اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

لیسانسه‌هایی که نامه نوشتن بلد نیستند!



اخبار,اخبار اجتماعی ,اهمیت درس انشا برای دانش‌آموزان

 

اخبار اجتماعی - لیسانسه‌هایی که نامه نوشتن بلد نیستند!

گودرزی درباره ویژگی‌های معلمی که انشا درس می‌دهد گفت: بیش‌تر معلم‌های ما کسانی هستند که به اجبار سر کلاس درس می‌آیند و خودشان شور و شوق ندارند و نوشتن نمی‌دانند، برای همین این کلاس را جدی نمی‌گیرند و نتیجه، جدی نگرفتن نوشتن است.

محمدرضا گودرزی می‌گوید انشا تنها به نویسنده شدن کمک نمی‌کند، بلکه به دانش‌آموزان نوشتن می‌آموزد، چون برخی از تحصیل‌کرده‌ها و لیسانسیه‌های ما حتی نوشتن یک نامه اداری را بلد نیستند.

این نویسنده و منتقد ادبی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره اهمیت درس انشا برای دانش‌آموزان گفت: زنگ انشا یکی از مهم‌ترین کلاس‌های مدرسه‌ها و دبیرستان‌هاست، چون پایه نوشتن و خلاقیت انشاست و این موضوع درسی به غیر از کمکی که به آشنایی دانش‌آموز با ادبیات می‌کند، به نوشتن به معنای صرف کلمه کمک می‌کند، چون ما تحصیل‌کردهای بسیاری داریم که حتی نمی‌توانند یک نامه اداری بنویسند.

او درباره دلایل جدی نگرفتن زنگ انشا در مدرسه‌ها گفت: این اتفاق نتیجه فرهنگ، سیستم آموزشی و معلم‌های ماست. متأسفانه بسیاری فکر می‌کنند انشا یک درس فوق برنامه است که تأثیری در درس خواندن و نمره دانش‌آموزشان ندارد، بنابراین به آن توجهی نمی‌کنند. اما خوشبختانه من در مدرسه معلم‌های خوبی داشتم که به این درس اهمیت می‌دادند. ولی سیستم آموزشی ما درست نیست و وجود یکی دو معلم خوب هم کمکی نمی‌کند.

گودرزی درباره ویژگی‌های معلمی که انشا درس می‌دهد گفت: بیش‌تر معلم‌های ما کسانی هستند که به اجبار سر کلاس درس می‌آیند و خودشان شور و شوق ندارند و نوشتن نمی‌دانند، برای همین این کلاس را جدی نمی‌گیرند و نتیجه، جدی نگرفتن نوشتن است.

این نویسنده درباره ابعاد مختلف درس انشا هم گفت: انشا ابعاد مختلفی دارد؛ یکی این که تفکر را تبدیل به کلمه می‌کند و به دانش‌آموز کمک می‌کند ذهن خود را برون‌فکنی کند و اندیشه‌اش را روی کاغذ بیاورد.

همچنین به او نوشتن می‌آموزد که بتواند ابتدایی‌ترین کارهایش را حل و فصل کند چون لیسانسیه‌های ما از پس نوشتن یک نامه اداری هم برنمی‌آیند. همچنین انشا اظهارنظر کردن و تفکر انتقادی را به دانش‌آموز می‌آموزد. اگر سیستم آموزشی ما کمی به این ابعاد واقف بود درمی‌یافت درس انشا از سایر درس‌های دیگر کاربردی‌تر است. 

اخبار اجتماعی - ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
حتی بوس کردن هم بلد نیستند

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مشاور رئیس جمهور: عمده کسانی که می‌گویند فیسبوک باید فیلتر باشد همان کسانی هستند که بلد نیستند یک SMS بزنند



اخبار ,اخبار سیاسی ,فیلترینگ فیس بوک

 

اخبار سیاسی - مشاور رئیس جمهور: عمده کسانی که می‌گویند فیسبوک باید فیلتر باشد همان کسانی هستند که بلد نیستند یک SMS بزنند

از نظر من فیلتر یک معنا بیش تر ندارد؛ فیلتر یعنی نظارت. شما باید بدانید که وقتی داخل فیس بوک می شوید سه نفر شما را می بینند؛ صاحب فیس بوک، دوست شما و کسی که خط ارتباطی شما را تا فیس بوک فراهم کرده است.

حسام الدین آشنا مشاور رییس جمهوری، در بخشی از گفتگوی طولانی خود با اندیشه پویا به موضوع فیس بوک و فیلترینگ فیس بوک اشاره کرده که در ادامه سوال و جواب این بخش از این گفتگو می آید:

شما بارها دربارۀ سانسور موضع گرفته و با آن مخالفت کرده اید. آن چنان که برخی حتی ایدۀ حذف سانسور در وزارت ارشاد را به شما نسبت دادند. اکنون هم بحث فیلترینگ اینترنت بحث روز است. آیا در برداشتن فیلترینگ دولت به تنهایی مؤثر است یا نهادهای دیگری هم وجود دارد؟
این هم از همان قفل هایی است که به چند کلید نیاز دارد. دولت ابتدا می خواهد نهاد مسئول را مشخص کند. در مورد شورای عالی فضای مجازی اولین اقدام این بود که دبیر شورا فرد متخصص و جاافتاده ای انتخاب شود. آقای مهندس انتظاری که از قدیمی ترین افراد فعال در حوزۀ فناوری ارتباطات است، به عنوان دبیر شورا انتخاب شد.

