اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

قلب رآکتور اراک خارج شد


گفته‌های یک منبع مطلع حکایت از آن دارد که قلب رآکتور آب سنگین اراک امروز (دوشنبه) خارج شده است.

خبرگزاری فارس: یک منبع مطلع در گفت‌وگو با خبرنگار از خروج قلب (کالاندریا) راکتور اراک امروز (دوشنبه) خبر داد.

براین اساس، امروز عملیات خروج قلب راکتور اراک پایان یافت و قلب راکتور خارج و با بتن پرشد.

آنگونه که این منبع گفت:‌ قرار است این هفته نیز آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گزارش تأیید نهایی اجرای تعهدات ایران در برجام را منتشر کند و پس از آن نیز محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران و فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با صدور بیانیه‌ای مشترک اجرای برجام را اعلام خواهند کرد.

علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی پیش از این درباره خارج کردن قلب راکتور اراک گفته بود: مخزن فولادی رآکتور اراک با بتن پر می‌شود و نه محل قلب رآکتور آب سنگین. همچنین به علت رعایت مسائل ایمنی حتی اگر مخزن با بتن پر نشود امکان استفاده مجدد از این مخزن نیست زیرا استفاده دوباره از آن خطرات زیادی دارد.

بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی درباره راکتور اراک به روزنامه اعتماد گفته بود: ما تقریباً تمام کارهایی که بر عهده‌مان بر اساس برجام بود را تکمیل کرده‌ایم و کاری باقی نمانده است. البته منهای بحث اراک که بخش‌هایی از کار شروع شده و بخش باقی‌مانده هم در فاصله اندک قابل اتمام است. کار باقی‌مانده در اراک هم مستلزم چند کار باقی‌مانده کوچک است و امیدواریم که این کارهای باقی‌مانده هم به سرعت انجام شود.

وی درباره اینکه آیا قلب راکتور (کالاندریا) خارج شده عنوان کرد: اجازه دهید به همین اندازه کفایت شود که اعلام کنم ما بخشی از کار را شروع کرده‌ایم و مابقی کار هم مستلزم این است که برخی کارهای باقی‌مانده قطعی شود و پس از آن می‌توانیم تصمیم نهایی را اتخاذ کنیم.

مجید تخت‌روانچی معاون اروپا و آمریکای وزارت خارجه و عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای نیز امروز در اتاق بازرگانی در جمع خبرنگاران درباره راکتور اراک گفت: یکی از تعهدات ما این است که اراک نوسازی شود و طراحی جدیدی خواهد داشت که کارهایی در ارتباط با این موضوع در حال انجام است، البته بخشی از کار را شرکت‌های داخلی که توانایی انجام کار را دارند انجام خواهند داد.

براساس این گزارش، سند بازطراحی راکتور اراک اواخر آبان ماه سال جاری به امضای وزرای خارجه ایران، 1+5 و فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا رسید.

به گزارش فارس، علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی 28 آذر ماه درباره زمان خارج کردن قلب راکتور آب سنگین اراک گفته بود که به زودی یک تفاهمنامه یا موافقتنامه پایه‌ای به امضای ایران و طرف‌های مقابل می‌رسد و پس از آن، مقدمات خروج مخزن یا قلب رآکتور اراک را آغاز خواهیم کرد.

آنگونه که کمالوندی نیز عنوان کرده است: در پروژه مدرن سازی اراک، کار اصلی با ایران است و قرار نیست هیچ کشوری کار اصلی را برای ایران انجام دهد. اما در دو حوزه طرف مقابل به ایران کمک می‌کند که یکی از این حوزه‌ها بازنگری است. این به آن معنا است که وقتی طراحی ایران تمام شد این طراحی باید مورد بازنگری قرار بگیرد. این اتفاق قاعده کارهای اتمی است و حتی اگر طرف اجرا کننده هم بخواهد شخصا این پروسه را طی کند باید دو گروه وجود داشته باشد. گروهی که کار طراحی را انجام می‌دهد و گروه دیگری که بازنگری یا بازبینی این طراحی را به سرانجام می‌رساند.

وی ادامه داد: از بین کشورهای مقابل هم برخی در تامین تجهیزات اعلام آمادگی کردند و برخی هم در بازنگری. به عنوان مثال در بخش تامین تجهیزات چهار کشور اعلام آمادگی کردند که چین و سه کشور اروپایی را شامل می‌شد. در مورد بازنگری آمریکایی‌ها هم علاوه بر دیگر کشورهای طرف توافق اعلام آمادگی کردند. بنابراین همکاری با آمریکا در پروژه مدرن سازی اراک تنها در حوزه بازنگری است و نه در حوزه‌های تامین تجهیزات و یا ساخت.

کمالوندی همچنین درباره زمان انجام مدرن سازی راکتور اراک نیز گفت: طراحی به زمانی حدود یک سال و نیم تا دو سال نیاز دارد. پس از آن وارد مرحله تامین تجهیزات، نصب تجهیزات، مرحله پیش راه‌اندازی، راه‌اندازی و تست را پیش رو داریم. برآورد ما بین چهار تا شش سال است. ایران در حال حاضر تلاش می‌کند که پروژه را پنج ساله به پایان برساند و احتمال رسیدن به سال ششم اندک است.


