اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

قد كودكان در سن بلوغ كشور ٤ سانتیمتر كوتاه شد



اخبار,اخباراجتماعی ,کاهش  قد در سن بلوغ

نتایج آخرین تحقیقاتی كه در جمعیت دانش‌آموزی مقطع راهنمایی و دبیرستان (پایان سن بلوغ) مدارس سراسر كشور انجام شده از كاهش چهار سانتیمتری رشد این گروه سنی و افزایش ٣٠ درصدی خرابی دندان‌ها نسبت به نسل پیش از خود هشدار می‌دهد.

عزیز‌الله كمال‌زاده، دكترای تغذیه و فیزیولوژی و مشاور تغذیه برنامه جهانی غذا در گفت‌وگو با «اعتماد» در حالی به نتایج این تحقیق اشاره می‌كند كه گزارش‌های رسمی وزارت بهداشت حكایت از آن دارد كه ظرف ١٥ الی ٢٠ سال گذشته (بازه زمانی مورد اشاره در این تحقیق كشوری) مصرف لبنیات در كشور فقط یك دهم درصد رشد داشته است.

كاهش مصرف لبنیات در ایران نگران‌كننده است
بر اساس گزارش‌های رسمی، ظرف سه سال گذشته و پس از اجرای فاز نخست هدفمندی یارانه‌ها، مصرف شیر و فرآورده‌های آن در كشور با كاهش ٢٢ درصدی مواجه شده است. اگرچه گرانی قیمت لبنیات به علت حذف سهم یارانه مصرف‌كننده از سبد درآمد تولیدكنندگان فرآورده‌های لبنی و مجوز دولت برای افزایش قیمت بدون درنظر گرفتن شرایط اقتصادی خانوار، علت مهمی در كاهش گرایش مردم به خرید لبنیات بوده اما در سوی مقابل می‌توان شاهد بود كه مواد غذایی مضر بر سلامت هم طی این مدت از افزایش قیمت بی‌نصیب نبوده در حالی كه مصرف این اقلام غذایی در مقایسه با لبنیات نه تنها كاهش نداشته بلكه چنان افزایش یافته كه برخی آمارها برای ایران رتبه جهانی ایجاد كند.

 

سید حسن قاضی‌زاده هاشمی، وزیر بهداشت هم روز پنجشنبه و در بازدید از یك واحد دامداری در ورامین، یكی از مهم‌ترین دلایل كاهش مصرف لبنیات طی سال‌های گذشته را نه گرانی قیمت این محصولات بلكه تنزل فرهنگ تغذیه‌ای مردم عنوان كرد و مصداق این تنزل را ترجیح مردم به خرید تنقلات بی ارزش همچون چیپس و پفك نسبت به لبنیات دانست كه قیمتی نه كمتر از فرآورده‌های لبنی داشته بلكه حتی در قیاس با خواص تغذیه‌ای لبنیات و محاسبه عوارض مصرف این اقلام غذایی مضر، بسیار گران‌تر هم تمام می‌شوند.


ناصر كلانتری، رییس سابق انستیتو تحقیقات تغذیه در گفت‌وگو با «اعتماد»، همسو با متولی سلامت، ضمن رد تمام اعتراض‌ها نسبت به قیمت لبنیات به عنوان یك عامل تاثیرگذار در كاهش مصرف این مواد غذایی می‌گوید: «٢٠ درصد جامعه دچار گرفتاری‌های اقتصادی هستند كه در تنگنای مالی برای تامین مواد غذایی قرار دارند. از این ٢٠ درصد، ٩ درصد با چنان فقر شدیدی مواجهند كه حتی در تامین كالری و پروتئین اولیه مورد نیاز همچون نان روزانه هم ناتوانند اما ١١ درصد باقی، در فقر متوسط قرار دارند.

