اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ماجرای ترور رهبر انقلاب از زبان شاهد عینی


هادی منافی وزیر بهداری دوران جنگ است که در دولت شهید رجایی مسئولیت گرفت، او در زمان حادثه ترور مقام معظم رهبری در مسجد اباذر وزیر بود و از نزدیک نجات و درمان ایشان را پیگیری می‌کرد. منافی می‌گوید: نجات آقا مثل معجزه بود.

خبرگزاری فارس: هادی منافی وزیر بهداری دوران جنگ است که در دولت شهید رجایی مسئولیت گرفت، او در زمان حادثه ترور مقام معظم رهبری در مسجد اباذر وزیر بود و از نزدیک نجات و درمان ایشان را پیگیری می‌کرد. منافی می‌گوید: نجات آقا مثل معجزه بود.
 
هادی منافی،‌ وزیر بهداری دولت شهید رجایی می‌گوید:  روزی که وزیر شدم،‌جنگ شروع شد، هر روز بحران و درگیری داشتیم و روزهای سختی را سپری کردیم. با او درباره یکی از این روزهای سخت یعنی 6تیر 1360که حادثه ترور مقام معظم رهبری رخ داد به گفت‌و‌گو نشستیم:

در زمان حادثه ترور مقام معظم رهبری در 6 تیر 1360 شما وزیر بهداری بودند، از آن ماجرا چه به خاطر دارید؟

منافی: قبل از شروع مصاحبه این را بگویم که به خاطر کهولت سن و بیماری که دارم برخی اسامی و اتفاقات را فراموش کرده‌ام و ممکن است نتوانم همه موارد را به خاطر بیاورم به همین علت پیشاپیش عذرخواهی می‌کنم اما تا آنجایی که به خاطر داشته باشم می‌گویم.

در آن زمان من وزیر بهداری بودم.در زمان ریاست جمهوری مرحوم شهید رجایی بود که من اطلاع دادند مقام معظم رهبری امروز و آقای خامنه‌ای آن روز که نماینده فعال مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و نماینده حضرت امام در شورای عالی دفاع بودند، ترور شده‌اند.

ما رفتیم در یکی از بیمارستانهای جنوب تهران پایین‌تر از راه آهن و دیدیم که ایشان بعد از انفجاری که در مسجد اباذر هنگام سخنرانی ایشان به دست منافقین صورت گرفته است دچار زخمهای وسیع و عمیقی در ناحیه صورت و دست شده‌اند و خونریزی زیادی دارند.
 

افراد و پزشکان دیگری مانند دکتر شیبانی و دکتر ایرج فاضل هم آمدند و همه تلاش کردند که هر طوری هست، ایشان را نجات دهند. بعد تصمیم گرفتیم که ایشان را با هلی کوپتر به بیمارستان قلب که امروز به نام بیمارستان قلب شهید رجایی است منتقل کنیم.

 چطور ایشان را منتقل کردید؟

منافی: ایشان به هوش نبودند. مردم هم از این حادثه با خبر شده بودند و نگران بودند، اطراف بیمارستان را جمعیت زیادی از مردم پر کرده بود و جا به جا کردن ایشان را مشکل کرده بود. ما اول یک هلی کوپتر را آوردیم. جمعیت به تصور اینکه آقا در این هلی کوپتر است بعد از پرواز هلی کوپتر، رفتند و جمعیت کم شد. بعد هلی کوپتر دوم را آوردیم و با آن آقا را به بیمارستان قلب شهید رجایی منتقل کردیم. خود من هم با ایشان در هلی کوپتر بودم.

در آنجا بستری شدند و اطبا و جراحان برجسته آن روز آمدند و خیلی خوب رسیدگی کردند. یادم می آید 60 کیسه خون به ایشان تزریق کردیم تا نجات پیدا کردند. البته لطف خدا بود. چون واقعاً نجات فردی که فشار خون ندارد، نبض ندارد و در حالت وخیم است در آن شرایط معجزه بود. چندین ساعت ایشان زیر عمل بودند. اتفاقاً همان روز که آقا عمل کردند، به من خبر دادند که انفجاری هم در حزب جمهوری (7 تیر) اتفاق افتاده است. خیلی‌ها را برای جلسه حزب جمهوری دعوت کرده بودند، 2 یا 3 بار هم به من زنگ زده بودند که حتماً بیایید جلسه مهمی است.

