اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ماجرای استیضاح تمام شد پرونده بورسیه ها اما همچنان باز است



اخبار,اخبارسیاسی,پرونده بورسیه ها


 اخبار سیاسی - ماجرای استیضاح تمام شد پرونده بورسیه ها اما همچنان باز است

استیضاح و کنار رفتن وزیر علوم نه تنها نباید پرونده بورسیه ها را به محاق ببرد که اتفاقا با وضوح بیشتر باید مطرح شود زیرا حالا دیگر دولت و وزارت علوم متهم نخواهند شد که از آن به مثابه ابزاری استفاده می کنند. مهم تر این که استیضاح کنندگان با تاکید بر این که دغدغه رکود علمی دارند قطعا تصدیق می کنند بورسیه های کم دانش مانع رشد علمی هستند.

ماجرای استیضاح رضا فرجی دانا تمام شد و نمایندگان موافق استیضاح توانستند وزیر را به زیر کشند و اجازه ندهند سکان دار وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، ماه دهم عضویت خود در کابینه دولت اعتدال را به پایان رساند.

 منتقدان دولت به هم تبریک می گویند و موافقان در حال بررسی چرایی این رخداد هستند و فراکسیون های مجلس نیز وزن تازه خود را ارزیابی می کنند.
 
 در این میان دغدغه رییس جمهوری نیز طبعا سه موضوع مشخص است: اول این که گزینه او برای جانشینی فرجی دانا هم چهره مقبول جامعه دانشگاهی و پایگاه اجتماعی دولت اعتدال باشد و هم بتواند از مجلس شورای اسلامی رای اعتماد بگیرد. دوم این که استیضاح کنندگان به این صرافت نیفتند- آن گونه که بعضا تهدید کرده اند- پروژه های دیگری چون استیضاح وزیران فرهنگ و ارشاد اسلامی یا صنعت، معدن و تجارت را هم کلید بزنند و سوم شاید این دغدغه که ماجرای وزیر علوم روابط دولت و مجلس را دچار مشکل و تنش کند و به مسیری دیگر اندازد.

ذهن جامعه و افکار عمومی اما بیش و پیش از اینها همچنان درگیر موضوع بورسیه های غیر قانونی است چرا که دیدند و شنیدند نه دکتر فرجی دانا به خاطر تضمین ادامه وزارت حاضرشد از این موضع کوتاه بیاید و نه استیضاح کنندگان اصل موضوع را انکار کردند.

تنها بحث بر سر این بود که 3000 مورد بوده یا عدد 1800 درست است و یا در گذشته هم مسبوق به سابقه بوده یا نه و فلان فهرست صحت دارد یا نه. اتفاقا استیضاح کنندگان اصرار داشتند به موضوعات دیگر اشاره کنند و همین نشان می داد که اصل اعطای بورسیه بدون شایستگی امری نیست که هیچ کس بتواند از آن دفاع کند خاصه این که فاش شده شماری از بورسیه ها مربوط به دروسی از علوم انسانی بوده که اتفاقا مختص داخل است و طی یک فرایند، تبدیل به تحصیل در دانشگاه های داخلی می شده است که هیچ واژه ای به جز رانت و تبعیض نمی تواند آن را توصیف کند.

صریح این که ماجرای استیضاح تمام شده اما پرونده بورسیه ها بسته نشده و اتفاقا حال که دولت هزینه سنگینی پرداخته و طرف مقابل نیز خود را مبرا می داند و به دیگران نسبت می دهد وقت آن است که سرپرست جدید وزارت علوم در سه ماهی که فرصت دارد به این موضوع رسیدگی کند و آن را به عنوان میراثی برای وزیر آتی بر جای نگذارد و اگر ادامه یافت گزینه وزارت چه سرپرست کنونی باشد چه دیگری بر آن تاکید ورزد.

هیچ کس نمی تواند از اعطای بورسیه به طرق غیر قانونی دفاع کند و اساسا اگر بورسیه ها به صورت منطقی و قانونی اعطا شده انتشار اسامی نه تنها نباید مایه نگرانی باشد که می توانند به آن ببالند.

زیرا اصل اعطای بورسیه  امر مذمومی نیست. بحث تنها بر سر این است که دریافت کنندگان، شایستگی داشته اند یا نه. اگر کسی خود را محق می داند هرگز نباید از انتشار اسامی نگران شود. کما این که دکتر حسن غفوری فرد با سابقه معاونت ریاست جمهوری و وزارت و نمایندگی مجلس و کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری بارها و بارها به این که با اخذ بورس تحصیلی در پیش از انقلاب امکان ادامه تحصیل در مقاطع عالی را می یافته افتخار کرده است. بورسیه شدن مایه مباهات بود چون از توانایی های علمی فرد حکایت می کرد و هیچ رنگی و انگی از تبعیض نداشت.