 

غیر از این ٢٠ درصد كه باید با كالری و پروتئین اعطایی از سوی دولت تقویت و تغذیه شوند، ٨٠ درصد جمعیت كشور نه به دلیل فقر مالی بلكه به علت فقر فرهنگی دچار اختلالات تغذیه‌ای هستند و شاید یكی از مهم‌ترین وظایف وزارت بهداشت و دولت به جای تزریق یارانه به محصولات غذایی، ارتقای فرهنگ مردم نسبت به فواید مواد غذایی مفید و نقش آن در بهبود كیفیت زندگی و سلامت باشد. در واقع تعداد زیادی از همین ٨٠ درصد جمعیت خارج از دایره فقر، باید آموزش ببینند نسبت به اینكه روزانه به ١٠٠٠ تا ١٢٠٠ میلی‌گرم كلسیم نیاز دارند و تنها منبع تامین كننده سهم عمده كلسیم مورد نیاز بدن، لبنیات است كه كره و خامه و سرشیر هم در فهرست لبنیات نبوده بلكه در گروه چربی‌ها قرار دارند و باید به میزان كمتری مصرف شوند.»


كلانتری با تاكید بر اینكه لبنیات مورد نیاز، شیر و ماست و پنیر كم چرب (با چربی حداكثر ٥/٢ درصد) و دوغ بدون گاز و كشك و بعضا، بستنی سفید و پاستوریزه است و ٤ الی ٥ واحد لبنیات می‌تواند نیاز روزانه كلسیم یك فرد بزرگسال را تامین كند در توضیح عوارض ناشی از قطع یا كاهش مصرف لبنیات می‌گوید: «محرومیت بدن از كلسیم و پروتئین بسیار مرغوب و ریز مغذی‌ها و ویتامین‌های D، گروه  B،  C  و A و E و فسفر از مهم‌ترین عوارض ناشی از این كاهش یا قطع مصرف لبنیات است كه به پوكی استخوان، شكستگی استخوان در بزرگسالی، توقف رشد استخوان‌های بلند، تخریب زودهنگام دندان‌ها، سو تغذیه پروتیینی، بی‌اشتهایی و كم‌اشتهایی، اختلالات حفره دهانی، اختلال در متابولیسم غذا در بدن، اختلالات بینایی و نقص ایمنی سلولی و عفونت‌های تنفسی منجر می‌شود.»

رشد مصرف مواد غذایی مضر در ایران تعجب‌آور است
بنا بر آخرین اعلام وزارت بهداشت و صنایع شیر ایران، سرانه مصرف شیر در كشور از ٧٠ الی ٨٠ كیلوگرم در سال تجاوز نمی‌كند كه البته این رقم تا پیش از سال ٩٠، حدود ٩٠ الی ١٠٠ كیلوگرم در سال بوده است. مسوولان وزارت بهداشت در آخرین هشدار خود اعلام كرده‌اند كه سرانه مصرف سالانه ٤٢ لیتر نوشابه گازدار در ایران در مقابل سرانه حداكثری ١٠ الی ١٢ لیتری در سایر كشورهای جهان، از عوامل موثر در افزایش آمار ابتلا به دیابت و پوكی استخوان و كاهش سن ابتلا به پوكی استخوان طی چند سال اخیر بوده است كه شاید در این میان باید پاسخ به سوال كاهش سرانه مصرف لبنیات را بیش از آنكه در دل سیاست‌های مرتبط با قیمت‌گذاری محصولات جست‌وجو كنیم، در روند سیاستگذاری‌های مرتبط با ارتقای فرهنگ تغذیه و سبك زندگی بجوییم.

 

در حالی كه قرار بود تا پایان برنامه چهارم توسعه (١٣٨٩ – ١٣٨٤) سرانه مصرف شیر به ١٦٠ كیلوگرم در سال افزایش یابد، از آذر ماه سال ٨٩ و فقط سه ماه پیش از آغاز برنامه پنجم توسعه، حذف یارانه مصرف كننده در صنعت فرآورده‌های لبنی همزمان شد با توقف مبهم هرگونه فرهنگ سازی برای پیشگیری از كاهش مصرف لبنیات در خانوار ایرانی و در مقابل، تبلیغ و تشویق به مصرف نوشابه‌های گاز‌دار و تنقلات و مواد غذایی زیان‌آور در رسانه ملی از سهم بیشتری نسبت به قبل برخوردار شد تا كسری بودجه این غول رسانه‌ای، از محل تبلیغات مضر‌ترین محصولات غذایی دارای مجوز جبران شود.


