اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

قیمت سرسام آور تابلوهای «سهراب»


تابلوهای سهراب سپهری از پرطرفدارترین آثار هنری هستند؛ نقاشی‌هایی که در سال‌های اخیر با قیمت‌های بالا در حراجی‌ها چکش خورده و به گنجینه‌ی مجموعه‌دارها و موزه‌ها اضافه شده‌اند.

خبرگزاری ایسنا: تابلوهای سهراب سپهری از پرطرفدارترین آثار هنری هستند؛ نقاشی‌هایی که در سال‌های اخیر با قیمت‌های بالا در حراجی‌ها چکش خورده و به گنجینه‌ی مجموعه‌دارها و موزه‌ها اضافه شده‌اند.

اول اردیبهشت‌ماه سالروز درگذشت سهراب سپهری - شاعر و نقاش ایرانی - است. چهره‌ای که به‌خاطر شعرهایش جزو معروف‌ترین شاعران معاصر ایرانی به‌ شمار می‌رود و چند سالی است که نقاشی‌هایش نیز در حراجی‌های داخلی و بین‌المللی با قیمت‌های بالا توسط مجموعه‌داران و خریداران آثار هنری به فروش می‌رسد.

رکوردزنی اثری از این هنرمند و شاعر در چهارمین دوره‌ی «حراج تهران» و به فروش رفتن آن با قیمت 2 میلیارد و 800 میلیون تومان، سپهری را به گران‌قیمت‌ترین هنرمند ایرانی تبدیل کرد.

فروش بالای تابلوهای «سهراب»

سپهری اگرچه بیشتر با شعرهایش شناخته می‌شود اما او برای کشیدن نقاشی‌هایش چند سال درس خواند، سفر رفت و نمایشگاه گذاشت. سپهری به نقاشی عشق می‌ورزید. او درباره‌ی علاقه‌اش به نقاشی در دوران مدرسه گفته است: «نقاشی فکر و ذکر من شده بود. هر فراغتی را نقاشی گرفته بود. تازه مداد کنته آمده بود. عاشق این مداد بودم. سیاهی‌اش خیلی بود. شیرین سایه می‌زد و سایه سبک ملایمت می‌گرفت.

مدادم را دست کسی نمی‌دادم. پنهانش می‌کردم. شب‌ها زیر بالش می‌نهادم. در باغ ما فراوان درخت بود اما درخت نقاشی من همتا نداشت. نمونه‌اش در باغ نبود. خورشید من خورشید همه نبود. با خورشید گچ‌بری زیر بخاری قرابت داشت. کوه نقاشی من کوه خیال بود. حرفی با کوه سه دندانه نداشت.»

سهراب شاگرد دانشکده هنرهای زیبای تهران بود. او موفق شد با بورس تحصیلی به هنرستان هنرهای زیبای پاریس وارد شود. او از آثارش نمایشگاه‌هایی برپا کرد که در همان دوره هم مورد استقبال قرار گرفت. او پیش از این‌که به عنوان یک شاعر مطرح باشد نشان درجه یک علمی‌اش را از دانشکده دریافت کرده بود.

طبیعت و عناصر آن که از جایگاه ویژه‌ای در شعرهای سهراب سپهری برخوردارند، نخست در نقاشی‌های او نمود پیدا کردند. نگاه او به طبیعت در نقاشی، مانند شعرهایش، نو بود. سفر کردن به کشورهای شرقی و آشنایی با فرهنگ و هنر این سرزمین‌ها در نقاشی‌های سهراب سپهری تأثیرگذار بود. پاکستان، هند و ژاپن از کشورهایی بودند که سپهری به آن‌ها سفر کرد و فرهنگ آن‌ها در آثارش نمود یافت.

