اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

لزوم شفاف سازی پیامدهای شکست مذاکرات هسته ای



اخبار,اخبار سیاست خارجی,مذاکرات وین


اخبار سیاست خارجی - دنیس راس و رابرت آینهورن مدعی شدند
لزوم شفاف سازی پیامدهای شکست مذاکرات هسته ای

رابرت آینهورن، و دنیس راس که هر دو از حامیان دیپلماسی اوباما در قبال ایران به شمار می روند، مدعی شدند که آمریکا و اروپا باید در مورد از دست رفتن فرصت مذاکره با ایران قاطعیت به خرج دهند.

دو مشاور عالی سابق دولت اوباما در امور ایران از کاخ سفید و کنگره خواستند در صورت شکست مذاکرات هسته ای یا عدم پایبندی ایران به تعهدات اش، تهدید به استفاده از گزینه نظامی را افزایش دهند. رابرت آینهورن، و دنیس راس که هر دو از حامیان دیپلماسی اوباما در قبال ایران به شمار می روند، مدعی شدند که آمریکا و اروپا باید در مورد از دست رفتن فرصت مذاکره با ایران قاطعیت به خرج دهند.

این در حالی است که اخیرا وزارت خارجه آمریکا اعلام کرده ایران در مذاکرات هسته ای جدیت بی سابقه ای نشان داده و به تعهدات اش عمل کرده است. با این وجود آسوشیتدپرس پرس مدعی شد تفاوت مواضع دیپلمات های ایرانی و آمریکایی در زمینه حل مساله هسته ای بسیار زیاد است. به گزارش این خبرگزاری آمریکایی، در حالی که آمریکا از ایران می خواهد بخش قابل توجهی از تاسیسات هسته ای خود را برچیند، دولت حسن روحانی تاکید دارد که هیچ تاسیساتی برچیده نخواهد شد.

اما در شرایطی که مذاکرات کارشناسی ایران و گروه 1+5(آمریکا، انگلیس، فرانسه، چین، روسیه و آلمان) از روز پنجشنبه در وین آغاز به کار کرده و دور سوم مذاکرات رسمی ایران و گروه 1+5 به منظور دستیابی به توافق جامع نیز از روز سه شنبه شروع می شود، رابرت آینهورن که در زمان هیلاری کلینتون مشاور وی در مساله هسته ای ایران بوده، از کنگره خواسته است که  در صورت به نتیجه نرسیدن مذاکرات، طرحی را به تصویب برساند که مجوز تحریم های جدید را صادر می کند. او همچنین از آمریکا خواسته است که واکنش خود را با شورای امنیت سازمان ملل و متحدان اروپلایی اش هماهنگ کند.


دنیس راس نیز ضمن تایید مواضع همکار سابق خود از دولت اوباما خواست که در جریان مذاکرات هفته جاری با ایران برای این کشور روشن کند که پیامدهای شکست مذاکرات چیست؟

آینهورن گفت: رئیس جمهور باید در صورت شکست مذاکرات یا عدم پایبندی ایران به تعهدات اش فورا دلایل استفاده از گزینه نظامی را به کنگره توضیح دهد.

دنیس راس نیز ضمن تایید مواضع همکار سابق خود از دولت اوباما خواست که در جریان مذاکرات هفته جاری با ایران برای این کشور روشن کند که پیامدهای شکست مذاکرات چیست؟ راس ادامه داد: ایرانیان باید آگاه باشند که در صورت عمل نکردن به تعهدات یا به نتیجه نرسیدن مذاکرات چه اتفاقی می افتد. او مدعی شد ما هر چه بیشتر در مورد پیامدها صحبت کنیم بیشتر نشان می دهیم که به آنچه می گوییم عمل می کنیم.

 

بنا بر ادعای وی، این کلید دستیابی به توافق است. وی همچنین مدعی شد که برنامه های هسته ای ایران باید بیش از آنچه که مقامات تهران تصور می کنند به عقب رانده شود و چنین هدفی محقق نمی شود مگر اینکه پیامدها برای ایران روشن شود.

هرچند مقامات دولت اوباما از اشاره به جزئیات مذاکرات با ایران خودداری می کنند اما اوباما همواره مدعی شده است که در صورت شکست مذاکرات، تمامی گزینه ها از جمله گزینه نظامی روی میز می ماند.

