اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ماجرای پناهندگی گروگانگیر ایرانی در استرالیا


هرچند ماجرای گروگان‌گیری اخیر در سیدنی با کشته شدن گروگان گیر اصلی به پایان رسید، ‌حواشی این موضوع همچنان ادامه داشته و در مطبوعات و رسانه‌های مختلف مورد توجه قرار می‌گیرد. در همین راستا، سازمان عفو بین‌الملل به تازگی از ماجرایی مربوط به این گروگان‌گیر پرده برداشته که در نوع خود بسیار جالب توجه است.

تابناک: هرچند ماجرای گروگان‌گیری اخیر در سیدنی با کشته شدن گروگان گیر اصلی به پایان رسید، ‌حواشی این موضوع همچنان ادامه داشته و در مطبوعات و رسانه‌های مختلف مورد توجه قرار می‌گیرد. در همین راستا، سازمان عفو بین‌الملل به تازگی از ماجرایی مربوط به این گروگان‌گیر پرده برداشته که در نوع خود بسیار جالب توجه است.

«دیلی میل» نوشت: سازمان عفو بین‌الملل تأیید کرده که سال‌ها پیش، با ارسال نامه‌ای برای دولت استرالیا، از تقاضای پناهندگی هارون مونس، گروگان‌گیر اخیر سیدنی حمایت کرده است. این امر تردیدهای‌ جدی ‌درباره رویکرد‌ها و ارزیابی‌های این سازمان ایجاد می‌کند.

در گزارش عفو بین‌الملل اشاره شده که مونس در آوریل ۱۹۹۷ با این سازمان ارتباط برقرار کرده و خود را با نام جعلی محمد حسن منطقی معرفی نموده است. وی مدعی شده پس از انتشار شعری علیه ایران، زندگی‌اش در خطر قرار گرفته است؛ بنابراین، عفو بین‌الملل نامه‌ای به اداره مهاجرت استرالیا ارسال کرده و خواستار رسیدگی به پرونده مونس شده است.

ماجرای پناهندگی گروگانگیر ایرانی در استرالیا

در نامه‌ای که این سازمان برای دولت استرالیا ارسال کرده بود، آمده بود، جایگاه محمد حسن منطقی به عنوان یک «روحانی»، مشارکت وی در فعالیت‌های اطلاعاتی در ایران و ارتباطش با مقامات و شخصیت‌های عالی‌رتبه، نگرانی‌ها از تحت تعقیب قرار گرفتن وی را تشدید کرده است. از سوی دیگر، گراهام توم، مدیر امور پناهندگان این سازمان نیز پس از مطالعه شعری که مونس مدعی انتشار آن بوده، «محتوای سیاسی» آن را تأیید کرده است.

با ‌وجود این، توم درصدد توجیه این موضوع و رفع اتهام از سازمان خود برآمده و گفته: «رویه‌های عفو بین‌الملل تغییر کرده است... امروز وقتی ‌من مدرکی را دریافت می‌کنم، تنها در صورتی که بتوانیم آن را تأیید کنیم، درباره آن ‌اظهارنظر خواهم کرد». وی گفته در آن زمان، مونس نام‌هایی ‌در اختیارش گذاشته که با نام برخی مقامات ایرانی مطابقت داشته است.

دیلی میل در ادامه به نقل از گرگ بارتون، کار‌شناس امور تروریسم می‌نویسد، بخشی از دلیل این موضوع این بوده که مونس فردی نابغه با توانایی بازیگری بالا بوده و یک فرد عادی نبوده است. وی همچنین از اینکه عفو بین‌الملل اشتباه خود را پذیرفته و به آن اعتراف کرده، تقدیر کرده است.

جالب اینجاست که بر اساس گزارش این روزنامه، مونس بار دیگر در سال ۲۰۱۰ ‌با اسم «شیخ هارون» با عفو بین‌الملل ارتباط برقرار ‌و‌ از دفتر سیدنی این سازمان بازدید کرده و بار دیگر خواستار حمایت شده است. با این حال، به گفته توم، سازمان این بار از درخواست وی حمایت نکرده است.

