اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ماه آخر پاییز با باران شدید شروع می‌شود/ استان‌هایی که باید آماده سیلاب و آبگرفتگی باشند



اخبار,اخباراجتماعی, پیش‌بینی وضعیت هوا

 سازمان هواشناسی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد از فردا دوشنبه سامانه بارشی تازه‌ای در جنوب ایران فعال می شود و تا روز پنج‌شنبه ادامه دارد.

 در اطلاعیه سازمان هواشناسی آمده است؛
بررسی مدلهای عددی نشان می‌دهد که از روز دوشنبه یک سامانه بارشی در جنوب کشور بتدریج فعال خواهد شد. با ورود آن بارش باران در مناطق شمالی و غرب خلیج فارس شروع شده و روز سه شنبه فعالیت این سامانه به سواحل جنوبی و بتدریج با تقویت آن در روز چهارشنبه به جنوب شرق کشور گسترش خواهد یافت.

انتقال هوای گرم و مرطوب از عرضهای جنوبی در سطح زمین و انتقال هوای سرد از عرضهای شمالی در سطوح میانی جو موجب تشدید فعالیت تندری (توفانی) در مناطق یادشده از روز سه شنبه تا اوایل پنجشنبه میشود. از این رو استان های تحت تاثیر این سامانه از دوشنبه تا پنجشبه به شرح زیر اعلام می شود؛

دوشنبه 94/09/02: از اواخر این روز شمال خلیج فارس، استان بوشهر با وزش باد، گاهی با رگبار و رعدوبرق.

سه شنبه 94/09/03: بوشهر، جنوب فارس، هرمزگان، خلیج فارس و تنگه هرمز با وزش باد، رگبار باران گاهی همراه با رعدوبرق و احتمال وقوع تگرگ. شدت ناپایداری و بارش در خلیج فارس و غرب تنگه هرمز خواهد بود.

چهارشنبه 94/09/04: جنوب بوشهر، جنوب فارس، هرمزگان، جزایرخلیج فارس و مناطق مرکزی تا شرقی خلیج فارس، تنگه هرمز، جنوب کرمان و شمال سیستان و بلوچستان، شدت بارش در نیمه شرقی خلیج فارس و تنگه هرمز است.

پنجشنبه 94/09/05: هرمزگان، تنگه هرمز، دریای عمان، سیستان و بلوچستان و جنوب کرمان وزش باد، رگبار باران گاهی همراه با رعدوبرق. شدت بارش در شرق و شمال هرمزگان، غرب و شمال سیستان و بلوچستان خواهد بود.

از این رو، به سبب رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید، احتمال آبگرفتگی معابر عمومی، سیلابی شدن مسیلها و رودها و مواج شدن خلیج فارس وجود دارد. در اطلاعیه های بعدی تغییرات و روند فعالیت سامانه جوی به اطلاع خواهد رسید.

توصیه می‌شود اقدامات لازم برای ایجاد آمادگی در برابرشرایط مخرب جوی بعمل آید.

 اخبار اجتماعی  -  خبر آنلاین 


ویدیو مرتبط :
بارش شدید باران و آبگرفتگی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

خشکسالی شدید در ۱۶ استان ایران/ استان‌هایی که در ماه آخر شهریور خنک شدند



اخبار,اخبار اجتماعی,خشکسالی

رئیس مرکز خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی، از خشکسالی شدید در ۱۶ استان طی ۳ ماه گذشته و کاهش دما در ۱۳ استان در شهریور ۹۴ خبر داد.

شاهرخ فاتح افزود: در تیرماه سال ۹۴ دمای میانگین متوسط روزانه در بیشتر مناطق کشور گرمتر از میانگین بلندمدت بود؛ به گونه‌ای که محدوده وسیعی از شمال غرب کشور حدوددو تا سه درجه گرمتر از شرایط نرمال بود.

به گفته وی، در تیرماه همچنین مناطقی از شمال تا غرب کشور حدود یک تا دو درجه از شرایط طبیعی گرم‌تر بوده است و بقیه مناطق کشور دمایی حدود نرمال تا نیم درجه گرمتر را در این ماه تجربه کرده است.

رئیس مرکز خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی اظهار داشت: در مرداد ماه ۹۴ شمال غرب کشور بین دو تا سه درجه از شرایط طبیعی گرمتر بود و نواحی شمال و غرب کشور یک تا دو درجه از شرایط نرمال گرمتر بودند.

