اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

قطع سهمیه‌های بنزین با یک طرح جدید


همزمان با اوج گیری مجدد مصرف بنزین، وزارت نفت دور جدید شناسایی و برخورد با متخلفان بنزنی را در دستور کار قرار داده ضمن آنکه قطع سه ماهه سهمیه بنزین، تعیین جرایم نقدی و ابطال کارت‌های کرایه‌ای سه طرح جدید دولت برای مقابله با طرح اجاره کارت‌های بنزین و گازوئیل است. خبرگزاری مهر: همزمان با اوج گیری مجدد مصرف بنزین، وزارت نفت دور جدید شناسایی و برخورد با متخلفان بنزنی را در دستور کار قرار داده ضمن آنکه قطع سه ماهه سهمیه بنزین، تعیین جرایم نقدی و ابطال کارت‌های کرایه‌ای سه طرح جدید دولت برای مقابله با طرح اجاره کارت‌های بنزین و گازوئیل است.


با گذشت حدود هفت سال از آغاز طرح سهمیه‌بندی بنزین اما به تدریج آثار این طرح به منظور مدیریت مصرف بنزین کمرنگ شده است به طوری‌که متوسط مصرف این فرآورده نفتی از ابتدای سالجاری تاکنون رشدی حدود 10 درصدی را تجربه می کند.

بر این اساس از یک سو ورود خودروهای جدید به ناوگان حمل و نقل و از طرف دیگر تثبیت قیمت و سهمیه‌های بنزین پس از اجرای فاز اول قانون هدفمندی یارانه‌ها تاکنون منجر به اوج گیری مصرف بنزین در کشور شده است.

از سوی دیگر یکی دیگر از دلایل رشد افسار گسیخته مصرف بنزین در کشور بازار داغ اجاره کارت‌های سوخت بنزین و گازوئیل توسط دارندگان خودروهای عمومی است به طوری‌که ورود سهمیه بنزین کارت‌های سوخت به بازار مصرف، تقاضاهای کاذب برای مصرف این فرآورده استراتژیک نفتی به همراه داشته است.

شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران هم همزمان با فرا رسیدن فصل تابستان با صدور اطلاعیه ای به تمامی دارندگان کارت‌های اجاره ای بنزین هشدار داده بود که با اعمال یکسری تغییرات جدید نرم افزاری و سخت افزاری تراکنش‌های غیر طبیعی کارت‌های بنزین و گازوئیل را شناسایی و با متخلفان برخورد قانونی خواهد شد.

با این وجود به نظر می رسد اولتیماتوم‌های بنزینی دولت تاکنون جواب نداده است و افزایش مصرف بنزین در هفته‌های اخیر حاکی از آن است که بخشی از این افزایش مصرف به دلیل عرضه سهمیه‌های بنزین توسط کارت‌های کرایه ای است.

در این بین با افزایش فعالیت‌های بازرسی و نظارتی مجموعه وزارت نفت در سطح جایگاه‌های سوخت استان‌های سراسر کشور دور جدید برخورد با تخلفات بنزینی از سر گرفته شده است.

از این رو اخیرا تعدادی از صاحبان کارت‌های کرایه ای بنزین شناسایی و با همکاری تعزیرات حکومتی در سراسر استان‌های کشور جرایم سنگینی برای دارندگان کارت های اجاره ای بنزین در نظر گرفته شده است.

قطع سه ماهه سهمیه بنزین خودروها، جرایم نقدی و ابطال کارت های اجاره ای سه طرح جدید دولت برای مقابله با طرح کرایه کارت های بنزین بوده تا با اجرای این پروژه امکان مدیریت بیشتر مصرف بنزین و جلوگیری از انحراف این فرآورده پرطرفدار نفتی فراهم شود.


ویدیو مرتبط :
بنزین سهمیه ای سوخت

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

جزئیات قطع سهمیه بنزین برخی خودروها/ طرح جدید شناسایی کارت‌های اجاره‌ای سوخت



جزئیات قطع سهمیه بنزین برخی خودروها/ طرح جدید شناسایی کارت‌های اجاره‌ای سوخت

همزمان با آغاز شمارش معکوس قطع و یا کاهش سهمیه بنزین برخی از خودروهای عمومی و موتورسیکلت ها، دولت جزئیات اجرای طرح جدید شناسایی و مقابله با کارت‌های اجاره‌ای گازوئیل را اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، مصرف بنزین و گازوئویل کشور از ابتدای سالجاری تاکنون با رشد قابل توجه‌ای در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته همراه بوده است به طوری‌که در فروردین ماه سال 1392 به‌طور متوسط روزانه 100 میلیون لیتر بنزین و حدود 97 میلیون لیتر گازوئیل در کشور مصرف شده است.

افزایش مصرف بنزین و گازوئیل موضوعی است که مسئولان وزارت نفت در روزهای پایانی اسفند ماه نسبت به آن هشدار داده و تاکید کرده بودند: در صورتی‌که فاز دوم قانون هدفمندی یارانه‌ها و اصلاح مجدد قیمت‌ها انجام نشود، مصرف بنزین 8تا 10میلیون لیتر و گازوئیل حدود 5 تا 8 میلیون لیتر در روز نسبت به سال 91 افزایش مجدد می یابد.