به هر حال، تأیید این موضوع از سوی سازمان عفو بین‌الملل، نشانگر آن است که رویکرد این سازمان در قبال ادعاهای پناهندگی مختلف تا چه حد بر رویه‌های نادرست متکی بوده و تنها بر پایه جهت‌گیری‌های سیاسی نسبت به کشورهای مختلف قرار دارد.


ویدیو مرتبط :
مسیول ایرانی که خواستار پناهندگی آمریکا شد!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ماجرای آزار جنسی دختر ایرانی در استرالیا



اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,آزار جنسی دختر

دختر پناهجوی ایرانی که در یکی از کمپ های استرالیا به او تجاوز شده بود قرار است برای شناسایی فرد متجاوز به کمپ بازگردد.

 اردیبهشت ماه امسال بود که خبری تکان دهنده در میان ایرانی ها و مطبوعات استرالیایی جنجال زیادی به پا کرد. «نازنین» پناهجوی غیرقانونی 23 ساله ایرانی در یکی از کمپ های استرالیا مورد تجاوز قرار گرفت. در ابتدا دولت استرالیا تلاش کرد با سکوت خبری از کنار این ماجرا بگذرد اما فاجعه به اندازه ای دردناک بود که با فشار رسانه های محلی و همچنین نزدیکان او سرانجام دولت استرالیا پذیرفت که ماجرا را پیگیری کند. حالا با گذشت 8 ماه از وقوع این فاجعه، رسانه های استرالیایی گزارش داده اند که او به جزیره نائورو بازگردانده شده تا چهره فرد مظنون به تجاوز را تشخیص دهد.

ماجرا چه بود؟
در مرداد ماه امسال شبکه «ای بی سی» در گزارش عنوان کرد: «امید» برادر این دختر گفته که مدت کوتاهی پس از این حادثه مسئولان «آی اچ ام اس» پیمانکار درمانی اردوگاه نائورو به ما گفتند که در چند روز آینده شما و خانواده تان به شهر «بریزبین» استرالیا منتقل خواهید شد تا در پروسه ویژه درمانی در کنار خواهرتان باشید اما این اتفاق هرگز روی نداد و این دختر در جزیره نائور و تنها باقی مانده است. خواهرم به خاطر این حادثه دچار افسردگی شده است. او یک بار با بریدن رگ و یک بار با سر کشیدن بطری سم حشره کش اقدام به خودکشی کرده است. بعد از این ماجرا او را در بیمارستان بستری کردند اما او نه با کسی حرف می زند و نه غذا می خورد.»

ای بی سی نیوز تاکید کرده بود که پلیس محلی ابتدا کل ماجرا را کتمان می کرد اما سپس تحقیقاتی را در این باره شروع کرده ولی هنوز کسی را به انجام این جنایت متهم و بازداشت نکرده است. از طرف دیگر مسئولان مرزبانی استرالیا وقوع این حادثه را تایید کردند و از شروع تحقیقات درباره آن خبر داده اند. در پی اظهارات صریح سناتور سارا هانسن یانگ در مورد لزوم انتقال نازنین به استرالیا، یک سخنگوی وزارت مهاجرت استرالیا در بیانیه ای گفته بود: «فرد مورد نظر امکانات درمانی مورد نیاز و درمان روحی روانی را در نائورو دریافت کرده است. متخصصان درمانی هم تشخیص داده اند که او نیازی به انتقال به استرالیا برای ادامه درمان ندارد.»

