اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ماسک ضخیم استفاده کنید


عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به تغییرات مزمن غیرقابل برگشت ریوی در نتیجه آلودگی طولانی مدت هوا، گفت: برای پیشگیری از عوارض آلودگی هوا باید از ماسک های ضخیم و فیلتر دار استفاده شود.

خبرگزاری ایرنا: عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به تغییرات مزمن غیرقابل برگشت ریوی در نتیجه آلودگی طولانی مدت هوا، گفت: برای پیشگیری از عوارض آلودگی هوا باید از ماسک های ضخیم و فیلتر دار استفاده شود.
 
محمدرضا فضل الهی افزود: ماسک های معمولی اثر زیادی در پیشگیری از اثر آلودگی هوا بر سیستم تنفسی ندارد و بهتر است از ماسک های استاندارد N95 استفاده شود.

وی خاطرنشان کرد: اگر امکان تهیه ماسک فیلتردار وجود ندارد ، استفاده از دو ماسک معمولی باهم، نیز تا حدودی می تواند در برابر هوای آلوده محافظت کننده باشد.

این فوق تخصص آسم و آلرژی گفت: با افزایش وسائط نقلیه ، آلاینده هایی مانند دی اکسیدکربن، نیتروژن و گوگرد در هوای کلانشهرها دیده می شود که علاوه بر آنها، ازن، سرب و ذرات معلق نیز از جمله آلاینده های شایع هوا به شمار می روند.

فضل الهی افزود: ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون به دلیل داشتن خاصیت نفوذپذیری بیشتر به راه های هوایی تحتانی از اهمیت بیشتری برخوردار هستند و بسته به تراکم آلاینده ها موجب بروز یا تشدید مشکلات تنفسی به ویژه حملات آسم می شوند.

وی ادامه داد: همچنین ورود آلاینده های هوا به دستگاه فوقانی تنفسی موجب آبریزش بینی و سوزش گلو و چشم می شوند.

وی ادامه داد: مطالعات نشان می دهد تماس طولانی مدت با آلاینده های هوا به ویژه ریزگردها موجب افزایش حساسیت راه های هوایی و تغییرات مزمن غیرقابل برگشت ریوی می شوند.
فضل الهی گفت: آلاینده های هوا به دو صورت مستقیم و غیرمستقیم موجب بروز یا تشدید بیماری های تنفسی می شوند؛ در حالت اول ، آلاینده ها بطور مستقیم روی سیستم تنفسی تاثیر می گذارند و در حالت دوم با تغییر ساختاری روی گرده های آلرژی زای گیاهان موجب افزایش شدت حساسیت زایی گرده ها می شوند.
 
*اثرات سریع هوای آلوده روی دستگاه تنفسی


این فوق تخصص آسم و آلرژی اظهار داشت: اثرات هوای آلوده می تواند سریع و مقطعی بوده و در مواقع پیک آلاینده ها در هوا ، اثرات حاد ایجاد می کند.

فضل الهی افزود: هوای آلوده دارای اثرات مزمن و طولانی مدت نیز هستند.
وی یادآور شد: بروز علائم و شدت بیماری های تنفسی در افرادی که مستعد ابتلا به آسم بوده و در شهرهای آلوده زندگی می کنند، بیشتر از دیگران است.
 
*تردد در فضای باز هنگام آلودگی هوا ممنوع

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: مهم ترین درمان عوارض هوای آلوده، پیشگیری و دوری از محیط آلوده است و مسئولان باید در این زمینه همه اقدامات را انجام دهند.

فضل الهی افزود: مبتلایان بیماری های قلبی و عروقی ، کودکان ، سالمندان و مبتلایان به بیماری های تنفسی از جمله آسم باید در مواقع پیک آلودگی هوا کمتر در فضای باز قرار گیرند و لازم است درمان بیماری خود را پیگیری کنند .

وی خاطرنشان کرد: البته آلاینده های هوا می توانند در فضای بسته نیز نفوذ کنند اما به اندازه فضای بیرون نیست.


