اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

لاریجانی: رئیس جمهور بماند یا نماند نمایندگان نقطه نظرهایشان را بیان می‌کنند/ مخالفت مجدد با اجرای فاز دوم هدفمندی



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

جزئیات جلسه ویژه مجلس/ مخالفت مجدد با اجرای فاز دوم هدفمندی

جمعی از نمایندگان مجلس با حضور در کمیسیون تلفیق اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها را مورد بررسی و تحلیل قرار دادند. به واسطه نرخ تورم و کاهش قدرت خرید، بسیاری از مردم در اعتراضات متعددی به نمایندگان عنوان کرده‌اند که "یارانه پیش کش دولت"، یارانه نمی‌خواهند و حاضرند پولی را که به عنوان یارانه دریافت کرده‌اند، به دولت بازگرداند اما قدرت خرید آنها نیز به سابق برگردد.

به گزارش خبرنگار مهر، در آستانه حضور رئیس جمهور در جلسه علنی روز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی که پیش بینی می شود صحبت درباره اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه ها، اصلی ترین محور صحبت های احمدی نژاد در این جلسه باشد و البته وزیر اقتصاد نیز طی سخنانی این محور را مورد تأیید قرار داده است، تعدادی از نمایندگان مجلس بار دیگر با تشکیل کمیسیون تلفیق اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها را از زوایای مختلف مورد تحلیل قرار داده اند.

محمدرضا پورابراهیمی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در رابطه با این نشست به خبرنگار مهر گفت: کمیسیون تلفیق دیروز دوشنبه با حضور اعضای کمیسیون‌های اقتصادی، صنایع و  کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی برای بررسی مرحله دوم هدفمندی یارانه ها تشکیل جلسه داد.

وی ادامه داد: در این جلسه بحث هدفمندی از زوایای مختلف مورد تحلیل و ارزیابی قرار گرفت اما نمایندگان به جمع بندی در این باره نرسیدند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در پاسخ به این پرسش که آیا فضای مجلس نسبت به اجرای فاز دوم تغییر کرده است؟ تصریح کرد: تحلیل کلی نمایندگان مجلس آن است که در این وضعیت نمی توان فاز دوم هدفمندی را اجرا کرد، ضمن اینکه دولت در اجرای مرحله اول از قانون عدول کرده است.

طبق قانون دولت مکلف بود همزمان با اجرای بخش اول، بخش اقتصاد را نیز توانمند سازد و با پرداخت 50 درصد هزینه های ناشی از افزایش قیمت حاملهای انرژی بخش تولید و اقتصاد کشور را کمک کند در صورتی که کمکهای دولت به این بخش صفر بوده است به گونه ای که هم اکنون بخش زیادی از تولید با چالشهای جدی مواجه هستند.

وی با اشاره به اعتراضات مردمی دریافت شده از سوی نمایندگان مجلس درباره تاثیرات پرداخت یارانه بر روی وضعیت معیشتی خانوارها و فشارهای ناشی از تورم،  تصریح کرد: به واسطه افزایش وحشتناک نرخ تورم و کاهش قدرت خرید، بسیاری از مردم در اعتراضات متعددی به نمایندگان عنوان کرده اند که "یارانه پیش کش دولت" ، یارانه نمی خواهند و حاضرند پولی را که به عنوان یارانه دریافت کرده اند، به دولت بازگرداند اما قدرت خرید آنها نیز به سابق برگردد.

پورابراهیمی در پاسخ به این پرسش که دلیل اصرار رئیس جمهور را برای اجرای فازدوم هدفمندی چه می دانید، گفت: تحلیل کارشناسی می گوید فاز دوم نباید اجرا شود و نباید بار تورم را بر دوش مردم سنگین تر کرد. خود آقای احمدی نژاد باید نسبت به اصرار خود توضیح دهد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در رابطه با اظهارات برخی نمایندگان مبنی بر موافقت نسبی و به شرط مجلس با اجرای فاز دوم گفت: برخی از نمایندگان به واسطه ارتباطاتی که با دولت دارند، نسبت به فضای مجلس این قبیل اظهارات را مطرح می کنند در صورتی که نمایندگانی که با نگاه اقتصادی و برخاسته از منافع مردم به موضوع نگاه می کنند، تأکید بر عدم اجرای فاز دوم دارند.

غلامرضا مصباحی مقدم رئیس کمیسیودن برنامه و بودجه مجلس نیز در گفتگو با مهر با بیان اینکه در جلسه کمیسیون تلفیق حضور نداشته است، در رابطه با موافقت مشروط مجلس با اجرای فاز دوم هدفمندی گفت: مجلس با اجرای مرحله دوم یارانه ها مطابق با دیدگاههای رییس جمهور که بر خلاف قانون یارانه ها و قانون بودجه 91 است؛ کاملا مخالف است و در این زمینه موافقت نخواهد کرد.

وی در رابطه با محور صحبت‌های رییس جمهور در روز چهارشنبه گفت: معلوم نیست که صحبت‌های آقای احمدی نژاد در رابطه با اجرای فاز دوم هدفمندی باشد. او گفته که مسایل زیادی دارم که می خواهم با نمایندگان مطرح کنم. با توجه به اینکه مایل نیستند که سخنان نمایندگان را بشوند؛ با چنین رویکردی تصور نمی کنم که اتفاق جدیدی رخ بدهد.