بانك مركزی در گزارشی كه سال گذشته منتشر كرد خبر داد كه ایرانی‌ها سالانه حدود ١١ هزار و ١٠٠ میلیارد تومان برای خرید فست‌فود و غذاهای آماده هزینه می‌كنند و بنا بر همین گزارش، تورم و اجرای فاز نخست هدفمندی یارانه از نیمه دوم سال ٨٩ بر قیمت غذاهای آماده و فست‌فودها هم تاثیر قابل توجه داشته چنان‌كه در سال ٩١، قیمت فست‌فودها از رشد ٧/٣٩ درصدی برخوردار بوده اما اقبال ایرانی‌ها به غذاهای آماده كه در زمره زیان‌آور‌ترین محصولات غذایی به شمار می‌رود حتی با وجود فربه شدن اندام  تورم و آب رفتن درآمد‌ها و پس اندازها، همچنان رو به افزایش بوده و هست.

 

در عین حال ظرف سه سال گذشته  گزارش‌های رسمی همچنان بر عدم توازن ارقام مربوط به مصرف مواد غذایی مضر و مفید برای سلامت تاكید دارد. چنانكه سرانه مصرف سالیانه نان در ایران ١٦٠ و در جهان ٢٥ كیلوگرم، اما سرانه مصرف تخم‌مرغ در كشور از عدد ٨ الی ٩ كیلوگرم در مقابل سرانه جهانی ٢٤ كیلوگرم تجاوز نمی‌كند.


سرانه مصرف شیر در ایران در خوش‌بینانه‌ترین حالت ٩٠ كیلوگرم (بر اساس اعلام معاونت بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد كشاورزی، این سرانه در سال ٩٢ از ١٤٤/٧٨ كیلوگرم فراتر نرفته) بوده در حالی كه بنا بر گزارش‌های رسمی، این سرانه در اروپای غربی، ٣٥٠ الی ٥٠٠ كیلوگرم، و متوسط جهانی ١٩٠ كیلوگرم در سال است.


در حالی كه در ایران سالانه بیش از سه میلیارد تومان توسط ایرانی‌ها برای خرید نوشابه‌های گازدار هزینه می‌شود و به رتبه اول جهان در مصرف نوشابه‌های گازدار دست یافته‌ایم، سرانه سالانه مصرف میوه و سبزی در كشور، یك چهارم سرانه مصرف جهانی است و از عدد ٣٠ كیلوگرم در سال فراتر نرفته است.


با چنین آمار و ارقامی، به نظر می‌رسد كه آمار و هشدارهای وزیر بهداشت تنها بخشی از سیمای نگران‌كننده سلامت ایرانیان بر اثر سبك غلط زندگی است. معاون بهداشتی وزارت بهداشت بارها در جمع خبرنگاران نسبت به افزایش وزن، دیابت، پرفشاری خون، رشد آمار بیماری‌های قلبی و عروقی، سكته‌های مغزی و قلبی و در نهایت، تنزل عادات غذایی و تغییر نامطلوب شیوه زندگی ایرانیان هشدار داده اما ظاهرا ایرانیان همان‌طور كه نسبت به بسیاری هشدارها از جمله تاثیر مستقیم استفاده از خودروی شخصی در افزایش آلودگی هوا و مصرف بی‌رویه آب و ارتباط آن با سهمیه‌بندی آب بی‌تفاوت شده‌اند، علاقه نسبت به زندگی بهتر و سالم‌تر را هم از دست داده‌اند.

 

 اخباراجتماعی  - اعتماد 

 


ویدیو مرتبط :
نگاهی كوتاه به دیدار فرماندهان بسیج كشور با رهبر انقلاب

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

جوش زدن پوست بعد از سن بلوغ



 

 

جوش زدن پوست بعد از سن بلوغ

 

اگر چه آكنه معمولاً بعد از چند سال خود به خود خوب می‏شود ولی نمی‏توان آن را به حال خود رها كرد. زیرا از آكنه‏ای كه درمان نشود، ممكن است تا پایان عمر جوشگاه‏هایی بدشكل بر روی پوست بماند...

 

آكنه منافذ بسته شده غدد چربی (دانه‏های سرسیاه و سرسفید)، جوش‏ها و ضایعات عمیق‏تر (كیست‏ها یا ندول‏ها) است كه در صورت، گردن، سینه، پشت، شانه‎ها و حتی بازوها بروز می‏كنند. كم و بیش اكثر نوجوانان به آكنه مبتلا می‏شوند. با این ‏حال این بیماری به گروه سنی خاصی محدود نمی‏شود و بزرگسالان حتی تا 40 سالگی نیز می‏توانند به آن مبتلا شوند.

