اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مجلس جای خواب نیست! +عکس


مجلس این هفته طرحی را بررسی می‌کند که در صورت تصویب شدن، حضور خبرنگاران و عکاسان در جلسات علنی با محدودیت مواجه می‌شود.

 روزنامه قانون: مجلس این هفته طرحی را بررسی می‌کند که در صورت تصویب شدن، حضور خبرنگاران و عکاسان در جلسات علنی با محدودیت مواجه می‌شود.

البته این طرح تازگی ندارد؛ خرداد ماه سال ۹۰ مهدی کوچک‌زاده طرحی دو فوریتی برای محدود کردن حضور عکاسان در مجلس ارائه کرد و در دفاع از دو فوریت طرح خود گفت: «عکاسی که از لحظه‌های نامناسب در مجلس عکس می‌گیرد به دنبال وهن نماینده و مجلس است و هرگز به دنبال اطلاع‌رسانی نیست.»

هر چند نمایندگان به فوریت این طرح در آن زمان رای ندادند و به صورت عادی در دستور کار مجلس قرار گرفت. حالا این طرح در کمیسیون تدوین آیین‌نامه داخلی مجلس تحت عنوان الحاق یک تبصره به ماده ۵ قانون آیین‌نامه داخلی مجلس تصویب شده است.




 بر اساس این تبصره، تصویربرداری اعم از فیلم و عکس از جلسات مجلس فقط در یک ساعت شروع جلسات علنی مجاز است و در موارد خاص با تشخیص رئیس جلسه این مدت افزایش می‌یابد. برخی از موافقان این طرح، به جلسات هیأت دولت اشاره می‌کنند که در آن عکاسان و خبرنگاران اجازه حضور ندارند؛ علی مطهری عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در پاسخ به این استدلال گفته است: در صحن علنی مجلس شورای اسلامی جمعیتی بالغ بر ۲۹۰ نماینده و چند صد نفر مهمان، عکاس و خبرنگار حضور دارند و نمی‌توان آن را با جلسات هیات دولت و قوه قضاییه مقایسه کرد.

مطهری محدود کردن حضور خبرنگاران را مغایر با قانون اساسی می‌داند. جالب است که عده‌ای از نمایندگان به صراحت اعلام می‌‌کنند ممکن است نماینده‌ای خسته باشد و کمی در مجلس بخوابد، رسانه‌ها نباید این وضعیت را منعکس کنند. ایجاد محدودیت برای حضور خبرنگاران در صحن علنی مجلس شائبه‌هایی را ایجاد می‌کند که تصویب چنین قوانینی، پیش‌درآمدی برای اِعمال محدودیت‌های بیشتر در کار اطلاع‌رسانی خبرنگاران باشد.


مقایسه جلسات مجلس با هیأت دولت


عزت‌ا... یوسفیان ملا، رئیس کمیسیون تدوین آیین‌نامه داخلی مجلس با تایید این خبر گفت: ‌ در کمیسیون طرحی تصویب شد که به موجب آن، عکاسان خبری تنها می‌توانند در یک ساعت ابتدایی جلسه علنی مجلس عکاسی کنند. وی افزود‌: ‌البته در روزهای خاص مانند استیضاح یا جلسات مهم، به تشخیص رئیس جلسه عکاسان می‌توانند تا پایان جلسه در صحن حضور داشته باشند و عکس‌های خود را تهیه کنند.

 نماینده مردم آمل با انتقاد از برخی عکس‌های منتشر شده از نمایندگان در حالت‌های نامناسب خاطر نشان کرد: ‌ مگر دولت به عکاسان و خبرنگاران اجازه حضور در جلسات کابینه را می‌دهد؟ در ادارات دیگر نیز امکان حضور خبرنگاران و عکاسان به صورت تمام وقت وجود ندارد.

یوسفیان ملا با بیان اینکه در پارلمان هیچ یک از کشور‌ها، خبرنگاران و عکاسان به صورت تمام وقت حاضر نیستند، تاکید کرد: البته تصویربرداران صداوسیما و همچنین عکاسان و تصویربرداران مجلس، از این قانون مستثنا هستند. رئیس کمیسیون تدوین آیین‌نامه داخلی خبرنگاران را مشمول این قانون ندانست و اظهار کرد: بر اساس این قانون، فقط برای حضور عکاسان محدودیت ایجاد می‌شود، ضمن آنکه پیشنهاد‌دهنده این طرح حضور 10 دقیقه‌ای را برای عکاسان در نظر گرفته بود.