انتقال از جزیره برای درمان
«نازنین» پس از وقوع حادثه به دلیل فشار شدید روحی و نیاز به اقدامات پزشکی برای جلوگیری از عفونت داخلی، اقدام به اعتصاب غذا کرد که سرانجام با فشاری سایر پناهندگان و دوستانش مسئولان اداره مهاجرت استرالیا مجبور به انتقال او به بیمارستان پرنس چارلز در شهر بریزبین شده اند. میزان جراحات وارده از تجاوز به این دختر ایرانی تبار در حدی بود که وکیل او پس از دیدار با او در بیمارستان به روزنامه های محلی گفته بود او قادر به راه رفتن نیست و پزشکان استفاده از وسایل کمکی برای تحرک را در مورد او تجویز کرده اند.

در اظهارنظری دیگر یکی از نزدیکان نازنین گفته بود: «فاصله محل استقرار گاردهای حفاظتی از کمپ پناهندگان تا محل تجاوز در محوطه نظافت عمومی کمپ، کمتر از 10 متر تخمین زده می شود و برای ما جای سوال است که چرا به فریادهای این دختر در هنگام تجاوز توجهی نشده است؟»

آغاز پروسه شناسایی متجاوز
در چند روز گذشته رسانه های استرالیایی گزارش داده اند که او به جزیره نائورو بازگردانده شده تا چهره فرد مظنون به تجاوز را تشخیص دهد. نشریه «نیوز» استرالیا با انتشار گزارشی در این باره به جزییات ماجرا اشاره کرده و نوشته است: «نازنین در مه سال 2015 میلادی در مسیر بازداشت به مرکز نگهداری از پناهجویان برای دیدار با دوستانش مورد تجاوز قرار گرفته است. پس از این تجاوز نازنین دیگر غذا نخورد و دچار آسیب کلیوی شد. او در ماه آگوست گذشته برای درمان از جزیره نائورو خارج شد. برادر کوچکتر او و مادرش نیز اکنون در نائورو به سر می برند و با دریافت امضا و ارسال نامه های متعدد از دولت استرالیا خواسته اند تا اجازه دهند که در کنار فرزندشان باشند.»

این نشریه در ادامه اشاره کرده که «موریس بلکبرن» وکیل نازنین گفته است که او و اعضای خانواده نازنین درصدد بوده اند تا از وزیر مهاجرت استرالیا این اجازه را دریافت کنند که او فعلا با مظنون مواجه نشود. وکیل این پناهجوی ایرانی افزوده است: «موکل من در حال حاضر نیز با آسیب های روانی زیادی به دلیل تجاوز جنسی مواجه شده است و مواجه شدن او با متجاوز سبب می شود تا او با آسیب های روحی بیشتری مواجه شود.

او هنوز هم اضطراب و ترس دارد و نمی داند چه اتفاقی خواهد افتاد. مردم استرالیا بسیار مهربان هستند اما متاسفانه دولت هیچ همدلی را برای وضعیت او یا سایر 266 پناهجویی که موارد مشابه دارند از خود نشان نداده است. من درباره وضعیت جسمانی و امنیت این زن جوان بسیار نگران هستم. نمی دانم اگر وزارت امور مهاجران استرالیا تصمیم قطعی بگیرد تا او به نائورو بازگردانده شود چه بر سرش خواهد آمد. او هنوز هم وضعیت وخیم و دهشتناکی دارد.»

دولت استرالیا چه می گوید؟
یکی از سخنگویان «پیتر داتن» وزیر امور مهاجرت نیز گفته است که این پرونده ای خاص است و وزیر از این موضوع آگاه است. در این میان «ساراهانسن یانگ» سخنگوی امور مهاجرت حزب سبز استرالیا نیز از نخست وزیر آن کشور خواسته است تا نازنین به نائورو بازگردانده نشود. او در این باره گفته است: «این زن شجاع جوان تا اینجا هم سختی زیادی را متحمل شده است. هنگامی که با او ملاقات کردم آشکار بود که او در نائورو مورد تجاوز قرار گرفته است. او نیازمند بیشترین سطح مراقبت هاست. من مصرانه از نخست وزیر این درخواست را دارم که او به جزیره بازگردانده نشود.»

 

اخبار اجتماعی - روزنامه هفت صبح