فروش بالای تابلوهای «سهراب»

رضا نامی - هنرمند و کارشناس هنری - درباره‌ی دلیل استقبال خریداران آثار هنری از تابلوهای سپهری، اظهار کرد: چند وجهی و کاریزماتیک بودن شخصیت سهراب سپهری به‌ عنوان یک شاعر و نقاش در به فروش رفتن آثار این هنرمند با قیمت‌های بالا و زدن رکورد در خرید و فروش آثار هنری، تأثیر زیادی داشته است. همچنین جنبه شاعرانگی نقاشی‌های سپهری توانسته توجه علاقه‌مندان را به سمت آثار این هنرمند جلب کند. ایرانی‌ها به این وجه توجه بیشتری دارند و با شعر، بیش از نقاشی هم‌نوا هستند. این حس شاعرانه بودن خیلی موثر بوده است.

او افزود: بحث دیگر، عرضه و تقاضاست. هنرمندان زیادی بوده‌اند که هم‌تراز با سهراب سپهری یا حتی خیلی بهتر از او کار کرده‌اند، اما آثارشان به این پایه نرسیده، چون عرضه و تقاضای آثار آن‌ها نسبت به نقاشی‌های سهراب بسیار متفاوت بوده است. تا کنون هر کسی اثری از سهراب سپهری خریده به سود رسیده است.

نامی همچنین بیان کرد: متأسفانه بحث کپی آثار این هنرمند از سال‌های گذشته مطرح بوده است و همین موضوع تشخیص تقلبی یا اصل بودن اثر را مشکل می‌کند، چون گاهی این کپی‌ها بسیار شبیه اثر اصلی هستند. تشخیص اصل اثر از کپی آن، به ابزارهایی نیاز دارد که متأسفانه هنوز در ایران از آنها استفاده نمی‌شود. بنابراین همواره مشکلاتی در زمینه تشخیص اصل یا تقلبی بودن آثار هنری وجود دارد.

سهراب سپهری غروب اول اردیبهشت‌ماه سال 1359 به علت ابتلا به بیماری سرطان خون در بیمارستان پارس تهران درگذشت اما نام او با زمزمه‌ی شعرهایش و نمایش رنگ تابلوهای نقاشی‌اش همچنان زنده است.


ویدیو مرتبط :
سرعت سرسام آور در رالی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

قیمت‌های سرسام‌آور مسکن در راه است



   ,کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی,تولید مسکن,اخبار,اخبار اقتصادی,اخبار روز

 

قیمت‌های سرسام‌آور مسکن در راه است

علی اکبر آقایی مغانجوقی رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به موج اخیر افزایش قیمت مسکن گفت: تا وقتی که در عرضه و تقاضای مسکن به تعادل نرسیم ، یعنی تولید ما تبدیل به عرضه نشود ، مشکل خواهیم داشت ؛ از اوایل سال انتظار بر این بود تولید در بخش مسکن به خوبی پیش رود و تقاضا ها را پاسخگو باشیم ، اما متاسفانه دیدیم که در عمل خانه های وعده داده شده را آماده نکرده اند.

 

آفتاب: علی اکبر آقایی مغانجوقی رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به موج اخیر افزایش قیمت مسکن گفت: تا وقتی که در عرضه و تقاضای مسکن به تعادل نرسیم ، یعنی تولید ما تبدیل به عرضه نشود ، مشکل خواهیم داشت ؛ از اوایل سال انتظار بر این بود تولید در بخش مسکن به خوبی پیش رود و تقاضا ها را پاسخگو باشیم ، اما متاسفانه دیدیم که در عمل خانه های وعده داده شده را آماده نکرده اند.

 

عضو فراکسیون اصولگرایان شورای اسلامی افزود: در روند اجرایی تولید مسکن مراحل نهایی گذرانده نشده است و این باعث شده بخش ملکی ما نسبت به درآمد خانوارها در کشور رشد کرده و افزایش یابد و خانواده ها نتوانند با اندوخته های خود ، نیازهای ملکی خود را برآورده سازند.

