اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

قیمت جدید برق اعلام شد



 

برق

 

هر كیلووات ساعت : 430 ریال

كار گروه طرح تحول اقتصادی، قیمت برق برای هر كیلووات ساعت در اجرای قانون هدفمند كردن یارانه ها را 430 ریال تعیین كرد.

بنابراین اگر الگوی مصرف در نیمه دوم سال كه 200 كیلو وات ساعت در هر ماه است را ملاك محاسبه قرار دهیم، مشخص می شود كه افزایش قیمت هر كیلو وات ساعت برق در فرمول جدید، حدود 200 ریال است، بدین ترتیب هم اكنون كه قیمت یارانه ای برق 162 ریال به ازای هر كیلو وات ساعت است، بنابراین بدون احتساب افزایش قیمت سوخت نیروگاهها، می توان قیمت را 362 ریال محاسبه كرد.

براین اساس، قبض برق مشتركانی كه زیر الگو، مصرف دارند و قبل از اجرای قانون هدفمند كردن یارانه ها حدود 3240 تومان محاسبه می شد، بعد از اجرای این قانون به حدود 7240 تومان افزایش می یابد، البته باید به این ارقام، هزینه های جانبی قبوض كه شامل آبونمان و غیره است را نیز اضافه كرد.

به گزارش مهر، بنا به گفته مسئولان وزارت نیرو، اگر مشتركان شبكه برق كشور بتوانند تنها 10 تا 15 درصد از مصارف خود را كاهش دهند، مشمول تخفیف بیشتری خواهند شد و افزایش قیمت برق آنها به زیر 3 هزار تومان هم می رسد؛ این در حالی است كه صورتحساب های جدید هر چند به صورت تبعیضی-پلكانی محاسبه می شود؛ اما هر چه صرفه جویی بیشتری در مصرف انجام شود، نرخ میانگین صورتحساب كاهش خواهد یافت.

البته مشتركان به راحتی می توانند این كاهش 10 تا15 درصدی را در مصارف خود بدون اینكه خللی در رفاه آنها ایجاد شود، انجام دهند؛ چرا كه قرار بر این است كه با نصب كنتورهای هوشمند و سه تعرفه ای در منازل، قیمت برق به صورت ثابت برای تمامی مقاطع شبانه روز محاسبه نشود، بلكه قیمت در ساعات كم بار در پایین ترین حد خود، در ساعات میان باری متوسط و در ساعت اوج بار در بالاترین حد محاسبه شود، بنابراین اگر خانوارها استفاده از تجهیزات برقی خود از جمله اطو و لوازم الكتریكی غیر ضرور را به ساعات غیر از پیك منتقل كنند، به طور قطع هزینه كمتری را هم بابت برق خواهند پرداخت.

براساس اعلام وزارت نیرو، ساعات كم باری از 11 شب تا 6 صبح، ساعات میان باری از 6 صبح تا 6 عصر و ساعات اوج بار در زمستان از 6 عصر تا 11 شب است. بنابراین اگر مشتركان شبكه برق كشور تنها یك ساعت را از مصارف اوج بار كم كرده و به ساعات میان باری یا كم باری انتقال دهند، منفعت بسیاری در پرداخت قیمت برق خواهند برد..../تحلیل:عصرایران


ویدیو مرتبط :
اعلام قیمت اعلام وضعیت سفارش اعلان شغل حقوق سالیانه اقتصاد دوگانه اقتصاد صادر کن

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

زمان افزایش قیمت برق اعلام شد



اخبار,اخباراقتصادی,قیمت برق

معاون وزیرنیرو با اشاره به افزایش قیمت برق از اول اسفند،گفت:مجلس در بررسی بودجه سال ۹۳ اجازه افزایش ۳۸درصدی را داده بود که با افزایش ۱۰درصدی اخیر تا ۳۲درصد اعمال شده است و هنوز کامل نیست.

به گزارش واحد مرکزی خبر،علیرضا دائمی درگفتگو با رادیو اقتصاد افزود: با توجه به تثبیت قیمت آب و برق در سه سال اخیر و همچنین افزایش نرخ تورم و هزینه های تمام شده تولید، قیمت تمام شده هم بیشتر شده است و برای توسعه پایدار طرح های آب و برق و همچنین خدمات رسانی مطلوب نیازمندیم قیمت ها مانند عموم کالاها تعدیل شود که می تواند بخشی از هزینه ها را جبران کند اما تا رسیدن به قیمت تمام شده فاصله زیادی داریم.

دائمی گفت: ادامه روند کنونی باعث انباشت بدهی های این صنعت می شود که در آینده می تواند طرح های توسعه این صنعت را با مشکل مواجه کند و باید از منابع غیردولتی متناسب با توسعه خدمات استفاده کنیم.

معاون وزیر نیرو در امور برنامه‌ریزی و اقتصادی گفت : اگر آب و برق به کالایی اقتصادی برای مشارکت 100 درصدی بخش خصوصی تبدیل ‌شود به مصرف بهینه این منابع هم کمک خواهد کرد و اجرای برخی طرح های تولید انرژی تجدید پذیر مانند انرژی خورشیدی و بادی و دیگر موارد توجیه اقتصادی پیدا می کند.

 راهبرد صنعت برق
دایمی ، راهبرد صنعت برق کشور را برای اجرای سیاست‌های اقتصادی، توسعه زیرساخت‌های تولید و انتقال برق و تلاش برای تامین ملزومات تبدیل کشور به قطب تامین انرژی الکتریکی منطقه اعلام کرد و گفت: افزایش تولید برق هر سال به میزان پنج هزار مگاوات تا پایان سال 97، اصلاح شبکه انتقال و توزیع برق با هدف کاهش تلفات شبکه، توسعه نیروگاه‌های تولید برق تجدیدپذیر نظیر نیروگاه‌های خورشیدی، آبی و بادی، اجرای سیاست‌های اصل 44 در تولید برق کشور با واگذاری نیروگاه‌ها در برنامه است.

تعرفه‌های آب وبرق
معاون وزیر نیرو در برنامه‌ریزی و اموراقتصادی گفت : تعرفه‌های کنونی و قیمت تمام‌شده آب و برق تفاوت بسیار زیادی دارد و نرخ تورم سالانه نیز به هزینه‌های تامین آب و برق افزوده می‌شود و افزایش قیمت ها و تعرفه ها کمتر از نرخ تورم بوده است.

وی قیمت تمام‌شده هر مترمکعب آب را 1500 تومان ذکر کرد و گفت: قیمت تما‌م‌شده هر کیلووات ساعت برق نیز حدود 85 تومان است اما هر مترمکعب آب به‌طور متوسط کمتر از 400 تومان و هر کیلووات ساعت برق حدود 40 تومان از مشترکان دریافت می‌شود.


  اخبار  اقتصادی  - واحد مرکزی خبر