 

وقتی ایشان حرف می زند دیگران راحت دور ایشان جمع می شوند و فضا آرام می شود و وقتی فضا آرام بشود فرصت فکرکردن مهیا می شود. دربارۀ فیس بوک عمدۀ کسانی که می گویند باید فیلتر باشد همان کسانی هستند که بلد نیستند یک اس. ام. اس. بزنند. بحث مهم دربارۀ فیس بوک نقش آن در رویدادهای 88 است.

 

فیس بوک در ایران به اشتباه با 88 گره خورده است. زیرنظر من پایان نامه در این باره دفاع شده. با دستگیرشدگان و دستگیرکنندگان مصاحبه شده. نهایتاً هم مشخص شده که فیس بوک در 88 نقش بسیار فرعی داشته است.

 

به این دلیل که اینترنت قطع بود. از دو روز قبل انتخابات تا یک هفته بعد از انتخابات اینترنت قطع بود. بعد کمی باز شد و خیلی زود دوباره سفت تر بسته شد. فیس بوک برای این مهم شد که توانست برای امریکایی ها جا بیندازد که نقش مؤثری در ایران داشته است. ما نباید در دام این بازی بیفتیم.

شما به عنوان مشاور فرهنگی دولت بفرمایید که اصلاً منطقی است فیس بوک در ایران فیلتر باشد اما وزرای دولت فیس بوک داشته باشند؟
شخصاً مخالف این تعارض هستم.

اما درنهایت مخالف فیلترینگ فیس بوک و رسانه های جمعی از این دست هستید؟
اصلاً مگر فیس بوک در ایران فیلتر است؟ اگر فیلتر است پس معنای فیلتر چیست؟ این که همه دارند از فیس بوک استفاده می کنند که توهین به فیلترینگ است. ما آش نخورده و دهن سوخته ایم. از نظر من فیلتر یک معنا بیش تر ندارد؛ فیلتر یعنی نظارت. شما باید بدانید که وقتی داخل فیس بوک می شوید سه نفر شما را می بینند؛ صاحب فیس بوک، دوست شما و کسی که خط ارتباطی شما را تا فیس بوک فراهم کرده است. درواقع سیستم فیلترینگ ما فقط دولت را از این که شما را ببیند محروم می کند.

 فیلترینگ در ایران چقدر مسئلۀ فرهنگی است و چقدر تجارت اقتصادی؟
این تجارت به نسبت بسیاری تجارت ها عددی نیست. فیلتر مسئلۀ جدی ای است. شما برای دورزدن فیلتر از فری گیت استفاده می کنید. مطمئن باشید فری گیت کامپیوتر شما را بسیار آسیب پذیر می کند. چه کسی از این آسیب می تواند استفاده کند؟ فقط امریکا. تمام حرف من این است که وقتی فیلتر می کنید باید بتوانید باز هم سوار ماجرا بشوید.

یعنی در ماجرای ماهواره چون می شود با پارازیت به نتیجه رسید اشکال ندارد اما در ماجرای اینترنت چون نتیجه نمی دهد کنارش باید بگذاریم. اما مدافعان پارازیت و فیلترینگ معتقد به تکلیف اند نه سود و نتیجه؟
در جریان انتخابات یکی از دوستان ما به بندر لنگه رفته بود. بحث ما این بود که تهران و شهرستان ها چه تفاوتی با هم دارند. او گفت یک تفاوت دارند. شهرستانی ها برنامه های ماهواره را کامل می بینند اما تهرانی ها به علت پارازیت نمی بینند.

 

این چه سیاستی است؟ برای همین روستاها در این انتخابات با شهر آشتی کردند (با خنده). مگر می شود سی استان کشور را پارازیت کرد. می دانید چه بودجه ای می خواهد؟ می دانید مصرف برق اش چقدر است؟ این پروژه برای این که ملی شود هزینه اش بر فایده اش می چربد. درواقع اگر قرار باشد پارازیت انجام دهیم باید ماهواره ها را بزنیم نه دیش ها را.

 

 

به محض این که بخواهیم ماهواره را بزنیم با ما مقابله می کنند. همین الآن هم تقریباً همۀ ماهواره های فعال مان را از دست داده ایم. این درحالی است که ماهواره ها را هدف نگرفتیم و فقط دیش ها را هدف گرفتیم. به صورت خیلی دیپلماتیک به ما می گویند پارازیت بکنی ماهواره را از دست می دهی.

 

این یک محاسبه است که باید ببینیم به هزینه اش می ارزد یا نه. نهایتش این می شود که ما می گوییم خودمان می رویم ماهوارۀ مخابراتی می سازیم. آن ها هم می گویند بروید و هزینه اش را بدهید.
اخبار سیاسی - تیک