اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

قیمت بنزین 4.5 برابر افزایش می یابد



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

در صورت توافق نهایی میان مجلس و دولت ؛قیمت بنزین 4.5 برابر افزایش می یابد

اگر قیمت سوخت این اندازه افزایش داده شود، "بیش از 100 هزار میلیارد تومان" درآمد برای دولت دارد. این نماینده مجلس گفت: این درآمد نسبت به شرایط فعلی یعنی حدود افزایش 4.5 برابری در قیمت حامل های انرژی و به احتمال زیاد دولت در لایحه بودجه 92 این رقم را جزو پیش بینی های خود لحاظ خواهد کرد..

انتخاب:  یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس از «توافق نسبی» در نشست‌های مشترک دولت و مجلس برای اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها خبر داده  ، همچنین یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نیز گفته: بر اساس جلسات مشترک دولت و مجلس مقرر شده است که کارت‌های اعتباری برای حمایت از اقشار کم درآمد تا پایان بهمن توزیع شود.

به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی انتخاب ، اسماعیل جلیلی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در گفت‌‌وگو با مهر، از «توافقات نسبی» در جلسات مشترک دولت و مجلس برای اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها خبر داده و گفته است دولت قصد دارد به طور متوسط قیمت حامل‌های انرژی را به طور میانگین تا 4.5 برابر افزایش دهد.

به گفته این نماینده مجلس، اگر قیمت سوخت این اندازه افزایش داده شود، «بیش از 100 هزار میلیارد تومان» درآمد برای دولت دارد. این نماینده مجلس گفت: این درآمد نسبت به شرایط فعلی یعنی حدود افزایش 4.5 برابری در قیمت حامل های انرژی و به احتمال زیاد دولت در لایحه بودجه 92 این رقم را جزو پیش بینی های خود لحاظ خواهد کرد.

او گفته است که درآمد امسال دولت از هدفمندی یارانه‌ها و افزایش قیمت حامل‌های انرژی «کمتر از 30 هزار میلیارد تومان» بوده است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفته است تعدادی از نمایندگان حاضر در جلسات مشترک مجلس و دولت از جمله چند چهره شاخص  اقتصادی از شب گذشته این جلسات را ترک کردند، چون معتقدند دولت تلاش دارد نظر خود را به جمع تحمیل کند.

آقای جلیلی گفته است: «مجلس به دلیل دغدغه‌هایی که در حوزه معیشت مردم از قبیل گرانی و تورم دارد، چنین درآمدی را تهدید می‌داند.»

در همین ارتباط سایت الف، متعلق به احمد توکلی از چهره‌های شاخص اقتصادی در مجلس، در گزارشی نوشته است که ۱۴ تشکل اقتصادی عمده کشور، مخالفت شدید خود را با اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها اعلام کرده‌اند.

کارت معیشت

عبدالکریم رجبی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ضمن تایید توافق دولت با نمایندگان در جلسات مشترک درخصوص اعطای کارت های اعتباری به اقشار کم درآمد ، گفت: موجودی کارت های اعتباری بین ۵۰ تا ۱۰۰ هزار تومان خواهد بود. وی افزود: البته هنوز میزان آن هنوز مشخص نیست و در جلسه بعدی دولت و مجلس کف و سقف موجودی این کارت ها مشخص می شود.

این نماینده مجلس تصریح کرد: کارت‌های اعتباری الکترونیکی در قالب حمایت از دهک های پایین جامعه است که البته بیشتر اقشار جامعه را شامل می شود.

وی ادامه داد: بر اساس مذاکراتی که در این جلسات صورت گرفته است قرار شد به منظور کمک به این اقشار در آستانه سال نو، این کارت ها تا آخر بهمن ماه در اختیار آن ها قرار گیرد. در همین حال یک مقام مسئول در وزارت صنعت، معدن و تجارت به مهر گفته است که قرار است توزیع سهمیه‌بندی‌شده کالاها برای اقشار کم‌درآمد در قالب «کارت معیشت» به برنامه‌های دولت باز گردد و «ستاد بسیج‌ اقتصادی» که پیشتر نظام  کوپنی را اجرا می‌کرد، مسئول توزیع کارت معیشت به دهک‌های پایین درآمدی شده است.

به گفته این مقام دولتی، پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد 17 میلیون نفر از جمعیت ایران مشمول دریافت کارت معیشت خانوار می‌شوند.

به گفته این مقام وزارت صنعت ، قرار است در گام اول اجرای این طرح، برنج، روغن، قند و شکر در اختیار دو دهک پایین درآمدی قرار گیرد اما هنوز در مورد توزیع مرغ و گوشت تصمیم نهایی گرفته نشده است.

وزارت صنعت، معدن و تجارت از دیرباز مسئولیت توزیع کالاهای کالابرگی را به عهده داشته است، اما بعد از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها توزیع کالاهای کالابرگی متوقف شده است که گویا با طرح مشترک دولت و مجلس برای افزایش قدرت خرید مردم در ایام پایانی سال، قرار است مجدد سیستم توزیع کالاهای کالابرگی در میان اقشار کم‌درآمد راه‌اندازی شود.

فارس نیز به نقل از یک مقام مسئول دیگر نوشت که قرار است «سه گروه افراد کم درآمد، افراد تحت پوشش کمیته امداد و افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی کارت اعتباری دریافت کالای اساسی بگیرند».

روز سه‌شنبه ۲۶ دی نمایندگان مجلس یک فوریت طرحی را به تصویب رساندند که هدف آن، «تامین کالاهای اساسی برای اقشار کم درآمد» و مقابله با تاثیرات تورم بالا مطرح شده است.

