اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

لاریجانی وارد مشهد شد


رییس مجلس شورای اسلامی با استقبال استاندار خراسان رضوی و جمعی از مسوولان وارد شهر مشهد شد.

ایسنا: علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی به منظور شرکت در اولین همایش ملی منطقه‌ای راهکارهای تحقق اقتصاد مقاومتی در شهر مشهد وارد این شهر شد.

در این سفر حجت‌الاسلام مصباحی مقدم عضو کمیسیون برنامه و بودجه، غلامرضا تاجگردون رییس کمیته برنامه و بودجه، الیاس نادران نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه و تعدادی دیگر از نمایندگان رییس مجلس را همراهی می‌کنند. البته تعدادی از این افراد سخنرانی خواهند داشت.


ویدیو مرتبط :
خداد عزیزی به دلیل ازدحام جمعیت وارد ورزشگاه امام رضا مشهد نشد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

لاریجانی: اگر دو تار موی زنان بیرون باشد، ثلمه‌ای به عالم اسلام وارد نمی‌شود



علی لاریجانی, به مناسبت ولادت حضرت فاطمه زهرا (س)

لاریجانی: اگر دو تار موی زنان بیرون باشد، ثلمه‌ای به عالم اسلام وارد نمی‌شود

رییس مجلس با تاکید بر تاثیر مدل عفیفانه و نجیبانه زنان بعد از انقلاب اسلامی در جامعه، گفت: اینکه دو تار موی زنان بیرون باشد ثلمه‌ای به عالم اسلام وارد نمی‌شود، بحث بر سر یک وظیفه مهم است.

علی لاریجانی ادامه داد: این وظیفه مهم این است که آیا زنان در مدل عفیفانه و نجیبانه باید در جامعه حضور داشته باشند تا بتوانند کانون خانواده و اجتماع را با آراستگی اداره کنند یا مدل دیگری مدنظر است، اگر کسی این موضوع را قبول ندارد لابد باید بتواند اشکالات دیگر را رفع کند.

رئیس قوه مقننه در جمع کارکنان زن مجلس شورای اسلامی به مناسبت ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و روز زن، گفت: جمهوری اسلامی مدلی را برگزید که زنان در خانواده به عنوان مدیر شده و در اجتماع نیز حضوری موفقیت‌آمیز داشته باشند.

این همان مدلی است که شهید مطهری بر آن تاکید داشتند و جمهوری اسلامی آن را دنبال کرد یعنی حضور عفیفانه و نجیبانه زنان در جامعه که علاوه بر ایجاد آرامش در اجتماع، همبستگی داخلی را بیشتر می‌کند و آنان می‌توانند تلاش بیشتری در اجتماع داشته باشند.

گزیده سخنان وی به نقل از ایسنا از این قرار است:

·با دو نگاه متفاوت به زنان نگریسته می‌شود. یک نگاه مبتنی بر این است که زنان در حوزه خانواده مسئولیت سختی دارند به همین دلیل باید به اداره خانه و بچه‌ها تنها بپردازند، دیدگاهی که تنها زنان را پرده‌نشین می‌دانند. دیدگاه دیگر دیدگاهی افراطی است که در دهه اخیر در غرب ایجاد شده است یعنی حضور اجتماعی زنان در صحنه‌های مختلف بدون توجه به شرایط آنها انجام می‌شود و یک نوع ایده افراطی است که مشاغلی را برای زنان در نظر می‌گیرند که به طور کلی از مسائل خانواده دور بیفتند، این گرایش فمینیستی از نحله‌های رادیکالی نشات گرفته است. این دو دیدگاه پرده‌نشینی و همچنین نادیده گرفتن منزلت زن و شان خانواده را نشان می‌دهد.

·شهید مطهری معتقد است که خانه‌نشین کردن زن و بی‌خبر کردنش از مسائل اجتماعی اشتباهی بزرگ است که بر همین پایه در دوران گذشته زنان تحقیر می‌شدند و حضور آنها در اجتماع منع می‌شد که تمامی این موارد رویکردی غلط به شمار می‌آید.

بکار بردن تعابیر نامناسب برای زنان را ایشان رویکردی نادرست می‌دانستند و معتقد بودند که زنان باید به نام خود صدا شوند نه اینکه آنها را به نام پدر و یا شوهرشان مخاطب قرار دهیم.

·شهید مطهری حتی در مورد اجازات زنان نیز معتقد بودند که عدم جواز خروج زوجه بدون اذن زوج یک رویکرد نادرست و افراطی است.

·شهید مطهری معتقد بود که نادیده گرفتن حق زنان برای دخالت در حکومت امری نادرست است. ایشان به این موضوع نیز اشاره‌ای دارند که وقتی در نص قرآن در مورد زنان مطالب عالی وجود دارد چطور است که در برخی روایات این موضوع کم‌رنگ‌تر شده و در دیدگاه برخی دیگر اعتقادات فاصله با نص قرآن دارد، این رویکرد را آسیبی می‌دانستند که باید در جامعه رفع شود، اتفاقی که تنها با تکیه بر سیره حضرت فاطمه (س) رخ می‌دهد.

·خطبه فدک نیز بر پایه گرفتن حق خوانده شد. بحث بر سر وابستگی مال دنیا نیست،‌ بلکه موضوع بر سر آن است که باید حق را گرفت و نباید بی‌عرضگی از خود نشان داد.

·حضور زنان در مسائل اجتماعی نیز از جمله وظایف آنها به شمار می‌آید که حضوری مستقیم و غیرمستقیم دارند. حضور مستقیم آنها به معنای حضور در سرنوشت سیاسی و حق رای و داشتن کار است. حضور غیرمستقیم نیز بدان معناست که اگر زنان در مسائل سیاسی و اجتماعی با مردان همراهی نکنند حرکتی در جامعه رخ نمی‌دهد به طوری که نمونه آن را در دوران دفاع مقدس دیدیم، اگر زنان در آن زمان حضور جدی نداشتند مردان نمی‌توانستند چنین سلحشور‌ی‌هایی را انجام دهند، پس می‌توان گفت که نقش زنان از جهاتی ارجح‌تر بر مردان است./خبرآنلاین