 
برخی خبرنگاران در مجلس به دنبال مچ‌گیری هستند

 
یک عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی درباره این طرح گفت: نمونه‌هایی شاهد بودیم که برخی عکاسان و خبرنگاران در مجلس به دنبال مچ‌گیری بودند تا مدرکی علیه نماینده‌ای به دست بیاورند.

 مرتضی حسینی اظهار کرد: گاهی دیده شده که خبرنگاران در مجلس خوب عمل نکرده‌اند به هرحال برای یک نماینده که از ساعت ۸ صبح در پارلمان حضور می‌یابد، طبیعی است که در فضای مجلس با کسی مذاکره کند، بخندد، با تلفن صحبت کند یا به صندلی تکیه کند اما بعضی از خبرنگاران و عکاسان مثل مگس روی زخم می‌نشینند و برای کسانی که می‌خواهند علیه آن نماینده اقدام کنند مدرکی به دست می‌آورند.

 وی اضافه کرد: البته خبرنگاران متعهد با وقار و متدینی هم در مجلس هستند که آبروی افراد برایشان مهم است، اما این موضوع هم پیش آمده که کسانی به دنبال آبروریزی از نماینده بوده‌اند و گاهی عکس‌هایی از مجلس به چاپ رسیده که در شأن مجلس نبوده است. نماینده مردم قزوین در مجلس اضافه کرد: باید این طرح به دقت مورد بررسی قرار گیرد و اظهارات موافقان و مخالفان شنیده شود تا بتوانیم با دید بازتری این قانون را مصوب کنیم.

 
محدود کردن خبرنگاران وجهه خوبی ندارد

محمدعلی اسفنانی، سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی گفت: ‌ فکر نمی‌کنم طرح محدود کردن حضور خبرنگاران در مجلس، طرح موفقی باشد. وی افزود: با توجه به علنی بودن جلسات مجلس، حضور خبرنگاران و عکاسان بدون ایراد است و محدود کردن آن‌ها وجهه خوبی ندارد. نماینده مردم فریدونشهر استدلال طراحان این طرح مبنی بر مقایسه مجلس و دولت را نادرست خواند و خاطر نشان کرد: طبق قانون جلسات مجلس علنی است اما جلسات دولت این‌گونه نیست.

اسفنانی با بیان اینکه با استناد به حضور نداشتن عکاسان و خبرنگاران در جلسات هیأت دولت نمی‌توان حضور آن‌ها در مجلس را محدود کرد، اظهار کرد: مجلس، محل قانونگذاری است و مردم باید از این فرآیند آگاه شوند اما دولت می‌تواند جلسات مخفی داشته باشد. سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی با اشاره به برخی انتقادات در مورد انتشار عکس‌های نامناسب از نمایندگان، تاکید کرد: باید فرهنگ عکاسی و خبرنگاری را ارتقا داد تا برخی عکس‌ها را که ضرورتی ندارد، در رسانه‌ها منتشر نکنند نه آنکه به دلیل انتشار برخی عکس‌ها محدودیت برای خبرنگاران ایجاد کنیم.

وی در مورد انتشار عکس‌هایی از درگیری‌های فیزیکی در صحن علنی مجلس، متذکر شد: ‌ اداره مجلس باید به گونه‌ای باشد که حکیمانه بودن مذاکرات حفظ شود چرا که هیچ‌کس جدال و درگیری یک نماینده را تایید نمی‌کند اما بهتر است خبرنگاران هم برخی موارد را رعایت کنند چرا که انعکاس همه واقعیت‌ها شاید نتیجه‌ای نداشته باشد.

 
مگر مجلس محل خواب است؟


نادر قاضی‌پور، نماینده مردم ارومیه از آن دست نمایندگان پر تلاش همه جلسات مجلس است مخالفت جدی خود با محدود کردن حضور خبرنگاران را اعلام کرد و گفت: ‌ مجلس، خانه ملت و متعلق به تمام مردم است و همه باید امکان حضور در جلسات علنی را داشته باشند. وی افزود: خبرنگاران و عکاسان این حلقه واسط برای کسانی هستند که نمی‌توانند در جلسات حضور داشته باشند و از اتفاقات درون مجلس آگاه شوند مگر آنکه جلسات به تشخیص هیأت رئیسه غیر علنی باشد.

