اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

لاریجانی:حق ندارند با سلامت مردم بازی کنند


رییس مجلس شورای اسلامی در نشست مشترک مرکز پژوهش‌ها و انجمن‌های علمی ضمن تاکید بر لزوم حضور پررنگ‌تر انجمن‌ها در تصمیم‌گیری‌های قانونی گفت: مجلس آمادگی دارد تا زمینه حضور انجمن‌ها در جلسات تصمیم‌گیری را فراهم کند.

خبرگزاری ایسنا: علی لاریجانی با بیان اینکه انجمن‌های علمی، تخصصی مجموعه‌های دارای فکر و انگیزه قوی هستند، ادامه داد: مشکل در سیستم دیوانی ما این است که ارتباط معقول با این انجمن‌ها ندارد و برای اینکه دولت بتواند چالاک‌تر حرکت کند، نیازمند این است که از نهادهای مدنی استفاده کند و این انجمن‌ها نمونه کاملی از این نهادها هستند.

او تصریح کرد: مشکل در این است که چگونه ارتباط بین دولت و انجمن‌های علمی برقرار شود. معتقدیم که مرکز پژوهش‌ها می‌تواند در این زمینه پیش‌قدم شود.

رییس قوه مقننه با اشاره به اینکه نمایندگان مجلس "ذوالفنون" نیستند، گفت: رای نیازمند پشتوانه علمی است و مرکز پژوهش‌ها می‌تواند بستری را فراهم کند که اطلاعات از انجمن‌های علمی به مجلس منتقل شود.

وی با اشاره به اظهارات وزیر علوم در مورد لزوم خودکفایی انجمن‌های علمی اظهار کرد: علی‌الاصول انجمن‌های علمی باید روی پای خودشان بایستند و بهتر است که ساختار عرضه و تقاضا وجود داشته باشد اما اگر چنین زمینه‌ای وجود نداشته باشد، دولت می‌تواند به انجمن‌های علمی کمک کند.

لاریجانی ادامه داد: اینکه متاسفانه در کشور ما مجموعه‌های تحقیق و توسعه در نهادهای صنعتی مورد بی‌توجهی قرار می‌گیرند، ناشی از تفکر نامناسبی است که در این خصوص وجود دارد. از آنجا که ما بازار رقابتی نداریم، در بسیاری از عرصه‌ها به تحقیق و توسعه هم احساس نیاز نمی‌کنیم.

رییس قوه مقننه با اشاره به مثال‌هایی درباره صنایع خودروسازی ایران گفت: از آنجا که در خودروسازی بازار رقابتی نداریم، مدیران خودروسازی‌ها به راحتی می‌گویند که مجموعه‌های تحقیق و توسعه در این شرکت‌ها معمولا خاک می‌خورند. این به آن دلیل است که رقابت در کشور ما وجود ندارد.

وی با تاکید بر اینکه اتفاق پشتوانه علمی انجمن‌ها می‌تواند منجر به تصمیمات درست است در عرصه‌های مختلف شود، در مورد مدل همکاری بین انجمن‌ها و دستگاه‌های اجرایی گفت: در مورد کار انجمن‌ها می‌توانم بگویم که انجمن‌ها می‌توانند در دو حوزه تقنین و نظارت به مجلس کمک کنند. در حوزه تقنین که جوهر علمی در آن برجسته است، در بسیاری از حوزه‌ها از جمله در تدوین طرح آمایش سرزمینی که از برنامه دوم تا برنامه پنجم به عهده دولت بوده است و اقدام شایسته‌ای در حوزه آن انجام نشده است، انجمن‌های علمی می‌توانند به ما کمک کنند.

رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: من باید اینجا بگویم که اگر دولت در حوزه آمایش سرزمینی وارد نشود، مجلس خودش این کار را انجام خواهد داد.

لاریجانی همچنین با اشاره به اینکه بهره‌وری پایین در همه عرصه‌ها موجب تلف شدن سرمایه‌گذاری‌ها می‌شود، گفت: در حوزه‌هایی مانند بهره‌وری و همچنین قوانین حقوقی ما نیازمند کمک انجمن‌ها هستیم. دپارتمان‌های مرکز پژوهش‌های مجلس در این زمینه می‌توانند با انجمن‌ها همکاری کنند تا از عریض و طویل شدن مرکز پژوهش‌ها هم جلوگیری شود.

رییس قوه مقننه ادامه داد: در حوزه اظهارنظرهای فوری‌تر مثل طرح‌های یک فوریتی و دو فوریتی هم انجمن‌ها می‌توانند در ضرب‌الاجل‌های زمانی به مجلس کمک کنند.

وی ادامه داد: من نمی‌خواهم بگویم که مُدلی که الان به آن اشاره کردم، یک مدل کامل است اما آقای جلالی در مرکز پژوهش‌ها با همکاری همین انجمن‌ها،‌وزارت علوم و معاونت علمی ریاست جمهوری می‌تواند ستادی را ظرف چند روز آینده تشکیل دهد و در مورد مدل همکاری انجمن‌های علمی با مجلس اقدام شایسته انجام دهند.

لاریجانی با تاکید بر اینکه مجلس قطعا به همفکری انجمن‌ها نیازمند است، گفت: مجلس آمادگی دارد که حتی اگر لازم باشد، آیین‌نامه داخلی را هم تغییر دهد تا جایگاهی برای انجمن‌های علمی ایجاد کند هرچند که همین الان هم انجمن‌ها و بخش غیردولتی این امکان را دارند که در صحن مجلس و کمیسیون‌ها حاضر شوند و اظهارنظر کنند.

رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه اظهاراتش به نقش موثر انجمن‌ها در عرصه نظارتی اشاره کرد و گفت: در نظارت بر حوزه اجرا برخی اوقات نیازمند حضور تیم‌های علمی هستیم. مثلا در مورد آلودگی بنزین که چند روز پیش بحث آن توسط وزیر نفت مطرح شد، نیازمند این هستیم که یک تیم علمی موضوع را بررسی کند.

رییس قوه مقننه با تاکید بر اینکه هیچ‌کس حق ندارد با سلامت مردم بازی کند، ادامه داد: اگر بنزین‌ تولید شده در چند سال گذشته آلوده به "بنزن" باشد و این موضوع توسط تیم‌های علمی ثابت شود، باید با عاملان آن برخورد شود چراکه هیچ‌کس حق ندارد با سلامت مردم بازی کند.

لاریجانی در پایان با بیان اینکه نشست همفکری انجمن‌های علمی با مرکز پژوهش‌های مجلس که به همت رییس این مرکز برگزار شده است، اقدام خوبی است، از رییس مرکز پژوهش‌های مجلس خواست تا این اقدام را رها نکند تا از ظرفیت‌های آن برای وصول به تصمیم‌گیری‌های مناسب‌تر در عرصه‌های مختلف بهره‌برداری شود.


ویدیو مرتبط :
بررسی سلامت زنان با حضور دکتر نجدی در برنامه سیب سلامت

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

گل‌بازی برای سلامت کودکان خوب است



گل‌بازی,کودکان,پیشگیری از آلرژی کودکان

گل‌بازی برای سلامت کودکان خوب است
بر اساس ادعای جدید پژوهشگران، بازی‌کردن کودکان در گل آن‌ها را سالم نگه می‌دارد.

در مطالعه جدید، کودکانی که نخستین سال‌های زندگی‌شان در معرض باکتری‌های خانگی و حتی باکتری‌های جوندگان قرار گرفته بودند، کمتر احتمال داشت به آلرژی، آسم و خس‌خس سینه دچار شوند.

 

محققان معتقدند زمان قرارگرفتن در معرض این باکتری‌ها برای سر و سامان‌گرفتن سیستم ایمنی در سن یک سالگی کلیدی است.تحقیقات پیشین نشان داده‌ بود کودکانی که در مزارع بزرگ شده بودند، میزان آسم و آلرژی کمتری داشتند. این پدیده به قرارگرفتن مداوم آن‌ها در معرض میکروارگانیسم‌های موجود در خاک مزرعه نسبت داده می‌شود.

 

مطالعه جدید دانشمندان «مرکز کودکان جانز هاپکینز» و دیگر موسسه‌ها نشان می‌دهد کودکانی که در شهرها زندگی می‌کنند، دارای نرخ‌ ابتلا به آلرژی و آسم بالاتری هستند و کودکانی که پیش از نخستین سالگرد تولدشان در معرض چنین موادی قرار می‌گیرند، از این موضوع نفع می‌برند. همچنین اثرات محافظتی هر دوی قرارگرفتن در معرض آلرژن‌ها و باکتری‌ها زمانی که کودک پس از سن یک سالگی و برای نخستین بار در معرض چنین موادی قرار گرفته بود، دیده نشد. قرارگرفتن در معرض آلرژن‌ها و باکتری‌ها می‌تواند با شکل‌دادن پاسخ‌های ایمنی کودکان دارای اثر محافظتی باشند.

یافته‌های جدید می‌تواند به محققان در ارائه استراتژی‌های پیشگیرانه برای آلرژی و خس‌خس سینه مفید باشد. هر دوی این موارد اجداد آسم به شمار می‌آیند.


این مطالعه در میان 476 نوزاد تازه‌ متولدشده شهرهای بالتیمور، بوستون، نیویورک و سنت‌لوئیز انجام و سلامتی آن‌ها طی سه سال رهگیری شد.
محققان منازل را برای اندازه‌گیری سطوح و انواع آلرژن‌های موجود در اطراف نوزادان بررسی کردند و با استفاده از آزمایش‌های خون دوره‌ای و خراش پوست، معاینه‌های جسمانی و پرسش‌نامه‌های والدین، ابتلای آن‌ها به آلرژی‌ها و خس‌خس سینه را بررسی کردند. علاوه بر این، دانشمندان محتوای باکتریایی غبار جمع‌آوری‌شده از منازل 104 خانه این 465 نوزاد را تحلیل کردند.


نتایج نشان داد نوزادانی که در اولین سال زندگی‌شان در خانه‌های دارای مدفوع‌های موش، گربه و سوسک بزرگ شده بودند، در سن سه سالگی در مقایسه با کودکانی که پس از تولد در معرض این آلرژن‌ها نبودند، دارای نرخ پایین‌تر ابتلا به خس خس سینه بودند. همچنین نوزادنی که در معرض هر سه این آلرژن‌ها قرار گرفته بودند، نسبت به کودکانی که در معرض یک، دو یا هیچ‌کدام از این آلرژن‌ها بودند، در معرض خطر پایین‌تری بودند.


در این میان، خس‌خس سینه سه برابر بیشتر در میان کودکانی که بدون قرارگرفتن در معرض این آلرژن‌ها رشد کرده بودند، گزارش شد. همچنین کودکانی که در معرض انواع مختلف باکتری‌ها قرار گرفته بودند، کمتر احتمال داشت در سن سه سالگی به آلرژی‌های محیطی دچار شوند.افزون بر این، محققان دریافتند کودکانی که عاری از آلرژی‌ها و خس‌خس سینه بودند، با بالاترین سطوح آلرژن‌های خانگی بزرگ شده بودند و بیشترین احتمال داشت در منازلی با غنی‌ترین آرایه گونه‌های باکتریایی زندگی کرده باشند.
جزئیات این پژوهش در مجله Allergy and Clinical Immunology منتشر شده است.

منبع : isna.ir