اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

قیمت اجاره مسکن در تهران افزایش یافت


اگر این روزها برای اجاره منزل سری به مشاوران املاک محله های مختلف تهران زده باشید با روشی جدید برای محاسبه رهن و اجاره خانه های استیجاری مواجه می شوید.

خبرآنلاین: اگر این روزها برای اجاره منزل سری به مشاوران املاک محله های مختلف تهران زده باشید با روشی جدید برای محاسبه رهن و اجاره خانه های استیجاری مواجه می شوید.

مشاوران املاک می گویند که از این پس ودیعه خانه های استیجاری بر مبنای متراژ و هر متر 1 میلیون تومان محاسبه می شود. به زبانی ساده تر اگر شما خانه ای 50 متری مد نظر دارید رهن و اجاره آن 50 میلیون تومان خواهد بود.

قلی خسروی رئیس اتحادیه مشاوران املاک نیز این گفته را تایید می کند و در عین حال متذکر می شود: در گذشته ودیعه هر خانه توسط کارشناسان مشاوران املاک تعیین می شد و صاحبخانه ها با آن مخالفتی نمی کردند اما امروزه کمی وضع فرق کرده است.

به گفته وی، درحال حاضر اجاره یک آپارتمان در تهران در ازای هر متر یک میلیون تومان تا 700 هزار تومان محاسبه می شود.

براین اساس در شرایط فعلی اگر مستاجری به دنبال اجاره یک واحد آپارتمان 30 متری باشد باید 30 میلیون تومان در اختیار داشته باشد.

این درحالی است که طی سالهای گذشته مسوولان وزارت مسکن بر عدم افزایش قیمت اجاره بها تاکید می کنند و در این راستا با اجرای طرح هایی مختلف سعی بر مدیریت بازار داشته اند اما تا کنون علاوه بر عدم تاثیرگذاری این طرح ها قیمت اجاره بها در تهران افزایش چشمگیری پیدا کرده است.

بازار اجاره مسکن روزهای پرالتهابی را سپری می‌کند. به‌گفته مشاوران املاک، از ابتدای خردادماه تا انتهای تابستان بیشترین متقاضی برای اجاره واحدهای مسکونی به بنگاه‌ها مراجعه می‌کنند و معمولا در این چند‌ماه اجاره بها روندی صعودی را در پیش می‌گیرد.

 در این شرایط مسئولان وزارت راه و شهرسازی از طرح‌های ناکارآمد نظیر طرح تعزیراتی اجاره بها به ‌عنوان راهکار مقابله با رشد بهای اجاره سخن می‌گویند؛ طرح‌هایی که در 2سال گذشته هم اجرا شد اما به گفته رئیس اتحادیه مشاوران املاک، هیچ تأثیری در کنترل قیمت‌ها نداشت.


چندی پیش معاون وزیرراه و شهرسازی با بیان اینکه اجاره بها در سال گذشته بین 20 تا 25 درصد افزایش یافت، گفت: امسال هم وزارت راه و شهرسازی با همکاری سازمان حمایت و سازمان تعزیرات وارد بازار اجاره می‌شود.

ابوالفضل صومعلو با تاکید بر اینکه مسئولان به دنبال این هستند که از سوداگری در بخش مسکن جلوگیری کنند، گفت: ما با همکاری سازمان حمایت از مصرف کننده و سازمان تعزیرات و مشاوران املاک حتما به بازار اجاره وارد می‌شویم و رقم نزدیک به حقیقت را اعلام می‌کنیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به این پرسش که افزایش قیمت مسکن در سال گذشته چه تاثیری بر اجاره بها می‌گذارد، افزود: عده‌ای با افزایش قیمت مسکن از بازار سوء استفاده می‌کنند. ما 14 تا 15 درصد را برای اجاره سال گذشته تعیین کردیم، عده‌ای از مردم به ما اعتراض کردند که حداکثر افزایش اجاره بها را باید 10 درصد اعلام می‌کردید و در تمام کشورها حداکثر اجاره بها این رقم افزایش پیدا می‌کند.

وی تصریح کرد: اما ما به آنها اعلام کردیم که این واقعیت قیمت‌های اجاره است و حتی دولت چند درصد کمتر از نرخ واقعی هم اعلام کرد، زیرا برخی از مالکان اجاره بها را بالا نمی‌برند اما میانگینی که از اتحادیه مشاوران املاک گرفتیم افزایش 20 تا 25 درصدی اجاره بها در درسال گذشته را نشان می‌داد، بنابراین ما سعی کرده بودیم که کمتر از این نرخ باشد.

