اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ماجرای حذفِ مرگ بر بی حجاب


سولماز ایکدر در یادداشتی پیرامون تفاوت دیرین نماز جمعه های آیت الله هاشمی رفسنجانی، نوشت: اولین نمازجمعه او پس از انتخابات ریاست‌جمهوری دهم برای کسانی که نماز‌های دهه اول و دوم انقلاب را فراموش کرده بودند، عجیب بود؛ اما خطبه‌های او در آن نماز از نظر کسانی که می‌شناختندش و نمازهای دیگر او را به خاطر داشتند، برهم زننده رسم و رسوم نمازهای هاشمی نبود.

عصر ایران: سولماز ایکدر در یادداشتی پیرامون تفاوت دیرین نماز جمعه های آیت الله هاشمی رفسنجانی، نوشت: اولین نمازجمعه او پس از انتخابات ریاست‌جمهوری دهم برای کسانی که نماز‌های دهه اول و دوم انقلاب را فراموش کرده بودند، عجیب بود؛ اما خطبه‌های او در آن نماز از نظر کسانی که می‌شناختندش و نمازهای دیگر او را به خاطر داشتند، برهم زننده رسم و رسوم نمازهای هاشمی نبود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آیت الله هاشمی رفسنجانی در متن کامل این مقاله آمده است:

آخرین نماز آیت‌الله هاشمی رفسنجانی چنان در خاطر مردم باقیمانده است که بعد از گذشت چهار سال هنوز مردم تهران منتظر بازگشت او هستند. هرچند سخنان هاشمی در آخرین نمازجمعه او باعث شد برای چهار سال از تریبون نمازجمعه فاصله بگیرد، اما او نماز‌هایی جنجال‌برانگیزتر از نماز 26 تیر سال 88 را هم در کارنامه‌اش دارد. خطبه دوم نمازجمعه روز هشتم خرداد 61 جزو اولین نمازهایی بود که به امامت او اقامه و جنجال‌برانگیز شد. هاشمی در خلال خطبه‌های آن نماز از مردم‌ خواست‌ که‌ مرگ‌ بر بنی‌صدر، مرگ بر بازرگان‌ و مرگ بر بی‌حجاب‌ را از شعارها حذف‌ کنند.

پس از آن بارها و بارها مواضع هاشمی‌رفسنجانی به عنوان امام‌جمعه تهران مورد نقد قرار گرفت؛ مواضعش درباره رابطه ایران با آمریکا یا عربستان، ازدواج موقت و حتی لزوم ساخت مترو در تهران. اما آخرین نماز آیت‌الله آن‌چنان واکنش برانگیخت که باعث خداحافظی چهارساله او با نمازگزاران تهرانی شد.

هاشمی‌رفسنجانی پس از واقعه سوءقصد به مقام معظم رهبری از سوی امام به عنوان امام‌جمعه تهران برگزیده شد و دیگر امام‌جمعه‌های‌ موقت‌ تهران را نیز با اجازه‌ امام‌خمینی انتخاب کرد. پس از آن برای بیش از 30سال امام‌جمعه موقت تهران بود و ‌هرگز تریبون نمازجمعه را ترک نکرد؛ روزهایی که شخصیت‌های سیاسی گاه و بی‌گاه ترور می‌شدند، روزهای جنگ و بمباران، پس از آن‌که به عنوان رییس‌جمهوری ایران انتخاب شد و زمانی که عنوان رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام معرفی شد، اما هرگز عنوان «امامت موقت نمازگزاران تهران» را کنار نگذاشت.

هاشمی جدا از هر پست و عنوانی، برای انقلاب اسلامی «هاشمی» بود. به همین دلیل خطبه‌های نمازجمعه‌اش با دیگر امامان جمعه تفاوت‌های زیادی داشت. جسارت هاشمی در به زبان آوردن آنچه دیگران نمی‌توانستند بگویند، تجربه، توانایی تحلیل او، «نمازهای جمعه هاشمی» را در یک کلام «خاص» می‌کرد. به همین دلیل اولین نمازجمعه او پس از انتخابات ریاست‌جمهوری دهم برای کسانی که نماز‌های دهه اول و دوم انقلاب را فراموش کرده بودند، عجیب بود؛ اما خطبه‌های او در آن نماز از نظر کسانی که می‌شناختندش و نمازهای دیگر او را به خاطر داشتند، برهم زننده رسم و رسوم نمازهای هاشمی نبود.

اکبر هاشمی‌رفسنجانی در آخرین حضورش در نمازجمعه اعلام کرد که باید اعتماد مردم به جمهوری‌اسلامی احیا و از زندانیان و آسیب دیدگان حوادث اخیر دلجویی شود. او گفت که انتخابات خوب شروع شد و همه‌چیز آماده یک افتخار بزرگ برای کشور ایران بود، اما این‌طور نشد.

