اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

كمبود منابع آب جدی است



 

 

كمبود منابع آب جدی است

 

امروزه دستیابی به منابع آب آشامیدنی یكی از چالش های اساسی جهان است، بحران دستیابی بهمنابع آب منجر به این شده است تا سازمان های بین المللی نیز دستیابی به آب سالم را به عنوان یكی از اهداف توسعه هزاره در نظر بگیرند تا جامعه جهانی برای آن برنامه ریزی كند.

     

بی شك در این چرخه زیست محیطی كشور ایران به عنوان كشوری كه از میانگین بارش بالایی نیز برخوردار نیست و در اقلیم خشك و نیمه خشك قرار دارد با كمبود منابع آب به طور جدی روبه رو است و به این ترتیب اگر برای سال های آتی برنامه ریزی مدونی صورت نگیرد فرصت های از دست رفته جبران پذیر نخواهد بود.

 

مسوولان سازمان حفاظت محیط زیست اعلام كرده اند كه بررسی ها نشان می دهد، ۹ استان و۳۴ شهر كشور با كمبود جدی منابع آب مواجه هستند این در حالی است كه یك سوم منابع تجدیدناپذیر آب در كشور هدر می رود و از آن استفاده بهینه ای نمی شود.

 

لزوم استفاده بهینه از چرخه آب مدیریت منابع آب و بازگردانی پساب ها به چرخه مصرف در بخش های مختلف برحسب میزان آلایندگی پساب ها است كه هنوز شكل مدونی به خود نگرفته است، به این ترتیب یك سوم منابع تجدیدناپذیر آب به صورت پساب و سرمایه ای جبران ناپذیر از دست می رود.

 

آمار های سازمان حفاظت محیط زیست نشان می دهد كه كشور ما در اقلیم خشك و نیمه خشك قرار گرفته و از نظر آب در مضیقه است. ۲۸۰ میلیارد متر مكعب از این آب به علت تبخیر و تعریق از دست می رود، ۹۲ میلیارد متر مكعب به جریان های سطحی و حدود ۳۸ میلیارد متر مكعب به تغذیه طبیعی آب های زیرزمینی اختصاص دارد.

 

همچنین یكی از بخش هایی كه مصرف كننده اصلی منابع آبی است بخش كشاورزی است .

 

در دنیا در ازای مصرف هر یك متر مكعب آب، ۲ كیلوگرم محصول كشاورزی تولید می شود در حالی كه در ایران محصول تولیدی در ازای مصرف هر متر مكعب آب تنها ۹۰۰ گرم است.

 

با ادامه این روند در سال ۱۴۰۰ همچنان كشاورزی به صورت یك معضل محسوب می شود. به گفته كارشناسان سرانه مصرف آب در ایران۴۰ لیتر بیش از دنیاست.

 

بر این اساس سرانه مصرف آب در ایران ۱۹۱ لیتر است در حالی كه سرانه مصرف آب در دنیا ۱۵۰لیتر است و این یعنی هر ایرانی حدود ۴۰ لیتر بیشتر از سرانه جهانی آب مصرف می كند.

 

به گفته مسوولان سازمان حفاظت محیط زیست از آنجا كه حدود ۲۹ میلیاردمتر مكعب پساب برگشتی وجود دارد، حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد از آب مصرفی در بخش صنعت به صورت پساب برگشت داده می شود و حجم آلایندگی بسیار بالایی دارد كه باید برای آن برنامه ریزی جداگانه ای انجام داد تا با پالایندگی صورت گرفته در بخش هایی مورد استفاده قرار گیرد./جام جم آنلاین         


ویدیو مرتبط :
كمبود آب آشامیدنی در اصفهان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

قائم مقام وزیر نیرو خبر داد: تغییر تعرفه آب و برق در بودجه 93/ کمبود منابع مالی گریبانگیر وزارت نیرو است



تعرفه آب و برق,بودجه 93

قائم مقام وزیر نیرو  خبر داد:
تغییر تعرفه آب و برق در بودجه 93/ کمبود منابع مالی گریبانگیر وزارت نیرو است

قائم مقام وزیر نیرو در مورد اصلاح تعرفه آب و برق گفت: هدفمندی‌ یارانه‌ها وضعیت قیمت آب و برق را روشن کرده اما همه مسائل در گرو آن چیزی است که تحت عنوان قانون در سال 93 از مجلس بیرون می‌آید.

ستار محمودی در گفت‌وگو با خبرنگار  ایسنا ، در مورد پیشنهاد وزارت نیرو برای افزایش قیمت آب و برق گفت: اصلاح تعرفه طبق قانون هدفمندی‌ یارانه‌ها باید در سه سال صورت گیرد و نرخ‌ها به قیمت تمام شده برسند.

وی افزود: هنوز برنامه‌ای بودجه‌ای از وزارتخانه به سازمان مدیریت برنامه ریزی ارسال نشده است و صحبت‌ها ادامه دارد.

قائم مقام وزیر نیرو تاکید کرد: در حال حاضر صحبت خاصی مطرح نیست و برای تعرفه آب و برق هنوز پیشنهادی داده نشده است.

وزارت نیرو با محدودیت اعتباری دست و پنجه نرم می کند
محمودی با اشاره به این‌که وزارت نیرو و شرکت‌های تابعه با محدودیت منابع مالی روبرو هستند گفت: با این وجود به لحاظ مدیریتی و اجرایی کارها را در دست گرفته‌ایم و همچنان ادامه می‌دهیم.

وی با اشاره به برگزاری دومین مانور بزرگ مدیریت بحران و پدافند غیر عامل آب و فاضلاب که در هفته پدافند غیر عامل (هفته جاری) به مدت چهار روز برگزار شد، تصریح کرد: باید از قبل در مورد شبکه و شرایط در حالت اضطرار مطالعه صورت گیرد که این کار در شهرهای بزرگ انجام شده، نقاط آسیب پذیر و محل‌های ذخیره‌ای شناسایی شدند.

محمودی با تاکید بر این‌که‌ نتیجه مطالعات با اجرای مانور تمرین می‌شود، گفت: برگزاری مانور آب و فاضلاب نیز در همین راستا بود و استان‌های معین و جانشین شرکت با اعتبارات خود در این زمینه هزینه می کنند و می‌دانند که برگشت پذیر است چرا که نقاط قوت و ضعف شناسایی می‌شوند.

وی ادامه داد: نقاط ضعف شناسایی می شوند و برنامه لازم برای جبران آن‌ها پیش بینی شده و خواهد شد. /ایسنا