اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

قاچاق چقدر از درامد دولت را از میان برد؟/ درآمد دولت از محل واردات



اخبار,اخباراقتصادی ,  قاچاق  کالا

واردات غیر قانونی کالا در 10 سال گذشته دولت را از دریافت بیش از 27 هزار میلیارد تومان درآمد محروم کرد .

  دولت در 10 سال گذشته بیش از 69 هزار میلیارد تومان از محل واردات کالا درآمد داشته است .


در حالی که دولت در بودجه سال آینده میزان مالیات دریافتی از محل واردات را 15 هزار و 542 میلیارد تومان تعیین کرده است، بررسی ها نشان می دهد در 10 سال گذشته دولت از محل واردات کالا بیش از 69 هزار میلیارد تومان مالیات دریافت کرده است .

 این حجم مالیات از محل واردات 501 میلیارد دلار کالا در فاصله زمانی سال های 1384 تا 1393 دریافت شده است . بر اساس این گزارش حجم کالاهای ورودی به بازار ایران بسیار بیشتر از این رقم بوده است اما هر سال بخش مهمی از این اقلام به صورت غیر قانونی و بدون پرداخت حقوق مترتب دولت بر آن وارد کشور می شود .

در حالی که میزان واردات به کشور در سال های اخیر به طور متوسط در حدود 50 میلیارد دلار بوده است براوردها نشان می دهد سالانه بین 20 تا 25 میلیارد دلار کالای قاچاق وارد بازار ایران می شود . بر این اساس به طور متوسط در 10 سال گذشته به ازای ورود هر 100 میلیارد دلار کالا در حدود 13 هزار میلیارد تومان مالیات دریافت شده است .

با توجه به اعلام مقامات مربوطه مبنی بر ورود 20 میلیارد دلار کالای قاچاق در هر سال ، حجم واردات کالاهای قاچاق به حدود 200 میلیارد دلار در 10 سال گذشته می رسد . این بدان معناست که در این دوره زمانی دولت ار دریافت حدود 27 هزار میلیارد تومان درآمد محروم شده است . این براورد در حالتی خوشبینانه انجام شده است چرا که برخی آمارها بر ورود سالانه 25 میلیارد دلار کالای قاچاق به کشور دلالت دارد .

 

 مالیات بر واردات(میلیارد تومان )

حجم واردات(دلار)

سال

3595

39

1384

3980

41

1385

4881

48

1386

5668

55

1387

6255

54

1388

7788

55

1389

7892

57

1390

7640

51

1391

8039

49

1392

13342

52

1393

3159

21

نیمه 94

 

اخباراقتصادی - خبر آنلاین


ویدیو مرتبط :
دولت چقدر دارایی راکد دارد و دولت سیزدهم با آن چه می کند ؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

درآمد ۲۰ هزار میلیارد تومانی دولت از محل فروش ارز به نرخ آزاد



درآمد ۲۰ هزار میلیارد تومانی دولت از محل فروش ارز به نرخ آزاد

خبرگزاری فارس: عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس از طرح دوفوریتی نمایندگان برای تعیین تکلیف ۲۰ هزار میلیارد تومان مازاد درآمد دولت از محل مابه‌التفاوت نرخ ارز خبر داد. 

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

غلامرضا اسد‌اللهی در گفت‌وگو با فارس در مورد طرح نمایندگان مجلس برای مابه‌التفاوت درآمد دولت از افزایش نرخ ارز گفت: در قانون بودجه یک نرخ برای ارز به عنوان مبنا شناخته شده و آن به صورت شناور مدیریت شده هم در قانون بودجه و هم در قانون برنامه پنجم ذکر شده است و غیر از این نرخ دیگری برای ارز تعیین نشده است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه افزود: آنچه در قانون بودجه تحت عنوان نرخ مرجع ارز 1226 تومان از سوی دولت اعلام شده چنین چیزی در قانون بودجه ندارم بلکه در قانون فقط ذکر شده نرخ ارز به صورت شناور مدیریت شده باشد ولی دولت به اقتضاء نرخ مرجع را اعلام می کند.