 

نماینده مردم سلماس در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: متاسفانه بخش مسکن استیجاری هم گران تر شده و رشد مضاعفی داشته است ؛با توجه به اجرای قانون هدفمندی و اقدامات بخش هدفمندی که قانون گذاری آن را انجام دادیم ، روند نباید این گونه طی می شد ؛ با توجه به گزارش دیوان محاسبات ، اعتبارات مصوب عمران و مسکن در قانون بودجه سال 90 تحقق نیافت و این بخش مجددا به عنوان تسهیلات وارد بخش بودجه شد ، که همین مساله ایجاد افزایش قیمت در مسکن را ایجاد کرده است.

 

رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: تامین مسکن محرومان باید جدی گرفته شود ، محرومان در آمد های ثابتی دارند و با این وضعیت تورم ، درآمد آنها پاسخگو نیست ؛ اگر این بخش آسیب ببیند ، در جامعه مشکل جدی پیدا خواهیم کرد.

وی افزود: عدم امکان تامین مسکن باعث می شود تا حاشینه نشینی ها ، ساخت و سازهای بدون پروانه و استاندارد و ارزان قیمت توسعه پیدا کند و با توسعه این حاشیه نشینی ها ، مشکلاتی در جامعه چون نا امنی افزایش یافته و حتی مشکلات سیاسی هم ایجاد می کند.

 

   ,کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی,تولید مسکن,اخبار,اخبار اقتصادی,اخبار روز

 

آقایی گفت: آن چیز که در دنیا روال است ، سه شاخصه برای عدالت اقتصادی و اجتماعی بیان می شود؛ نخست اینکه خانوار با درآمد خود بتواند نیاز های خود را تامین کند ، مثلا شاخص هزینه مسکن در سبد خانوار؛ در کشورهای موفق که توانسته اند معضل مسکن را در سبد هزینه خانوار کم کنند ، هر خانوار متوسط 20 درصد درآمد ماهانه خود را به مسکن اختصاص می دهد و مابقی را به بقیه هزینه های جاری ، این مساله در کشور ما بالعکس است و حتی برای افراد کم درآمد ، 70 درصد برای سهم خانه و بقیه درآمد صرف هزینه های جاری می شود.

 

وی افزود: شاخصه دیگر بیان شده ، شاخص هزینه دسترسی به مسکن است ؛ در شرایط استاندارد شاخص هزینه دسترسی نباید از عدد 5 تجاوز کند ، که متاسفانه این در کشور ما بیش از 12 است ، یعنی در کشورهای موفق مردم می توانند متوسط 5 سال درآمد خود را به یک مسکن متعارف تبدیل کنند که این مساله در ایران این ممکن نیست.

 

وی ادامه داد: آخرین شاخصی که بیان شده ، شاخص تراکم خانوار در واحد مسکونی است ، در دنیا این رقم حدود 9 دهم است ، یعنی به ازای یک واحد مسکونی 9 دهم نیازمند به واحد مسکونی هستند ، که این مساله نیز در کشور ما ، بسیار بیشتر است.

 

رییس کمیسیون عمران مجلس تصریح کرد: تا این شاخص ها درست نشود و از نظر اقتصادی خانوار را تقویت نکنیم ، مشکلات کما کان باقی خواهند ماند ، اگر نتوانیم طبق برنامه های موجود در کشور عمل کنیم ، قیمت ها سرسام آور زیاد می شود و همیشه فقر مسکن را در کشور خواهیم داشت.

 

وی افزود: در دنیا متداول است که نهادهای حکومتی و شهرداری ها وارد تولید مسکن استیجاری می شود وو بسیاری از شهروندان عادیشان رغبتی به سوی مسکن ملکی ندارند اما این در کشور ما بالعکس است و چون مردم از سوی مسکن استیجاری تهدید می شوند ، مردم عطش خرید و ملکیت مسکن را دارند و همین نیز بازار تقاضا را زیاد کرده و همواره افزایش قیمت خواهیم داشت.

 

به گزارش اعتدال، آقایی گفت: طبق الزام قانون اساسی دولت مکلف است به ازای نیاز نیازمندان و با الویت کارمند و کشاورز ، مسکن متداول ایجاد کند ، با شرایط فعلی دولت باید به سمت تولید بیشتر مسکن ملکی و استیجاری سوق پیدا کند./آفتاب