اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

مبلغ جدید انواع وام های بانکی تعیین شد


با تصویب شورای پول و اعتبار، وام خرید کالای تولید داخل و ودیعه مسکن ۸میلیون تومان، جعاله ۱۰میلیون و خرید خودرو ۱۵میلیون و جایگزینی خودروی فرسوده ۲۰میلیون تومان شد.

خبرگزاری تسنیم: با تصویب شورای پول و اعتبار، وام خرید کالای تولید داخل و ودیعه مسکن ۸میلیون تومان، جعاله ۱۰میلیون و خرید خودرو ۱۵میلیون و جایگزینی خودروی فرسوده ۲۰میلیون تومان شد.

یک‌هزار و یکصد و نود و نهمین جلسه شورای پول و اعتبار در مورخ 1394.2.15 با محوریت تمرکز بیشتر بانک مرکزی بر تسهیلات خرد و به‌منظور حمایت از تولید و تولیدکنندگان داخلی برگزار شد.

شورای پول و اعتبار پیشنهادهای ارائه شده توسط بخش اعتباری بانک مرکزی را به‌شرح زیر مورد تصویب قرار داد:

الف) خرید کالاها و خدمات ضروری از قبیل کالاهای مصرفی بادوام نو و دست اول از محل تولیدات داخلی و هزینه تحصیل، ودیعه مسکن و سایر نیازهای ضروری مشابه، حداکثر تا مبلغ 80 میلیون ریال

ب) تسهیلات جعاله تعمیر مسکن حداکثر تا مبلغ 100 میلیون ریال

ج) تسهیلات خرید خودروی سواری (تولید داخل) معادل 60درصد بهای خودرو و حداکثر به‌میزان 150 میلیون ریال

د) تسهیلات کارت اعتباری بر پایه عقد مرابحه، حداکثر تا مبلغ 50 میلیون ریال

ح) تسهیلات خرید خودرو بابت جایگزینی خودروهای فرسوده شخصی از محل تولید داخلی معادل 80 درصد بهای خودرو و حداکثر به‌مبلغ 200 میلیون ریال.

ضمنا" شورا مقرر کرد شیوه‌نامه اعطای تسهیلات خودرو و کالاهای مصرفی بادوام و نحوه مصرف آن توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت تهیه و به بانک‌ها ابلاغ شود.


ویدیو مرتبط :
کالبدشکافی یک وام بانکی شایدم نزول بانکی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کرکره وام ها تا اطلاع ثانونی در سیستم بانکی پایین کشیده شد/ قفل شدن نحوه تعیین سود سپرده و تسهیلات



اخبار,اخبار اقتصادی ,تسهیلات بانکی

 

اخبار اقتصادی - کرکره وام ها تا اطلاع ثانونی در سیستم بانکی پایین کشیده شد/ قفل شدن نحوه تعیین سود سپرده و تسهیلات

درحالی که بانک مرکزی ۱۱ تیرماه بخشنامه سیاست‌های جدید پولی مصوب شورای پول و اعتبار را به سیستم بانکی ابلاغ کرده است هنوز بانک‌های دولتی و خصوصی مصوبات جدید را به شعب خود ابلاغ نکرده‌اند.

شورای پول و اعتبار طی هفته های اخیر به منظور ساماندهی وضعیت پرداخت تسهیلات در سیستم بانکی تصمیم به بازنگری در سیاست‌های پولی و اعتباری گرفت و برهمین اساس نرخ سود تسهیلات عقود مبادله‌ای را تغییر داد.

بانک مرکزی البته قبلاً اعلام کرده بود بنا دارد پیشنهادی را به شورای پول و اعتبار ببرد تا سر و سامانی به تسهیلات مبادله‌ای بدهد و شرایط را به گونه ای تغییر دهد که بانکی‌ها به پرداخت تسهیلات مبادله‌ای ترغیب شوند.

برهمین اساس، شورای پول و اعتبار در یکهزار و یکصد و هفتاد و هشتمین جلسه روز سه شنبه بیست و هفتم خرداد ماه سال جاری، نرخ سود تسهیلات عقود غیرمشارکتی(مبادله‌ای) و تسهیلات اعطایی از سوی شرکتهای لیزینگ را به میزان حداکثر 22 درصد تصویب کرد.


البته فردای روزی که شورا چنین تصمیمی را گرفت رئیس کل بانک مرکزی به میان خبرنگاران آمد و تأکید کرد که تمامی مصوبات شب گذشته شورای پول و اعتبار از جمله نرخ سود 22 درصد تسهیلات مبادله‌ای از همین امروز ابلاغ و اجرایی می‌شود.

ولی بعد از گذشت یک هفته از مصوبه شورای پول و اعتبار گزارشات میدانی خبرنگاران بیانگر عدم اجرای این مصوبه در شعب بانک‌های دولتی و خصوصی داشت؛ کارمندان بانک هم البته تأکید داشتند دلیل عدم اجرای نرخ های جدید سود بانکی این است که هنوز اداره مرکزی بخشنامه‌ای به آنها ابلاغ نکرده است.

ناگفته نماند که یک هفته بعد از رأی شورای پول و اعتبار به تغییر نرخ سود تسهیلات مبادله‌ای بار دیگر شورا در تاریخ سوم تیرماه تشکیل جلسه داد و به صورت رسمی تغییرات سیاست‌های پولی و اعتباری را تصویب کرد.

بعد از این جلسه شورا بود که تهرانفر معاون نظارتی بانک مرکزی در توجیه عدم اجرای نرخ های جدید سود بانکی در شعب بانک‌ها در تاریخ چهارم تیرماه به خبرنگاران اعلام کرد که نرخ های جدید سود بانکی بعد از ابلاغ لازم الاجراست.

بانک مرکزی اما بعد از گذشت چند هفته از مصوبه نخست شورای پول و اعتبار بخشنامه اجرایی سیاست‌های جدید پولی و بانکی را به بانکداران ابلاغ کرد؛ در متن این بخشنامه که یازدهم تیرماه به دست بانکی‌ها رسیده است سیاست گذار پولی از مدیران عامل بانک های دولتی، غیردولتی، شرکت دولتی پست بانک و موسسات اعتباری توسعه، کوثر مرکزی و عسکریه خواسته که دستور فرمایند ضمن ابلاغ ضوابط مذکور به قید تسریع به کلیه واحدهای ذیربط، بر حسن اجرای آن نظارت شود.

درحالی که این بخشنامه یازدهم تیرماه به بانک‌ها ابلاغ شده است هنوز شعب بانک‌های دولتی و خصوصی بخشنامه نرخ های جدید سود تسهیلات بانکی را دریافت نکرده اند و می گویند تا زمان دریافت بخشنامه جدید پرداخت تسهیلات متوقف خواهد بود.

اخبار اقتصادی - تسنیم