ویدیو مرتبط :
سرانجام رآکتور آب سنگین اراک در برجام!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بازتاب خارج شدن قلب رآکتور اراک/ مواضع جدید پوتین درباره سوریه



اخبار,اخبارسیاست  خارجی  ,رآکتور اراک

 بازتاب انتشار اخبار درباره خارج شدن قلب رآکتور اراک، فشار نمایندگان کنگره بر اوباما برای وضع تحریم های جدید علیه ایران، اظهارات جدید رئیس جمهور روسیه درباره سوریه، ادعای حمله جنگنده های روسی به یک مدرسه در سوریه و تأثیر تنش های موجود میان ایران و عربستان بر عراق، از جمله مهمترین موضوعاتی است که امروز مورد توجه مطبوعات و رسانه های بین المللی قرار گرفته است.

 بخشی از مطالب امروز مطبوعات و رسانه های بین المللی به موضوعات مربوط به ایران اختصاص دارد. روزنامه «نیویورک تایمز» به موضوع اجرای جدیدترین بخش از تعهدات ایران بر اساس برجام پرداخته و می نویسد بنا بر گزارش های روز گذشته، ایران قلب رآکتور تولید پلوتونیوم خود در اراک را خارج کرده است. از کار انداختن این رآکتور، یکی از حساس ترین و مهمترین اقدامات مورد نیاز بر اساس توافق هسته ای ماه ژوئیه است که پیش از برداشته شدن تحریم ها می بایست انجام گیرد. بر اساس اخباری که در رسانه های ایرانی منتشر شده، قلب رآکتور اراک با سیمان پر شده و قرار است بازطراحی شود تا از این پس تنها در کار تولید مقادیر اندک پلوتونیوم که نمی توان با استفاده از آن سلاح هسته ای ساخت، مورد استفاده قرار گیرد.


این در حالی است که نمایندگان کنگره آمریکا همچنان به تلاش خود علیه ایران و تلاش برای وضع تحریم های جدید ادامه می دهند. «بلومبرگ» می نویسد در شرایطی که توافق هسته ای ایران در آستانه اجرایی شدن است، باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، از جانب اعضای حزب خود نیز تحت فشار است تا به دلیل آزمایش موشکی اخیر ایران، مجازات های جدیدی را بر این کشور اعمال نماید. برخی از سناتورهای دموکرات که حامی توافق نیز به شمار می روند، ابراز نگرانی کرده اند که تأخیر در تصویب تحریم های جدید، ممکن است سبب کاهش توانایی ایالات متحده در اجرای توافق هسته ای شود. این در حالی است که وزارت خزانه داری آمریکا دست نگه داشته و تاکنون از اعلام تحریم های جدید خودداری کرده است.

اخبار و گزارش های مربوط به سوریه نیز امروز مورد توجه برخی از رسانه ها قرار داشته است. سایت شبکه خبری «راشا تودی» جدیدترین اظهارات رئیس جمهور روسیه را درباره سوریه بازتاب داده و می نویسد ولادیمیر پوتین گفته روسیه به حمایت خود از نیروهای دولت سوریه ادامه می دهد و تا زمانی که گروه های شورشی مخالف دولت مشغول مبارزه با داعش باشند، از این گروه ها نیز حمایت خواهد کرد. پوتین این اظهارات را در گفت و گو با یک نشریه آلمانی و در واکنش به این اتهام که روسیه به جای مبارزه با افراطیون، تنها از دولت دمشق حمایت می کند، بیان کرده است. به گفته پوتین، روسیه عملیات های مشترک خود را با این گروه های شورشی هماهنگ کرده و در بخش های مختلفی از خط مقدم با استفاده از حملات هوایی از آن ها حمایت کرده است.


با این وجود، یک نهاد حقوق بشری سوری مدعی شده روسیه در جدیدترین حملات هوایی خود در سوریه، یک مدرسه را هدف قرار داده است. به نوشته «گاردین»، گروه موسوم به ناظر حقوق بشر در سوریه که مقر آن در لندن است، مدعی شده در جریان حملات هوایی روسیه در استان حلب سوریه، یک مدرسه هدف قرار گرفته که سبب کشته شدن دستکم 12 کودک به همراه معلم آن ها شده است. بنا بر گزارش این نهاد، حمله مذکور که در شهر «انجاره» در نه مایلی غرب حلب انجام گرفته، سبب زخمی شدن 20 تن دیگر نیز شده است که همگی دانش آموز و معلم بوده اند. پس از اعلام این خبر، حساب های کاربری مخالفان دولت سوریه در شبکه های اجتماعی اقدام به تصاویری در این زمینه کردند؛ اما صحت و اصالت این تصاویر قابل تأیید نیست.

در نهایت، در مطلبی درباره عراق، سایت شبکه خبری «بی بی سی» به بررسی تأثیر تنش های اخیر میان ایران و عربستان بر عراق پرداخته و چنین استدلال می کند که این جریان، سبب تشدید تنش های فرقه ای در عراق می شود. در این مطلب اشاره شده که چهره های سرشناس سیاسی و نظامی شیعه در عراق، آشکارا به تقابل با عربستان سعودی و موضع گیری علیه آن می پردازند. این در حالی است که ایران به واسطه نیروهای شبه نظامی شیعه تحت حمایت خود، توانسته نفوذ قابل توجهی را در عراق به دست بیاورد. با این حال، در پی تنش های اخیر، حیدر العبادی، نخست وزیر عراق در موضع دشواری قرار گرفته؛ زیرا با وجود محکوم کردن اعدام شیخ نمر، خواستار اتخاذ موضعی میان بین ایران و عربستان و از دست ندادن روابط با ریاض است.


 اخبار سیاست  خارجی  -  تابناک