اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مجازات تقلب کنکور در چین


چین برای اولین بار در تاریخ برگزاری آزمون کنکور دانشگاهی در این کشور تقلب در این امتحان سراسری را جرم اعلام کرد و برای متخلفین مجازات تا هفت سال زندان در نظر گرفت.

خبرگزاری ایرنا: چین برای اولین بار در تاریخ برگزاری آزمون کنکور دانشگاهی در این کشور تقلب در این امتحان سراسری را جرم اعلام کرد و برای متخلفین مجازات تا هفت سال زندان در نظر گرفت.

به گزارش ایرنا، تقلب‌های گسترده هنگام برگزاری کنکور در تابستان هر سال در چین به موضوعی مسئله ساز تبدیل می شود و اعتراضات گسترده مردمی را نیز بعضا موجب شده است.

در همین حال سالهاست که در گوشه و کنار دانشگاه ها در چین فروختن مدارک دانشگاهی جعلی کار روزمره بسیاری از دستفروشان است و ضمن فروش سئوالات تقلبی گاهی نیز رسوایی هایی در افشای سئوالات پیش از برگزاری آزمون به وقوع می پیوندد.

«گائوکائو» بزرگ‌ترین آزمون پذیرش در دانشگاه‌های ملی چین یا همان کنکور سراسری است. در این آزمون‌ها سالیانه بالغ بر 9 میلیون متقاضی شرکت می‌کنند و به دلیل رقابت تنگاتنگی که در این کنکور برای ورود به دانشگاه‌ها وجود دارد، برخی از متقاضیان اقدام به تقلب در آن می‌کنند تا شانس خود را برای ورود به دانشگاه افزایش دهند.

حال بر اساس مقرراتی که از سوی مسئولان نظارت بر امتحانات سراسری دانشگاهها در این کشور اعلام شده، از این پس کسانی که در کنکور سراسری چین مرتکب تخلف شوند مجازات تا هفت سال زندان برای آنان در نظر گرفته خواهد شد.

در همین راستا اعلام شده که وسایل همه داوطلبان قبل از ورود به محل آزمون بازرسی و اثر انگشت آنها نیز ثبت خواهد شد.

وزارت آموزش و پرورش چین اعلام کرده است که امسال از زمان چاپ و نشر سئوالات کنکور تا زمانی که این سئوالات در اختیار داوطلبان قرار می گیرد، تدابیر بسیار سختی اتخاذ خواهد شد.

مقامات کشور چین حتی سال گذشته و به منظور جلوگیری از تقلب شرکت کنندگان در کنکور از پهپادها نیز کمک گرفتند تا این وسایل پرنده با به پرواز در آمدن در محل برگزاری آزمون، ضمن فیلمبرداری و کشف گوشی های تلفن همراه نزد داوطلبان، امواج رادیویی مشکوک در محیط را نیز شناسایی کنند.

تابستان سال گذشته (ماه ژوئن) نزدیک به 9 میلیون و 500 هزار دانش آموز فارغ التحصیل دبیرستان های چین در آزمون سراسری این کشور شرکت کردند.

مردم چین کنکور را بزرگترین آزمون در زندگی هر جوانی می دانند که اگر در آن موفق نشوند، نه تنها صاحب شغل خوبی در کشور نخواهند شد بلکه آینده آنان نیز با تهدیدهای جدی مواجه خواهد شد.

آزمون کنکور در چین همه ساله در دو گروه رشته های «ادبیات چینی، ریاضیات، زبان انگلیسی، بیولوژی، فیزیک و شیمی» و گروه «ادبیات چینی، ریاضیات، زبان انگلیسی، جغرافیا، تاریخ و سیاست» برگزار می شود.


ویدیو مرتبط :
متقلبین کنکور | گزارش خبرگزاری دولت در مورد تقلب در کنکور

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تقلب در کنکور: از 10 سال محرومیت تا حبس


سازمان سنجش جزئیات قانون رسیدگی به تخلفات و جرایم در آزمونهای سراسری را اعلام کرد که متن آن به این شرح است.