یادم می‌آید که روز 7 تیر که وضعیت آقا مقداری تثبیت پیدا کرده بود، بعد از اینکه من از بیمارستان قلب خارج شده بودم، شهید رجایی به من زنگ زد و گفت کجایی؟ گفتم از بیماستان از پیش آقای خامنه‌ای می‌آیم. می‌خواهم بروم حزب جمهوری. آنجا بود که شهید رجایی به من خبر داد که در حزب جمهوری اتفاقی افتاده و به من گفت که بروم و به او هم خبر دهم که چه اتفاقاتی افتاده است.

من رفتم طرف حزب جمهوری و دیدم که همه چیز به هم ریخته است، ساختمان فرو ریخته، عده‌ای را برده‌اند ولی اکثراً به صورت جنازه روی زمین مانده‌اند و تقریباً کسی سالم نمانده است. بیش از 70 نفر آنجا شهید شدند.

گفتند برخی را برده‌اند بیمارستان شفایحیاییان، من هم رفتم آنجا، گفتم آیت الله بهشتی کجاست. اول هیچی نمی‌گفتند، به من هم نگفتند که کجاست، از چند بیمارستان دیگر هم پرس وجو کردیم فهمیدم که همین جا توی همین بیمارستان است.اینکه چرا قایم می‌کردند، نفهمیدیم.

شما وزیر بهداری بودید.


منافی: بله، من وزیر بهداری بودم اما حتی به من هم می‌گفتند، حالا چرا ؟نمی‌دانم. به هر حال رفتیم آنجا و توی سردخانه جسد شهید بهشتی را دیدیم. از سینه به پایین از بین رفته بود اما سر سالم بود. 3 تا دیگه از وزرا هم بودند که اسمشان را به خاطر ندارم.

 

 من از آنجا به شهید رجایی زنگ زدم و جریان را توضیح دادم. شهید رجایی گفت من باید ببینم. گفتم سریع بیایید چون اجساد را می‌خواهند به پزشکی قانونی ببرند و شهید رجایی سریع با ماشین خودش آمد و با هم رفتیم بالای سر جنازه‌های حادثه 7 تیر.شهید رجایی خیلی آدم خود داری بود اما بعد از دیدن اجساد نتوانست روی پایش بایستد، صندلی آوردیم تا بتواند بنشیند.

از آنجا با هم رفتیم دفتر ریاست جمهوری و بعد به اتفاق هم رفتیم مجلس، دفتر آقای هاشمی که آن زمان رئیس مجلس بود و تا صبح فردای آن روز در مجلس جلسه داشتیم و مسائل و حوادث آن روزها یعنی ترور آیت الله خامنه‌ای و انفجار حزب جمهوری را بررسی کردیم.
 

در حادثه انفجار حزب جمهوری، انقلاب اسلامی خیلی آسیب دید و خیلی افراد عالم، دانا،خبره و متدین که می‌شد روی آنها حساب کرد در این حادثه شهید شدند. حادثه فجیعی بود. امام افراد فهمیده و قدرتمندی را از دست دادند. چون امام(ره) از اول دلش نمی‌خواست روحانیت وارد حکومت شود، می‌خواست که روحانیون بر اداره امور کشور نظارت داشته باشند تا قوانین اسلامی اجرا شود. نه اینکه خودشان بیایند حکومت کنند.

اما بعد از این انفجار و حوادث که به از بین رفتن افراد قابل اعتماد منجر شد، بالاخره حضرت امام(ره) تصمیم گرفتند که روحانیت هم در حکومت باشند و گر نه خود روحانیت علاقه‌ای به حکومت کردن نداشت. مسیر حوادث باعث شد حضرت امام(ره) این تصمیم را بگیرند در حالی که اوایل انقلاب کار دست غیر روحانی‌ها مثل بازرگان و بنی صدر بود که متأسفانه خیلی ضربه زدند.

 ولی مقام معظم رهبری نجات پیدا کردند.

منافی: بله، آقا روز 6 تیر 1360 در حالی که در مسجد اباذر سخنرانی می‌کردند، بمبی منفجر شد و به شدت به سینه و دست راست ایشان آسیب زد. خون زیادی هم از ایشان رفت اما لطف و خواست خدا بود که ایشان زنده بمانند. اتفاق عجیبی بود. از معجزات بود. معلوم است که خداوند وظیفه مهمی را برای ایشان مقدر کرده بود تا این انقلاب را نگه دارند.

