اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مجلس امید مردم را ناامید کرد



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید


بودجه ریزگردها به هوا رفت و خرج شهرداری ها شد!

مخالفت مجلسی‌ها با تخصیص بودجه 60 میلیاردی عوارض آلایندگی به سازمان محیط‌زیست، امید مردم استان‌هایی را که یک‌ماه است با معضل ریزگرد دست و پنجه نرم می‌کنند، ناامید کرد.

مخالفت مجلسی‌ها با تخصیص بودجه 60 میلیاردی عوارض آلایندگی به سازمان محیط‌زیست، امید مردم استان‌هایی را که یک‌ماه است با معضل ریزگرد دست و پنجه نرم می‌کنند، ناامید کرد. نمایندگانی که روزها برای رسیدگی به وضعیت مردم استان‌های جنوبی داد سخن گفتند و خواستار بهبود شرایط آنان بودند با رای ندادن به تخصیص این بودجه نشان دادند که حمایت‌ها تنها در حد حرف باقی‌مانده و قرار نیست به وعده‌های داده شده، جامه عمل بپوشانند.

 

 بیان اینکه این بودجه به چه دلیل موجه و غیرموجهی مورد موافقت قرار نگرفته یک سوی ماجراست و اینکه مخالفت‌ها بوی سیاسی به خود گیرد، خود جای بحث دارد. اینکه سلامت و وضعیت زندگی مردم با مشکلات سیاسی گره بخورد و اجازه داده شود سایه مشکلات و اختلاف سلیقه‌های نمایندگان با مسئولان محیط‌زیست بر زندگی شهروندان استان‌های جنوبی پهن شود و آنان در فرو رفتن در مشکلات تنها بگذارد برای هیچ انسانی قابل قبول نیست.

مخالفان چه می‌گویند
الیاس نادران یکی از مخالفان تخصیص بودجه عوارض آلایندگی به سازمان محیط‌زیست می‌گوید: «مجلس در سال ۹۳ بودجه‌ای بالغ بر هزار و 100 میلیارد تومان برای سازمان محیط‌زیست در نظر گرفت که هیچ نگاه سیاسی‌ هم نداشت، اما حتی یک ریال آن هم محقق نشد و حتی یک ریال از این بودجه توسط دولت هزینه نشد و مردم تبعات این امر را در نقاط مختلف کشور شاهد بودند.»  هرچند که گفته نادران درباره نبود نگاه سیاسی به بودجه 93 درست است اما این نماینده مجلس نگفت که در بودجه 94 این نگاه سیاسی وجود ندارد و همین نگرش یعنی بازی کردن با جان میلیون‌ها هموطنی که در حال حاضر در بدترین شرایط ممکن در استان‌های جنوبی زندگی می‌کنند.

بودجه محیط‌زیست را به سازمان‌های دیگر دادند
محمدرضا تابش یکی از نمایندگانی که خواهان تصویب این بودجه در صحن علنی مجلس بود، در گفت‌وگو با فرهیختگان آنلاین تاکید می‌کند: «براساس بند «ل» تبصره 9 لایحه دولت، سازمان امور مالیاتی کشور مکلف می‌شد مبلغ ۶۰ میلیارد تومان از درآمدهای وصولی ناشی از عوارض آلایندگی موضوع قانون مالیات بر ارزش‌افزوده را به حساب درآمد عمومی نزد خزانه‌داری کل کشور وارد کند تا سازمان محیط‌زیست آن را بابت اجرای عملیات کنترل آلودگی محیط‌زیست آموزش و توانمندسازی جوامع محلی و سازمان‌های مردم‌نهاد برای مشارکت در اجرای حفظ محیط‌زیست، احیای تالاب‌ها و رودخانه‌های کشور و تقویت امر نظارت و پایش محیط‌زیست هزینه کند اما مخالفت‌های بی‌دلیل نمایندگان و نگاه سیاسی آنها به این مساله سبب شد که این مصوبه رای نیاورد.»

 

او با اشاره به اینکه این بند در کمیسیون تلفیق حذف شده، می‌افزاید: «در جریان افزایش ریزگردها در استان خوزستان، رئیس سازمان محیط‌زیست به حذف این بند از لایحه بودجه و کاهش درآمدهای سازمان محیط‌زیست نیز اشاره کرد و قرار بود با تخصیص این بودجه اقدامات جدی برای مقابله با ریزگردها انجام شود اما با نگاه نمایندگان تمام اقدامات منقطع می‌ماند.»

