اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

كشف نخستین جانور فناناپذیر در جهان!



 

 

كشف نخستین جانور فناناپذیر در جهان

 

دانشمندان اولین گونه حیوانی فناناپذیر جهان را شناسایی كردند.به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این جانور یك گونه عروس دریایی موسوم به Turritopsis nutricula نام دارد كه می‌تواند دوباره به مرحله اولیه پولیپ وارد شده و پس از جفت گیری، چرخه حیات خود را از ابتدا آغاز كند.

 

پولیپ در جانورشناسی یكی از دو نمونه یافت شده درشاخه‌های مرجانیان است.

 

این گونه عروس دریایی می‌تواند این روند را به طور نامحدودی تكرار كند، به این معنی كه این حیوان هیچ‌گاه به دلیل سالخوردگی نخواهد مرد.

 

محققان امیدوارند كه بررسی این گونه از عروس دریایی بتواند به پیشرفت‌های بزرگ علمی در معكوس كردن روند سالخوردگی در انسان منجر شود.

 

عروس‌های دریایی اصالتا به دریای كارائیب تعلق دارد اما در تمام جهان پخش شده‌اند.

منبع:ایسنا


ویدیو مرتبط :
وال آبی- بزرگترین جانور جهان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

یك فیزیكدان مدعی كشف نشانه‌ای از ماده تاریك جهان شد



یك فیزیكدان مدعی كشف نشانه‌ای از ماده تاریك جهان شد

برخوردهای انرژی بالا در اطراف سیاه‌چاله مركز كهكشان راه شیری ممكن است مدارک غیر قابل انکاری از ماده تاریك باشد كه دو سوم كهكشان را تشكیل داده است.

ایسنا:  دانشمندان چند دهه گذشته را در تلاش برای شناسایی و حتی بازسازی این ماده گذرانده‌اند اما هنوز هیچ نشانه قابل قبولی برای وجود آن پیدا نشده است.

 

با این حال، كریستف ونیگر از مؤسسه فیزیك مكس پلانك در مونیخ اكنون بر این باور است كه احتمالا برای نخستین بار موفق به كشف اولین نشانه محكم برای این ماده شده است.

به گفته محققان، یك جفت حباب منتشر كننده پرتو عظیم گاما كه از صفحه كهكشان راه شیری به بیرون گسترده شده، می‌توانند كلید این كشف باشند.

 

ونیگر با انجام تحلیلهای آماری با ارزش 3.5 سال داده‌های تلسكوپ فضایی فرمی، احتمالا موفق به كشف این نشانه در كهكشان شده است.

به ادعای وی، در صورت اثبات این موضوع، این خط پرتو گاما می‌تواند نشانه مستدلی برای ماده تاریك باشد.

كارشناسان متفق‌القول هتسند كه ابرسیاه‌چاله‌هایی مانند نمونه حاضر در مركز كهكشان راه شیری، به انتشار انفجارهایی می‌پردازد كه با ماده تاریك اطراف آنها تعامل دارند.

این تعامل بنظر می‌رسد كه منبع پرتوهای پرانرژی گاما بوده كه تلسكوپهایی مانند فرمی قادر به شناسایی هستند. آنچه برای این ماهواره‌ها قابل مشاهده بوده، فوتونهای تولید شده از این انفجارهای در تعامل با ماده تاریك است.

یافته‌های ونیگر نشان‌دهنده یك اوج انرژی بوده كه مانند یك خط در طیف پرتو گاما ظاهر می‌شود.

 

این در حالیست كه دانشمندان دیگر اثبات این ادعا را نیازمند كار و بررسی بیشتر دانسته‌اند.

البته خود ونیگر نیز بر این باور است كه تحقیقات بیشتری لازم است چرا كه این داده‌ها تنها از 50 فوتون بدست آمده و ممكن است این خط در اثر پدیده‌های دیگر ایجاد شده باشد.

در دسامبر 2010، دانشمندان در حال كار با تلسكوپ فرمی موفق به شناسایی دو برجستگی عظیم از سیاه‌چاله راه شیری شدند.

هر كدام از حبابها كه در ارتفاع 25 هزار سال نوری قرار داشته، در بیش از نیمی از آسمان مرئی گسترده شده كه از صورت فلكی سنبله تا صورت فلكی درنا گسترده بوده و احتمالا تنها یك میلیون سال از عمر آنها می‌گذرد.

 

حبابها معمولا با مه پرتوهای گاما پوشیده شده كه در تمام آسمان وجود دارند و در اثر حركت نزدیك به سرعت نور ذرات و تعامل آنها با نور و گاز میان‌ستاره‌ای در راه شیری ایجاد می‌شوند.

دانشمندان با دستكاری داده‌های فرمی برای طراحی ویژگیهای این پرتوها استفاده كرده و بر این‌باورند كه می‌توان به دلیل وجود ویژگیهای مشترك، این داده‌ها را به نظریه ونیگر ارتباط داد./ایسنا