اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

قطعنامه شورای امنیت مانع تحریم‌ ایران


دیپلمات‌های سازمان ملل اعلام کردند که ایران به احتمال زیاد با تحریم‌های جدید سازمان ملل روبرو نخواهد شد هر چند ممکن است شورای امنیت به خاطر شلیک‌های اخیر موشکی، ایران را توبیخ کند.

خبرگزاری تسنیم: دیپلمات های سازمان ملل تاکید کردند: ایران احتمالا از تحریمهای جدید سازمان ملل رهایی خواهد یافت هر چند این احتمال وجود دارد که شورای امنیت، تهران را به دلیل شلیک موشک هایی که مقام های غربی آن را موشک بالستیک با قابلیت حمل کلاهک هسته ای ارزیابی کرده اند، توبیخ کند.

دیپلمات های شورای امنیت تصریح کردند: احتمال اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران، ضعیف است چرا که قطعنامه تصویب شده جولای گذشته توسط شورای امنیت، مبهم بوده است.

تحریم‌های بین المللی علیه ایران در ماه ژانویه بر اساس توافق هسته ای بین تهران و 6 قدرت جهانی، لغو شده است. دیپلمات های شورای امنیت تصریح کردند که هر 6 قدرت جهانی بر این باورند که آزمایش موشکهای بالستیک، نقض توافقنامه هسته ای به شمار نمی رود.

البته قطعنامه شورای امنیت از ایران خواسته است تا مدت 8 سال از گسترش برنامه های موشکی خودداری کند. قدرت های جهانی موافق این مساله هستند که این قطعنامه در خصوص توقف فعالیت های موشکی ایران، الزام آور نیست و نمی توان آن را بر اساس فصل هفتم منشور سازمان ملل اجرا کرد.

ولی کشورهای غربی که لحن این قطعنامه را نوعی ممنوعیت برای ایران می دانند، بر این باورند که این قطعنامه یک تعهد سیاسی برای ایران به شمار می رود.

روسیه تاکید کرده است که آزمایش های موشکی ایران به هیچ وجه نقض قطعنامه شورای امنیت نبوده است. روسیه مخالف اعمال هرگونه تحریم جدیدی علیه ایران است. مسکو اعلام کرده است که اگر ثابت شود موشک های شلیک شده توسط ایران قابلیت حمل کلاهک هسته ای داشته است، می توان این اقدام را نوعی بی احترامی به شورای امنیت ارزیابی کرد.

ویتالی چورکین نماینده روسیه در سازمان ملل در این باره تاکید کرد: یک درخواست با یک ممنوعیت، کاملا متفاوت است، بنابر این شما نمی توانید یک درخواست را نقض کنید. شما می توانید به یک درخواست عمل کنید یا آن را نادیده بگیرید ولی شما نمی توانید یک درخواست را نقض کنید.

دیپلمات ها تاکید کردند: آمریکا در قطعنامه جولای با اصرار چین و روسیه موافقت کرده است تا لحن مربوط به فعالیت های موشک بالستیک ایران را متعادل و نرم کند.

علی رغم مخالفت روسیه، آمریکا همچنان اصرار دارد تا شورای امنیت سازمان ملل در قبال برنامه موشکی ایران اقدام مناسبی را انجام دهد.


ویدیو مرتبط :
صحبت های عراقچی درباره قطعنامه شورای امنیت

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

خبر فوری شبکه «المنار»: آغاز تدوین قطعنامه لغو تحریم‌های ایران در شورای امنیت



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

در حالی که مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5 در وین عملاً در وقت اضافه پس از ضرب الاجل اولیه در جریان است، اخبار رسانه های بین المللی به طور فزاینده ای از حصول پیشرفت در مذاکرات حکایت دارند. در همین راستا، شبکه خبری «المنار» در خبری فوری از آغاز تدوین قطعنامه لغو تحریم های ایران در شورای امنیت سازمان ملل خبر داده است.

شبکه تلویزیونی «المنار» در خبری فوری اعلام کرد کشورهای عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل که در موضوع هسته ای طرف مذاکره با ایران هستند، کار تدوین قطعنامه ای به منظور لغو تحریم های موجود علیه ایران را آغاز کرده اند.

بر اساس این خبر، در حال حاضر تلاش این کشورها در راستای تدوین قطعنامه ای برای تصویب در شورای امنیت است که به موجب آن و بر اساس توافق نهایی هسته ای میان ایران و 1+5، تحریم های موجود علیه ایران لعو شود. این شبکه خبری به نقل از یکی از مذاکره کنندگان حاضر در وین که نخواسته نامش فاش شود می افزاید وزرای خارجه گروه 1+5 در حال تدوین متن قطعنامه مذکور هستند تا در صورت حصول توافق نهایی، آن را جهت تصویب به شورای امنیت ارسال کنند.

گفتنی است خبر احتمال تدوین قطعنامه ای برای لغو تحریم های ایران، نخستین بار صبح روز پنجشنبه از سوی خبرگزاری روسی «اسپوتنیک» اعلام شد. این خبرگزاری به نقل از یک منبع دیپلماتیک ایرانی نوشت تصویب یک قطعنامه دارای محدودیت زمانی توسط شورای امنیت سازمان ملل درباره لغو تحریم های ایران، یکی از گزینه های مورد بحث در مذاکرات است.

به گفته این منبع دیپلماتیک، قطعنامه سازمان ملل ممکن است برای یک مدت زمان خاص ادامه پیدا کند و در صورت انقضای زمان آن، باید تمدید شود؛ مگر اینکه ایران تعهدات خود بر اساس توافق هسته ای را نقض کند. با این حال، این منبع تأکید کرده بود که تا وقتی درباره همه مسائل تصمیم گیری نشده، در واقع هیچ تصمیمی گرفته نشده است.

بر این اساس، می توان خبر المنار را در راستای خبر صبح دیروز اسپوتنیک ارزیابی کرده و این گمانه را مطرح کرد که در پی حضور وزرای خارجه کشورهای عضو گروه 1+5 در وین، ارزیابی از پیشرفت در روند گفت و گوها در حدی بوده که تدوین چنین قطعنامه ای را توجیه پذیر سازد. از سوی دیگر، احتمالاً این موضوع با سفر یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی به تهران و گفت و گوهای وی با مقامات ارشد ایرانی نیز بی ارتباط نیست.

اخبار سیاست خارجی - تابناک