اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

لیگ 18 تیمی می شود؟


هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال تحت فشار تیم های پایین جدولی این هفته تصمیم می گیرد که تعداد تیم های لیگ سیزدهم را افزایش دهد یا خیر

تماشا: هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال تحت فشار تیم های پایین جدولی این هفته تصمیم می گیرد که تعداد تیم های لیگ سیزدهم را افزایش دهد یا خیر

این هفته هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال در جلسه ای موضوع افزایش تعداد تیم های لیگ برتر در فصل آینده را بررسی می کند. البته پیش از این قرار بود لیگ سیزدهم با حضور 16 تیم برگزار شود اما با نزدیک شدن به هفته های پایانی لیگ تحرکاتی از سوی مدیران و مسئولان بعضی از تیم های ته جدول شروع شده است.

 آنها دنبال این هستند تا تحت هر شرایطی فدراسیون فوتبال را متقاعد کنند لیگ بعدی را با 18 تیم برگزار کند. در حال حاضر طبق برنامه ریزی ها قرار است 4 تیم آخر جدول به طور مستقیم به لیگ یک سقوط کنند و تیم چهاردهم هم باید یک بازی پلی آف با تیم سوم لیگ یک برگزار کند.

شنیده می شود یکی از بزرگترین حامیان این ماجرا، امیر عابدینی است. مدیرعامل داماش که تیمش در هول و هراس سقوط به لیگ یک است، با تصویب این طرح، خیالش از بابت سقوط راحت می شود. او تحرکاتش را از سه هفته پیش شروع کرده و در مصاحبه های مختلف به هر بهانه ای این موضوع را مطرح می کند و خواستار افزایش تعداد تیم های لیگ می شود.

علاوه بر داماش، تیم های سایپا، فجر، پیکان و ذوب آهن هم از این طرح حمایت می کنند. البته گهر و نفت هم دنبال اجرای این طرح هستندولی برای این دو تیم اجرا شدن یا نشدن این طرح زیاد فرقی نمی کند و سقوط آنها به لیگ یک تقریبا قطعی است اما امیر عابدینی رواط خوبی با کفاشیان رئیس فدراسیون فوتبال دارد و نظراتش بر تصمیمات فدراسیون تاثیرگذار است و احتمال دارد فدراسیون بر اثر فشارهای او و دیگر کاندیداهای سقوط لیگ آینده را 18 تیمی برگزار کند.

نبی هم موافق 18 تیمی شدن است؟

شنیده می شود یک نفر از داخل فدراسیون هم موافق اجرای این تصمیم است و او کسی نیست جز دبیر کل فدراسیون محمد مهدی نبی. پیش از این شنیده می شد د رصورت تغییرات، محمد مهدی نبی از این فدراسیون کنار گذاشته می شود و امیر عابدینی جایگزین او می شود. به همین دلیل است که هم راستا بودن نظرات این دو که معمولا رابطه خوبی با هم نداشته اند، در این موضوع خاص عجیب به نظر می رسد.

هنوز موضع فدراسیون درباره این فشارها و تحرکات مشخص نشده است اما عزیزی خادم عضو هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال در گفت و گو با فارس کمی سیاستمدارانه در این باره حرف زده است: «باید فارغ از هرگونه مسئله ای این موضوع کارشناسی علمی و منطقی شود.

این تصمیم هم معایب دارد و هم محاسن. ما باید یک تصمیم ملی بگیریم. نباید نگاه صفر و صدی داشته باشیم. معایب 18 تیمی بودن لیگ این است که در بحث زیرساخت، ورزشگاه، چمن و کیفیت بازیکن مشکلاتی داریم و البته یک مسئله هم این است که در زیرساخت کل کشور مشکلاتی هست.

همه این موارد باعث می شود لیگ فشرده ای داشته باشیم و همین موضوع برای تیم ها خستگی می آورد و مصدومیت پیش می آید. می بینیدکه جام حذفی با چه فشردگی در حال برگزاری است. خودم به این معایب واقف هستم اما محاسنی هم دارد. اینکه گردش مالی بیشتری داریم. بخش های بیشتری درگیر فوتبال می شوند و توسعه فوتبال که کلید واژه اصلی فیفاست را بهتر داریم. چون وظیفه ما گسترش فوتبال است.

 با این پیش شرط ها باید تیم هایی به لیگ برتر راه پیدا کنند که از نظر مالی و استانداردها شرایط را داشته باشند. اعتقاد دارم باید کار کارشناسی شود و شتابزدگی نداشته باشیم و با یک جمع بندی روشن مورد بحث و بررسی قرار دهیم.»

