اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

قبض ۱۵ میلیونی گاز برای مشترک کرمانی!



 

قبض ۱۵ میلیونی گاز برای مشترک کرمانی!

در حالی چندی پیش مدیر گاز رسانی شرکت ملی گاز در کرمان از حذف قبوض گاز میلیونی و تعدیل اقلیم استانها خبر داد که هفته گذشته قبض گاز ۱۵ میلیون تومانی یک مشترک گاز خانگی کرمانی ها را غافلگیر کرد.

با شروع فصل سرما استفاده از سوخت گاز شهری در کشور بار دیگر افزایش یافته است و اما این بار مشترکان با احتیاط بیشتری سراغ این سوخت سهل الوصول اما گران می روند دلیل این امر نیز قبوض گاز سال گذشته و افزایش نرخ گاز بها بود که سال گذشته موجب شد تعداد قابل توجهی از مردم شاهد قبوض گاز میلیونی باشند.

این درحالی بود که به دلیل اقلیمهای متعدد در قبوض گاز مناطق مختلف کشور این امر در سایر استانهای نیز مشاهده شد و هم اکنون مردم امیدوارند با تصحیح این روش احتساب گاز امسال با رعایت صرفه جویی و مدیریت صحیح مصرف هزینه معقولی را در زمینه مصرف گاز خانگی پرداخت کنند.

سال گذشته در کرمان نیز در موارد متعدد شاهد صدور قبوض گاز با مبلغ بالا بودیم بطوریکه تنها در یک مورد چهار مشترک خانگی که در یک آپارتمان اجاره نشین بودن قبض گازی هفت میلیون تومانی دریافت کردند که این امر در خبرگزاری مهر نیز انعکاس یافت.

قبض هفت میلیونی که قسط بندی شد

یکی از ساکنان این منزل مسکونی با اشاره به اینکه مشکل این قبض هنوز رفع نشده است گفت: «قبل از وصول این قبض در ماههای قبل حداکثر مبلغ با همین مصرف از صد هزار تومان نیز تجاور نمی کرد و بعد از این قبض نیز با وجود پیاده شدن همان تعرفه ها و همان مصرف قبل در مجتمع قبض گاز به صدهزار تومان نیز نرسید اما هر چه پیگیری کردیم این قبض تعدیل نشد.»

وی ادامه داد: «اگر در این مجتمع کارگاه شیرینی پزی و یا هر کار صنعتی هم راه اندازی می کردیم میزان مصرف گاز به این میزان نبود و سوال اینجاست اگر این قبض درست است چرا برای ماههای بعد این مبلغ صادر نشد و چرا برای سایر مجتمع ها شاهد این چنین مبالغی نیستیم.»

این شهروند کرمانی گفت: «تنها اقدامی که صورت گرفت قسط بندی مبلغ قبض بود که باید به صورت ماهانه پرداخت شود اما امیدوارم در سال جاری دیگر شاهد این مشکل نباشیم.»

خبرنگار مهر با آغاز موج جدید سرما در استان این بار به مورد جالب دیگری برخورد.

توان پرداخت قبض میلیونی را ندارم/ بعد یک سال قبض صادر کردند

یکی از شهروندان کرمانی با مراجعه به نمایندگی خبرگزاری مهر در کرمان، قبض گاز ۱۵ میلیونی تومانی خود را به خبرگزاری مهر ارائه کرد.

علی کهنوجی ادامه داد: «این قبض هفته گذشته دریافت شده است و با توجه به اینکه کل جمعیت خانه من چهار نفر است و مصرف ما در حد اجاق گاز و بخاری آن هم در فصل زمستان است به هیچ وجه معقول نیست.»

این شهروند کرمانی ادامه داد: «مشکلی که با آن مواجه هستم این است که طی یک سال گذشته ماموران رصد کنتور به منزل مراجعه می کردند اما متاسفانه قبض گاز صادر نمی شد، در این زمینه بارها به شرکت گاز مراجعه کردم و دلیل عدم صدور قبض را جویا می شدم که هر بار هم می گفتند ماه بعد قبض را دریافت می کنید.»

وی ادامه داد: «تا کنون قبض گاز برای هر دوره بین ۳۰ تا ۴۰ هزار تومان صادر می شد و این مبلغ به هیچ وجه حتی با نرخ جدید گاز هم خوانی ندارد.»

کهنوجی گفت: «در این خصوص به شرکت گاز مراجعه کرده ام و مسئولان این شرکت ابراز امیدواری کرده اند که مشکل از کنتور و یا مامور شرکت گاز باشد در غیر این صورت باید قبض را پرداخت کنم.»