ویدیو مرتبط :
آموزش تهیه ماسک مو برای داشتن موهای ضخیم تر

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

از ماسک‌ها درست استفاده کنید



 

آنچه هنگام استفاده از ماسک ‌ها مهم است، استفاده از ضد آفتاب‌ پس از مصرف ماسک در مواجهه با آفتاب ، لامپ‌ های مهتابی و مانیتور کامپیوتر می ‌باشد.ماسک ‌ها موادی هستند که به طور کلی جهت پاک سازی و رساندن رطوبت به پوست به کار می ‌روند.

 

در بازار برای انواع پوست‌ها(پوست خشک، چرب، حساس) ماسک‌ وجود دارد.ماسک‌ هایی که برای پوست‌ های خشک و حساس استفاده می شوند نسبت به ماسک هایی که برای پوست‌ های چرب به کار می روند، دارای چربی بیشتر و لایه‌ بردارهای ضعیف ‌تری هستند.نوع مرطوب‌ کننده‌ ها و لایه‌ بردارها در انواع ماسک ‌ها متفاوت است.

 

ماسک صورت


هنگام استفاده از ماسک ‌ها چه نکاتی را باید رعایت کرد:


آنچه هنگام استفاده از ماسک ‌ها مهم است، استفاده از ضد آفتاب‌ پس از مصرف ماسک در مواجهه با آفتاب، لامپ‌ های مهتابی و مانیتور کامپیوتر می ‌باشد.متاسفانه استفاده نادرست از انواع مواد (به خصوص مواد گیاهی) به عنوان ماسک‌ صورت، نه تنها باعث بهبود کیفیت پوست صورت نمی ‌شود، بلکه باعث ایجاد حساسیت نیز می ‌شوند؛ از آن جمله می ‌توان به آب کرفس، لیموترش و جعفری و ... اشاره کرد که به علت داشتن موادی به نام پسورالن، باعث می شوند پوست حساس شده و در اثر تماس با نور تیره گردد. ماسک میوه‌ هایی مثل پرتقال و انبه نیز باعث حساسیت پوستی می ‌شوند.

 

بنابراین این حرف که این مواد، گیاهی بوده و ضرری ندارند را نمی‌ توان پذیرفت زیرا بسیاری از سبزیجات و میوه‌جات، در تماس با پوست منجر به واکنش ‌های حساسیتی می ‌شوند.

 

معمولاً به طور کلی پس از استفاده ی ماسک‌ ها (به علت لایه ‌بردار بودن این ماسک ‌ها) پوست کمی روشن ‌تر به نظر می ‌رسد، اما اگر این ماسک‌ ها نامناسب انتخاب شوند و مراقبت های بعدی (مثل عدم مواجهه با نور آفتاب) صورت نگیرد، ضرر این ماسک‌ ها بیشتر از منفعت آن ها خواهد بود.

 

ماسک صورت

 

مواد ساده‌‌ای چون خیار که به صورت ماسک خانگی استفاده می ‌شود، معمولاً بدون ضرر هستند.در انتخاب ماسک‌ ها بایستی با متخصص پوست مشورت کرد. به طور کلی قبل از مصرف هر نوع ماسکی، باید کمی از آن را روی قسمت داخلی بازو تست کرد و اگر حساسیتی دیده نشد، آن را استفاده نمود.اکثر ماسک‌ های لایه ‌بردار، دارای اسیدهای میوه با غلظت‌ های مختلف هستند.

 

در طی مدت گذاشتن ماسک‌ روی صورت که معمولا بین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه است، باید استراحت نمود. سپس به آرامی صورت را با آب ولرم شست و خشک کرد و در صورت قرار گرفتن در مقابل اشعه ماورای بنفش (آفتاب، لامپ‌ مهتابی و کم مصرف، مانیتور کامپیوتر) از ضد آفتاب‌های مناسب پوست استفاده کرد.

 

از آنجایی که پوست بعد از استفاده از ماسک، مقداری لایه ‌برداری می شود، ممکن است نسبت به آلرژن های (مواد حساسیت زا) موجود در محیط حساس ‌تر گردد، بنابراین پس از مصرف ماسک ‌ها باید از صابون ‌های ملایم استفاده کرد.

 

ماسک صورت