اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ماهانه یک میلیارد دلار باید خرج پارس‌جنوبی شود/ هر روز تاخیر 100 میلیون دلار ضرر دارد /



 پارس جنوبی

ماهانه یک میلیارد دلار باید خرج پارس جنوبی شود

مدیرعامل شرکت ملی نفت با بیان اینکه برای تحقق اهداف توسعه پارس جنوبی باید ماهانه یک میلیارد دلار منابع مالی در توسعه این میدان مشترک گازی هزینه شود زیان هر روز تاخیر در توسعه پارس جنوبی را ۱۰۰ میلیون دلار اعلام کرد و گفت: فرصت آزمون و خطا نداریم.

مدیرعامل شرکت ملی نفت با بیان اینکه برای تحقق اهداف توسعه پارس جنوبی باید ماهانه یک میلیارد دلار منابع مالی در توسعه این میدان مشترک گازی هزینه شود زیان هر روز تاخیر در توسعه پارس جنوبی را ۱۰۰ میلیون دلار اعلام کرد و گفت: فرصت آزمون و خطا نداریم.

به گزارش خبرنگار مهر، ركن الدین جوادی در تشریح مهمترین برنامه های توسعه پارس جنوبی در دولت تدبیر و امید با بیان اینکه برای تحقق كامل توسعه تمامی فازهای پارس جنوبی تا دو سال آینده باید حدود ۲۵ میلیارد دلار سرمایه در این میدان مشترک گازی سرمایه گذاری شود، گفت: به عبارت دیگر برای تحقق اهداف توسعه ای پارس جنوبی باید ماهانه یك میلیارد دلار منابع مالی و اعتباری هزینه شود.

مدیرعامل شرکت ملی نفت با تاکید بر اینکه در شرکت نفت و گاز پارس به عنوان متولی توسعه پارس جنوبی باید برای حدود ۳۵ میلیون دلار به صورت روزانه باید تصمیم سازی و تصمیم گیری شود، تصریح کرد: تا منابع مالی به موقع در پروژه ها هزینه شود که این فرآیند نیازمند ساز و كار دقیق است.

معاون وزیر نفت همچنین درباره درآمدهای حاصل از توسعه هر فاز استاندارد پارس جنوبی، تصریح کرد: اگر درآمد هر فاز از پارس جنوبی حدود ۲.۵ میلیارد دلار در سال باشد از مجموعه ۱۲ فازهای توسعه نیافته پارس جنوبی، سالانه ۳۰ میلیارد دلار درآمد حاصل می شود.

این عضو هیات مدیره شرکت ملی نفت، افزود: اگر درآمد ۳۰ میلیارد دلار را بر هر روز تاخیر در توسعه فازهای پارس جنوبی تقسیم شود، رقمی معادل ۱۰۰ میلیون دلار حاصل می شود و این بدین معنا است كه این شركت روزانه باید ۳۵ میلیون دلار هزینه و ۱۰۰ میلیون دلار به درآمد كشور اضافه كند.

این مقام مسئول با یادآوری اینکه با هر روز تاخیر در بهره برداری پروژه های پارس جنوبی، به اندازه ۳ روز هزینه كه معادل یك روز درآمد شركت نفت و گاز پارس است، ضرر خواهیم كرد، اظهار داشت: برای بهبود امور و فعالیت های شركت نفت و گاز پارس به صورت روزانه تلاش كرد و انجام فعالیتی كه مختص به امروز است نباید به فردا واگذار شود.

معاون وزیر نفت تاکید کرد: عوامل متعددی در تاخیر پروژه های پارس جنوبی دخیل است كه با هنر مدیریت می توان آنها را شناسایی و در راستای بهبود امور قدم برداشت.

جوادی با بیان اینکه برای به ثمر رساندن پروژه های پارس جنوبی، فرصت آزمون و خطا وجود ندارد، تاکید کرد: زیرا با هر روز تاخیر از درآمد ۱۰۰ میلیون دلاری، كشور بی نصیب خواهد ماند و این رقم بزرگی است و باید با احساس مسئولیت زمان را از دست ندهیم.

مدیرعامل شركت ملی نفت ایران، خط قرمز شركت نفت و گاز پارس را زمان اعلام كرد و گفت: اگر به زمان توجه شود و در اولویت فعالیت ها قرار گیرد؛ بی تردید صرفه جویی نیز به دنبال آن ایجاد خواهد شد.

وی همچنین از شركت نفت و گاز پارس به عنوان یك شركت بزرگ با ماموریت پیچیده یاد كرد و افزود: این شركت همزمان در دو بخش توسعه ای و تولیدی فعالیت می كند و این موضوع یكی از دلایل پیچیدگی این شركت است.