براساس اساسنامه ای که د ردوره کمیته انتقالی به تصویب رسید، تصمیم گیری برای تعیین تیم های لیگ بر عهده مجمع بود و با رأی گیری در این مجمع تصمیم اعلام می شد اما با اصلاح اساسنامه در دوره کفاشیان، این تصمیم برعهده هیئت رئیسه گذاشته شده است و از مجمع فقط یک رأی کلی گرفته می شود.



آیت اللهی: بحث 18 تیمی شدن در دستور کار جلسه نیست

هادی آیت اللهی که برای تماشای دیدار نفت تهران و فجرسپاسی در ورزشگاه دستگردی حاضر شده بود در گفت و گو با تسنیم درباره شایعه بررسی مجدد 16 تیمی شدن یا 18 تیمی ماندن لیگ برتر فوتبال در نشست 26 اسفند هیئت رئیسه فدراسیون گفت: «چنین بحثی در دستور کار جلسه آینده هیئت رئیسه فدراسیون قرار ندارد. 16 تیمی شدن لیگ برتر تصمیمی است که هیئت رئیسه فدراسیون برای سال آینده گرفته و مصوب شده است، بنابراین لیگ برتر دوره آینده با حضور 16 تیم برگزار می شود و تغییری هم در این تصمیم صورت نخواهد گرفت.» این در حالی است دستور اصلی جلسه همان تغییر تعداد تیم های سال آینده است.


ویدیو مرتبط :
تماشاگر // تیمی لیگ برتری با امکانات محلات!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بیانیه 15 باشگاه لیگ برتری در حمایت از 18 تیمی ماندن لیگ برتر فوتبال +سند


نشست مدیران عامل باشگاه‌های لیگ برتر و برخی از اعضای هیات رئیسه فدراسیون با حضور کفاشیان، محمدنبی، آیت‌الهی، تاج و جمعی از اعضای هیات رئیسه و روسای کمیته‌های فدراسیون از جمله رئیس آکادمی ملی فوتبال، روابط عمومی، تدوین آیین‌نامه و مقررات و حراست و همچنین عزیزاله محمدی، رئیس اتحادیه فوتبال برگزار شد.

ایسنا: نشست مدیران عامل باشگاه‌های لیگ برتر و برخی از اعضای هیات رئیسه فدراسیون با حضور کفاشیان، محمدنبی، آیت‌الهی، تاج و جمعی از اعضای هیات رئیسه و روسای کمیته‌های فدراسیون از جمله رئیس آکادمی ملی فوتبال، روابط عمومی، تدوین آیین‌نامه و مقررات و حراست و همچنین عزیزاله محمدی، رئیس اتحادیه فوتبال برگزار شد.

در این جلسه بیانیه‌ای از سوی پانزده باشگاه لیگ برتری به امضا رسید که در مفاد آن بر 18 تیمی ماندن مسابقات لیگ برتر خلیج فارس در فصل 92-93 تأکید شده است.

در متن این بیانیه که تنها باشگاه‌های استقلال تهران، پرسپولیس تهران و نفت تهران به دلیل حضور نداشتن نمایندگانشان در این جلسه موفق به امضای آن نشدند، آمده است:

" جناب آقای کفاشیان

ریاست محترم فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران

باسلام؛

احترامأ به استحضار می رساند با عنایت به آیین نامه تصویبی ابتدای فصل لیگ برتر مبنی بر کاهش تیم های شرکت کننده از 18به 16 تیم در فصل آینده، باشگاه های امضا کننده این بیانیه با نامناسب دانستن این مصوبه، خواهان برگزاری جلسه فوری هیئت رییسه محترم فدراسیون فوتبال و تجدید نظر در این موضوع هستند که امیدواریم پس از خواندن آن نسبت به اجرای آن اقدام شود.

1-از آنجا که فوتبال به عنوان پرطرفدارترین ورزش کشورمان شور و هیجان غیرقابل وصفی در بین مردم در هر طیف سنی از خردسال گرفته تا پیر و جوان ایجاد می کند با کاهش تعداد تیم ها از 18 به 16 از آنجا که سبب محرومیت فوتبال در اقصی نقاط کشور می شود بلکه سبب فوتبال زدگی و عدم تقسیم یکسان شور و هیجان فوتبال در تمامی نقاط کشور می شود.

2-فوتبال در دنیای امروز یک ورزش همگیر و حتی در کوچکترین روستا ها و آبادی های کشور جاری است و در تمامی کشورهای جهان به دنبال توسعه و گسترش روزافزون آن هستند اما در کشور ایران به جای توسعه و گسترش و همگیر شدن آن به دنبال کوچکتر کردن دایره جامعه فوتبال هستیم که در پی آن هیچ زمان به عواقب این تصمیم نگاهی عمقی و فکورانه نداشته ایم.