خبرگزاری مهر:  سازمان سنجش جزئیات قانون رسیدگی به تخلفات و جرایم در آزمونهای سراسری را اعلام کرد که متن آن به این شرح است:

تخلفات و جرایم در این قانون مشتمل بر :

الف ـ  ارتكاب هرگونه عملی كه موجب بی‌نظمی در برگزاری آزمون شود یا همراه داشتن هرگونه وسیله غیرمجاز از قبیل وسایل ارتباط الكترونیكی و دستگاههای حافظه‌دار.

ب ـ  ارتكاب هرگونه عمل خلاف مقررات كه آزمون داوطلب را از نظر علمی خدشه دار سازد از قبیل:

1 ـ  ارائه مدرك یا گواهی مجعول یا تصویر گواهی مجعول برای شركت در آزمون.

2 ـ  تبانی با داوطلبان یا افراد خارج از حوزه امتحانی یا دست‌اندركاران آزمون از قبیل عوامل اجرایی و طراحان سوال برای تخلف در آزمون.

3 ـ  ثبت‌نام در آزمون با هویت مجعول یا شركت در جلسه آزمون به جای داوطلب اصلی.

ج ـ  استفاده از هرگونه وسیله غیرمجاز از قبیل وسایل ارتباط الكترونیكی و دستگاههای حافظه‌دار.

د ـ  كمك به داوطلب خارج از ضوابط برگزاری آزمون جهت پاسخ به سوالات.

هـ ـ  دسترسی غیرمجاز به اطلاعات مربوط به داوطلبان یا استفاده غیرمجاز از آنها.

و ـ  هرگونه تغییر غیرمجاز سوالات، اوراق و پاسخنامه‌های داوطلبان یا سایر مدارك و دفاتر مربوط به آزمون.

ز ـ افشای سوالات آزمون یا تلاش در جهت دستیابی و افشای آن یا شركت یا معاونت در این امر قبل یا حین برگزاری آزمون به هر نحو.

ح ـ  خرید یا فروش سوالات آزمون یا پاسخ آنها یا شركت یا معاونت در این امر قبل یا حین برگزاری آزمون اعم از اینكه سوالات یا پاسخ آنها واقعی یا غیرواقعی باشد.

ماده 6 ـ  هیأت‌های رسیدگی به تخلفات، صلاحیت صدور حكم به مجازاتهای زیر را درباره متخلفان دارند:

الف ـ  در مورد مشمولان بند (الف) ماده (5): اخطار كتبی با درج در پرونده داوطلب و اعلام به مراجع ذیربط یا محرومیت از گزینش در آزمون همان سال.

ب ـ  در مورد مشمولان بند (ب) یا بند (ج) ماده (5): محرومیت از گزینش علمی در آزمون همان سال و ابطال قبولی داوطلب در همان سال و محرومیت از شركت در آزمون از یك تا ده سال بعد.

تبصره ـ  آراء هیأت‌های بدوی جز در مورد مشمولان بند (الف) ماده (6) این قانون قابل تجدید نظر خواهی در هیأت تجدید نظر رسیدگی به تخلفات در آزمون‌ها است.

ماده 7 ـ  در مورد مشمولان بندهای (د)، (هـ)، (و) (ز) و (ح) ماده (5) هیأت‌های رسیدگی متهم را برای رسیدگی و اعمال جزای نقدی از ده میلیون (10.000.000) ریال تا یك میلیارد (1.000.000.000) ریال یا حبس از یك تا پنج سال یا هر دو مجازات به محاكم دادگستری معرفی می‌کند.

ماده 8 ـ ارتكاب هر یك از اعمال موضوع ماده (5) چنانچه در قالب عضویت در یك گروه یا شبكه باشد موجب تشدید مجازات و تشكیل دهنده و سركرده گروه یا شبكه به حداكثر مجازات محكوم می‌شود.

