اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

متفاوت ترین«آقازاده» ایران



 اخبارسیاسی ,خبرهای  سیاسی ,علی  مطهری

علی مطهری به سرعت مسیر خود را از نام پدر جدا کرد و تبدیل به یک سیاستمدار مستقل در ایران شد. این استقلال باعث شد تا دیگر برخی حتی فراموش کنند او فرزند یکی از بنیانگذاران اصلی جمهوری اسلامی است.

به گزارش نامه، «آقازاده» واژه‌ای معروف در ادبیات سیاسی ایران است . مردم بسیاری از چهره‌های سیاسی را با این لقب می‌شناسند. یکی از این آقازاده‌ها که سال‌هاست در راس اخبار کشور است. علی مطهری را می‌شود متفاوت‌ترین آقازاده ایران دانست.

علی مطهری به واسطه پدر شهیدش ایت‌الله مطهری وارد فضای سیاسی کشور شد و بسیاری او را به جای علی مطهری، فرزند مطهری خطاب می‌کردند و بر این باور بودند وی تمام اعتبارش را از پدرش بدست آورده است و خود به تنهایی دارای شخصیت مستقلی نیست. بسیاری از ناظران سیاسی در دهه 80، مطهری را نیز مانند دیگر آقازاده‌ها، کسی می‌دانستند که با نام پدر پله‌های ترقی را طی کرده است.

علی مطهری اما به سرعت مسیر خود را از نام پدر جدا کرد و تبدیل به یک سیاستمدار مستقل در ایران شد. این استقلال باعث شد تا دیگر برخی حتی فراموش کنند او فرزند یکی از بنیانگذاران اصلی جمهوری اسلامی است.

این روزها علی مطهری از معدود افرادی در فضای سیاسی کشور است که پیگیر حوادث بعد از انتخابات سال 88 و ماجرای حصر است. او در نامه‌های گوناگون به سران کشور بارها خواستار مشخص شدن وضعیت دو نامزد معترض به نتایج انتخابات ریاست جمهوری دهم شده است. او بارها به خاطر این مواضع خود مورد حمله قرار گرفت. یکی از این حمله در جریان سفر شیراز و در سال 94 اتفاق افتاد. او در این سفر مورد حمله عده‌ای ناشناس قرار گرفت. خود او ماجرا را اینگونه روایت می‌کند:««حدود صد متر که جلو آمدیم دیدم عده‌ای بین سی تا چهل نفر روبروی ما هستند و یک نفر خود را روی کاپوت خودرو انداخت. راننده به هر زحمتی بود او را رد کرد ولی کمی جلوتر سنگ و آجر و گوجه‌فرنگی بود که به سمت ما می‌‌آمد. شیشه عقب و شیشه‌های دو طرف خودرو کاملا خرد و پودر شد و ذرات آن به سر و صورت و دست ما پاشید و برخی فرو رفت. گاز فلفل هم سلاح دیگر آنها بود که از نزدیک استفاده کردند و حدود یک دقیقه نفسم بند آمده بود. اگر یکی از آن ضربات آجر و سنگ به من اصابت کرده بود معلوم نبود که اکنون زنده بودم. ظاهرا به قصد کشتن یا ناقص کردن آمده بودند. راننده به هر ترتیب بود از میان آنها گریخت اما آنها با موتورهای سنگین و یک وانت ما را تعقیب می‌کردند و باز سنگ و اشیاء دیگر و دشنام های ناموسی و کلماتی مانند «حرامزاده» بود که به سمت ما می‌آمد»

این حمله ناشی از مواضع مطهری در مورد مسئله رفع حصر بود. اما شاه بیت سخنان او در سال ۹۳ رفع حصر میرحسین موسوی و مهدی کروبی و برگزاری دادگاه برای رسیدگی به علل وقوع حوادث سال ۸۸ بود. این سخنان علی مطهری در مورد حوادث سال ۸۸ حتی کار را به جایی رساند که بعد از مدت‌ها مردم شاهد درگیری فیزیکی بین نمایندگان مجلس در صحن خانه ملت بودند. علت این درگیری نطق علی مطهری در مورد حوادث بعد از انتخابات سال ۸۸ بود. مطهری در نطق خود در مجلس گفت:« اینجانب حصر خانگی آقایان موسوی، کروبی و خانم رهنورد را پس از پایان آشوب‌های خیابانی بدون حکم قضائی همچنان خلاف اصول متعدد قانون اساسی و ادامه آن را به زیان انقلاب اسلامی می‌دانم و معتقدم در این زمینه شورای عالی امنیت ملی به ریاست رئیس جمهور و قوه قضائیه کوتاهی کرده‌اند. همه می‌دانند که من هیچ تعلق خاطری به آقایان کروبی و موسوی ندارم و در انتخابات سال ۸۸ نیز به آقای رضایی رای دادم. هدف اینجانب دفاع از یک موضوع بزرگ‌تر در نظام اسلامی است.» بعد از این سخنان برخی نمایندگان مجلس به او حمله و برگه های نطق‌ او را پاره کردند و بعد از این درگیری نیز رئیس جلسه برای رفع تنش ایجاد شده جلسه علنی را تعطیل اعلام کرد.