معاون وزیر نفت در پایان بر روند تسریع پیشرفت پروژه های نفت و گاز پارس تاكید کرد و خاطرنشان ساخت: درآمد ۱۰۰میلیون دلاری روزانه از فازهای پارس جنوبی باید هر چه زودتر باید محقق شود.

/مهر

 


ویدیو مرتبط :
کاهش قیمت نفت از بشکه ای بالای 100 دلار به حدود60 دلار

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

100 میلیون دلار ضرر با تاخیر در اجرای برجام


مشاور ارشد روحانی گفت: هر روز تأخیر در اجرای موافقت‌نامه وین صد میلیون دلار به ایران ضربه وارد می‌کند. شاید گفتن این رقم تعجب همگان را برانگیزد، اما واقعیت تحریم‌ها و اثرگذاری آن در سال‌های گذشته بر همگان آشکار شده است و امروز همه بی‌صبرانه منتظرند برجام اجرا شود.

روزنامه شرق: «من درباره عملکرد نمایندگان محترم نمی‌توانم قضاوت کنم. متأسفانه برخی نمایندگان مجلس فکر می‌کنند این شیوه‌ها مؤثر است، اما اگر همان نمایندگان بدانند که صد میلیون دلار در روز یعنی چه ضرری! قطعا وارد حاشیه‌سازی برخی جریان‌های سیاسی نمی‌شوند. من بعید می‌دانم نماینده‌ای این ضرر را متوجه شود، اما همچنان در دام حاشیه‌سازی‌های برخی جریانات مشخص قرار بگیرد. من امیدوارم چنین نماینده‌ای در کمیسیون برجام نباشد که این ضرر را متوجه شود، اما همچنان بر حاشیه‌ها پای بفشارد».این را ترکان، مشاور ارشد رئیس‌جمهور می‌گوید.

 کمیسیون برجام چند هفته‌ای است با دعوت از افراد و جریانات مختلف، بررسی برجام را آغاز کرده است.  بررسی‌ای که به عقیده ترکان نباید وارد حاشیه‌های سیاسی شود و به عقیده او همین الان هم دیر است. مشروح گفت‌وگوی اکبر ترکان، مشاور ارشد رئیس‌جمهور، در گفت‌وگو با روزنامه «شرق» در ذیل آمده است:

‌توافق هسته‌ای ایران و ١+٥ چند هفته‌ای است در کمیسیون برجام مجلس شورای اسلامی بررسی می‌‎شود. به نظر شما اجرای توافق هسته‌ای وین یا اجرانکردن آن، چه آسیبی به کشور می‌رساند؟

بی‌تردید هر فعال سیاسی و هر دولتمردی حساسیت مجلس شورای اسلامی در بررسی برجام را درک خواهد کرد. بالطبع مجلس که برجام را بررسی و نقد می‌کند، اما چند نکته در خلال روزهای بررسی برجام در مجلس شورای اسلامی شایان ذکر بود که من صحبت‌کردن درباره آن را لازم و ضروری می‌دانم. نمایندگان محترم مجلس باید متوجه باشند هر روز تأخیر در اجرای موافقت‌نامه وین صد میلیون دلار به ایران ضربه وارد می‌کند. شاید گفتن این رقم تعجب همگان را برانگیزد، اما واقعیت تحریم‌ها و اثرگذاری آن در سال‌های گذشته بر همگان آشکار شده است و امروز همه بی‌صبرانه منتظرند برجام اجرا شود.

من تردیدی ندارم اجرای برجام تا حدود زیادی می‌تواند مشکلات اقتصادی کشور را حل کند. حال که برجام از سد کنگره آمریکا و مخالفان ایران در کنگره گذشته، شایسته است نمایندگان مجلس هرچه زودتر بحث و بررسی برجام را در مجلس شورای اسلامی به سرانجام برسانند تا جلوی ضرر روزانه صد میلیون دلاری اقتصاد کشور را بگیرند. بنابراین هیچ منطقی وجود ندارد که ما در تسریع توافق‌نامه‌ای که ممکن است شرایط اقتصادی ایران را بهتر از شرایط تحریم‌ها کند، تأخیر داشته باشیم. من تصور می‌کنم باید همه سازوکارهای کشور به کار بیفتد تا هرچه‌ زودتر این توافق به صورت اصولی و اساسی اجرائی شود. به دلیل شرایط خاص اقتصادی لازم است همراهی خود را هرچه زودتر برای اجرائی‌شدن برداشتن تحریم‌ها اعلام کنیم.