وی ادامه داد: «مهلت پرداخت این قبض که قرائت پیشینش ۳۰ فروردین سال ۸۹ است و تاریخ قرائت قبلی ۲۷ شهوریور ماه سال جاری پنجم آبان ماه است.»

این شهروند کرمانی مبلغ دقیق قبض را نیز ۱۵۰ میلیون و ۷۰۲ هزار ریال اعلام کرد.

امسال از ارقام نجومی در قبض گاز خبری نیست!

این درحالی است که مجتبی شیخ بهایی، مدیرگاز رسانی شرکت ملی گاز چند روز قبل در جمع خبرنگاران در کرمان وعده داده بود که در زمستان امسال دیگر از قبوض گاز خانگی در کرمان خبری نباشد.

وی با اشاره به فصل سرما و افزایش استفاده از گاز گفت: «یکی از دلایل قبوض بالا در سال قبل تنوع در اقلیم مکانهای مختلف بود که در سال جاری با پیگیریهای صورت گرفته و جلسات مختلف درنهایت اقلیمها به چهار اقلیم تعدیل یافته است.»

شیخ بهایی ادامه داد: «با این اقدام به نظر می رسد مردم دیگر با این مشکل مواجه نباشند.»

وی ادامه داد: «حتی با ۲۰ درصد افزایش گاز بها که از سوی مجلس برای سال جاری اعمال شده بود نیز ممانعت شده است و از ارقام نجومی و بالا در سال جاری خبری نیست.»

در عین حال شیخ بهایی از مردم خواسته است با توجه به افزایش گاز بها نسبت به گذشته در مصرف این سوخت صرفه جویی کنند و با استفاده از وسایل استاندارد و رعایت نکات دیگر از افزایش بیش از حد مصرف گاز خودداری کنند تا در اوج فصل سرما با افت و کمبود گاز مواجه نشویم.

این درحالی است که مصرف گاز در استان کرمان طی ماه گذشته در بخش مشترکان خانگی ۷ درصد و در بخش صنعت ۱۱ درصد کاهش یافته است و تنها در بخش مصرف سی ان جی با توجه به سیاست دولت در راستای تروج استفاده از سوخت جایگزین بنزین شاهد رشد مصرف هستیم..... /  گزارش : خبرگزارى مهر

 

 


ویدیو مرتبط :
قبض 33 میلیونی تلفن برای کارگر دارابی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

قبض 8 میلیونی گاز برای مجتمع مسكونی 10 واحدی!



 

گاز

 

 

بعد از اینکه قبض‌های 200 هزار تومانی برق بسیاری از تهرانی‌ها را شوکه کرد، حالا نوبت به قبض 8 میلیون تومانی گاز رسیده، تا تهرانی‌ها را حسابی نگران کند.

به گزارش «دنیای اقتصاد»، در حالی که قانون هدفمندکردن یارانه‌ها در کشور هنوز اجرا نشده و تعرفه‌ها نیز تغییر نكرده است، افزایش قیمت گاز مشترکان، این نگرانی را ایجاد کرده که در صورت واقعی شدن قیمت حامل‌های انرژی، قیمت گاز تا چه میزان افزایش خواهد یافت.

افزایش قیمت به‌رغم کاهش مصرف

روز گذشته یکی از مشترکان گاز، قبض دو دوره اخیر خود را به «گروه انرژی» فرستاد و از نحوه محاسبه قیمت گاز گلایه کرد. وی که در یک ساختمان مسكونی 10 واحدی زندگی می‌کند، می‌گوید: «دوره قبل (مرداد ماه)، مصرف گاز آپارتمان ما، 33هزار و 998 مترمکعب بود، اما در دوره جدید (مهرماه) 27 هزار و 800 مترمکعب گاز مصرف شده که نسبت به دوره قبل 6هزار مترمکعب کاهش داشته است.»

وی ادامه می‌دهد: «قیمت گاز برای دوره قبلی یک میلیون و 847 هزار و 800 تومان حساب شده بود. اما در دوره جدید که کمتر هم مصرف کرده‌ایم، قیمت پرداختی 8 میلیون و 338 هزار و 700 تومان شده است.» البته ناگفته نماند كه در این قبض گاز بیش از 4 میلیون تومان یارانه دولتی هم در نظر گرفته شده است؛ یعنی بدون احتساب یارانه دولتی قبض گاز این مشترك تهرانی بیش از 12میلیون تومان می‌شد.

هر مترمکعب، 236 تومان!