همین مواضع او باعث شد تا علی مطهری کم کم راه خود را از مسیر دوستان سابقش جدا کند. حرف‌های مطهری در مورد سال 88، خشم اصول‌گرایان را برانگیخته بود. خشمی که باعث شد در جریان دو انتخابات مجلس‌های نهم و دهم اصول‌گرایان به رهبری حداد عادل نام او را از فهرست اصول‌گرایان خط بزنند. این جدایی باعث شد که مطهری با برخی از دوستان خود جبهه جدیدی به نام صدای ملت را پایه گذاری کند.

مطهری در هر دو انتخابات مجلس‌های نهم و دهم توانست با رای بالای مردم تهران وارد پارلمان شود تا در مسیر گذشته گام بردارد.

یکی دیگر از مسائلی که مطهری را در راس اخبار این سال‌ها قرار داده بود مخالفت جدی وی با سیاست‌های محمود احمدی نژاد بود. مطهری پایه گذار اصلی سوال از احمدی نژاد در مجلس بود. کار او باعث شد تا برای بار اول در تاریخ جمهوری اسلامی یک رئیس جمهور برای پاسخ گویی به نمایندگان به پارلمان بیاید.

مطهری یک بار در واکنش به سخنان احمدی نژاد گفته بود:« « رئیس جمهور می‌گوید من قانونی را که منطبق بر قانون اساسی تشخیص بدهم امضا و اجرا می‌کنم و قانونی را که منطبق بر قانون اساسی تشخیص ندهم امضا و اجرا نمی‌کنم؛ این یعنی استبداد و دیکتاتوری و به توپ بستن مجلس. چنین شخصی حتی یک روز هم نباید در مسند قدرت باقی بماند»

در این روزها نیز علی مطهری به عنوان یکی از نمایندگان منتخب مردم تهران در مجلس دهم به شدت به دنبال رسیدگی به وضعیت مینو خالفی نماینده منتخب مردم اصفهان در مجلس که رای‌اش از سوی شورای نگهبان باطل شده، است. او به آیت‌الله جنتی و رئیس جمهور در این مورد نامه نوشته است و وزیر کشور را نیز تهدید به استیضاح کرده است.

همین مسائل باعث شده است تا علی مطهری، شخصیتی متفاوت تر از پدر خود باشد. درست در این روزها که سالگرد شهادت استاد مطهری است. شاید وقتی بخواهی از آیت‌الله مطهری صحبت کنی بهتر است به سراغ محمد مطهری دیگر پسر آیت‌الله شهید بروی تا علی مطهری. چون دیگر این روزها علی مطهری خود از بازیگران مهم سیاسی کشور است. کسی که علی مطهری است نه فرزند شهید مطهری.

 


ویدیو مرتبط :
آقازاده داریم تا آقازاده! نظر آیت الله جنتی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پایان متفاوت دو فیلم زنانه در ایران و عربستان!



 

 

 

پایان متفاوت دو فیلم زنانه در ایران و عربستان!

 

از فیلم ما تا فیلم آنها

پایان متفاوت دو فیلم زنانه در ایران و عربستان!

مدتی است در کشورمان ، برخی افراد و گروه ها ، نوامیس و زنان و دختران برخی مسوولان و چهره های سیاسی را  هدف  حملات و توهین های  گسترده قرار داده و حتی از دادن فحش های رکیک جنسی در ملاعام به آنان و نیز انتشار عکس هایشان در فضای اینترنت ابایی ندارند و اخیراً نیز فیلمی از تعرض و توهین آنان به دختر یکی از مسوولان نظام به طور گسترده منتشر شده است که تاسف افکار عمومی را برانگیخته است.

تقریباً همزمان با انتشار این فیلم ، فیلمی هم درباره برخورد غیر محترمانه سفیر سعودی با یک شهروند این کشور منتشر شد اما هر کدام از این دو فیلم در دو کشور  ایران و عربستان، سرنوشت های متفاوتی پیدا کردند.

در فیلم سعودی ها ، سفیر ، نه فحشی سر می دهد ، نه جسارتی می کند و نه تهدیدی. در این فیلم که در اوج ناآرامی های مصر و در سالن فرودگاه بین المللی قاهره ضبط شده ، آقای سفیر در برابر درخواست های  همراه با نگرانی و ترس یک زن سعودی برای افزایش پروازها به عربستان و تسریع در انتقال اتباع عربستان از مصر به کشورشان، واکنشی سرد و ناشی از بی اعتنایی به سخنان زن سعودی از خود نشان می دهد.