هاشمی‌رفسنجانی در ادامه به طرح پیشنهادهایی پرداخت و تاکید کرد که این پیشنهادها را با جمعی از اعضای خبرگان و مجمع تشخیص مصلحت نظام که معتمد هستند در میان گذاشته ‌است و ابراز امیدواری کرد که این پیشنهادها به کار بسته شود. خطبه‌های این نماز چنان واکنش برانگیخت که به صورت غیررسمی، نام هاشمی‌رفسنجانی از میان نام ائمه جمعه موقت تهران خارج شد. اما پس از گذشت چهار سال، پیروزی مشی اعتدال در انتخابات ریاست‌جمهوری امید بازگشت امام‌جمعه‌ای را در دل مردم ایجاد کرده است که گفته بود: «به امید مردم خیانت نمی‌کنم.» فهرست نام کسانی که امروز خواستار بازگشت آیت‌الله به نمازجمعه هستند هر روز بلند‌تر از دیروز می‌شود.

امروز مهم‌تر از همه کسانی که از او برای بازگشت به نمازجمعه به صورت رسمی دعوت می کنند این مردم هستند که منتظر جای گرفتن او پشت تریبون نمازجمعه هستند. هاشمی در آخرین بخش از آخرین خطبه نمازجمعه‌اش مردم را دعا کرد: «این یکپارچگی را اگر ان‌شاالله بتوانیم فراهم کنیم من امیدوارم این خطبه نمازجمعه شروع یک تحولی در آینده باشد و بتوانیم از این مشکلی که می‌شود اسم بحران روی آن گذاشت متاسفانه، به‌خوبی عبور کنیم و دوباره شاهد همدلی، همرزمی، همراهی و رقابت سالم باشیم و هرکسی را که مردم خواستند همان‌طور باشد.» حال که این دعا با انتخاب رییس‌جمهوری معتدل برآورده شده، مردم می‌توانند منتظر بازگشت امام‌جمعه معتدلشان به نمازهای جمعه نیز باشند.


ویدیو مرتبط :
با حجاب.بی حجاب.توضیحات در حد مرگ مهمه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

شان استون: به احمدی نژاد گفتم بس کنید این ماجرای مزخرف "مرگ بر آمریکا" را ! / کارتر برای مذاکره به ایران برود



اسرائیل , سلاح هسته ای , حمله به ایران , انرژی هسته ای

 

برنامه ی " اورایلی فاکتور" فاکس نیوز ، گفتگویی با شان علی استون در خصوص سفرش به ایران و گرویدن او به اسلام داشته است. وی در این مصاحبه به شدت از ایران در مقابل اظهارات تند "اورایلی" مجری شبکه ی فاکس نیوز دفاع کرد.

اورایلی مجری این برنامه دارای دیدگاه به شدت افراطی حامی اسرائیل و ضد ایرانی است و حتی در بخشی از اظهاراتش، مردم ایران را متعصب و بی ثبات دانسته و حتی احمدی نژاد را با هیملر مقایسه کرده است!

متن این گفتگو در پی می آید:

اورایلی: امشب با شان استون 27 ساله، پسر اولیور استون که در روز ولنتاین به اسلام گروید، گفتگویی داریم. استون جوان، فیلمساز است و با سفر به ایران به دنبال تولید فیلمی در مورد شعر فارسی بود. او هم اکنون از نیویورک به ما ملحق می شود.

خب، شان، ما از تو گلایه ای نداریم که چرا مسلمان شدی. ما همه ی انسان های مذهبی باوجدان را تحسین می کنیم. اما ارتباط تو با ایران جالب است به این دلیل که، این کشور دشمن امریکا و بسیاری از کشورهای دیگر در جهان است. من همین چند دقیقه پیش شنیدم که سرهنگ "پیترز" می گفت، اسرائیل ممکن است که در حال اماده کردن خود برای حمله به ایران باشد. تو در این مورد نظرت چیست؟

شان استون: خب، در وهله ی اول،باید بگویم که  با کلمه تغییر دین موافق نیستم. به این خاطر که معتقد نیستم، کسی بتواند از یک خدا دوباره به همان خدا بگروید.

من به خدای یهودیان و مسیحیان هم معتقدم. فکر می کنم که شما در مورد اسلام دچار سو تفاهم شده اید که می گویید الله،  خدای متفاوتی است. این اسم، تنها نامی متفاوت از باقی اسامی است. خب، من اسلام را پذیرفتم و فکر می کنم که حرکت مهمی هم انجام دادم.

همچنین، از نظر سیاسی، اگر بخواهید که تاریخ منطقه را درک کنید و بفهمید،  باید بدانید که فارس ها 1400 سال است که مسلمان هستند. در ایران یهودیان زیادی زندگی می کنند و من با انها در اصفهان، مکانی که در آن مسلمان شدم، صحبت کردم.