 

اگرچه آكنه بیماری وخیمی نیست اما می‏تواند باعث بدشكل شدن صورت و در نتیجه ناراحتی روحی بیمار گردد. همچنین در موارد حاد و شدید، موجب پیدایش جوشگاه‏های بسیار بدشكل و دایمی می‏شود. باید در نظر داشت كه حتی موارد ملایم آكنه نیز می‏توانند موجب پیدایش جوشگاه‏ها شوند.

 

 

چه عواملی در ایجاد یا تشدید آكنه موثرند؟

 

بهداشت پوست: آكنه بخاطر آلودگی و كثیفی پوست بوجود نمی‏آید. ماده موجود در نوك جوش‏های سرسیاه را چربی خشك شده و سلول‏های مرده تشكیل می‏دهند كه منفذ خروجی فولیكول مو را مسدود كرده‏اند. برای مراقبت طبیعی از پوست، روزی دو بار صورت خود را با صابون ملایم و آب ولرم بشویید. شستشوی زیاد ممكن است سبب بدتر شدن آكنه شود. شستشوی مرتب سر با شامپو نیز توصیه می‏شود. اگر موهای شما چرب هستند، شاید لازم باشد كه دفعات شستشو را افزایش دهید. متخصص پوست می‏تواند در انتخاب شامپو و صابون مناسب به شما كمك كند.

 

مردانی كه مبتلا به آكنه هستند، باید هم ریش‏تراش برقی و هم تیغ را امتحان كنند و هر كدام را كه راحت‏تر است و جوش كمتری ایجاد می‏كند، انتخاب نمایند. اگر شما از تیغ استفاده می‏كنید، قبل از اصلاح، موی صورتتان را كاملاً با آب گرم و صابون شسته و نرم كنید و سپس از خمیر ریش برای اصلاح استفاده كنید. برای جلوگیری از زخمی شدن جوش‏ها، ریشتان را خیلی از ته نتراشید. صورتتان را فقط وقتی كه واقعاً لازم است اصلاح كنید. همیشه تیغ نو و تیز بكار ببرید.

 

رژیم غذایی: غذاهایی كه می‏خورید نقشی در ایجاد آكنه ندارند. متخصصین پوست در مورد اهمیت رژیم غذایی در درمان آكنه عقاید متفاوتی دارند اما مسلم و قطعی است كه رعایت یك رژیم غذایی شدید و سخت هیچ تأثیری در بهبود آكنه شما نخواهد داشت. از سوی دیگر، بعضی از مردم دریافته‏اند كه بعضی از غذاها باعث بدتر شدن آكنه در آن‏ها می‏شوند. در این صورت، از خوردن این گونه غذاها باید اجتناب كرد. بخاطر داشته باشید كه در قضاوت عجله نكنید. آكنه به خودی خود فراز و نشیب‏های زیادی دارد و گاهی بدتر و گاه بهتر می‏شود. داشتن یك رژیم غذایی متعادل حاوی كلیه مواد غذایی لازم برای رشد، بخصوص در سنین نوجوانی و جوانی از اهمیت زیادی برخوردار است.

 

نور خوشید: برنزه شدن پوست می‏تواند آكنه را مخفی كند ولی فواید آن زودگذر است. از سوی دیگر نور خورشید موجب پیری زودرس پوست شده و می‏تواند به پیدایش سرطان در پوست منتهی شود، لذا باید از تماس زیاد با نور خورشید، استفاده از چراغ‏های خورشیدی، آفتاب سوختگی و برنزه شدن زیاد برحذر باشید. بهتر است از یك ضدآفتاب مناسب برای پوست‏های آكنه‏ای استفاده كنید.

 

فرآورده‏های آرایشی: اگر از كرم‏ پودر یا كرم مرطوب كننده استفاده می‏كنید به دنبال آنهایی باشید كه فاقد چربی (Oil- Free) هستند و تنها به اینكه پایه آبی (Water- Based) داشته باشند، اكتفا نكنید. فرآورده‏هایی را انتخاب كنید كه غیرآكنه‏زا (Non- Acnegenic) و غیر كومدون‏زا (Non-Comedogenic) باشند.

 

هر شب مواد آرایشی را با آب و صابون (و اگر صابون‏ها پوستتان را خشك می‏كنند، با شیر و لوسیون مناسب پوست‏های آكنه‏ای) از روی پوستتان پاك كنید.

