و آذر ماه 34.7 درصد نسبت به ماه مشابه سال قبل افزایش یافته است.

بدهی شرکت‌ها و موسسات دولتی به بانک مرکزی افزایش یافت

بررسی درصد تغییرات میزان بدهی شرکت‌ها و موسسات دولتی به بانک مرکزی نیز در آخرین آمارها بیانگر کاهش17 درصدی در آذرماه 92 نسبت به ماه مشابه سال قبل از آن است. این در حالی است که رقم بدهی این شرکت‌ها و موسسات در تیرماه با رشد 40 درصد به 19 هزار و 176 میلیارد تومان رسیده بود که در ادامه با کاهش شتاب رشد بر میزان آن به نسبت کمتری اضافه شد به گونه‌ای که درصد تغییرات این بخش از بدهی‌ها به بانک مرکزی نسبت به ماه مشابه سال قبل از 40 درصد در تیرماه به 34.9 درصد در مرداد،22.9 شهریور،20.5 مهر، منفی 17.3 آبان و به منفی 17 درصد در آذر ماه کاهش یافته است.

بنابراین گزارش در آخرین محاسبات اعلام شده رقم بدهی بانک ها و موسسات دولتی به بانک مرکزی 19 هزار و 463 میلیارد تومان در آذر ماه 92 بوده است. 

اخبار اقتصادی - ایسنا