اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

قرص انسولین برای بیماران دیابتی


در مسیر تلاش‌های هشت دهه اخیر، محققان هندی در یک دستاورد پزشکی مهم موفق به تولید قرص انسولین برای بیماران دیابتی شدند.

ایسنا: از کشف انسولین برای درمان دیابت حدود یک قرن می‌گذرد و بیماران هر روز مجبور به انجام تزریق برای تنظیم قند خون خود هستند.

اما دستاورد محققان هندی در تولید قرص انسولین می‌تواند هزاران بیمار از جمله کودکان و افراد مسن را از درد ناشی از تزریق روزانه انسولین نجات دهد.

محققان طی چند دهه اخیر بدنبال یافتن روشی برای تنظیم قند خون بیماران با استفاده از قرص به جای نیاز به تزریق روزانه بودند، اما آنزیم‌های گوارشی بدن که برای تجزیه مواد غذایی مفید هستند، انسولین را قبل از عملکرد درست تجزیه می‌کنند؛ همچنین انسولین براحتی از طریق روده توسط جریان خون جذب نمی‌شود.

برای غلبه بر این مشکل، محققان موسسه ملی آموزش و تحقیقات دارویی هند با ترکیب دو روش، از انسولین در برابر آنزیم‌های گوارشی حفاظت کرده و امکان جذب سریع توسط جریان خون را فراهم کردند.

انسولین در کیسه‌های کوچک ساخته شده از چربی‌ها یا چربی موسوم به لیپوزوم (liposome) قرار داده شدند؛ سپس لیپوزوم‌ها در لایه‌هایی از مولکول‌های محافظ به نام پلی الکترولیت‌ها (polyelectolyte) پیچیده می‌شوند.

برای کمک به این لیرزوم‌ها (layersomes) برای جذب بهتر توسط جریان خون، فولیک اسید افزوده می‌شود که به حمل و نقل بهتر لیپوزم‌ها از دیواره روده به جریان خون کمک می‌کند.

آزمایش این دارو بر روی موش‌ها مثبت گزارش شده است.

نتایج این دستاورد در مجله انجمن شیمی آمریکا (American Chemical Society) منتشر شده است.


ویدیو مرتبط :
تزریق انسولین(insulin).به امیدبهبودی بیماران دیابتی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بیماران دیابتی از تزریق انسولین خلاص می‌شوند



محققان آمریکایی یک درمان جدید ابداع کرده‌اند که می‌تواند بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 را از درد تزریق‌های انسولین رها کند.

به گزارش ایسنا، محققان دانشکده علمی دانشگاه واشنگتن و دانشگاه هاروارد موفق شدند سلول‌های بنیادی مبتلایان به دیابت نوع 1 را به سلول‌های بتای جدید تبدیل کنند که مسئول ترشح انسولین هستند.

این یافته‌ها نشان‌دهنده یک رویکرد شخصی‌سازی شده برای درمان بیماران با بافت خود آن‌ها است. چنین روشی بطور چشمگیری خطر واکنش سیستم ایمنی را کاهش خواهد داد.

دیابت نوع یک یا دیابت دوران جوانی معمولا در کودکی آغاز می‌شود. بیماران مبتلا به این نوع دیابت نمی‌توانند انسولین خود را به دلیل کمبود سلول‌های پانکراسی تولید کنند. آن‌ها باید بر تزریق‌های دردناک انسولین برای حفظ قند خون و هضم غذا تکیه کنند.

این تحقیق که در مجله Nature Communications منتشر شده،‌ نشان داد که سلول‌های جدید می‌توانند در زمان مواجهه با قند، انسولین تولید کنند.

دانشمندان مدعی هستند که سلول‌های بتای مشتق شده از سلول بنیادی می‌تواند سه تا پنج سال آینده برای تحقیقات انسانی آماده شود.