 

یك لوسیون پوشاننده با رنگ ملایم (فرآورده‏هایی كه قرمزی، التهاب و جای آكنه را می‏پوشانند)، می‏تواند به خوبی و در نهایت سلامت ضایعات پوستتان را از نظرها مخفی نگه دارد. برای این منظور پوردهای مایع با پایه بدون روغن (Oil- Free) مناسب هستند.

 

در موقع استفاده از فیكساتورها، اسپری‏های و ژل‏های مو، صورتتان را بپوشانید. در صورت پاشیده شدن اسپری یا ژل مو بر روی پوست صورت، ممكن است بدلیل حساسیت به مواد آرایشی آكنه بوجود آید.

 

 

درمان

 

درمان آكنه یك فرآیند مداوم و طولانی است. تمام درمان‏های آكنه برپیشگیری از بروز ضایعات جدید متكی هستند. ضایعات موجود باید خودشان بهبود یابند و این بهبودی، زمان می‏طلبد. تا یك ماه پس از شروع درمان مناسب و موثر، بیشتر از 10 درصد بهبودی در ضایعات، مورد انتظار نمی‏باشد و كنترل كامل ضایعات تا شش ماه می‏تواند طول بكشد. اگر جوش‏ها پس از 6 تا 8 هفته بهتر نشدند، شاید لازم باشد روش درمان شما تغییر كند.

 

روش درمانی كه توسط متخصص پوست و مو پیشنهاد می‏شود، بسته به نوع آكنه تفاوت خواهد داشت. بندرت، مصرف محصولات آرایشی و بهداشتی پوست و یا داروهای خوراكی، ضایعات شبیه آكنه ایجاد می‏كنند.

 

همچنین آكنه می‏تواند بدلیل اختلالات هورمونی در بدن نیز بوجود آید. آگاه كردن پزشك از نوع موادی كه به پوستتان می‏مالید و یا نوع داروهایی كه مصرف می‏كنید می‏تواند در انتخاب روش صحیح درمان آكنه بسیار حائز اهمیت باشد. تغییرات عادت ماهیانه در زنان نیز در آكنه موثرند و باید پزشك را از آنها آگاه كرد.

 

بسیاری از كرم‏ها و لوسیون‏های ضدآكنه غیرنسخه‏ای موجود در بازار به درمان موارد خفیف آكنه كمك می‏كنند. با این وجود بعضی از این فرآورده‏ها در صورت مصرف مداوم موجب خشكی پوست می‏شوند. اگر از این گونه محصولات استفاده می‏كنید، به دقت دستورالعمل آن را مطالعه و براساس آن عمل كنید.

 

ممكن است متخصص پوست برایتان كرم‏های موضعی و لوسیون‏هایی از قبیل «اسید ویتامین‏آ» و «بنزوئیل پراكسید» را تجویز كند تا منافذ بسته شده را باز كنند و تعداد باكتری‏های روی پوست را كاهش دهند. این داروها ممكن است موجب خشكی و پوسته پوسته شدن پوستتان شوند. متخصص پوست روش صحیح كاربردی این فرآورده‏ها و نیز چگونگی مقابله با عوارض جانبی آنها را به شما توضیح خواهد داد.

 

همچنین آنتی‏بیوتیك‏هایی هم موجود هستند كه به صورت موضعی بر روی پوست بكار برده می‏شوند. از این داروها برای درمان مواردی از آكنه كه چندان حاد نیستند استفاده می‏شود. زمانی كه آكنه كه چندان حاد نیستند استفاده می‏شود. زمانی كه آكنه به صورت توده‏های قرمز و ملتهب خود را نشان می‏دهد، ممكن است متخصصین پوست با تزریق مستقیم بعضی داروها در داخل ضایعه، به بهبود آن كمك كنند. پزشك شما ممكن است تصمیم به تخلیه جوش‏ها و یا دانه‏های سرسیاه و سرسفید بگیرد، ولی هیچوقت خودتان اقدام به فشردن كندن یا تخلیه محتویان جوش نكنید. زیرا ممكن است به تشدید تورم و التهاب و به جای گذاشتن جوشگاه منجر شود.

 

آنتی‏بیوتیك‏های خوراكی از قبیل داكسی سیكلین، تتراسیكلین یا اریترومایسین اغلب در موارد متوسط یا شدید آكنه و به خصوص وقتی تعداد زیادی جوش بر روی پشت و قفسه سینه وجود دارد، تجویز می‏شوند.

