اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

لباس ضد عرق هم به بازار آمد!


گروهی از دانشجویان موسسه تكنولوژی ماساچوست (MIT)‌ قصد دارند با كمك فناوری مشابه لباس فضانوردان، لباس هوشمند ضد عرق و تنظیم كننده دمای بدن تولید كنند.

خبرگزاری ایسنا: گروهی از دانشجویان موسسه تكنولوژی ماساچوست (MIT)‌ قصد دارند با كمك فناوری مشابه لباس فضانوردان، لباس هوشمند ضد عرق و تنظیم كننده دمای بدن تولید كنند.

مشكل همیشگی گرمای هوا و بوی ناخوشایند عرق بدن در فصل تابستان، محققان موسسه تكنولوژی ماساچوست را به آغاز پروژه Apollo Dress Shirt‌ برای تولید لباس تنظیم كننده دمای بدن ترغیب كرده است.



 فناوری بكار گرفته شده برای طراحی لباس هوشمند Apollo مشابه فناوری ناسا در تولید لباس فضانوردان است و این لباس از مواد تغییر فاز برای جذب گرما و خنك كردن بدن استفاده می كند.

 لباس هوشمند با جذب عرق و رطوبت، باعث كاهش بوی نامطبوع بدن می شود و احساس شادابی به فرد دست می دهد، همچنین گرمای بدن جذب و در لباس ذخیره می شود و زمانیكه فرد در مقابل یك سیستم خنك كننده قرار می گیرد، لباس گرمای ذخیره شده را آزاد می كند.

 طراحان امیدوارند كه بتوانند با جذب سرمایه گذار، این محصول را تا سال آینده به بازار عرضه كنند.       


ویدیو مرتبط :
فروش اینترنتی پد ضد عرق Underarm shild ،رفع عرق زیر بغل

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

لباس ضد پشه هم به بازار آمد!


دانشمندان موفق به طراحی نوع جدید لباس ضدپشه با استفاده از نانوذرات سیلیكون شدند.

خبرگزاری ایسنا: دانشمندان موفق به طراحی نوع جدید لباس ضدپشه با استفاده از نانوذرات سیلیكون شدند.

پشه‌ها حشرات موذی هستند كه می‌توانند موجب اختلال در فعالیت‌های روزانه بسیاری از افراد شوند.

همچنین گروهی از آن‌ها ناقل بیماری مالاریا هستند كه طبق آمار سازمان بهداشت جهانی نزدیك به 216 میلیون نفر در سراسر دنیا را در سال 2010 مبتلا كردند.


كمپانی فناوری Nanolabel در پرتغال روند جدیدی را برای دفع این حشرات طراحی كرده كه از فرایندهای قبلی كارآمدتر عمل می‌كند.

این فرایند كه NANOMOSKI نام دارد، شامل اشباع كردن الیاف با استفاده از نانوذرات سیلیكون غیرمتبلور (دی اكسید سیلیكون) است. در منفذهای این نانوذرات یك نوع "ماده فعال غیرسمی" تعبیه شده كه با پشه‌های میانه خوبی ندارد.

 در آزمایش‌های صورت گرفته در موسسه بهداشت و پزشكی گرمسیری لیسبون این ماده 81 درصد پشه‌های Anopheles gambiae را دفع و همچنین مانع تغذیه 89 درصد از آن‌ها شد.


این در حالی است كه الیاف اشباع شده توسط ماده سمی دافع حشرات microencapsulated DEET دارای شاخص دفع 40 درصد و مهار تغذیه 65 درصد بود.

در حالی كه كمپانی پرتغالی ماهیت ماده فعال به كار رفته در این روند را فاش نمی‌كند، مدعی است كه این ماده در30 سال گذشته مورد استفاده قرار گرفته، زیست‌سازگار بوده و دارای پایین‌ترین درجه سمیت (درجه 4) در تمامی گروهبندی‌هاست.

دی اكسید سیلیكون از لحاظ محیطی بی‌ضرر است. این ذرات بزرگتر از 100 نانومتر بوده و این امر آن‌ها را بالاتر از میزان نفوذپذیری پوست انسان و سایر حیوانات آزمایش شده قرار می‌دهد.

در فرایندهای معمول كه می‌توانند در تجهیزات معمول رنگرزی پارچه انجام شوند، بر خلاف فرایند چسبیدن به سطح خارجی الیاف، نانوذرات در درون ماده تعبیه می‌شوند. این امر به آن‌ها امكان می‌دهد كه با بیش از 90 بار شست‌وشو در درون ماده باقی بمانند؛ گرچه در این شرایط، محتوای دفع‌كننده پایین‌تر از 35 درصد بود.

به ادعای این كمپانی، در حال حاضر بیشینه 40 بار شست‌وشو برای لباس‌های ضدپشه سنتی "خوب" است.