 درمان ایشان چقدر طول کشید؟

منافی: همان طور که گفتم، آقا را با هلی کوپتر به بیمارستان قلب شهید رجایی منتقل کردیم، در بیمارستان نزدیک 60 کیسه خون به ایشان تزریق شد تا توانستند نجات پیدا کنند. چندین عمل هم روی سینه و دست ایشان انجام شد. پروفسور سمیعی که جراح معروف بین‌المللی مغز و اعصاب است. تصادفاً در آن روزها در ایران بود. او هم آمد و کمک کرد.

جراحان و متخصصان برجسته عروق آمدند. دکتر لواسانی متخصص ریه هم آمد و نهایتاً قسمت و تقدیر الهی این بود که ایشان زنده بمانند.

چه مدت بستری بودند؟

منافی: توی بیمارستان حدود 2 ماه بستری بودند، بعد هم ایشان را به جای امنی در شمیران منتقل کردیم.

شما مسئول تیم درمان ایشان بودید؟

منافی:‌بله،‌از همان زمان که این اتفاف افتاد من مسئول تیم درمان ایشان بودم و بعد از دوره وزارت هم این مسئولیت را تا چند سال پیش داشتم. البته الان خودم گرفتار بیماری شدم و نمی‌توانم. دوستان دیگری در خدمت ایشان هستند.

بعد از چه مدت بهبودی حاصل شد.

منافی: ایشان تحت درمان بودند تا زمان انتخابات ریاست جمهوری بعدی که امام اجازه دادند، روحانیون وارد عرصه شوند و به حضرت آقا تکلیف کردند که ایشان هم در انتخابات شرکت کنند. در آن زمان دیگر ایشان بهبود کامل پیدا کرده بودند. به جز دستشان که آسیب جدی دیده بود.

 زمانی که آقا در بیمارستان به هوش آمدند را به خاطر دارید؟

منافی: بله،زمانی که آقا در بیمارستان به هوش آمدند. اول پرسیدند که از همراهانشان در مسجد کسی آسیب ندیده است. گفتیم نه، کسی طوری نشده است. بعد از وضع خودشان پرسیدند. گفتیم راستش این است که ممکن است دست راست شما دیگر کار نکند،‌گفتند، دست لازم نیست، زبانم کار کند کافی است.

خیلی با حالت اطمینان،‌حوصله و شجاع و مقتدرانه برخورد کردند و از همان روز بعد شروع کردند به تمرین نوشتن با دست چپ و خیلی زود با دست چپ درست مثل دست راست می‌نوشتند. به هر حال خواست خدا بود که ایشان بمانند و با هوشمندی و دریایتی که دارند. انقلاب را نگه دارند.

 واکنش حضرت امام(ره) به این اتفاق چه بود.

منافی: امام(ره) خیلی پیگیر حال آقا بودند، البته ما هم این مسئله را بهانه می‌کردیم و مرتب خدمت حضرت امام می‌رسیدیم تا ایشان را زیارت کنیم و گزارش دهیم. من همیشه خدمت امام می‌رسیدم ما در این ایام خیلی بیشتر شد. امام مرتب پیگیر حال آقا بودند و ما روزی یک یا بعضی روزها دوبار خدمت ایشان می‌رسیدیم.

تا اینکه آقا بهبود پیدا کردند و امام به ایشان تکلیف کردند که مسئولیت اجرایی بپذیرند. ایشان هم همواره در مقابل دستورات حضرت امام خاضع بودند و این طوری بود که توانستند انقلاب را تا امروز مقتدرانه نگه دارند. امیدوارم که با زعامت ایشان انقلاب اسلامی ما به اوج شکوفایی خودش برسد.   


