اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مجازات قصاص چشم دو اسیدپاش اجرا می شود



اخبار,اخباراجتماعی,اسیدپاشی


اخباراجتماعی   - محسنی اژه ای:
مجازات قصاص چشم دو اسیدپاش اجرا می شود

سخنگوی قوه قضاییه از اجرای حکم قصاص عضو برای دو نفر از متهمان پرونده های اسیدپاشی در تهران خبر داد و اعلام کرد: این افراد به زودی از ناحیه چشم قصاص خواهند شد.

به گزارش میزان، حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه ای با ابراز تاسف از حوادث اخیر اسیدپاشی در کشور بویژه تهران و اصفهان گفت: پرونده اسیدپاشان اخیر در تهران به سرعت رسیدگی و احکام صادره قبلی اجرا می شود.

وی با بیان اینکه هنوز عاملین اسیدپاشی اصفهان دستگیر نشده اند، افزود: از نیروی انتظامی و سیستم اطلاعاتی اصفهان درخواست می کنم که نهایت تلاش خود را برای دستگیری عامل یا عاملین اسیدپاشی اخیر اصفهان انجام دهند، متاسفانه هنوز عاملین اصلی این حادثه دستگیر نشده اند گرچه افرادی در روزهای اولی به عنوان مظنون تحت تعقیب قرار گرفتند. آنها باید هر چه زود تر شناسایی و دستگیر شوند.

محسنی اژه ای تصریح کرد: اسیدپاشی های اخیر موجب تاثر همگان شده است و امیدواریم هم دستگاه انتظامی و هم دستگاه قضا بتواند طوری حرکت کند که هم بازدارنده باشد و هم شخص دیگری دست به چنین اقدامی نزند.

سخنگوی دستگاه قضایی به هویت کسانی که قصاص چشم در مورد آنها اجرا خواهد شد، اشاره ای نکرد اما رسانه ها خبر داده اند که یکی از این احکام در باره محسن مرتضوی است که سال 1391 در تهران یکی از همکارانش را کور کرد.

بنا به گزارش ها، فروردین سال 91 محسن مرتضوی در تهران از سوی یکی از همکارانش با سه لیتر اسید مورد حمله قرار گرفت که علاوه بر آسیب دیدن صورت، یک چشم او هم نابینا شده است. این پرونده در شعبه 71 دادگاه کیفری استان تهران مطرح و شعبه مذکور در بهمن ماه سال 92 تشکیل جلسه داد. پس از صدور رای از سوی شعبه رسیدگی کننده، متهم به قصاص چشم راست، گوش راست و پرداخت مبلغ 600 میلیون تومان دیه محکوم شد.

وکیل قربانی اسیدپاشی مهرماه گذشته اعلام کرد که پس از صدور رای از سوی شعبه 71 دادگاه کیفری استان تهران، پرونده برای فرجام خواهی به دیوان عالی کشور ارسال شد و در حال حاضر حکم قصاص موکلم از سوی دیوان عالی کشور تایید شده است.

وی افزود: پرونده به پزشکی قانونی ارسال شده تا آنها بررسی کنند که در صورت قصاص چشم و گوش راست آسیبی به دیگر اعضای بدن متهم وارد می شود یا خیر. به همین دلیل، در حال حاضر پزشکی قانونی در حال بررسی این موضوع است.

چند حکم دیگر قصاص چشم نیز در ماههای اخیر در مورد پرونده های مختلف در سطح استانها صادر و به تایید دیوان عالی کشور رسیده اما در عمل هیچکدام به اجرا در نیامده است.

در اجرای این حکم مشکلاتی داریم
محسنی اژه ای با اشاره به مشکلات اجرای حکم اسیدپاشی گفت: در رابطه با اجرای مجازات اسیدپاشی مشکلاتی وجود دارد که بیشتر به سیستم پزشکی مربوط می شود که هر چه زود تر باید این مشکلات رفع شود.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا همانطور که برای پرونده زورگیری در سال 91 حکم اعدام صادر شد، نمی توان این حکم را برای افرادی که مرتکب اسیدپاشی شده اند در نظر گرفت؟ ، اظهارداشت: همانطور که رییس قوه قضاییه اشاره کرده بودند اگر کسی چه با سلاح سرد و چه سلاح گرم مرتکب جرم شود که در پی آن در جامعه وحشت ایجاد کند حکم محاربه خواهد داشت.

معاون اول قوه قضاییه توضیح داد: اولین مورد اسیدپاشی در کشور در سال ۱۳۳۴ اتفاق افتاد و اولین قانون برای مقابله با اسیدپاشان در سال ۱۳۳۷ تصویب شد مبنی بر اینکه چنانچه فردی بر اثر اسیدپاشی جان خود را از دست بدهد فرد اسیدپاش اعدام می شود، ولی در صورتی که تنها منجر به صدمه بدنی شود فرد اسیدپاش به مجازات حبس محکوم خواهد شد.

سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به اصلاح قانون مربوط به اسیدپاشان بعد از انقلاب اسلامی یادآور شد: براساس این قانون چنانچه فردی در این حادثه کشته شود این حق وجود دارد که برای وی درخواست حکم افساد کنند ولی چنانچه این حادثه منجر به فوت فرد حادثه دیده نشود فرد اسیدپاش به قصاص عضو محکوم خواهد شد.

وی گفت: افرادی که در حادثه اسید پاشی دچار آسیب شده اند در صورت انصراف از قصاص عضو می توانند در ازای آن دیه دریافت کنند، ضمن اینکه مدعی العموم از جنبه عمومی جرم می تواند مجازات دیگری برای فرد اسیدپاش در نظر بگیرد.

معاون اول قوه قضاییه تاکید کرد: چنانچه اقدام به اسیدپاشی در جامعه به صورتی اتفاق بیفتد که در جامعه رعب و وحشت ایجاد کند به نوعی محاربه محسوب شده و می توان فرد اسیدپاش را به اعدام محکوم کرد. البته در این مورد علما و برخی از حقوقدانان نظرات متفاوتی دارند ولی عده ای از آنها معتقدند که این اقدام چون فساد در جامعه بوده می توان در پی آن فرد اسید پاش را به عنوان مفسد فی الارض اعدام کرد.

وی با بیان اینکه هم اکنون قانون شفافی در مورد نحوه برخورد با اسیدپاشان وجود ندارد ، خاطرنشان کرد: برخی از حقوقدانان با استناد به ماده ۶۲۸ بر صدور حکم اعدام برای اسیدپاشان اصرار دارند و عده ای معتقدند که اسید سلاح به شمار نمی رود. بنابراین حکم محاربه در خصوص آن ها صحیح نیست.

رسانه ها اطلاع رسانی کنند
سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به نقش رسانه ها در پیشگیری از جرم اسیدپاشی گفتد: رسانه ها می توانند با اطلاع رسانی مفید باعث هوشیاری مردم شوند و افراد نیز باید هوشیار و مراقب باشند که چنین جنایت های خشن و نامعقولی انجام نشود.

وی با قدردانی از اقدام نیروی انتظامی یادآور شد: در اقدام اخیر اسیدپاشی از نیروی انتظامی تشکر می کنیم که به موقع و خوب اقدام کردند و عاملین اسیدپاشی دستگیر شدند. از دادستان تهران نیز درخواست کرده ام که پرونده دو عامل اسیدپاشی تهران سریعا رسیدگی شده و حکم آن ها صادر و زود تر اجرا شود.


اخباراجتماعی - میزان


ویدیو مرتبط :
پشیمانم که اسیدپاش را قصاص نکردم

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مرد اسیدپاش به قصاص «چشم» محكوم شد



 

 مرد اسیدپاش به قصاص «چشم» محكوم شد

 

 

پسری كه ۵ سال قبل در جریان اسیدپاشی اشتباهی پسر جوانی را كور كرده، از سوی دادگاه كیفری استان تهران به قصاص و پرداخت دیه محكوم شد.

به گزارش خبرنگار حوادث فارس، بعد از ظهر ۲ تیر سال ۸۴ مأموران كلانتری ۱۹۰ مجیدیه از طریق مركز فوریت های پلیس، از وقوع یك حادثه هولناك باخبر شدند.

اهالی خیابان گلستان به مأموران پلیس گفتند با شنیدن فریادهای دلخراش پسر ۲۲ ساله ای به نام «داوود» در جریان اسیدپاشی به صورت وی از سوی یك مهاجم ناشناس قرار گرفته اند كه بلافاصله پسر اسیدپاش را به دام انداخته و «داوود» را به بیمارستان رسانده اند.

با وجود تلاش های پزشكان، اسید، بینایی چشم های پسر جوان را برای همیشه از او گرفت.

حمید (متهم) ابتدا در بازجویی ها انگیزه خود را انتقام جویی به خاطر تحقیر و توهین اعلام كرد و گفت: در دوران دبیرستان از سوی چند نفر از همكلاسی هایم مورد آزار و اذیت قرار گرفتم و بعد از آن هم به شهر دیگری نقل مكان كردیم، اما این موضوع هیچ وقت از ذهنم بیرون نمی رفت و دائم آزارم می داد.

وی ادامه داد: بنابراین با هدف انتقام، مقداری اسید تهیه كرده و به محل زندگی سابقمان برگشتم؛ دو شبانه روز در پارك نزدیك مدرسه كمین كردم و منتظر نشستم تا اینكه با دیدن یكی از همكلاسی هایم به تعقیبش پرداخته، اسید را به صورتش پاشیدم.