وی افزود: اگر دولت درآمدی از محل افزایش نرخ ارز دارد چون نرخ مرجع 1226 تومان را مبنا قرار داده قانون را اجرا نکرده و این نرخ برای عده خاصی و صرف واردات کالاهای لوکس و ماشین‌های لوکس شده است اما آنچه که به دست مردم رسیده ارز بالای 2 هزار تومان بوده است.

نماینده تربت جام در مجلس افزود: 86 درصد از خودروهای وارداتی لوکس با ارز 1226 تومان وارد کشور شده و آن ارزی که به مردم عادی اختصاص پیدا کرده به نرخ آزاد بازار بوده است.

وی تأکید کرد: نمایندگان در اصلاحیه‌ای برای بودجه سال جاری تأکید کرده‌اند ارز دو نرخی وجود ندارد بلکه یک نرخ شناور و مدیریت شده برای ارز تعریف شده و آنچه که دولت از محل مابه‌التفاوت نرخ ارز به دست می‌آورد باید وارد خزانه کرده و براساس قانون از آن برداشت کند.

اسد‌اللهی در پاسخ به این پرسش که حجم درآمد دولت از محل مابه‌التفاوت نرخ ارز چقدر است گفت: پیش‌بینی شده از این محل درآمد جدید دولت، 20 هزار میلیارد تومان برای تملک دارایی سرمایه‌ای و پروژه‌های عمرانی استفاده شود.

وی تأکید کرد: برخی منابع درآمدی بودجه براساس پیش‌بینی قانون تحقق پیدا نمی‌کند مثل فروش نفت که این مابه‌التفاوت جدید درآمدی صرف جبران این عدم تحقق درآمد خواهد شد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه تأکید کرد: از طرفی نمایندگان مجلس نگران هستند که دولت درآمد جدید از محل مابه‌التفاوت نرخ را صرف پروژه‌های مهر ماندگار کند بنابراین برخی از نمایندگان طرح اصلاحیه قانون بودجه را ارائه کرده‌اند.

اسد‌اللهی در مورد اینکه باید همه درآمدها و هزینه‌های دولت از محل خزانه باشد گفت: اصول 52 و 53 قانون اساسی اذعان دارد همه درآمدهای کشور به خزانه واریز شده و همه هزینه‌ها نیز براساس قانون از خزانه برداشت شود. در مورد مابه‌التفاوت درآمد ارزی هم باید این گونه عمل شود که از طریق خزانه کشور هزینه شود.

وی در مورد نرخ بازار آزاد ارز و شناور مدیریت شده گفت: آن ارزی که به مردم تخصیص پیدا کرده به نرخ بازار روز بوده و در مصوبه کارگروه مشترک دولت و مجلس ارز مرکز مبادلات به 6 گروه واردات کالاها با معیار دو درصد زیر قیمت بازار عرضه می شود بنابراین دولت نمی‌تواند بگوید همه ارز در اختیار را به قیمت 1200 تومان فروخته است بلکه عمده این ارز به قیمت بازار آزاد فروش رفته است که کمتر از 2 هزار تومان نبوده است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه در پاسخ به این پرسش که مگر کسری بودجه وجود دارد که نمایندگان گفته‌اند برای جبران آن از مابه‌التفاوت ارز استفاده شود گفت: بودجه کشور نفتی است و بیشترین منابع بودجه از محل فروش نفت به دست می‌آید که به لحاظ تحریم فروش نفت، کسری درآمد حاصل از نفت به وجود می‌آید که باید این کسری جبران شود.

اسد‌اللهی در مورد معاملات تهاتری در فروش نفت خام و واردات کالا و اینکه آیا به خاطر واریز نشدن درامد نفت به خزانه، این کار خلاف قانون است گفت: با توجه به شرایط خاص و ویژه‌ای که وجود دارد اعداد و ارقام مربوط به فروش نفت خام در محاسبات به صورت معادل آورده می‌شود و مشکلی در این زمینه نیست و امر خلاف قانون به حساب نمی‌آید./فارس