3-جوانان ایران اسلامی در عصر امروز که در تیررس انواع تهاجمات فرهنگی از ماهواره گرفته تا فناوری های روز از سوی کشورهای بیگانه قرار دارند شاید عرصه ورزش و آن هم فوتبال باشد که می توانند در هفته 3 تا 5 ساعت به تخلیه انرژی خود در ورزشگاه یا میلیون ها بیننده تلویزیونی پرداخته و از تهاجمات گفته شده دوری بجویند.حال بجای آنکه با افزایش این مسابقات سعی در درگیر شدن جوانان در محیط فوتبال و تزریق روحیه شادابی در جامعه شویم با تصویب موضوعی غیر کارشناسی شده سعی در کاهش تیم ها داریم.

4-از آنجا که با تلاش و دعا تمامی مردم شریف ایران از دریای شمال گرفته تا خلیج همیشگی فارس در خردادماه شاهد سومین جشن بزرگ راهیابی تیم ملی فوتبال کشورمان به جام جهانی پس از پیروزی انقلاب اسلامی خواهیم بود و در سال 92 تعداد بازی های ملی رسمی به شکل محسوسی کاهش یافته و چندان دیدار سخت و فشرده یا تورنمنت بزرگی را پیش رو نداریم و صرف آماده سازی بازیکنان جهت حضوری قدرتمند در مسابقات جام جهانی هستیم پس کاهش تیم های لیگ برتری هیچ سودی به حال تیم ملی نخواهد داشت بلکه سبب ناآمادگی بازیکنان و دوری از کوران داغ مسابقات می شود و انگیزه و میل به موفقیت را در تمامی سطوح کاهش می دهد.

5-ورزش فوتبال سبب شده که اکنون بسیاری از صنوف از جمله آژانس های هواپیمایی،مراکز اقامتی،سازمان های حمل و نقل درون و برون شهری، مطبوعات، رسانه ها و بسیاری دیگر از قبل و بدنه فوتبال درآمدزایی کرده و به نوعی فوتبال باعث اشتغال بسیاری افراد چه روزانه و چه سالانه شده است. پس نیاییم در سالی که به گفته مقام معظم رهبری به نام "حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی" نامیده شده است با اقدامی غیر صحیحح و بدون در نظر گرفتن تمامی جوانب با کاهش تیم ها سبب از دست رفتن این مشاغل و کاهش درآمد های آحاد مردم در تمامی سطوح و صنوف شویم.

6-در بسیاری از محافل و برنامه های صدا و سیما و مطبوعات سخن از خصوصی شدن باشگاه ها و حضور بخش خصوصی در باشگاه هاست پس چرا با تصویب کاهش تعداد تیم ها و نزول 66 عددی مسابقات سبب ضرر مالی بخش خصوصی و کاهش درآمد باشگاه ها شویم و به نوعی همین دایره کوچک مالکین خصوصی حاضر در فوتبال را فراری داده و بنشینیم پس از آن با برگزاری جلسات هم اندیشی به دنبال علل گوناگون عدم جذب سرمایه داران خصوص در ورزش فوتبال باشیم.

7- در روزگاری که برای جلوگیری از هزینه های سرسام آور باشگاهداری سعی در کاهش هزینه ها و حداقل مثبت شدن نقطه سر به سر داریم چرا با کاهش تیم ها سبب افزایش دستمزد بازیکنان و کادرفنی شویم و به سوی انحصار طلبی برخی افراد سودجو پیش رویم زیرا در صورتی که تعداد تیم های شرکت کننده در لیگ حرفه ای کمتر شود و در نتیجه قیمت بازیکنان و کادر فنی نیز خود به خود افزایش پیدا خواهد کرد.

8- چون تعداد تیمها کمتر می شود لذا باشگاهها سعی خواهند کرد که جهت نتیجه گیری و رقابت نزدیک از بازیکنان مطرح وسرشناس استفاده کنند فلذا بازیکنان مستعد و جوان امکان حضور در تیمهای لیگ حرفه ای را به دست نخواهند آورد . در نتیجه ضمن اینکه انگیزه بازیکنان جوان و متعدد جویای نام از بین خواهد رفت در نهایت فوتبال ملی کشور نیز تضعیف شده و همیشه به بازیکنان سرشناس و پا به سن گذاشته وابسته خواهد بود و در حدود 150 بازیکن از لیگ برتر و 250 بازیکن از لیگ یک کنار گذاشته شده و به نوعی خانه نشین می شوند.