عضو کمیسیون صنایع و معادن در مورد انتشار برخی از عکس‌های منتشر شده از او در حالات مختلف اظهار داشت: گاهی من در حالت فریاد زدن در قاب تصویر عکاسان جای گرفتم؛ بگذار مردم شهرستان‌ها و حوزه انتخابیه بدانند که من برای دفاع از حقوق ملت فریاد خواهم زد. نماینده مردم با اشاره به اظهارات برخی از نمایندگان و انتقاد به انتشار عکس‌هایی از آن‌ها در حالت خواب، متذکر شد: ‌ مگر مجلس محل خواب است؟

اگر کسی مشکلی دارد یا خسته است، بهتر است مرخصی بگیرد و مجلس را ترک کند؛ مجلس محل نشاط و تحرک و تلاش است. قاضی‌پور همچنین به برخی درگیری‌های فیزیکی بین نمایندگان یا درگیری با برخی مسئولان اجرایی اشاره داشت و گفت: ‌ مجلس محل درگیری فیزیکی نیست بلکه محلی برای بحث و مذاکره است و اگر کسی درگیر می‌شود باید انتظار داشته باشد که عکس‌های او در رسانه‌ها منتشر شود. وی در پایان تاکید کرد که در صحن علنی به طور جدی با تصویب چنین طرحی برای محدود کردن حضور عکاسان و خبرنگاران مخالفت می‌کنم.


ویدیو مرتبط :
‫واکنش نمایندگان مجلس بعد از انتشار عکس جنجالی سلفی با موگرینی‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تاثیر خواب خوب بر زیبایی (+ عکس)



 

 

تاثیر خواب خوب بر زیبایی

 

پژوهشگران سوئدی ثابت کرده اند این باور دیرینه که خواب خوب انسان را زیباتر می کند، صحتدارد. به این ترتیب کسانی که برای مدتی طولانی بی خوابی می کشند، کمتر جذاب و سالم به نظر می رسند.

 

به گزارش فردا و به نقل از بی بی سی، از چهره داوطلبانی که در این تحقیقات شرکت کردند دو بار عکس گرفته شد. یک بار بعد از هشت ساعت خواب مستمر و یک بار بعد از سی و یک ساعت بی خوابی.

 

بعد از افرادی دیگر خواسته شد که عکس ها را مشاهده کنند و نظرشان را بگویند. مشاهده گران بدون اطلاع قبلی از تفاوت زمان عکس برداری به این نتیجه رسیدند که در عکس هایی که بعد از بی خوابی گرفته شده، داوطلبان کمتر جذاب به نظر می رسند.

 

"خواب زیبایی" عبارتی است که به طور سنتی در غرب شناخته شده است، اما بر اساس پژوهشگران بنیاد کارولینسکا در استکهلم این باور قدیمی فاقد شواهد علمی بود.

 

گروه تحقیقانی از مشاهده گران آموزش ندیده خواست که عکس 23 مرد و زن جوان را بعد از یک شب خواب خوب، بررسی کنند و بعد با عکس هایی که بعد از بی خوابی آنها گرفته شده مقایسه کنند.

 

همه عکس ها بر اساس معیار معینی گرفته شده اند. فاصله افراد تا دوربین یکسان است، پوستشان از هر نوع لوازم آرایش پاک است و همه آنها با حالت صورت مشابه جلوی دوربین قرار گرفته اند.

 

طبق گزارش پژوهشگران سوئدی که در"نشریه پزشکی بریتانیا" به چاپ رسیده است، آثار خستگی و عدم شادابی در چهره افرادی که با بی خوابی طولانی مدت مواجه می شوند به وضوح قابل مشاهده است.

 

به گفته پژوهشگران، این یافته جدید در امور پژشکی بسیار مفید واقع خواهد شد و به پژشکان کمک می کند تا سریعتر به علائم بیماری در مریضان خود پی ببرند.

 

دکتر درک یان دیک، پروفسور امور مربوط به خواب و فیزیولوژی در مرکز پژوهش خواب در بریتانیا گفته است که تاثیر بی خوابی از آنچه عکس ها نشان می دهند بسیار بیشتر است.

 

او در این باره گفت: "عکس ها در طول روز گرفته شده اند. زمانی که ساعت درونی بدن ما مشخص می کند که زمان بیداری است. آیا می توانید تصور کنید که چهره آنها در طول شب یا ساعات اولیه صبح که ساعت درونی شان حکم می کند بخوابند چطور است؟"/عصرایران