او تاکید می‌کند: «از یک‌سو درآمدهای وصولی ناشی از عوارض آلایندگی به جای تعلق گرفتن به سازمان محیط‌زیست به شهرداری‌ها و فرمانداری‌ها داده می‌شود تا صرف کارهای عمرانی کنند و از آن سو محیط‌بانان که حافظان محیط‌زیست هستند در بدترین شرایط زندگی می‌کنند و کسی به آنان توجه نمی‌کند در حالی که این بودجه می‌توانست بخش عمده‌ای از مشکلات آنان را مرتفع کند.» تابش با تاکید بر اینکه باید هزار میلیارد تومان برای مشکلات زیست‌محیطی هزینه شود، می‌گوید: «بودجه‌های دولتی به سازمان‌هایی داده می‌شود که قرار نیست در هیچ زمینه‌ای پاسخگوی نحوه هزینه‌کرد آن باشند و این منصفانه نیست.» نماینده اردکان می‌گوید: «متاسفانه نمایندگان پیش از اینکه درباره نحوه تخصیص و هزینه‌کرد این بودجه تحقیق کنند با آن مخالفت کردند، از این رو امیدوارم مواقعی که جاده‌سازی و کارهای عمرانی در حال صدمه زدن به محیط‌زیست است، مخالفت کنند و مانع از اقداماتی شوند که چیزی جز تخریب محیط‌زیست به همراه ندارد.»

ریزگردها در لایحه بودجه
دولت در لایحه بودجه 1394 بندی اختصاصی برای مهار ریزگردها اختصاص داده است. بند «و» تبصره 19 ماده‌واحده لایحه بودجه، اعتباری 60 میلیارد تومانی را برای «مقابله با روند فزاینده پدیده‌هایی نظیر گردوغبار و خشکسالی» و همچنین «حفاظت از تالاب‌ها و دریاچه‌های کشور» در نظر گرفته است، بندی که به گفته رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست، در کمیسیون تلفیق حذف شد.

اخبار اجتماعی - فرهیختگان آنلاین


ویدیو مرتبط :
شیطان را ناامید کنیم!(یکی از راههای ناامید کردن شیطان)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

گزینه‌های اصلی نایب‌رئیسی مجلس چه می‌کنند؟/ اصلاح‌طلبان ناامید از لیست امید



 اخبارسیاسی ,خبرهای  سیاسی ,انتخاب ریاست مجلس

در دوران غیبت محمدرضا باهنر و محمدحسن ابوترابی‌فر در مجلس، صندلی‌های نایب‌رئیسی قطعا افراد جدیدی را تجربه خواهند کرد و تحولات روزهای آینده نشان خواهد داد چه کسی به صندلی‌ نایب رئیسی مجلس تکیه خواهد زد.

به گزارش ایلنا، در روزهایی که بحث بر سر انتخاب ریاست مجلس بین لاریجانی و عارف از هر زمان دیگری داغ‌تر شده است با این حال در راهرو‌ها و لابی‌های مجلس، رقابت شدیدتری برای نشستن روی صندلی نایب رئیسی در جریان است.

نکته قابل توجه اینجاست که در دوران غیبت محمدرضا باهنر و محمدحسن ابوترابی‌فر در مجلس، صندلی‌های نایب‌رئیسی قطعا افراد جدیدی را تجربه خواهند کرد و تحولات روزهای آینده نشان خواهد داد چه کسی به صندلی‌ نایب رئیسی مجلس تکیه خواهد زد.

اصلاح‌طلبی از نوع شورای شهر

در این رقابت افراد زیادی وجود دارند. اصلاح‌طلبانی که معقدند در صورت حمایت از لاریجانی سهم بیشتری در قدرت مجلس دارند و اصولگرایانی که در حوزه انتخابیه خود ادعای نشستن بر روی کرسی‌های ریاست مجلس داده بودند و حالا با جمعی از نمایندگان اصلاح‌طلب مواجه شده‌اند که ممکن است رویای آن‌ها را به کابوس تبدیل کند.

اصلاح‌طلبی به سبک «مسعود پزشکیان»

وزیر بهداشت دولت خاتمی سال‌های سال است که خط خود را از گروه‌های اصلاح‌طلب جدا کرده است و به تنهایی ساز سیاست خود را کوک کرده است.

نفر اول انتخابات تبریز در سال ۹۲ مستقل از سایر گروه‌های اصلاح‌طلب نامزد انتخابات ریاست جمهوری شد و در سال ۹۴ نیز با انجام چند مصاحبه ناراحتی خود را از قرار گرفتن چهره‌های گمنام در لیست اصلاح‌طلبان ابراز کرد و شایعه شد که از لیست دیگری حمایت کرده است که البته توفیق کمتری از لیست امید داشت.

پزشکیان در حالی که یکی از مشهور‌ترین چهره‌های اصلاح‌طلب مجلس آینده به شمار می‌رود اما در جلسه فراکسیون امید نیز حاضر نشد و به نظر می‌رسد تلاش دارد نمایندگان آذری مجلس را برای حضور خود در هیئت رئیسه مجلس متقاعد کند و خود را رهبر نمایندگان آذری مجلس معرفی کند نه نماینده لیست امید.