احمد توکلی، کارشناس اقتصادی و نماینده مجلس، مامور تهیه این طرح شده است. او پیش از این برای حمایت از مصرف‌کنندگان ایرانی، خواستار «عرضه سبدی از کالاهای اساسی به شکل کوپنی و سهمیه‌بندی» شده بود.

غلامحسین الهام سخنگوی دولت هم پیشتر گفته است جلسات مشترک میان مجلس و دولت برای «جبران فشارهای اقتصادی به مردم» ادامه دارد و وعده داده که «تا قبل از پایان امسال کمک اقتصادی به مردم صورت بگیرد». او  در عین حال گفته است که هنوز «هیچ عدد و رقمی در این باره تصویب نشده است».

برخی از نمایندگان منتقد دولت در مجلس گفته‌اند که دولت از اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها و افزایش یارانه نقدی مستقیم، اهداف سیاسی دارد و می‌خواهد بر انتخابات ریاست جمهوری آینده که خرداد آینده برگزار می‌شود، تاثیر بگذارد./انتخاب

 


ویدیو مرتبط :
ماجرای افزایش کرایه تاکسی ها به دلیل افزایش قیمت بنزین

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

احتمال افزایش قیمت بنزین به ۶۵۰ تومان



 

احتمال افزایش قیمت بنزین به ??? تومان





هر چند تاكنون هیچ كدام از مقامات رسمی دولت حاضر به اظهار نظر درباره میزان افزایش قیمت بنزین نشده اند اما با این حال اخبار رسیده حاكی از آن است كه گزینه افزایش قیمت بنزین به 650تومان بیش از سایر گزینه ها محتمل است.

احتمال افزایش قیمت بنزین به 650 تومان در هر لیتر قوت گرفت.

بررسی های صورت گرفته در كارگروه هدفمندی یارانه ها نشان می دهد در میان گزینه های ارائه شده به این كارگروه كه از سوی دولت مسئولیت بررسی قیمت حامل های انرژی را عهده دار هستند، افزایش قیمت بنزین به 650تومان از احتمال بیشتری نسبت به سایر گزینه ها برخوردار است.

بر اساس این گزارش پیشنهادات مختلفی درباره افزایش قیمت بنزین تاكنون ارائه شده است. افزایش قیمت بنزین به960، 900و 500 تومان در میان این گزینه ها به چشم می خورد. هر چند تاكنون هیچ كدام از مقامات رسمی دولت حاضر به اظهارنظر درباره میزان افزایش قیمت بنزین نشده اند اما با این حال اخبار رسیده حاكی از آن است كه گزینه افزایش قیمت بنزین به این رقم بیش از سایر گزینه ها محتمل است.

در حال حاضر بنزین سهمیه بندی به قیمت هر لیتر 100تومان به فروش می رسد و بنزین آزاد نیز به قیمت هر لیتر 400 تومان به فروش می رسد.

بر اساس گفته های محمد رویانیان قرار است در نیمه دوم سال سهمیه بندی نیز حذف شده و بنزین به شكل تك نرخی عرضه شود. با این حال برخی پیشنهادات ارائه شده دلالت بر ارائه بنزین سهمیه بندی تنها به خودروهای عمومی و تاكسی ها دارد. هدف از این اقدام جلوگیری از افزایش قیمت ها و تورم در بخش حمل ونقل اعلام شده است با این حال برخی كارشناسان معتقدند این اقدام می تواند سبب سهمیه فروشی و شكل گیری نوعی بازار غیر رسمی برای بنزین های سهمیه ای تاكسی ها و ... شود.

هر چند رویانیان اعلام كرده است كه دولت برای جلوگیری از افزایش قیمت ها در بخش حمل ونقل تدابیر ویژه ای اندیشیده است اما گزارش های رسیده از سطح شهر حاكی از آن است كه در سال جاری هزینه تاكسی ها دو بار افزایش داشته است. یكبار با آغاز سال جدید نرخ ها افزایش یافته و در حال حاضر با آغاز فصل گرما به صورت غیر رسمی برخی تاكسی ها نسبت به افزایش نرخ جابجایی مسافر اقدام كرده اند.

پیش از این اخباری درباره افزایش نرخ بنزین به قیمت فوب خلیج فارس مطرح بود. به گفته ضیغمی مدیر عامل شركت پالایش و پخش فرآورده های نفتی اعلام كرد قیمت تمام شده بنزین در حال حاضر حدود 920تومان است. اما وزیر نفت گفته بود پیشنهاداتی درباره كسر 30درصد مالیات بر ارزش افزوده بر این كالا ارائه شده است. به این ترتیب به نظر می رسد قیمت بنزین در نیمه دوم سال هر لیتر 650تومان باشد.

بر اساس قانون دولت موظف است ظرف 5سال نسبت به واقعی كردن قیمت بنزین اقدام كند. بر اساس گزارش های موجود مقرر است در مرحله اول شیب افزایش قیمت ها تند باشد تا تاثیر گذاری رشد بهای كالاهایی نظیر بنزین بیشتر باشد و این شیب در سال های آتی ملایم شود.

مقرر است در نیمه دوم سال بهای گاز مصرفی خانگی، برق، تعرفه آب، تعرفه بنزین و گازوییل، سی ان جی و ... همگی با هم رشدی را تجربه كنند تا سبد انرژی مصرفی در كشور با این رشد قیمتی كاهش مصرفی قابل توجه را تجربه كند....../تحلیل:ایلنا