البته مقداری از اسید هم روی پاهای خودم ریخت.

این در حالی بود كه دو ماه بعد از این حادثه، «داوود» كه قادر به حرف زدن نبود، در شكایت مكتوبی نوشت: من هیچ شناختی از «حمید» ندارم و نمی دانم چرا این چنین در آتش خشم و نفرتش سوختم و زندگی ام تباه شد.

حال آن كه مطمئنم او مرا اشتباه گرفته است. بنابراین تقاضای اشد مجازات و قصاصش را دارم.

بدین ترتیب متهم وقتی بار دیگر تحت بازجویی قرار گرفت، نزد بازپرس ادعا كرد به خاطر اختلاف حساب قدیمی، اسیدپاشی كرده است، اما تحقیقات جنایی حاكی از آن بود كه شاكی و متهم در گذشته هیچ رابطه ای با هم نداشته و شناختی از یكدیگر نداشته اند.

بنابراین پس از اعلام نظریه كمیسیون پزشكی قانونی در مورد میزان صدمات شاكی، بازپرس پرونده برای آزادی متهم قرار وثیقه پنج میلیارد ریالی صادر كرد و پرونده را با صدور قرار مجرمیت به دادگاه كیفری استان تهران فرستاد.

در جلسه رسیدگی در شعبه ۷۱ ابتدا نماینده دادستان با تشریح كیفرخواست، خواستار اشد مجازات قانونی برای متهم شد.

شاكی نیز خواستار قصاص عضو متهم شد و گفت: من نمی دانم به چه گناهی قربانی این ماجرا شده ام، اما در صورتی كه متهم با صداقت انگیزه اش را بیان كند، شرایط تغییر خواهد كرد، ضمن اینكه شرط رضایتم بیان حقیقت است و بس!

در ادامه دادگاه، متهم گفت: شاكی یك بار در كلاس مرا حلق آویز كرد و قصد جانم را داشت. او دائم مسخره ام می كرد و چند بار هم به من سوزن زده بود.

اما زمانی كه متهم با مدارك مستدل مبنی بر اینكه هیچ گاه با شاكی همكلاس نبوده و آنها با هم ۲ سال اختلاف سنی دارند، لب به اعتراف گشود و گفت: من از فاصله دور وی را دیدم و قبول دارم كه او را اشتباه گرفتم!

با دریافت آخرین دفاعیات متهم، در حالی كه تلاش هیأت قضایی دادگاه برای صلح و سازش بین شاكی و متهم به نتیجه نرسید، قاضی

« نور الله عزیزمحمدی» با مستشاران دادگاه وارد شور شده و به اتفاق آرا «حمید» را به قصاص چشم چپ، لاله گوش راست و پرداخت دیه محكوم كردند.

پرونده به دیوان عالی كشور ارجاع داده شد كه قضات دیوان عالی كشور، با تشخیص برخی ایرادات، پرونده را برای رسیدگی مجدد به شعبه ۷۱ دادگاه كیفری ارسال كردند.

صبح امروز جلسه محاكمه برگزار شد كه در ابتدا، عطار، نماینده دادستان با قرائت كیفرخواست صادره، بزه انتسابی به متهم را محرز دانست و خواستار مجازات وی شد.

داوود هم با اعلام شكایت مجدد از متهم، گفت: با وجود اینكه خانواده متهم از تمكن مالی برخوردار هستند، اما خواسته قلبی من قصاص او است.

وكیل داوود هم اظهار داشت: موكل من در چند سال اخیر به خاطر وضعیت ظاهری نمی تواند از خانه خارج شود و زندگی او نابود شده است.

وی ادامه داد: اگر اینگونه متهمان قصاص شوند، بسیاری از اینگونه متهمان و مجرمان دیگر به خود اجازه ارتكای این جرائم را نمی دهند.

در ادامه جلسه متهم در جایگاه قرار گرفت و گفت: حاضرم مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان به داوود بپردازم تا او رضایت بدهد.

داوود در واكنش به این اضهارات متهم گفت: نمی خواهم بر سر زندگی ام معامله كنم؛ دلیلی ندارد كسی كه پولدار است، هركاری كه می خواهد انجام دهد و مدعی شود كه با پول همه مشكلات را حل خواهد كرد.

در انتهای جلسه، قاضی عزیزمحمدی و مستشاران دادگاه وارد شور شدند و با توجه به تخلیه چشم چپ، از بین رفتن لاله گوش راست و سوختگی شدید در قسمت های مختلف بدن شاكی، متهم را برای تخریب چشم و لاله گوش به قصاص و برای سوختگی های بدن به پرداخت دیه محكوم كردند.... / گزارش : خبرگزارى فارس