 

این آنتی‏بیوتیك‏ها تعداد باكتری‏های موجود در فولیكول را كاهش داده و ممكن است مستقیماً موجب كاهش قرمزی جوش نیز بشوند. بر اساس گزارش مرکز آموزش و پژوهش بیماریهای پوست و جذامدر زمان مصرف آنتی‏بیوتیك‏های خوراكی، بعضی زنان ممكن است دچار عفونت‏های قارچی دستگاه تناسلی شوند. در این صورت ضمن قطع مصرف آنتی‏بیوتیك، باید به پزشك خود مراجعه كنند تا عفونت قارچی را درمان كند.

 

توجه داشته باشید كه آنتی‏بیوتیك‏های خوراكی برای درمان آكنه باید مدت طولانی مصرف شوند. مصرف طولانی این داروها اگر با تجویز و تحت نظر متخصص پوست باشد، عوارض جانبی مهمی نخواهد داشت و ترس بیجا از عوارض این داروها باعث اختلال در روند درمان خواهد شد.

 

زنانی كه قرص ضدبارداری خوراكی مصرف می‏كنند ممكن است متوجه بهبودی چشمگیر در آكنه خود بشوند. حتی گاهی قرص‏های ضدبارداری خوراكی به طور اختصاصی برای درمان آكنه بكار برده می‏شوند.

 

یك نكته مهم كه باید در نظر گرفته شود این است كه آنتی‏بیوتیك‏های خوراكی ممكن است موجب كاهش تأثیر و كارآیی قرص‏های جلوگیری از بارداری بشوند. این عارضه اگرچه شایع نیست ولی احتمال آن وجود دارد و به خصوص اگر تغییر در عادت ماهیانه ایجاد شود، حتماً باید به پزشك مراجعه كرد.

 

مانند سایر داروها، در صورت حاملگی یا شیردهی حتماً در مورد مصرف و عدم مصرف آنتی‏بیوتیك‏ها با پزشك خود مشورت كنید. در موارد آكنه شدید ممكن است داروهای دیگری هم به صورت خوراكی تجویز شوند. یكی از آنها هورمون‏های جنس مونث و یا داروهایی هستند كه سبب كاهش اثرات هورمون‏های مردانه می‏شوند.

 

یك داروی خوراكی دیگر كه برای آكنه بسیار مقاوم تجویز می‏شود، ایزوترتینوئین (با نام تجاری آكوتان) است. بیمارانی كه این دارو را مصرف می‏كنند باید كاملاً به عوارض جانبی آن آگاه باشند.

 

معاینات پزشكی و بررسی‏های آزمایشگاهی مكرر برای پیگیری سیر درمان و جلوگیری از عوارض ناخواسته در حین مصرف این دارو ضروری است. جلوگیری از حاملگی الزامی است زیرا مصرف این دارو در زمان بارداری آثار غیرقابل جبرانی بر روی جنین خواهد داشت.

 

نكته مهم در مورد این دارو، كامل كردن دوره درمان است زیرا در غیر این صورت احتمال عود آكنه به دنبال قطع دارو زیاد می‏باشد.

 

 

درمان جوشگاه های آكنه

 

متخصصین پوست برای درمان جوشگاه‏های آكنه از روش‏های مختلفی استفاده می‏نمایند. به عنوان نمونه می‏توان از لیزر، تراشیدن پوست و لایه‏برداری (پیلینگ شیمیایی) برای صاف كردن جوشگاه‏های فرورفته نام برد. با تزریق كلاژن یا چربی نیز می‏توان جوشگاه را صاف نمود. با استفاده مناسب از مجموعه این روش‏ها می‏توان به طور قابل ملاحظه‏ای جوشگاه‏ها را ترمیم نمود.

 

صرفنظر از درمان اختصاصی كه پزشكتان برای شما تجویز می‏كند، به خاطر داشته باشید كه شما بایستی مراقبت از پوستتان را مادامی كه دوره آكنه خاتمه نیافته، ادامه دهید. هیچ درمان سریع یا دایمی برای آكنه وجود ندارد ولی این بیماری قابل كنترل است و درمان مناسب مانع از برجای ماندن جوشگاه‏های بدشكل بر روی پوست می‏شود.

منبع :jamejamonline.ir