صومعلو با بیان اینکه اجاره بها در سال 91 تا 22 درصد هم گزارش شده بود، بیان کرد: میانگین قیمتی که از سوی وزارت راه و شهرسازی اعلام شده بود، در بازار به اجرا رسید و مستاجران مشکلی در خصوص این قیمت نداشتند بنابراین امسال هم اجاره بها افزایش پیدا می‌کند به همین منظور دولت وارد بازار اجاره خواهد شد.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه معتقدم که دولت به عنوان بخش حاکمیتی باید در بازار اجاره بها وارد شود، گفت: افتتا‌ح‌های مسکن مهر تاثیر زیادی را بر بازار اجاره بها می‌گذارد و ممکن است که قیمت‌ها در این بخش پایین بیاید، زیرا مسکن مهر کمک می‌کند که مستاجران صاحبخانه شوند.

این درحالی است که این طرح دولت مورد انتقاد رئیس اتحادیه مشاوران املاک قرار گرفته است.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک با بیان اینکه اعتقادی به اجرای طرح برخورد تعزیراتی با اجاره بها ندارد گفت:بهترین راهکار برای ساماندهی اجاره بهای مسکن طرح اخذ مالیات بر خانه های خالی از سکنه است.

مصطفی قلی خسروی در پاسخ به این سوال که جلسات تعیین نرخ تعزیرات اجاره بها از چه زمانی آغاز می شود افزود: زحمات وزیر راه و شهرسازی و معاون امور مسکن وی را در خصوص ساماندهی املاک و مستغلات نمی توان نادیده گرفت اما وقتی که سال اول اجرای این طرح نرخ 7 تا 9 درصد و سال گذشته هم نرخ اجاره بها 13 تا 15 درصد تعیین می شود می بینیم که چندان موفق نبوده است. وی ادامه داد: در سال اول اجرای طرح مزبور دیدیم که با زور و فشار هم حتی بسیاری از مالکان به این طرح توجهی نکردند چرا که با دستور نمی توان مالک را به اجرای طرح ملزم کرد.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک در پاسخ به این سوال که به هر حال بودن این طرح بهتر از نبودن آن است و دادن قیمت می تواند جلوی افزایش بیش از حد نرخ اجاره بها را بگیرد گفت: با این گونه طرح ها نمی توان اجاره بها را ساماندهی کرد.

 خسروی ادامه داد: عرضه و تقاضا باعث خواهد شد نرخ اجاره بها به ثبات برسد و بازار اجاره ساماندهی شود. وی با بیان اینکه وقتی به دستورات گوش داده نشود بدتر است، گفت: قیمت ملک 100 درصد رشد پیدا کرده است حال چطور می توان با این گونه دستورات نرخ اجازه بها را کاهش داد.


ویدیو مرتبط :
قیمت مسکن افزایش نخواهد یافت

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اجاره مسکن تا 25 درصد افزایش یافت/ قیمت مسکن به کف رسید



اجاره مسکن ,قیمت مسکن

اجاره مسکن تا 25 درصد افزایش یافت/ قیمت مسکن به کف رسید

عضو هیئت مدیره اتحادیه کشوری مشاوران املاک از افزایش 18 تا 25 درصدی اجاره بهای مسکن در تابستان امسال خبر داد و گفت: قیمت مسکن در بازار به کف رسیده است.

حسام عقبایی در نشستی خبری با اشاره به رکود بازار مسکن در ماه های اخیر پس از گرانی قیمت ها در سال گذشته، اظهار داشت: در سه ماه پایانی سال 91 و به خصوص در بهمن‌ماه، بازار مسکن با افزایش کاذب قیمت در بخش کلنگی و  آپارتمان‌ های نوساز مواجه شد که در کنار بی‌ثباتی در اقتصاد، موجب جهش بیش از معمول قیمت مسکن در تهران و دیگر کلانشهرها شد.

وی با بیان اینکه کارشناسان مسکن پیش‌بینی می‌کردند در آستانه انتخابات بازار مسکن به یک رکود قیمت و ثبات می رسد، گفت: اما تصور نمی کردند که در این شرایط قیمت مسکن با کاهش مواجه شود.

عضو هیئت مدیره اتحادیه کشوری مشاوران املاک، افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد ماحصل تغییر دولت و تغییر مدیریت شهری، بر تحولات 6 ماه اخیر بازار مسکن اثرگذار بود و منجر به رکود و ایستایی در خرید و فروش مسکن شد.

عقبایی تصریح کرد: امسال بازار مسکن شاهد پایان دوره شهرداری و شورای شهر بود و سیاست‌های شهرداری در حوزه ساخت و ساز و صدور پروانه ساخت حالت ایستایی داشت که یکی از عوامل اثرگذار بر کنترل قیمت مسکن در ماه‌های اخیر می‌تواند همین موضوع باشد.