9-پس از مدت ها فوتبال به خوبی در اقصی نقاط کشوراز شمال تا جنوب و از غرب تا شرق پراکنده شده صاحب سهمیه در مسابقات لیگ برتر و آمدن کاروان لیگ برتر به تمامی مناطق کشورمان و انتقال خوشحالی و انگیزه شدیم که تا پیش از این در حسرت داشتن نماینده ای در این مسابقات بودند. حال با اجرای این آیین نامه از یک سو بار دیگر به گذشته فوتبالی کشورمان که همان مرکز گرایی(تهران) است باز گشته و از سوی دیگر استانی همچون بوشهر و تیمی با قدمت شاهین که همواره یدک کشان نام خلیج همیشگی فارس و مرزداران آفتاب هستند، باید از لیگ برتر که هیچ اکنون از لیگ یک نیز بی بهره بمانند.

10-نباید استقلال و دلایل فدراسیون فوتبال و آرای تمامی جامعه فوتبال و در پی آن مهمترین ضلع این جامعه که همان باشگاه هاست نادیده گرفته شده و تنها به واسطه اقدامی غیرکارشناسانه تصمیم نابه جا گرفته شود که در پایان ضرر آن تنها نصیب خود فوتبال کشورمان می شود.

11-چرا با کاهش تیم ها استادیوم هایی را که اکنون به دلیل برگزاری مسابقات تا حدودی نگهداری می شوند و با گرفتن درجه A در کنفدراسیون فوتبال آسیا برای آن ها آبرویی جمع کرده ایم به نابودی کشیده شوند.

12-از آنجا که طبق آخرین اطلاعات بدست آمده از سوی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران میزان بزهکاری و جرم و جنایات و تعداد تصادفات در هنگام برگزاری مسابقات فوتبال به میزان حداقلی خود می رسد پس چرا با کاهش تیم ها و در پی آن تعداد مسابقات به همان میزان، موارد یاد شده که با مدت ها تلاش به نازلترین آمار خود رسیده بار دیگر به شیب صعودی برسانیم.

13-در حالی که تمامی کشورها به سوی توسعه و پیشرفت در زیرساخت ها و سخت افزار و نرم افزار ورزش خود می پردازند و خود را با معیارهای روز جهان یکسان می سازند، در کشور ایران به جای حل مسأله صورت مسأله را پاک کرده و سریعأ رو به کاهش تعداد تیم های لیگ برتری می آوریم در حالی که کشوری مانند امارات با پهناوری و جمعیتی برابر با استان هرمزگان، در حال افزایش تعداد تیم های لیگ خود دارد.

14-با کاهش تعداد تیم های لیگ برتری و تعداد مسابقات میزان درآمد باشگاه ها از تبلیغات دور زمین و پخش مسابقات تلویزیونی کاهش پیدا کرده و همین میزان اندک درآمد باشگاه ها نیست کاسته شده و بار دیگر باشگاه ها در وضعیت اقتصادی نامناسب گذشته خود فرو خواهند رفت.

علی ایحال با توجه به مراتب فوق و دلایل متعدد دیگر به نظر می رسد که ادامه لیگ برتر با شرکت 18 تیم به نفع فوتبال کشور بوده و کاهش تعداد تیم ها ظلم فاحشی برای فوتبال ایران خواهد بود لذا مصرانه استدعا دارد قبل از هرگونه تصمیم گیری از طریق کارشناسان فوتبال بررسی جامعی صورت گیرد و در جلسه هیئت رییسه فدراسیون فوتبال بار دیگر این موضوه به بحث گذاشته و با تدبیری درست تصمیم جامع تر و کاملتری گرفته شود که در آن تنها منافع باشگاه ها و مردم کشورمان در اولویت قرار داشته باشد."

به گزارش ایسنا، در این جلسه آقایان عابدینی،جباری زاده، گودرزی و ابراهیمی به ترتیب مدیرعاملان باشگاه های داماش گیلان، آلومینیوم المهدی هرمزگان، صنعت نفت آبادان و ذوب آهن اصفهان به ضرورت 18 تیمی ماندن لیگ برتر فوتبال تأکید ورزیدند و در پایان علی کفاشیان قول ارجاع این بیانیه به نبی(دبیر هیئت رییسه فدراسیون فوتبال) جهت پیگیری و طرح در جلسه آتی هیئت رییسه فدراسیون فوتبال داد.

بیانیه 15 باشگاه لیگ برتری در حمایت از 18 تیمی ماندن لیگ برتر فوتبال +سند