مقایسه میزان مصرف گاز با قیمت محاسبه شده آن نشان می‌دهد، قیمت گاز مصرفی این مشترک تهرانی برای دوره مرداد، 54 تومان و برای دوره مهر، 236 تومان به ازای هر مترمکعب محاسبه شده است؛ این در حالی است که در حال حاضر، متوسط قیمت گاز برای بخش خانگی 13تومان به ازای هر مترمکعب است.

اما موضوع به همین جا ختم نمی‌شود؛ چرا که قبض این شهروند تهرانی نکته شگفت انگیز دیگری هم دارد.

وی می‌گوید: «دوره قبل که قبض گاز به دستمان رسید، به طور کامل تسویه کردیم؛ اما این دوره باز هم 1.5 میلیون تومان بدهی برای ما حساب کرده اند.»

وقتی از وی پرسیدیم، چرا این موضوع را به شرکت گاز اعلام نکرده‌اید، می‌گوید: «این موضوع را مطرح کرده‌ایم، اما مسوولان شرکت گاز منطقه در مقابل اعتراض ما، فقط گفتند که این بدهی به دلیل افزایش قیمت گاز در دوره قبل بوده است.»

با این حساب به نظر می‌رسد، شرکت گاز اعمال جرایم گازی را زودتر از موعد اعلام شده (یعنی مهر ماه)، اعمال کرده و تحت عنوان بدهی معوق در قبض‌های جدید لحاظ کرده است. این درحالی است که بر اساس اعلام مسوولان شرکت ملی گاز ایران قرار بود که افزایش قیمت گاز از اول مهر ماه اعمال شود.

به گزارش خبرنگار ما، درست همین یکی دو ماه پیش بود که مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران از اعمال جرایم جدید برای مشترکان پرمصرف خبر داد و گفت: «جرایم مشترکان پرمصرف گاز که الگوی مصرف را رعایت نمی‌کنند، بین 2 تا 5/2 برابر افزایش می‌یابد.»«جواد اوجی» گفته بود: «برای مشترکانی که طبق الگو مصرف کرده و در دهک‌های یک تا 7 مصرفی قرار می‌گیرند، هیچگونه جریمه‌ای در نظر گرفته نمی‌شود، ولی دهک‌های 8 تا 10 مصرفی که 9درصد خانوارها را تشکیل می‌دهند و 30 تا 32 درصد گاز را مصرف می‌کنند، جریمه خواهند شد.»

به گفته وی، جریمه دهک 8 به دو برابر، جریمه دهک 9 به 2.52 برابر و دهک 10 به 2.5 برابر افزایش پیدا می‌كند.

سه سناریو برای افزایش قیمت گاز

اعمال جرایم جدید برای گاز در حالی آغاز شده که هنوز سناریوهای افزایش تعرفه گاز بعد از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها مشخص نشده و دولت نیز تاکنون زمانبندی افزایش قیمت‌ها را اعلام نکرده است.هم اکنون بر اساس سه سناریوی ارائه شده به کارگروه طرح تحول اقتصادی دولت، نحوه افزایش قیمت گاز مشترکان خانگی، تجاری و صنعتی در قالب یک برنامه پنج ساله در حال بررسی است.

در سناریوی اول، افزایش قیمت به صورت یک منحنی یکنواخت مطرح شده است؛ به طوری که باید قیمت گاز مشترکان خانگی از ۱۳۰ ریال فعلی، به طور متوسط سالانه ۲۰ درصد افزایش ‌یابد و در مدت ۵ سال کاملا آزاد ‌شود.سناریوی دوم افزایش قیمت گاز مشترکان هم به گونه ای طراحی شده است که بهای این حامل انرژی در سال اول و دوم اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها با شتاب بیشتری افزایش یابد و در سال‌های پایانی منحنی افزایش قیمت با شیب کمتری دنبال شود. در صورت اجرای این سناریو، قیمت گاز طبیعی در سال‌های اول و دوم به طور متوسط سالانه ۳۰ درصد و در سال‌های پایانی تا ۱۵ درصد به صورت تدریجی افزایش می‌یابد.

اما در سناریوی سوم، پیشنهاد افزایش همزمان و متناسب قیمت تمامی‌ حامل‌های انرژی همچون برق، گاز، بنزین و گازوئیل در دستور کار قرار گرفته است.

به هر حال، در شرایطی که هنوز دولت زمانبندی مشخصی را برای اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها در بخش گاز اعلام نکرده، به نظر می‌رسد که با شروع فصل سرما و افزایش مصرف گاز در میان خانواده‌ها، مشترکان بیشتری مشمول جرایم گازی شده و از قبض‌های چند میلیونی گاز، حسابی شوکه شوند..../تحلیل:دنیای اقتصاد