وی با اشاره به اینکه شهردار تهران به علت اینکه کاندیدای ریاست جمهوری بود، باعث شد، سیاست‌های شهرداری برای دوره‌ای دستخوش تغییر نشود و در ماه‌های اخیر نیز کاندیداتوری وی برای شهرداری باز مزید بر علت شد، گفت: همه با این پرسش روبه‌رو بودند که با ورود دولت جدید به عرصه سیاست، چه اتفاقی در اقتصاد کشور خواهد افتاد. حتی خیلی‌ها احتمال افزایش قیمت می‌دادند، اما بخشی از متقاضیان هم پیش از انتخابات خرید‌شان را انجام دادند.

عضو هیئت مدیره اتحادیه کشوری مشاوران املاک با اعلام اینکه برخی از متقاضیان مسکن در پایان سال 91 به دلیل نگرانی از ادامه تورم شدید در اقتصاد، وارد بازار خرید شدند و خرید کردند، بیان کرد: موج معاملات مسکن در پایان سال گذشته وارد بازار و سپس از بازار خارج شد؛ بنابراین هنوز بازار مصرفی تغییری نداشته است.

وی تصریح کرد: رویکرد اخیر وزیر جدید راه‌ و شهرسازی در خصوص تعامل شبکه بانکی با خریداران مسکن و حذف نگرش دولت قبل به وام خرید، بازار را به واکنش انداخته است. در حال حاضر بخشی از متقاضیان خرید در انتظار بیرون آمدن بسته بانکی مدنظر وزیر راه و شهرسازی در خصوص نحوه پرداخت وام خرید مسکن هستند.

معاون بازرسی اتحادیه مشاوران املاک تهران با بیان اینکه در سال 86، سیاست پرداخت وام خرید مسکن تا حدودی در به هم ریختن قیمت‌ها نقش بازی کرد، بیان کرد: در آن زمان اصل موضوع پرداخت وام خرید مسکن، محل اشکال نبود، بلکه شیوه‌ای که بانک‌ها بی‌محابا و بدون نظارت و بدون محدودیت به هر متقاضی، تسهیلات خرید پرداخت می‌کردند، مشکل‌ساز شد.

وی افزود: باید به گونه‌ای این تسهیلات پرداخت شود که ماجرای سال 86 تکرار نشود، بنابراین موافق 100 درصد پرداخت وام خرید مسکن هستم حتی وام‌های کلان و تامین کننده قدرت خرید تا 90 درصد قیمت مسکن، اما مدل پرداخت با ضوابط باید باشد و فضای کاملا نظارتی در آن حاکم باشد.

عقبایی با تاکید بر اینکه پیش‌بینی می‌شود که با وضعیت حاکم بر بازار مسکن، مردم اقدام به خرید و فروش کنند، گفت: قیمتها در بازار مسکن به کف رسیده است؛ بنابر این مردم وارد بازار مسکن شوند.

عضو هیئت مدیره اتحادیه کشوری مشاوران املاک با بیان اینکه مردم برای اطمینان از قفل شدن کدرهگیری در سامانه املاک و مستغلات از اداره پست، تاییده کدپستی بگیرند، گفت: بنگاه های املاک موظفند در زمان خرید و فروش و یا اجاره از مالک کدپستی دریافت کنند اما ملاک نباید کدپستی درج شده در کارت ملی یا قبض باشد بلکه مالک باید از اداره پست تاییده بگیرد، زیرا دیده شده که یک آپارتمان چند واحدی، یک کدپستی دارد.

وی تصریح کرد: همچنین خریدار پس از انتقال سند باید با مراجعه به همان بنگاه املاک، اعلام کند که قفل کدرهگیری ملک باز شود و یا اینکه به اتحادیه برای این کار مراجعه کند، در غیراین صورت در زمان فروش با مشکل مواجه می شود.

عقبایی در مورد بازار اجاره بها، اظهار داشت: در تابستان سال گذشته شاهد افزایش 180 درصدی اجاره بها در برخی از نقاط تهران بودیم اما در تابستان امسال با توجه به رکود سه ماهه انول، در صد زیادی از مستاجران به تمدید قراردادها پرداختند و اجاره بها بصورت معقول افزایش داشت.

عضو هیئت مدیره اتحادیه کشوری مشاوران املاک با اشاره به افزایش 18 تا 25 درصدی اجاره بها در شهر تهران در تابستان امسال، گفت: در برخی از کشورها مردم تمایلی به خرید خانه ندارند به دلیل اینکه صنعت اجاره بها رشد داشته و کمپانی های اجاره داری در آنها شکل گرفتند.

وی افزود: در این شیوه وقتی مردم مسکن اجاره ای مدرن در سطح انبوه می خواهند شرکت های اجاره ای قادر به تامین مسکن هستند بنابراین می توان با ارایه تسهیلات بلند مدت و ارایه زمین به انبوه سازان و تعیین اجاره از سوی دولت در این پروژه ها نیاز بازار را تامین کرد./مهر