لاریجانی: رئیس جمهور بماند یا نماند نمایندگان نقطه نظرهایشان را بیان می‌کنند

رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه غیرعلنی امروز مجلس تاکید کرد: در جلسه روز چهارشنبه که قرار است رییس جمهور حضور یابد نمایندگان نقطه نظراتشان را درباره مسایل مختلف کشور بیان می کنند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه غیرعلنی صبح روز سه شنبه مجلس درباره حضور رئیس جمهور در جلسه روز چهارشنبه با اعلام این خبر به نمایندگان خاطرنشان کرد: رئیس جمهور بعد از سخنرانی خود چه در مجلس بماند و چه نماند نمایندگان نقطه نظرات خود در خصوص مسایل مختلف کشور را بیان خواهند کرد.

به گزارش مهر پیش از این رئیس جمهور درخواست حضور در مجلس و ارایه گزارش درباره مسایل مختلف کشور را به هیات رئیسه مجلس ارایه کرده بود که به دنبال ان مجلس نیز با حضور رئیس جمهور موافقت کرد.

نمایندگان تصمیم داشتند با برنامه ریزی فرصتی برای ارایه نقطه نظر در خصوص مسایل مختلف کشور از سوی چند تن از نمایندگان بیان شود اما از سوی ریاست جمهوری اعلام شد که رئیس جمهور فقط خواستار زمان برای ارایه گزارش است و فرصت ماندن در مجلس را ندارد.

به دنبال این موضوع تعدادی از نمایندگان نسبت به این تصمیم ریاست جمهوری مبنی بر متکلم وحده بودن  انتقاد کردند و نظرات خود را در مصاحبه های مختلف بیان کردند.

در نهایت هیات رئیسه در بررسی خواست ریاست جمهوری  مبنی بر حضور در جلسه روز چهارشنبه از ساعت 10:30 تا 12 را به 8:30 تا 10 تغییر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، بعد از نطق رئیس جمهور در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در روز چهارشنبه قرار است غلامرضا مصباحی مقدم، محمد رضا باهنر، مسعود میرکاظمی، حمید رضا فولادگر، عبا س رجایی، مسعود پزشکیان و عبدالرضا مصری به بیان دیدگاه های خود پیرامون اظهارات وی همچنین نقطه نظرات مجلس درباره مسائل جاری اجرایی کشور بپردازند./مهر

 


ویدیو مرتبط :
اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها بر هزینه های سلامت

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

لاریجانی: از شکایت نمایندگان از رئیس جمهور عبور نمی کنیم



 

لاریجانی: از شکایت نمایندگان از رئیس جمهور عبور نمی کنیم

 

رئیس مجلس در پاسخ به تذکر نماینده خدابنده درباره رسیدگی به شکایت نمایندگان از رئیس جمهور گفت: «مرام مجلس این نیست که به سهل‌انگاری از این مسائل عبور کند».

سید‌فاضل موسوی نماینده مردم خدابنده و عضو کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی صبح امروز (یکشنبه) طی تذکری آئین‌نامه‌ای با استناد به مواد 17 و 213 آئین‌نامه داخلی مجلس خطاب به علی لاریجانی، گفت:« 5 اسفندماه سال گذشته خدمت شما درخواستی ارائه کردم که بر اساس آن 12 نماینده خواستار رسیدگی به تخلفات رئیس جمهور شده بودند».

وی افزود: «210 روز گذشته است و اگرچه قانون 10 روز زمان برای رسیدگی به این شکایت و همچنین اعلام نتیجه آن که آیا تخلف محرز بوده یا نه، وقت تعیین کرده، اما هنوز با گذشت 210 روز اقدام قابل طرحی از سوی هیئت رئیسه صورت نگرفته است».

نماینده مردم خدابنده در مجلس تصریح کرد: «در جریان قرائت گزارش اخیر کمیسیون اصل 90 در مورد 4 شکایت از رئیس جمهور هم باید گفت که این گزارش ای کاش قرائت نمی‌شد، اما حالا که قرائت شده، دو تخلف در آن وجود دارد».

موسوی ادامه داد: «اول اینکه آنچه بین نمایندگان توزیع شده بود، با آنچه قرائت شد، متفاوت بود و دوما باید 4 رای‌گیری مجزا صورت می‌گرفت که انجام نشد.»

وی خاطرنشان کرد:«‌210 روز از موضوعی گذشته و ما اگر بخواهیم به موضوعات دیگر بپردازیم، در شأن نظام و مجلس نظام نیست، چرا‌که به ما می‌گویند مجلس می‌خواهد این مسئله را رسیدگی نکرده و از سر خود باز کند».

بر پایه این گزارش علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در پاسخ به این تذکر کمیسیون اصل 90 تاکید کرد: «کمیسیون اصل 90 باید به موقع گزارش می‌داد و این موضوع درستی است که باید گزارش به موقع ارائه می‌شد».

وی افزود: «در گذشته هم از این موارد وجود داشته و مجلس بررسی و رسیدگی کرده است، لذا مرام مجلس این نیست که با سهل‌انگاری از این مسائل عبور کند».

رئیس مجلس خاطرنشان کرد: «ما به هیئت‌رئیسه هم گفته‌ایم که اگر قرار است در مورد شکایت از رئیس جمهور رأی‌گیری شود، باید مشخص شود که چگونه این کار انجام شود لذا قرار است که ترتیبی اتخاذ شود که بر اساس آن رای‌گیری هم صورت بگیرد»...../تحلیل:عصرایران