اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

قاچاق سالانه 15 میلیارد دلار کالا به ایران


ارزش قاچاق کالا در ایران سالانه حدود 51هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود.

همشهری آنلاین: ارزش قاچاق کالا در ایران سالانه حدود 51هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود.

 روز دوشنبه مسئولان کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز به استان‌های سراسر کشور در تهران گرد هم آمده ‌بودند تا در مورد آخرین وضعیت قاچاق کالا تبادل نظر کنند. دیروز اگرچه آمار متفاوتی از 14تا 20میلیارد دلار برای قاچاق کالا به داخل کشور ارائه شد، اما ماحصل این نشست چیزی جز ناموفق‌بودن تلاش‌ها در سال‌های اخیر برای مهار و کنترل قاچاق کالا و ارز نبود. با احتساب قیمت آزاد ارز و با درنظر گرفتن رقم حداقلی برای قاچاق کالا، در سال حدود 51هزارمیلیارد تومان کالای قاچاق وارد کشور می‌شود که این حجم بالا نتیجه‌ای جز رکود تولید و بازار اشتغال ندارد.

قائم‌مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه حدود 90درصد لوازم آرایشی وارد شده به کشور قاچاق است، گفت: سالانه 14میلیارد دلار قاچاق به کشور صورت می‌گیرد که اگر هزینه ایجاد هر شغل 70هزار دلار باشد، 200هزار فرصت شغلی از بین می‌رود، یک‌هزار و 800میلیارد تومان فرار مالیاتی خواهیم داشت و معادل مالیات ماهانه 3میلیون کارمند هزینه می‌شود.

محمدصادق مفتح با اعلام اینکه ایران جزء کشورهایی است که بالاترین میزان قاچاق سیگار را دارد، بیان داشت: گردش مالی قاچاق در دنیا طی 20سال گذشته صد برابر شده است. کاظم جلالی رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با تأکید بر اینکه به روایتی بین ۱۳ تا ۱۴ میلیارد دلار و براساس برخی آمارها ۲۰ میلیارد دلار قاچاق در کشور وجود دارد، گفت: باید تعرفه و بوروکراسی واردات کاهش پیدا کند تا وارد‌کنندگان به سمت قاچاق نروند.

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: در سال گذشته 480میلیارد تومان پرونده‌های قاچاق کالا و ارز تشکیل شده است و از جمع 9هزار و 500پرونده که تشکیل شده، در بررسی 3هزار پرونده مشخص شد که وارد‌کنندگان با استفاده از ارز مرجع کالای خود را به قیمت مناسب فروخته‌اند. وی همچنین در پاسخ به سؤال فارس درباره واردات کالا توسط مرزنشینان گفت:

تمهیداتی انجام شده است تا مرزنشینان بتوانند ماهانه 2میلیون تومان کالا وارد کشور کنند که در واقع این موضوع، هم کمک به اشتغال کشور است و هم آمار قاچاق را کاهش می‌دهد لذا به‌دنبال آن هستیم که این رقم را در آینده بیشتر کنیم. وی اضافه کرد: خروج طلا از کشور، قاچاق روزانه 3میلیون لیتر سوخت و همچنین کاهش 50درصدی قاچاق دام و جلوگیری از قاچاق گندم و آرد ازجمله اقداماتی است که در این مدت انجام شده است. وی افزود: برای کاهش قاچاق، مرزنشینان می‌توانند ماهانه ۲ میلیون تومان کالا وارد کشور کنند.


ویدیو مرتبط :
سالانه 25 میلیارد دلار قاچاق

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اتهام زنی جدید: قاچاق دلار از کردستان عراق به ایران



دلار, قاچاق دلار

اتهام زنی جدید: قاچاق دلار از کردستان عراق به ایران

وی افزود: ایران هم اکنون با تحریم های بین المللی در کسب دلار با محدودیت های مواجه است و به همین دلیل، عراق با درآمدهای نفتی بالا، راهی مناسب برای تهیه دلار است.

روزنامه المستقبل عراق به نقل از شماری از منابع و دفاتر صرافی در بغداد نوشت که به نظر آنها، قاچاق دلار به ایران دلیل گران شدن قیمت این ارز مهم در برابر دینار عراق است.
 یکی از مدیران دفاتر صرافی در خیابان السعدون به روزنامه المستقبل گفت: دلارها از صرافی های دولتی و خصوصی در بغداد به کردستان عراق و از آنجا به ایران منتقل می شوند.
وی افزود: ایران هم اکنون با تحریم های بین المللی در کسب دلار با محدودیت های مواجه است و به همین دلیل، عراق با درآمدهای نفتی بالا، راهی مناسب برای تهیه دلار است.به نوشته روزنامه المستقبل، قیمت دلار در بازارهای بغداد از 1200 دینار در چند هفته پیش به 1285 دینار افزایش یافته است.
مدیر یکی دیگر از دفاتر صرافی در منطقه المنصور بغداد هم گفت: دلیل گران شدن قیمت دلار در برابر دینار عراق، تقاضای شدید از سوی مشتریان ، مردم و مبادلات خرید های کلان ارزی و انتقال آنها به کشورهای همسایه است.
وی افزود: بانک مرکزی عراق قبلا روزانه 200 میلیون دلار و هم اکنون روزانه 300 میلیون دلار برای کنترل قیمت دلار در بازار ارز بغداد، وارد بازار می کند ولی این افزایش ورودی دلار نتوانسته تاثیر گذار باشد.
برخی دیگر از منابع خبری هم این رقم را روزانه 100 میلیون دلار ذکر کرده اند.
در همین ارتباط  عزیز المیاحی عضو کمیسیون اقتصاد و سرمایه گذاری در پارلمان عراق مسؤولیت این روند افزایش قیمت دلار را متوجه بانک مرکزی عراق دانست.
وی گفت:  بانک مرکزی مسؤولیت حفاظت از توازن بازار ارز و کنترل گرفتن قیمت دلار را برعهده دارد و باید ابزارهای مناسبت برای کاهش قیمت دلار را به کار بگیرد.
المیاحی همچنین تعدادی از کارمندان بانک مرکزی عراق را عامل افزایش قیمت دلار دانست و گفت آنها با داشتن ارتباطات خاص خود از افزایش قیمت دلار سوء استفاده می کنند.عراق با صادرات بیش از 2 میلیون بشکه نفت خام در روز توانسته است درآمدهای ارزی گسترده ای را به دست آورد..../asriran.com