نفوذ بالای پزشکیان در شهرهای آذری نشین به حدی بود که حتی نماینده اصولگرا و مستقل ارومیه نیز از تصویر او در تبلیغات استفاده می‌کردند.

تاج‌گردون در مسیر پزشکیان

اگر پزشکیان در میان نمایندگان آذری محبوبیت داشت، تاج گردون سعی کرده است تا حامیانی در میان زاگرس‌نشین‌ها پیدا کند. رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس نهم از جمله اصلاح‌طلبانی است که رابطه نزدیکی با لاریجانی دارد با این حال مشخص نیست که حمایت تاج‌گردون از لاریجانی منتهی به حمایت لاریجانی از تاج‌گردون خواهد شد یا نه؟

تاج‌گردون بر خلاف پزشکیان ارتباط نزدیک‌تری با لیست امید داشت و احتمالا در فراکسیون امید نیز در میان رهبران قرار خواهد گرفت.

حاجی‌بابایی: سهمیه‌ای برای احمدی‌نژاد

وزیر آموزش و پرورش دولت احمدی‌نژاد مهم‌ترین چهره اصولگرایی بود که برای حمایت از اصولگرایان در دور دوم به سفرهای استانی می‌رفت و حتی سودای ریاست بر مجلس داشت. اما حالا برای نشستن روی صندلی نایب‌رئیسی آماده می‌شود. حمایت همه جانبه نمایندگان جبهه پایداری و نزدیک به احمدی‌نژاد از ریاست لاریجانی ناشی از رابطه حاجی‌بابایی و لاریجانی است.

جلالی: ‌سهم لاریجانی از لیست امید

نماینده لیست امید همانطور که پیش بینی شد بعد از وارد شدن به مجلس علیه بعضی اصلاح‌طلبان موضع گرفت و بدون توجه به آنچه در ایام انتخابات شعار داده بود، مواضع گذشته خود را تکرار کرد. جلالی اگر چه مشتاق حضور در مرکزپژوهش‌هاست اما نزدیک‌ترین فرد به لاریجانی است و حمایت لاریجانی را برای قرار گرفتن در صندلی نایب رئیسی مجلس دارد.

کوهکن جانشین باهنر

نماینده لنجان در مجلس دهم که در ائتلاف پیروان خط امام و رهبری نایب رئیس باهنر است، دوست دارد که در مجلس نیز روی صندلی باهنر بنشیند. کوهکن دبیر کل تشکلی از نمایندگان اصولگرای ادوار است و همین مسئله قدرت او را برای مانور نشستن روی صندلی نایب رئیسی بیشتر کرده است و امیدوار است باهنر برای رسیدن به این صندلی به او کمک کند.

مطهری مورد حمایت همه

چهره جنجالی مجلس نهم علی مطهری بود. فردی که محبوبیت خود را مدیون آزادگی‌اش است و البته در ساختارهای دو فراکسیون بزرگ مجلس قرار نمی‌گیرد. علی مطهری گفته است که شاید برای نایب‌رئیسی مجلس نامزد شود و بسیاری از احزاب معتدل نیز متمایل به نایب‌رئیسی مطهری هستند اما فرزند شهیدمطهری نشان داده اهل لابی‌بازی نیست و شاید شانس زیادی برای نشستن روی صندلی نایب‌رئیسی نداشته باشد. با این حال مطهری در هر دو فراکسیون مجلس طرفدارانی دارد.

جلودارزاده خانم نایب‌رئیس

از میان هجده نماینده زن مجلس سهیلا جلودارزاده تنها کسی است که سابقه نشستن روی صندلی‌های مجلس را دارد و شاید بهترین گزینه برای قرار گرفتن یک بانو در هیئت رئیسه مجلس مردانه باشد. در سه مجلس قبلی هیچ‌وقت به زنان اجازه ندادند در صندلی‌های ریاست قرار بگیرند. به نظر می‌رسد لیست امید نیز نسبت به حضور یک زن در هیئت رئیسه مجلس خوشبین باشد.

تابش: ریاست و نایب‌رئیسی

نماینده اردکان تلاش زیادی برای تشکیل فراکسیون امید کرد و چه بسا به عنوان رئیس این فراکسیون نیز انتخاب شود. با این حال چهره سیاسی نزدیک به سید محمد خاتمی نیز نیم‌نگاهی به کرسی ریاست مجلس دارد و بعید نیست بتواند با حمایت برخی نمایندگان قدیمی‌تر مجلس، صندلی نایب رئیسی را به دست بیاورد.