‌برخی از نمایندگان آشکارا به پذیرفتن برجام از سوی کشورمان انتقاد دارند. به طور کل بخشی از مجلس مخالف اجرای برجام است؟


دغدغه نمایندگان مختلف مجلس قابل درک است، اما نمایندگان محترم باید بدانند این مسئله امروز با شرایط اقتصادی کشور پیوند خورده است. اولا همه نمایندگان، مخالف با اجرای برجام نیستند، تنها تعدادی از نمایندگان محترم مجلس با اجرای برجام مخالف‌اند. در این بین، برخی از انتقادها جناحی و سیاسی است. کاری که دوستان ما دارند، در مجلس انجام می‌دهند اعم از دعوت افراد مختلف و جلسات متعدد خوب است، اما باید متوجه باشند که هر یک روز تأخیر مجلس در بررسی برجام، صد میلیون دلار به اقتصاد کشور آسیب می‌رساند. بی‌گمان نوع برخورد برخی از نمایندگان محترم مجلس در به‌تأخیرانداختن بررسی برجام در کمیسیون ممکن است به اهدافی که ما از توافق‌نامه برجام داشته‌ایم، ضربه وارد ‌کند.

کمیسیونی که برای این کار تشکیل شده است باید اهداف خود را براساس سریع‌تر و اصولی عمل‌ کردن بگذارد و اصلا وارد حاشیه نشود. متأسفانه برخی جریان‌ها و برخی نمایندگان محترم دوست دارند کمیسیون برجام وارد حاشیه شود. اگر نمایندگان محترم به هر هدف حاشیه‌ای، ازجمله کارهای تبلیغاتی  توجه کنند، منجر به این می‌شود که تصمیمات کمیسیون وارد حاشیه شده و یک روز دیرتر به اهدافمان برسیم. ممکن است عده‌ای بخواهند با کارهای تبلیغاتی بررسی برجام را در مجلس به تأخیر بیندازند.

‌چه کسانی حاشیه‌سازی می‌کنند؟ منظور شما از کار تبلیغاتی در کمیسیون برجام چیست؟

من درباره عملکرد نمایندگان محترم نمی‌توانم قضاوت کنم. متأسفانه تعداد کمی نمایندگان مجلس فکر می‌کنند این شیوه‌ها مؤثر است، اما اگر همان نمایندگان بدانند که صد میلیون دلار در روز یعنی چه ضرری! قطعا وارد حاشیه‌سازی برخی جریان‌های سیاسی نمی‌شوند. من بعید می‌دانم نماینده‌ای این ضرر را متوجه شود، اما همچنان در دام حاشیه‌سازی‌های برخی جریانات مشخص قرار بگیرد. من امیدوارم چنین نماینده‌ای در کمیسیون برجام نباشد که این ضرر را متوجه شود، اما همچنان بر حاشیه‌ها پای بفشارد.

‌بی‌تردید برخی جریانات سیاسی و اقتصادی از تحریم‌ها در این سال‌ها بهره گرفته‌اند. به‌اصطلاح از تحریم‌ها کاسبی کرده‌اند. شما چطور انتظار دارید آنها موافق شما باشند؟


تحریم بی‌تردید فسادهای مالی گسترده را رقم زد. بابک زنجانی و حامیان بابک زنجانی را پدید آورد. من درباره اثرات تحریم‌ها حرف برای گفتن بسیار دارم. هنوز هم کسانی هستند که از اثرات تحریم‌ها مشغول کاسبی‌اند. ‌ درباره این رویکردها حرف برای گفتن بسیار دارم. اگر کسی متوجه شود یکی از عوامل اصلی فسادهای اداری و اقتصادی، تحریم‌ها بوده است، بی‌تردید به رفع تحریم‌ها رأی خواهد داد. ما حرف‌های گفتنی زیادی درباره فساد اقتصادی و بهره‌گیری از شرایط تحریم‌ها داریم که بعدا درباره آن صحبت خواهیم کرد. تحریم‌ها هزینه‌های آشکار و پنهانی را برای ما داشته است که یکی از آنها فساد اقتصادی و اداری امروز کشور است.

 من قول می‌دهم که در این مورد صحبت کنم. حرف‌های ناگفتنی زیادی درباره بهره‌گیری برخی، از شرایط تحریم‌ها داریم که بعدا بازگو خواهیم کرد. همه باید یادشان باشد حامیان تحریم، از فساد اقتصادی و رانت مالی به‌وجود‌آمده، بهره گرفته‌اند. ما می‌توانیم با یک تصمیم مناسب این شرایط را بهتر از گذشته کنیم. اکنون لازم است فارغ از حاشیه‌سازی‌هایی که عده‌ای برای برجام و مجلس ایجاد می‌کنند، نمایندگان تصمیم خود را بگیرند ما باید به ضرر روزانه صد میلیون دلاری که به ما وارد می‌شود، پایان دهیم این امر جز با وحدت میسر نخواهد شد. مجلس باید مراقب حاشیه‌سازی‌های عده‌ای در گوشه‌وکنار باشد. شاید برخی نخواهند توافق اجرا شود و تحریم‌ها پایان یابد. شاید برخی نخواهند به رانتی که برایشان فراهم شده پایان دهند. مجلس باید فارغ از حاشیه‌سازی‌های سیاسی کارش را تمام کند.