دانشگاه ها به دانشجویان نخبه و واجد رتبه نخست خود در شماری از رشته های تحصیلی بورس خارج از کشور می دادند و هنوز نیز این قاعده با برگزاری آزمون هایی جاری است و به این ترتیب دانشجویی که استعداد داشت اما تمکن مالی نداشت تشویق می شد درس بخواند و تلاش کند تا به این بورسیه دست یابد. بنا بر این بورسیه شدن به معنی رانت خوار بودن نبود. شهید دکتر مصطفی چمران هم با همین بورسیه ها به بهترین دانشگاه های ایالات متحده راه یافت و مثال ها البته محدود به همین دو مورد نیست.

پس استیضاح و کنار رفتن وزیر علوم نه تنها نباید پرونده بورسیه ها را به محاق ببرد که اتفاقا با وضوح بیشتر باید مطرح شود زیرا حالا دیگر دولت و وزارت علوم هم متهم نخواهند شد که از آن به مثابه ابزاری استفاده می کنند. مهم تر این که استیضاح کنندگان با تاکید بر این که دغدغه رکود علمی دارند قطعا تصدیق می کنند بورسیه های کم دانش مانع رشد علمی هستند و اتفاقا حال که روشن شده تا چه اندازه دغدغه رشد و شکوفایی علمی دارند، وقت آن است که پرونده بورسیه ها بازبینی شود تا غیر علمی ها به این روند آسیب نرسانند.

خانواده هایی که شهریه های ادامه تحصیل فرزندان خود را با فروش فرش زیر پای خود یا تن دادن به کار دوم و سوم و مشقت های بسیار تامین می کنند نمی توانند بپذیرند کسانی ولو به تعداد انگشتان دو دست، بدون احراز شایستگی و به صرف ارتباط و انتساب و ادعا، از بودجه عمومی پول گرفته باشند تا عنوانی را به نام و نام خانوادگی شان اضافه کنند و از مواهب مادی و معنوی آن برای تمام عمر بهره مند شوند و جای فرزند آنان را اشغال کنند. چرا که زخم این حس آزار دهنده با هیچ ادعایی التیام نمی یابد.

پرونده استیضاح بسته شد، پرونده بورسیه ها اما همچنان باز است.  اگر اقتضای واقع بینی سیاسی مختومه دانستن پرونده اول و نگاه به آینده است، دغدغه رشد علمی، رسیدگی به پرونده دوم را اقتضا می کند...

 

 اخبار سیاسی - عصر ایران


ویدیو مرتبط :
بسته شدن پرونده جنجالی بورسیه های تقلبی در ایران !

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

منتشر‌کننده لیست بورسیه‌ها: چرا وزارت علوم ماجرای استیضاح را رها کرده و من یک‌لا قبا را چسبیده؟ / واکنش فواد صادقی به اظهارات غزالی



اخبار ,اخبار سیاسی ,لیست بورسیه‌ها

اخبار سیاسی - منتشر‌کننده لیست بورسیه‌ها: چرا وزارت علوم ماجرای استیضاح را رها کرده و من یک‌لا قبا را چسبیده؟

روز گذشته وزارت علوم در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که "فهرستی که اخیراً در بعضی از رسانه‌­ها تحت عنوان فهرست بورسیه­‌های غیرقانونی دولت گذشته منتشر شده است، از نظر این وزارت غیر قابل استناد بوده و مراحل پیگرد قانونی انتشاردهندگان آن از جانب دفتر حقوقی وزارت در حال پیگیری است."

از آنجا که این لیست برای اولین بار توسط «علی غزالی» از فعالان رسانه‌ای منتشر شد، به سراغ وی رفتیم تا درباره صحت و سقم این لیست و اینکه لیست مذکور چگونه در اختیار وی قرار گرفته و چه افرادی خواهان انتشار آن بودند، با وی گفت‌وگو کنیم.