از این رو دولت همزمان با ارائه پیشنهاد افزایش قیمت بنزین، گازوئیل و حتی CNG به مجلس شورای اسلامی در قالب لایحه قانون بودجه سال 92، اجرای برخی از سیاست‌های غیر قیمتی را هم در دستور کار قرار داده است.

جزئیات قطع سهمیه بنزین برخی خودروها

اجرای طرح سامان دهی کارت بنزین خودروهای عمومی و به ویژه وانت بارها یکی از برنامه‌های اولویت دار دولت در 6 ماهه نخست سالجاری است به طوری‌که از اواخر سال گذشته ثبت نام و شناسایی وانت بارهای عمومی واقعی در دستور کار ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت قرار گرفته است.

سیدمجتبی شفیعی پیشتر درباره آخرین تصمیم گیری‌ها برای حذف سهمیه ویژه بنزین برخی از خودروها گفت: طرح جدید ساماندهی وانت بارهای عمومی با مشارکت شهرداری‌ها در استانهای سراسر کشور آغاز شده که قرار است در این طرح جدید، ساماندهی یک میلیون و 460 هزار دستگاه وانت بار مورد ثبت نام و ساماندهی مجدد قرار بگیرد.

رئیس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور با اعلام اینکه پیش بینی می‌شود تا پایان فروردین ماه سال 92 طرح ساماندهی وانت بارهای عمومی به پایان برسد، تصریح کرد: تمامی رانندگان وانت بارهای عمومی باید با مراجعه به شهرداری‌ها و ثبت نام یکسری تغییرات ظاهری در وانت بار عمومی خود انجام دهند.

با اجرای این طرح، آن دسته از وانت بارهایی که در خدمت ناوگان حمل و نقل عمومی نبوده، در این طرح ساماندهی شناسایی می شوند، بر این اساس، پیش بینی می شود سهمیه ویژه بنزین این خودروهای عمومی در ادامه سالجاری حذف و تنها سهمیه عادی خودروهای شخصی به این دسته از خودروها اختصاص یابد.

قطع سهمیه بنزین موتوری‌ها

همزمان با تعیین تکلیف سهمیه بنزین برخی از وانت بارها، فرصت دولت برای برخی از موتورسیکلت‌ها نسبت به دریافت و نصب پلاک ملی به پایان رسیده است و از این رو به برخی از موتوری‌ها دیگر سهمیه بنزین ماهانه 25 لیتری نیمه یارانه‌ای اختصاص نمی یابد.

علاوه بر این در حال حاضر فرصت مالکان خودروها و موتورسیکلت‌های توقیف شده که وسیله نقلیه آنها در پارکینگ پلیس راهور متوقف شده به پایان رسیده است و از اردیبهشت ماه سالجاری هم سهمیه بنزین این دسته خودروها قطع شده است.

طرح جدید شناسایی کارت‌های اجاره‌ای سوخت

مصطفی کشکولی در گفتگو با مهر درباره جزئیات برنامه‌های وزارت نفت برای مقابله با مهاجرت کارت‌های بنزین و گازوئیل به مبادی مرزی، گفت: بر خلاف بنزین، میزان مهاجرت کارت‌های گازوئیل به مبادی مرزی شتاب بیشتری داشته است.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با اعلام اینکه در حال حاضر برای تمامی خودروهای سنگین یک سهمیه بنزین ثابت در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: بر این اساس تعدادی از خودروهای دیزلی فعالیت نمی کنند و این در حالی است که کارت سوخت این دسته از خودروها تراکنش‌های متعددی مبنی بر دریافت گازوئیل در جایگاه‌ها ثبت کرده است.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه هم اکنون یکسری تیم‌های ضربتی برای جمع آوری کارت‌های به اصطلاح اجاره‌ای بنزین و گازوئیل در سطح شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی تشکیل شده است، تبیین کرد: این تیم ها با ورود به جایگاه‌ها کارت‌های غیر مجاز  را جمع آوری می کنند.

وی همچنین از اجرای طرح دیگری با مشارکت ستاد حمل و نقل و سوخت و سازمان راهداری خبر داد و افزود: در این طرح مشترک با ثبت تراکنش‌های غیر طبیعی برخی از کارت‌های هوشمند گازوئیل و اجرای پروژه تخصیص سوخت در برابر میزان پیمایش کارت‌هایی که کارکرد غیر واقعی دارند، جمع‌آوری خواهد شد.

کد‌گذاری کارت‌های گازوییل آغاز شد

به گزارش مهر، کد گذاری کارت های هوشمند گازوئیل یکی دیگر از سناریوهای روی میز دولت برای مقابله با مهاجرت و قاچاق این فرآورده استراتژیک نفتی به کشورهیا همسایه است.

ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز هم اخیرا با تائید این موضوع، اعلام کرده است: برنامه کدگذاری کارت سوخت تمامی خودروهای گازوئیل سوز (دیزلی) در استان‌های مرزی کشور عملیاتی شده است به طوری که با اجرای این برنامه تنها خودروهای گاز‌وئیل سوز استان‌های مرزی در استان مربوطه قابل سوخت‌گیری با استفاده از کارت سوخت خواهند بود و کارت سوخت گازوئیل سایر استان‌ها قابل استفاده نیست./مهر