در این فیلم، زن سعودی از سفیر کشورش می خواهد که مشکل او و هزاران نفر از خانواده های سعودی معطل مانده در فرودگاه قاهره را حل کند. این زن خطاب به سفیر می گوید: ما کشور بزرگی هستیم و امکانات بسیار گسترده ای داریم و می توانیم پروازهای بیشتری را برای انتقال اتباع خود برقرار کنیم.

سفیر عربستان نیز در واکنش به این زن با حالتی طعنه آمیز می گوید: "واقعا؟... چه خوب ... تو راه حلی داری؟ "

وی سپس در حالی که این زن در حال صحبت بود بدون توجه به سخنانش، او را ترک می کند... همین!

مقایسه میان این دو فیلم و واکنش های صورت گرفته به آن ، نشان می دهد که مفهوم توهین تا چه اندازه  در دو کشور ایران و عربستان سعودی متفاوت است.

در عربستان سعودی، یک سفیر  ، آن هم نه یک سفیر معمولی بلکه کسی که 19 سال مسئولیت وزارت نفت، 11 سال وزارت برنامه ریزی و 6 سال سفارت در قاهره را برعهده داشته، تنها به دلیل بی اعتنایی به یک" زن " هموطن خود، در مدت کمتر از یک ماه برکنار می شود ولی در ایران با وجود گذشت زمان قابل توجهی از افشای  توهین های مکرر برخی افراد به  نوامیس، هم چنان افرادی که زننده ترین توهین های ناموسی را نسبت به یک "زن" روا می دارند  و حتی مقابل خانه برخی مسوولان هم جمع می شوند و فحش های مستوجب حد می دهند ،همچنان بدون هیچ مجازاتی به کار خود ادامه می دهند.

البته رئیس قوه قضائیه ایران روز گذشته در  واکنش به این موضوع  از دستگاه قضا خواست تا به شدت با این حادثه برخورد کنند که ما نیز در انتظار اجرای دستور وی خواهیم بود.

صحنه ای که در عربستان سعودی منجر به عزل یک سفیر پرقدرت و برجسته شد به کرات در مکان های مختلف ایران اتفاق می افتد ولی آنقدر آستانه حساسیت ها و تحریک ها تغییر کرده که کسی اصولا چنین اقداماتی را توهین نمی داند  وتنها زمانی برخورد می شود که تجاوز جنسی صورت گرفته باشد. البته منظور از برخورد ، فقط قضایی نیست بلکه برخورد افکار عمومی و رسانه ها را نیز شامل است.

به عنوان مثال ، چندی پیش یکی از مسوولان که به یکی از استان ها سفر کرده و شب هنگام به فرودگاه آنجا رسیده بوده ، وقتی در میان استقبال کنندگان زنی را مشاهده می کند با لحن توهین آمیزی به او می گوید مگر تو شوهر نداری که این وقت شب اینجایی؟! و البته بعد از این ماجرا ، کک کسی هم نمی گزد و برغم رسانه ای شدن موضوع ، مقامات ارشد این مدیر دولتی ، به او اخم هم نمی کنند! و مردم هم واکنش چندانی به این موضوع نشان نمی دهند زیرا آستانه حساسیت ها در ایران بالا رفته و مسائلی که تا دیروز ارزش بودند ، امروز ، حداکثر یک خبر و دو تا تیتر شده اند .

اما در ماجرای عربستان سعودی، پس از انتشار اینترنتی فیلم سفیر این کشور، شمار زیادی از جوانان سعودی در اینترنت ، فراخوان گسترده ای را برای عزل این سفیر راه اندازی کردند و مراتب را از طریق ایمیل نیز برای سعود الفیصل وزیر امور خارجه عربستان که در سفر رسمی در مراکش به سر می برد ، ارسال کردند.

همزمان با انتشار این فیلم نیز مفلح القحطانی رئیس انجمن حقوق بشر عربستان که سازمانی دولتی است گفت آنچه که این سفیر انجام داده با تمامی عرف ها، اخلاق و وظایف سازمانی منافات دارد.

و سرانجام سفیری که بیش از 30 سال در دولت سعودی ها سمت های کلیدی مانند وزارت نفت را بر عهده داشت و در کشور مهمی مانند مصر خدمت می کرد ، فقط به خاطر این که با یک زن ، با طعنه سخن گفته بود و به او بی اعتنایی کرده بود ، بدان فضاحت از کار برکنار شد تا بعضی از داخلی ها ، لااقل غیرت را از اعراب یاد بگیرند!..../تحلیل:عصرایران