مجازات هر یك از اعضاء كه در ارتكاب تخلفات و جرایم فوق دخالتی نداشته باشند حسب مورد حداقل مجازات ذكر شده برای مرتكب است.

ماده 9 ـ  رسیدگی در هیأت‌های رسیدگی به تخلفات در آزمون‌ها مانع از رسیدگی برابر سایر قوانین جزایی یا رسیدگی در هیأت‌های رسیدگی به تخلفات اداری یا هیأت‌های انتظامی اعضای هیأت علمی یا كمیته‌های انضباطی دانشجویان نیست و مرتكب علاوه بر مجازات مندرج در مواد (6) و (7) این قانون به مجازات مقرر در سایر قوانین و مقررات محكوم می‌ شود.

ماده 10 ـ  در صورت محكومیت قطعی فردی به یكی از مجازاتهای مندرج در این قانون، به استثنای مجازات مندرج در بند (الف) ماده (6)، هیات رسیدگی به تخلفات در آزمون‌ها، قبولی وی در آزمون را ابطال می‌کند. در این صورت موسسه آموزشی مربوط از صدور و اعطای هرگونه گواهی یا مدرك به وی خودداری خواهد کرد و چنانچه گواهی فارغ‌التحصیلی به وی اعطاء شده باشد وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی یا وزارت آموزش و پرورش یا دانشگاه آزاد اسلامی ملزم به ابطال آن گواهی هستند.

ماده 11 ـ  چنانچه با بررسی‌های فنی و علمی، بین نمرات و رتبه اكتسابی داوطلبی و سوابق تحصیلی وی مغایرتهای غیرمتعارف مشهود و اساسی از قبیل عدم تطابق معدل دیپلم و دوره پیش‌دانشگاهی با رتبه و نمره اكتسابی در آزمون وجود داشته باشد، با تأیید هیأت‌های بدوی رسیدگی به تخلفات در آزمون‌ها از داوطلب در یك یا چند درس عمومی و اختصاصی امتحان مجدد به عمل می‌آید. تعیین وضعیت نهایی آزمون این داوطلب، بر اساس نتایج حاصل از امتحان مجدد بر عهده هیأت بدوی است.

ماده 12 ـ  هر موسسه یا آموزشگاه علمی و آموزشی كه برای افزایش آمادگی داوطلبان شركت در آزمون‌های مورد بحث این قانون فعالیت می‌كند چنانچه در تخلفات ماده (5) مشاركت داشته باشد مجوز تاسیس آن لغو می‌شود و مدیران مسوول آنها علاوه بر محرومیت دائمی از تاسیس و اداره این گونه مراكز به مجازات‌های پیش‌بینی شده در این قانون و سایر قوانین محكوم می‌شوند و چنانچه موسسه یا آموزشگاه فاقد مجوز باشد مجازات مدیران مسوول آنها حداكثر مجازات مندرج در ماده (6) است.

تبصره ـ  در مورد آموزشگاههایی كه فاقد مجوز باشند علاوه بر اقدام مراجع قانونی ذیربط مدعی‌العلوم نیز می‌تواند راساً نسبت به اعلام جرم و پیگیری تخلفات آنان اقدام کند.

 واحد پاسخگویی‌ غیرحضوری‌ آزمون‌ سراسری‌ سال 1392 برای‌ تمام داوطلبان‌ همه‌ روزه‌ بغیر از ایام تعطیل و در وقت اداری آماده‌ پاسخگویی‌ به‌ سوالات‌ است.

بنابراین داوطلبان‌ در صورت‌ نیاز می‌توانند با شماره‌ تلفنهای‌ 99 ـ 88923595-021 به‌ طور مستقیم‌ (واحد پاسخگویی‌ غیرحضوری‌ آزمون‌ سراسری‌ سال‌  1392 با روابط‌ عمومی‌ سازمان‌ سنجش‌ آموزش‌ كشور) تماس‌ و یا با بخش پاسخگویی اینترنتی سازمان سنجش آموزش كشور به نشانی www.sanjesh.org در میان بگذارند.