ویدیو مرتبط :
خاطره رهبر انقلاب از ماجرای ترور سال 60

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ماجرای نامه محسن رضایی به رهبر انقلاب درباره هاشمی



ماجرای نامه محسن رضایی به رهبر انقلاب درباره هاشمی

ماجرای نامه محسن رضایی به رهبر انقلاب درباره هاشمی

رضایی با اشاره به نوع رفتار هاشمی رفسنجانی در حوادث فتنه 88 بیان کرد: انتظار من این بود که هاشمی نقش احمد آقا را ایفا کند چون احمد آقا در چند مورد فتنه های را در کشور خاموش کردند.در شب تنفیذ ریاست جمهور هر چه قدر دنبال هاشمی گشتیم کسی نتوانست ایشان را پیدا کند و به نظر من این کار درستی نبود.در گذشته در نامه ای به رهبر معظم انقلاب نوشته ام که هاشمی را از این مسائلی که تکنوکرات ها در اطرافشان بوجود آورده اند نجات دهید.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: یکی از ظلم هایی که نسبت به بنده می شود این قضیه است که برخی فکر می کنند من با نظر هاشمی وارد عرصه سیاست شدم اما حقیقت این است که حضورم در عرصه انتخابات با نظر هاشمی نیست.

به گزارش مهر، محسن رضایی جمعه شب با حضور در همایش شعور انقلاب حماسه سیاسی که در محل دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد اظهار کرد: یک غبار شلمچه را به ده پست ریاست جمهوری نمی دهم و اگر کشور و مردم را در معرض خطر نمی دیدم وارد عرصه سیاست نمی شدم.

كاندیدای احتمالی ریاست جمهوری افزود: هر دو ائتلاف یکی به صورت کتبی و دیگری به صورت شفاهی من را دعوت کرده اند اما من نمی خواهم در ائتلافی که ممکن است نشانه ای از اختلاف در آن پیدا شود شرکت کنم.

رضایی بیان کرد: ائتلاف همه با هم را قبول دارم و این ائتلاف ها یعنی درگیری جدید و من معتقد به ائتلاف کار آمد هستم.

وی افزود: این ائتلاف ها یعنی اختلاف باهم و ما دیگر تحمل یک اختلاف جدید را نداریم لذا مدیریت من یک مدیریت تعاملی است.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به بزرگترین اشتباه دولت فعلی در سیاست خارجی کشور گفت: این دولت در برخی جاها از مقام معظم رهبری جلوتر حرکت کردند و در این مورد افراط و تفریط شد.

رضایی در مورد حضور روحانی در دولت احتمالیش اظهار کرد: من تفکرات آقای روحانی را خیلی نمی پسندم نه ماجراجویی را می‌پذیرم و نه انفعال را و به فضل خدا با یک شیوه درست در سیاست خارجی از روی آمریکا خواهیم پرید.

رضایی با اشاره به نوع رفتار هاشمی رفسنجانی در حوادث فتنه 88 بیان کرد: انتظار من این بود که هاشمی نقش احمد آقا را ایفا کند چون احمد آقا در چند مورد فتنه های را در کشور خاموش کردند.

وی گفت: در شب تنفیذ ریاست جمهور هر چه قدر دنبال هاشمی گشتیم کسی نتوانست ایشان را پیدا کند و به نظر من این کار درستی نبود.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در قسمتی از سخنانش افزود: خیلی از بزرگان ما در سال 60 از منافقان جدا شدند که مصلحت نیست نام این افراد را بیاورم.

رضایی اظهار کرد: در گذشته در نامه ای به رهبر معظم انقلاب نوشته ام که هاشمی را از این مسائلی که تکنوکرات ها در اطرافشان بوجود آورده اند نجات دهید.

وی گفت: با خیلی ها اختلاف نظر دارم اما شیوه رفتار سیاسی من بگونه ای نبود كه هوا و هوس سیاسی داشته باشم.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با انتقاد از شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی از ابتدای انقلاب تاکنون چه تغییراتی در فرهنگ بوجود آورده است.

رضایی با بیان نظرش در مورد سیاست خارجی کشورمان اظهار كرد: اولین مشکل در سیاست خارجی عدم تشخیص درست است.

وی افزود: این حرف که آمریکایی ها دنبال دولت مجری هستند حرف درستی نیست چون ما در اینجا یک نظام هستیم و رئیس جمهور به تنهایی تصمیم گیری نمی کند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: در مذاکرات هسته ای وقتی ما راه می آییم آنها طاقچه بالا می گذارند آنها مطمئن شده اند که ایران بدنبال بمب هسته ای نیست آمریکایی ها نیز در واشنگتن لم داده اند و پاها را گذاشته اند روی هم و با ما بازی می کنند.