همانطور که می دانید، مردم ایران، مردم بسیار باهوشی هستند. من گفتگوی بسیار خوبی با سیاستمداران ایرانی داشتم. من دیدار کوتاهی با رئیس جمهور ایران داشتم.  من همچنین با مشاور رهبر عالی ایران دیدار کردم.

در تمام دیدار من این جمله را تکرار می کردم و البته خیلی هم صریح بیان می کردم. به انها می گفتم: بیایید این ماجرای مزخرف "مرگ بر امریکا" را تمامش کنید.

باید بدانید که آن ها با دولت امریکا مشکل دارند و ان هم با امپریالزیم ارتباط دارد که به عنوان سیاستی مداوم از زمان امپراطوری بریتانیا وجود داشته است. اما انها متوجه دیدگاه من هستند.  فکر می کنم که بودن در ایران و گفتگو کردن و مذاکره انجام دادن منجر به تصحیح چهره آمریکا می شود.

اورایلی: خب، من از تو گلایه ای ندارم که چرا ایران بودی. مهم این است که چطور خودت را به انها ارائه می کنی. همانطور که می دانی، پدرت شخص جنجالی است، چراکه در مورد چاوز و فیدل کاسترو سخنانی به زبان آورده بود.

اما فردی مثل احمدی نژاد وجود دارد. تو گفتی که با او دیدار کوتاهی داشتی . او اعلام کرد که هولوکاست هرگز اتفاق نیافتاده است و اگر می توانست ، اسرائیلی ها را به دریا می انداخت.  تو  در واقع با یک ادم تندرو رو به رویی. این مرد متعصب است.

سفر تو به ایران مثل این می ماند که تو به المان در دهه 1930 رفتی و با هیملر صحبت کردی! و در این گفتگوها با این اشخاص سعی می کردی که این افراد را به سمت حرکت در راه عقلانیت سوق دهی.(هاینریش هیملر، فرمانده اِس اِس و یکی از بانفوذترین افراد آلمان نازی بود. او اِس اِس و سازمان‌های وابسته به آن را رهبری می‌کرد. او به دلیل نظم و انضباط و دقت بسیار معروف است)

تو در حقیقت در انجا به عنوان یک سرباز دیده می شوی. تو در انجا به عنوان کسی که ازش سو استفاده می شود، دیده می شوی. به این دلیل که تو در خانواده ی مشهوری متولد شده ای.

استون: انهم می تواند درست باشد. در مورد احمدی نژاد باید بگویم، شما مقداری در مورد او دچار سو تفاهم شدید، به این دلیل که در این کشور احزاب زیادی وجود دارد و او چیزهای حساسیت برانگیزی را گفته است مثل محو اسرائیل.

اورایلی: صبر کن، صبر کن. یک چیزی را که او گفته را نمی توان انکار کرد. او بود که گفت هولوکاست هرگز اتفاق نیافتاده است. بابا پدر تو یهودی است.

استون: من کاملا موافقم، کاملا. باید بگویم که اصلا نمی شود هولوکاست را انکار کرد. حرفی که احمدی نژاد در خصوص هولوکاست می زند این است که این موضوع در اروپا اتفاق افتاده است، پس چرا باید مردم فلسطین را تحت تاثیر خود قرار دهد. نکته ی مهم تر این است که دیالوگ باید در خاورمیانه اغاز شود.

اورایلی: ما هم داریم سعی خودمان را می کنیم.

استون: باید بگویم که خیلی علاقه دارم،  برای مثال جیمی کارتر به ایران برود و مذاکره با ایران را اغاز کند.

اورایلی: فکر نمی کنم که جیمی کارتر به ایران برود . منظورم این است که او خاطره ی خوبی از اولین برخوردش با انها ندارد.انها شکستش دادند.

استون: بله انها شکستش دادند.

اورایلی: تنها 30 ثانیه زمان باقی مانده است، ایا مشکلی با اینکه ایران سلاح هسته ای داشته باشد داری.؟

استون: خیر، من مشکلی ندارم. به خاطر اینکه ایران یک جمهوری است. و در انجا احزاب وجود دارد. بسیار شبیه به کشورما. از نظر اقتصادی، اشوب و نارامی زیادی در ایران وجود دارد. من فکر می کنم که انجا هم می تواند در هفته اینده ، چند ماه دیگر یا سال اینده جنبش "اشغال تهران" به وجود بیاید . این هم به خاطر ان است که ایران کشور داینامیک و پویایی است.

اورایلی: بله کشور داینامیکی است اما در واقع تو داری سلاح هسته ای به دست مردم و آدم های متعصب و بی ثباتی می دهی! این نظر من است و نمی توان به انها اجازه ی این کار را داد.

آقای استون، از شما برای حضور در برنامه ما تشکر می کنیم..../انتخاب