می‌گویند این لیست را از مسئولان دولت قبل گرفتی تا مثل ماجرای لیست بدهی بانکی اطرافیان احمدی‌نژاد، کمکی بشود به مظلوم‌نمایی دولت قبل. صحت داره؟
- غزالی: این را راحت می‌شود جواب داد. آخر مسئولین دولت قبل مگر احمق هستند علیه خودشان لیست بدهند؟ لیست بدهکاران بانکی چون درست نبود، چنین چیزی می‌شد گفت. آیا مسئولین دولت قبل هستند که یک سال است تهدید به افشای لیست بورسیه‌ها می‌کنند؟ مسئولان فعلی اگر نام فرزندان خودشان هم در لیست‌ها نبود، باز اینگونه آشفته می‌شدند؟

خب می‌گویند این یک شیوه‌ایست برای مظلوم‌نمایی! خود را در معرض تهمت قرار می‌دهند و بعد که ثابت می‌شود این تهمت‌ها دروغ بوده، مظلوم‌نمایی می‌کنند که مورد تهمت‌زنی‌های دروغ قرار گرفته‌اند.
- غزالی: اگه ثابت شود که دروغ بوده بله اما خود معاون دانشجویی وزیر علوم مصاحبه می‌کند و می‌گوید این لیست قدیمی است! خب لیست بورسیه سال نود باید در سال 93 تهیه می‌شد و می‌بایست جدید می‌بود؟

لیست را مسئولان وزارت علوم دولت فعلی در اختیارت قرار دادند؟
- غزالی: بله؛ نه الان بلکه زمان سرپرستی آقای توفیقی در وزارت علوم و زمانی که هنوز آقای فرجی‌دانا برای وزارت معرفی نشده بودند. و آشفتگی وزرات علوم هم به همین دلیل است.

 خود آقای صدیقی معاون وزیر و رئیس سازمان دانشجویان لیست را به شما داد؟
- غزالی: جلسه‌ای بود با حضور آقای صدیقی و دو تن دیگر از مشاورین وقت آقای توفیقی درباره فعالیت رسانه‌ای که این لیست را دادند و آن موقع درخواست داشتند که منتشر شود و درخواست دیگر اینها مشخص شدن ارتباط این افراد با مسئولین بود.

 نمی‌توانی بگویی دقیقاً چه کسی لیست را به شما داد؟
- غزالی: وقتی شما در جلسه‌ای هستید و آن لیست قبل از ورود شما در جلسه مورد بحث بوده، مشخصا نمی‌توانید بگویید این لیست را کدوم یکی از این افراد داده. از طرفی بعد از آن چندین بار با آقای صدیقی و معاونان و اطرافیان وی درباره این لیست جلسه داشتیم و تاکید به انتشار لیست داشتند و حتی بعد از انتشار لیست اولیه، اطرافیان ایشان پیگیر لیست دوم بودند که ایشان با مصاحبه و نیت خود برای جاخالی دادن و بعد جوابیه من، همه برنامه‌های جریان اینها به هم خورد. بعد از مصاحبه ایشان، اطرافیان و معاونین ایشان به دنبال توجیه کار ایشان بودند و حتی گفتند جلسه‌ای داشته باشید که متوجه شوید این صحبت‌ها با نیت سیاسی بوده و به شما برنخورد اما من اصرار داشتم به ایشان جواب دهم که در نهایت کار به تهدید کشید و برخی از شایعات سراسر کذب که در رسانه‌های درجه دو اصولگرا علیه بنده منتشر شده است نیز منشا اصلی‌اش همین افراد هستند که پیش از این هم چنین تهدیدهایی کرده بودند.

 نظر شما درباره اطلاعیه دیروز وزارت علوم که تأکید کرده است لیست منتشر شده قابل استناد نیست و درحال پیگرد قانونی منتشرکنندگان این فهرست هستیم، چیست؟ اگر کار را به شکایت از شما بکشانند، چه‌کار می‌کنید؟
- غزالی: چه کسی شکایت کند؟ وزارت علوم؟

 بله؛ چون اعلام کردند مراحل پیگرد قانونی انتشاردهندگان لیست از طرف دفتر حقوقی وزارت علوم در حال پیگیری است.
- غزالی: هر شخصی می‌تواند از شخص دیگری شکایت کند ولی مهم رای و نظر قاضی است و این صحبت عجیب نیز مورد خنده مقامات قضایی خواهد بود که لیستی را دولت قبل علیه خودش به من داده باشد که منتشر کنم. در ضمن همین الان تلفن‌های وزارت علوم و سازمان دانشجویان روی تلفن همراه من باقی مانده که قبل از انتشار لیست ده‌ها بار تماس گرفته‌اند.

 یعنی می‌توانید در این دادگاه احتمالی ثابت کنید که لیست را مسئولان وزارت علوم فعلی به شما دادند و اصرار هم داشتند به انتشار آن؟
- غزالی: اگر لیست جعلی باشد که در لابلای صحبت آقایان مشخص شده جعلی نیست، پس از لحاظ دسترسی و انگیزه کسی غیر از آقایان توان انتشار لیست را نداشته است. به قول شهید مدرس سیاست برخی نجاست است. اینکه با عنوان سیاسی‌بازی، اینگونه فرار به جلو کنند، قابل قبول نیست. ضمن اینکه همین الان مسئولین دولت و برخی حامیان درجه یک دولت مصاحبه می‌کنند و این انتشار لیست را ضربه‌ای به مخالفین دولت می‌دانند.

