اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

قدمی دیگر برای رسیدن به داروی ضد پیری


با کشف یکی از مواد مهم کلیدی در پدیده سالخوردگی و سالمندی، گامی دیگر به سوی خلق نوعی قرص ضد پیری که می‌تواند طول عمر انسان‌ها را تا یک دهه افزایش دهد، برداشته شده است.

پرس تی وی: با کشف یکی از مواد مهم کلیدی در پدیده سالخوردگی و سالمندی، گامی دیگر به سوی خلق نوعی قرص ضد پیری که می‌تواند طول عمر انسان‌ها را تا یک دهه افزایش دهد، برداشته شده است.

بر اساس یک مطالعه جدید، می‌توان با غیرفعال کردن مولکول‌های پروتئینی موسوم به جی.اس.کی-3 که در کوتاهی عمر طبیعی نقش دارند، به طور مؤثر بر طول عمر انسانها افزود.

به گزارش ایندیپندنت، آزمایشهای صورت گرفته بر مگس میوه نشان می دهد می‌توان این نوع مولکول را با استفاده از لیتیوم سطح پایین مهار کرد و عمر آن‌ها را تا 16 درصد افزایش داد.

این اکتشاف، امید به این که بتوان با لیتیوم و یا دارویی مشابه با عوارض کمتر، به نوعی قرص طول عمر بشر دست یافت، افزایش یافته است.

دکتر خورگ ایوان کاستیلو، مؤلف برجسته در این تحقیق می‌گوید، نکته مهمِ احتمالی آن است که می‌توان با اطلاعات و آگاهی از این مولکول شروع بیماری‌های ناشی از سالخوردگی همچون آلزایمر، دیابت، سرطان و پارکینسون را عقب انداخت.وی ضمن ابراز خرسندی درباره کشف جی.اس.کی-3 گفت: «این ممکن است به این معنا باشد که می‌توان در آینده‌ای نزدیک با آغاز روند مداوا و درمان در میانسالی، از انواع بیماری‌های مرتبط با افزایش سن پیشگیری کرد. به نظر من این موضوع حتی از امکان افزایش طول عمر، مهیج تر است.»

این دکتر محقق در عین حال امکان دستیابی به قرص ضد پیریِ مرتبط با جی.اس.کی-3 را در ده سال آینده بعید دانست و گفت، شاید این امکان چند دهه دیگر محقق شود؛ با توجه به این که به نظر می‌رسد بتوان عمر انسان را حدود هفت تا ده سال افزایش داد.

محققان هم اینک قصد دارند با آزمایش بر روی حیوانات پیچیده تر همچون موش، به دانش و اطلاعات بیشتری درباره جی.اس.کی-3 دست یابند.


ویدیو مرتبط :
اولین داروی ضد پیری

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

داروی ضد پیری بالاخره کشف شد؟


تحقیقات نشان می‌دهد که اگر میزان کالری‌های دریافتی تا 40 درصد کاهش یابند روند پیری سلول‌ها آهسته شده و عمر طولانی خواهد شد، از این رو محققان تلاش می‌کنند راهی پیدا کنند تا تأثیرات محدودیت کالری روی مغز را با یک دارو تقلید کنند

خبرگزاری مهر: تحقیقات نشان می‌دهد که اگر میزان کالری‌های دریافتی تا 40 درصد کاهش یابند روند پیری سلول‌ها آهسته شده و عمر طولانی خواهد شد، از این رو محققان تلاش می‌کنند راهی پیدا کنند تا تأثیرات محدودیت کالری روی مغز را با یک دارو تقلید کنند

در صورتی که دانشمندان بتوانند دارویی ارائه کنند که تأثیرات کاهش کالری برای مغز را تقلید کند، این دارو آنزیم‌های سلول‌های مغزی را فعال کرده و حتی اختلال شناختی ناشی از پیری چون آلزایمر و از دست رفتن سلول‌های عصبی در نتیجه پیری به تعویق خواهد افتاد.

این تحقیق جدید در موش‌ها انجام شده است، اما این تحقیقات نشان می‌دهد که دانشمندان می‌توانند داروهایی بسازند که زوال در عملکرد مغز را از بین ببرد.

اکثر تحقیقات پیشین روی محدودیت کالری‌ها روی موش‌ها و سایر موجودات زنده انجام شده اما تحقیق روی انسان نشان می‌دهد که محدود کردن مصرف کالری می‌تواند حافظه را در سالخوردگان افزایش دهد.

در تحقیقات جدید که توسط محققان موسسه فناوری ماساچوست انجام شده چگونگی تأثیر محدودیت کالری‌ها روی سلول‌های مغزی مورد توجه قرار گرفته است. آنها نشان دادند که محدود کردن کالری‌های جذبی روی موش‌های آزمایشگاهی تا 30 درصد سطح یک آنزیم را در مغز بالا می‌برد و نابودی سلول‌های عصبی را به تعویق انداخته است.

موش‌هایی که کالری‌های کمتری مصرف می‌کردند همچنین در آزمایش‌های حافظه بهتر ظاهر شدند.

پس از آن محققان محدویت کالری را تقلید کردند، آنها به موش‌ها غذای عادی همراه با داروی مسدود کننده آنزیم دادند. این موش‌ها عملکرد بهتری در سلول‌های مغزی خود داشتند و در تست‌های شناختی به خوبی ظاهر شدند که این وضعیت درست مشابه وضعیت موش‌ها در زمانی بود که مصرف کالری‌های آنها محدود شده بود.

این نخستین تحقیقی است که نشان دهنده مزایای محدودیت کالری‌ها روی عملکرد شناختی است، شرایطی که آن را به زوال کمتر سلول‌های عصبی در نتیجه عملکرد بهتر مغز نسبت داده‌اند.

کولین مورفی استاد دانشگاه پرینستون که روی پیری و سالخوردگی تحقیق می‌کند و در این تحقیقات سهم نداشته، اظهار داشت: التزامات و شرایط واضحی برای سلامتی انسان وجود دارد.

لی هویی و جانس گراف، نویسندگان اصلی این تحقیقات اظهار داشتند که چنین قرصی بدون عوارض جانبی نخواهد بود.تحقیقات ما نشان می‌هد که ما می‌توانیم زوال سلول‌های عصبی را به تعویق بیاندازیم اما هنوز هم راه طولانی برای ممانعت از این شرایط وجود دارد.

آنها اضافه کردند: داروهای احتمالی هرگز نمی‌توانند به طور کامل از یک بیماری پیشگیری کنند، اما تا زمانی که بتوان این بیماری‌ها را به تعویق انداخت می‌توان امیدوار بود.