رضایی گفت: ما باید دیپلماسی کشورمان را از این وضعیت در آوریم چرا که آمریکایی ها برنامه ریزی کرده اند این گفتگو ها 10 سال طول بکشد.

وی اظهار کرد: غربی ها برنامه ریزی کرده اند پس از گفتگو های آلماتی تحریم های جدیدی را بر علیه ایران بگذارند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره رابطه میان ایران و چین گفت: اگر بنده رئیس جمهور شوم دوستی مان را با روسیه و چین ادامه خواهیم داد، اما کاری می کنیم که بدانند اگر ما پول هایمان را در بانک های چین گذاشته ایم این درست نیست که به ما در جابجایی پولهایمان اجازه کامل ندهند یا هزینه ای نگهداری آن را مرتب افزایش دهند.

رضایی اظهار کرد: انقلاب ما توانسته سیاست را تا حد بسیار خوبی گسترش دهد اما در زمینه اقتصاد و فرهنگ خوب عمل نکرده ایم.

وی افزود: امروز یکی از حلقه های مفقوده کشور ما سبک زندگی است و برای رفتن به سمت سبک زندگی اسلامی دولت ها باید به جان و مال مردم توجه بیشتری نشان بدهند.

رئیس کمیسیون اقتصادی کلان مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کرد: جان مردم باید برای ما اهمیت داشته باشد به عنوان مثال این خودروهایی که می سازند این ها خودرو نیست قتل گاه متحرک است و مرگ و میر در این خوردو ها شش برابر نمومنه های دیگرش است.

رضایی حسابرسی در کشور را ضعیف دانست و افزود: در کشور ما با داشتن یک برگه به عنوان شرکت بستگی به اینکه چه قدر پارتی داشته باشی می توانی وام دریافت کنید.

وی بیان کرد: در ایران یک فرد ظرف مدت کوتاهی می تواند سه هزار میلیارد تومان پول بگیرد البته پول های کوچک زیر میزی هجمشان از سه هزار میلیارد خیلی بیشتر است و ما باید برای فساد زدائی برنامه جدی داشته باشیم.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اظهار نظرش در مورد هدفمندی یارانه ها افزود: یارانه ها را به معنای واقعی هدفمند می کنم و 110 هزار تومان به هر نفر پرداخت خواهم کرد البته به صورت ماهیانه بلکه این پول را به صورت شش ماه به شش ماه با سودی که از تولید و سرمایه گذاری دارد به مردم منتقل خواهد شد.

رضایی افزود: این به آن معنا است که 65 هزار تومان یارانه ها درآمدی و تولیدی است و 45 هزار تومان یارانه مصرفی و این دو با هم می شوند 110 هزار تومان یارانه که مردم می توانند دریافت کنند.

وی گفت: 30 درصد از کابینه ام را از جوانان انتخاب می کنم و اغلب کاندیداهای که هم اکنون نامزد ریاست جمهوری شده اند نیز در کابینه من حضور خواهند داشت.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: فرماندارهای من همه شان از بین جوان ها انتخاب خواهند شد چرا که تجربه من در جنگ نشان می دهد جوانان می توانند کارهای بسیار بزرگی انجام دهند.

رضایی گفت: بحث مشاوران جوان را توهین به جوانان می دانم چون مشاوران باید از بین پیرمردها انتخاب شوند و کارهای اجرایی را به جوانان سپرد.

وی افزود: افرادی مانند شهید باکری مظلومانه می جنگیدند و اینها آمدند و در جنگ تبدیل به آدم های بزرگی شدند و خود بنده نیز در جنگ سه مرتبه نزدیک بود اسیر شوم در عملیات خیبر قادر و والفجر 10 تا مرز اسیر شدن پیش رفتم چون فکر می کردم یک فرمانده اول باید خودش وارد کار شود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: ما در کشورمان اقتصاد اسلامی نداریم و فرهنگ و اقتصاد ما آسیب پذیر است و این دلیل وجود فرهنگ و ارزش های غیر اسلامی است.

رضایی افزود: معتقدم اگر فرهنگ و اقتصاد را در ایران اسلامی بومی کنیم هیچگاه تحریم ها بر ما اثر نخواهد کرد.

وی گفت: من می توانم ثابت کنم قانون اساسی حال حاضر کشور برای انجام کارهای زیادی کافی است و بحث قانون اساسی بهانه ای بیش نیست که نمی توان با آن کار کرد./مهر