شما به مصاحبه روز گذشته آقای غرویان توجه کنید. اکثر تحلیل‌های رسانه‌های خارجی و داخلی را بخوانید. همه حکایت از منفعت جریان دولتی وزارت علوم از انتشار این لیست دارد ولی حیرت‌آور است که برخی در وزارت علوم می‌خواهند همین کار نیز بدون هزینه باشد.

از الزامات قد علم کردن جلوی فساد پاک بودن است. خب معلوم است فردی که بنا به اظهار رسانه‌ها سه روز پس از روی کار آمدن، فرزندش را بورسیه کرده است، نمی‌تواند جلوی فساد بایستد و اینگونه به "چه کنم" می‌افتد.

دیروز وزارت علوم سه بار جوابیه داد و صبح معاون وزیر مصاحبه کرد و ظهر روابط عمومی بیانیه رسمی داد و کمی بعدتر نیز معاون پارلمانی مصاحبه کرد و هر سه مصاحبه هم یک محتوا و داشت و آن تهدید بنده بود؛ خب معلوم است چه چیزی در وزارت علوم اشتباه درآمده که اینگونه تشویشی را شاهد هستیم و یکباره برنامه‌ریزی‌شان به هم خورده وگرنه من یک‌لا قبا کجا که وزارت علوم کل استیضاح را رها کرده و روی من متمرکز شده است.

 نظر شما درباره محتوای این لیست چیست؟
- غزالی: این لیست فراجناحی بوده و نام برخی آقازاده‌ها از جناح‌های مختلف در آن بوده است. این را هم تأکید کنم که این رویه سند دادن را برای رسانه‌های دیگر هم اجرا کرده‌اند.

 از نظر شما همه افراد این لیست به صورت غیرقانونی بورسیه شدند؟
- غزالی: خیر؛ من شدیداً تاکید کردم که افراد این لیست، همه بورسیه غیرقانونی نیستند و قرار داشتن در این لیست الزاماً اثبات‌کننده غیر‌قانونی بودن بورسیه نیست و قطعاً افراد شایسه زیادی در این لیست وجود دارند ولی آقای صدیقی معاون وزیر، با ذهنیت تنظیم شده قبلی مصاحبه کرد و گفت لیست بورسیه‌های غیرقانونی دروغ است یعنی واژه لیست بورسیه‌های غیر‌قانونی نیز از اینجا در آمد در صورتی که من نه‌تنها کوچکترین اشاره‌ای به غیرقانونی بودن نکرده بودم بلکه تاکید بر شایستگی برخی در این لیست داشتم.

اکنون هم عدم انتشار سایر لیست‌ها فقط به خاطر عدم آسیب دیدن آن افراد مظلومی است که در این چند روزه با من تماس گرفتند و هر چند من توضیحاتی داشتم ولی در بلبشوی سیاسی که به خاطر منافع آقایان راه افتاده است, همین مظلومین و شایستگان لیست بودند که آسیب دیدند و من اگر بخواهم از شخصی عذرخواهی کنم، فقط همین افراد معدود هستند.

اگر آقای صدیقی در یکسال گذشته درست عمل می‌کرد و تکلیف بورسیه‌های قانونی و غیرقانونی را روشن و سره از ناسره را تفکیک می‌کرد، کار به اینجا کشیده نمی‌شد لذا اکنون باید سریعاً این اتفاق بیفتد و من فکر می‌کنم آقایان اول باید از آقازاده‌های خودشان که اکنون بر ملا شده است, شروع کنند.


------------------------------------------------

 

اخبار سیاسی -  فواد صادقی:مدارك مربوط به بورسیه‌ها را در دولت احمدی‌نژاد به غزالی داده بودند
توطئه پیچیده «انتشار اسناد جعلی» علیه وزارت علوم خنثی شد

آقای غزالی که سال گذشته با اینجانب ارتباط داشت، به بنده گفت که از طریق یکی از پرسنل یکی از نهادهای نظارتی (که در جهت حفاظت از منبع از وی نام نمی‌توانم ببرم)، به فهرست مذکور و بسیاری از نامه‌های مربوط به بورسیه دست یافته است وبخشی از مدارک واطلاعات مذکور را به اینجانب نشان داد.