مذاکرات هسته ای وین که از روز سه شنبه آغاز می شود، هفتمین دور از مذاکراتی است که از زمان روی کار آمدن دولت حسن روحانی، بین ایران و گروه 1+5 برگزار می شود. دو طرف یک بازه زمانی شش ماهه برای دستیابی به توافق نهایی تعیین کرده اند که ماه جولای به پایان می رسد. البته این بازه زمانی طبق توافق طرفین قابل تمدید خواهد بود.
 اخبار سیاست خارجی - دیپلماسی ایرانی


ویدیو مرتبط :
مذاکرات در وقت اضافه؛ قسمت اول- مقصر شکست مذاکرات کیست؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کسی حاضر نیست شکست مذاکرات هسته ای را به گردن بگیرد، گفتگوها تمدید می شود/پیامدهای عدم توافق هسته ای چیست؟



اخبار,اخبار سیاست خارجی,مذاکرات  ایران


 اخبارسیاست خارجی  - فیگارو:
کسی حاضر نیست شکست مذاکرات هسته ای را به گردن بگیرد، گفتگوها تمدید می شود/پیامدهای عدم توافق هسته ای چیست؟

اگر گفتگوها شکست بخورند، بار دیگر تلاش به گسترش برنامه های اتمی در خاورمیانه جان خواهد گرفت و همه می دانند که عربستان سعودی، به گفته کارشناسان، از چندی پیش پایه های یک برنامه اتمی غیر نظامی را چیده است.

روزنامه فیگارو چاپ فرانسه با انتشار مقاله ای تحت عنوان "ماراتون تازه بر سر پرونده اتمی ایران در وین"، به مذاکرات هسته ای پرداخته است.

به گزارش تیک ، فیگارو می نویسد: این سومین گفتگو طی یک سال که از روز سه شنبه آغاز شد و قرار است تا روز ۲۴ نوامبر ادامه یابد، هدفش تبدیل توافق موقت میان ١+۵ به توافق دائمی است. اما چالش‌ها بر سر راه این توافق همان قدر بزرگ هستند که پیامدهای این توافق.

بدین معنا که اگر توافق دائمی شود، روابط ایران و امریکا، پس از ۳۵ سال رکود، عادی خواهد شد و این می تواند شکل دیگری به خاورمیانه ببخشد، در اتحادها تغییر به وجود آورد و همکاری بیشتری را برای حل تنش های بزرگ منطقه، یعنی عراق وسوریه، ممکن سازد. ایران هم خواهد توانست از تحریم های اقتصادی رها شود و جای خود را در میان تولید کنندگان بزرگ نفت جهان باز یابد.

برعکس، اگر گفتگوها شکست بخورند، بار دیگر تلاش به گسترش برنامه های اتمی در خاورمیانه جان خواهد گرفت و همه می دانند که عربستان سعودی، به گفته کارشناسان، از چندی پیش پایه های یک برنامه اتمی غیر نظامی را چیده است.

این شکست همچنین می تواند پایه گذار یک جنگ تازه در خاورمیانه باشد چون اسرائیل که بارها اتمی شدن ایران را خطری اساسی برای خود توصیف کرد، بارها تهدید به ضربه وارد آوردن به تاسیسات اتمی ایران کرده است.

از این رو زمان برای حل این مشکل بسیار مناسب است اما موانع هم پر شمار و سخت هستند. در ایران تندروها مخالف این توافق هستند و ایران پیشنهاد ١+۵ را برای تولید مقادیر کمی اورانیوم غنی شده و کاهش شمار سانتریفوژهای خود نپذیرفته است.

 مقاومت هائی هم می تواند از سوی متحدان آمریکا، یعنی عربستان سعودی و اسرائیل انجام گیرد. این مقاومت حتی می تواند از سوی فرانسه هم بیاید که با اصل گسترش سلاح های اتمی مخالف است.

به هر رو، بین یک "توافق نامناسب" که اعضای ١+۵ خواستارش نیستند و قطع گفتگوهائی که پیامد هایش را هیچ کس نمی خواهد به گردن بگیرد، گفتگوهای وین ممکن است، با دادن یک مهلت چند هفته ای و یا چند ماهه، پایان پذیرد.

 

 اخبار سیاست خارجی  -  تیک