 

همچنین در این ماه استان‌های اصفهان، یزد، کرمان و فارس حدود نیم تا یک درجه از شرایط طبیعی خنک‌تر بودند اما بقیه نقاط کشور در مرداد ماه ۹۴ دمایی معادل نرمال داشتند.

افزایش ۲.۵ درجه‌ای خوزستان در شهریور ۹۴
فاتح تصریح کرد: در شهریورماه ۹۴ استان خوزستان بین ۱.۵ تا ۲.۵ درجه گرمتر از شرایط نرمال بود اما مناطقی از شمال غربی، نواحی غربی، نوار ساحلی، جنوب و جنوب شرق کشور حدود نیم تا یک درجه از شرایط نرمال گرمتر بودند.

۱۳ استان کشور شهریور ۹۴ خنک‌تر از نرمال
وی افزود: در شهریور ماه همچنین استان‌های سمنان، خراسان شمالی، تهران، بخش‌های وسیعی از خراسان رضوی، اصفهان، مرکزی و بخش‌هایی از همدان، قزوین، البرز، مازندران، یزد، خراسان جنوبی و فارس حدود نیم تا یک درجه از شرایط طبیعی خنک‌تر بودند. سایر مناطق کشور در شهریورماه ۹۴ دمایی معادل نرمال داشتند.

رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی در خصوص وضعیت خشکسالی کشور، تاکید کرد: بر اساس شاخص SPEI که هم داده‌های مربوط به بارش و هم داده‌های مربوط به تبخیر و تعرق را در نظر می‌گیرد، مشاهده می‌شود که در سه ماه گذشته منتهی به پایان شهریور ماه ۹۴ بسیاری از مناطق کشور با خشکسالی‌های شدید تا متوسط متوجه بوده‌اند.

خشکسالی شدید در ۱۶ استان کشور طی سه ماه گذشته
به گفته فاتح، بر این اساس مناطقی از استان‌های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، کرمانشاه، ایلام، خوزستان، چهارمحال و بختیاری، اردبیل، بوشهر، فارس، هرمزگان، کرمان، شمال سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی و گلستان در این مدت خشکسالی متوسط تا شدید را پشت سر گذاشته‌اند.

خشکسالی خفیف در ۸ استان کشور طی سه ماه گذشته
وی یادآور شد: در برخی دیگر از مناطق کشور در این مدت خشکسالی خفیف حاکم بوده است که می‌توان به استان‌های گیلان، قزوین، البرز، غرب استان تهران، شمال استان مرکزی، قم، بخش‌های وسیعی از اصفهان و سمنان اشاره کرد.

ترسالی ضعیف در ۹ استان کشور طی سه ماه گذشته
رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی اظهار داشت: در مقابل در سه ماهه گذشته در پاره‌ای از مناطق کشور ترسالیِ ضعیف و متوسط دیده می‌شود که می‌توان بخش‌هایی از استان‌های کردستان، زنجان، لرستان، خوزستان، اصفهان، تهران، مازندران، فارس و کرمان را نام برد. در این مدت مابقی مناطق کشور شرایط طبیعی را نشان می‌دهد.

فاتح گفت: وضعیت خشکسالی کشور برای ۱۲ ماه گذشته و یا به عبارتی سال آبی گذشته منتهی به پایان شهریور ماه بر اساس شاخص SPEI نشان می‌دهد که به استثنای بخش‌هایی از استان‌های فارس، یزد، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، گیلان، مازندران و خوزستان که شرایط طبیعی را داشته‌اند و در پاره‌ای از اندک مواقع ترسالی ضعیف نشان داده‌اند، مابقی مناطق کشور، شرایط خشکسالی خفیف تا بسیار شدید را پشت سر گذاشته‌اند.

خشکسالی خفیف تا بسیار شدید در تمام استان‌های کشور طی ۷ سال گذشته
وی تاکید کرد: بررسی وضعیت خشکسالی بلندمدت یعنی هفت سال گذشته تا پایان شهریور ۹۴ بر اساس شاخص SPEI که به نوعی بیانگر انباشتگی خشکسالی در مناطق مختلف کشور است، نشان می‌دهد که تقریباً در تمام استان‌های کشور شرایط خشکسالی خفیف تا بسیار شدید حاکم بوده است؛ به طوری که در این مدت تنها نقاط محدودی از برخی استان‌ها با شرایط طبیعی از نظر خشکسالی مواجه بوده‌اند.

اخبار اجتماعی - مهر