توضیحات سردبیر بازتاب از توطئنه پیچیده مخالفان علیه وزارت علوم در آستانه استیضاح پرده برداشت.

همزمان با انتشار اسامی واقعی برخی استفاده کنندگان از بورسیه هیا غیر قانونی جریان مشکوکی هم اقدام به انتشار اسامی غیر واقعی در فضای مجازی کرد. انتشار این اسامی بهانه ای شد تا صدای مخالفان وزارت علوم بلند شود. آنها ادعا کردند که وزارت علوم در حال بازی کردن با آبروی مخالفان است. حالا با توضیحات فواد صادقی سردبیر سایت بازتاب روشن شده است که جریان انتشار اسامی جعلی توطئه ای بر علیه وزارت علوم در آستانه استیضاح است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، فواد صادقی با انتشار یادداشتی در صفحه شخصی‌‌ خود در شبكه اجتماعی فیسبوك گفت: پیرو اظهارات آقای علی غزالی مبنی براینکه مسئولان وزارت علوم مدارک مربوط به بورسیه را دراختیار وی قرار داده اند به اطلاع می رسانم که این ادعا فاقد صحت می‌باشد.

این فعال رسانه‌ای ادامه داد: آقای غزالی که سال گذشته با اینجانب ارتباط داشت، به بنده گفت که از طریق یکی از پرسنل یکی از نهادهای نظارتی (که در جهت حفاظت از منبع از وی نام نمی‌توانم ببرم)، به فهرست مذکور و بسیاری از نامه‌های مربوط به بورسیه دست یافته است وبخشی از مدارک واطلاعات مذکور را به اینجانب نشان داد.

صادقی با اشاره به دیدارش با جعفر توفیقی اظهار داشت: در روزهای ابتدایی سرپرستی آقای دکتر توفیقی، من در جلسه‌ای که با ایشان داشتم به سرپرست وزارت علوم این موضوع را منتقل کردم و اظهار کردم چنین لیستی در اختیار ما است که آقای توفیقی با تعجب از اینکه این لیست در دست ماست اظهار کرد که بدلیل اینکه معاونان دوره احمدی‌نژاد همچنان مسئولیت دارند، خود وی به این لیست دسترسی نداشته است، بنابراین ادعای اینکه لیست مذکور توسط دکتر صدیقی یا شخص دیگری از مدیران دولت جدید در اختیار آقای غزالی قرار گرفته باشد فاقد صحت و در تناقض با اظهارات قبلی وی می‌باشد.

صادقی افزود: اما چرا این موضوع نادرست بیان می شود، برخلاف عطش افکارعمومی به افشاگری و اینکه منتشر کردن اطلاعات فله‌ای را شجاعت می‌دانند، در آستانه استیضاح این اقدام و انتساب آن به وزارت علوم، عملا تحریک نمایندگان به دادن رای عدم اعتماد به وزیر علوم است، افشاگری که در ظاهر در جهت حمایت از وزیرعلوم انجام می‌شود اما عملا بزرگترین ضربه به وی و مهمترین حربه در دست مخالفان او می‌باشد، روشی که از سوی نزدیکان احمدی‌نژاد چندی پیش در افشای لیست مجعول بدهکاران بانکی انجام شد و سپس مورد استفاده دفتر احمدی‌نژاد برای مظلوم‌نمایی قرار گرفت.

وی با بیان اینكه باید دانست که در جریان استیضاح قرار نیست افکارعمومی به وزیر علوم رای دهد بلکه رای باید از 250 نماینده مجلس اخذ شود که هر حرکت ناسنجیده یا بظاهر ناشیانه‌ای می‌تواند در قامت دوستی خاله خرسه دشمنی زیرکانه‌ای با وزیر علوم باشد، خاطرنشان كرد: متاسفانه آقای غزالی بعد از قطع ارتباط با اینجانب، با وجود آنکه فعالیت سایت بازتاب از اردیبهشت سال گذشته تعطیل است از صفحه سایت بازتاب امروز در فیس‌بوک که رمز وی در اختیار او بعنوان مدیرمسئول وقت بوده است برای انتشار نظرات شخصی خود استفاده می‌کند که اقدامی صحیح نیست و اینجانب ناگزیر شدم که این توضیحات را بیان کنم.

صادقی تاكید كرد: آقای علی غزالی با وجود شجاعتی که قبل از دستگیری و در زمان مدیرمسئولی سایت بازتاب داشت متاسفانه پس از تشکیل دولت روند متفاوتی را در پیش گرفته است که این اقدام نمونه‌ای از آن می‌باشد.
اخبار سیاسی - تسنیم ,ایلنا