اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

قانون پارتی‌ بازی در نظام استخدام!


یک عضو هیات علمی گروه مدیریت دانشگاه اصفهان گفت: در بعضی سازمان‌های ایران پارتی‌بازی به یک قانون تبدیل شده است، به این معنا که افراد پس از بازنشستگی می‌توانند یکی از اعضای خانواده‌شان را جایگزین خود کنند.

خبرگزاری ایسنا: یک عضو هیات علمی گروه مدیریت دانشگاه اصفهان گفت: در بعضی سازمان‌های ایران پارتی‌بازی به یک قانون تبدیل شده است، به این معنا که افراد پس از بازنشستگی می‌توانند یکی از اعضای خانواده‌شان را جایگزین خود کنند.

علی صفری با بیان اینکه پارتی‌بازی در استخدام یک آسیب اجتماعی است، اظهار کرد: در سازمان‌های ایران به تناسب شغل و شاغل توجه نمی‌شود که این امر در درازمدت سازمان مربوطه را دچار عدم بهره‌وری و سوءمدیریت می‌کند.

وی افزود: تناسب میان شغل و شاغل یکی از اصول مدیریت صحیح در سازمان‌های امروزی است که داشتن تحصیلات و تجربه مرتبط با شغل و هم‌چنین بعضی ویژگی‌های روحی، روانی و جسمانی از جمله شرایط احراز این تناسب است.

استاد مدیریت دانشگاه اصفهان درباره میزان بروز پارتی‌بازی در سازمان‌های مختلف با اشاره به تحلیل سازمان‌های ایران در 100 سال گذشته، تصریح کرد: این پدیده در سازمان‌هایی که ریشه فنی – مهندسی دارند به این علت که سطح تخصص بیشتری جهت انجام کار مورد نیاز است، کمتر اتفاق افتاده است، اما این میزان در سازمان‌هایی که ریشه ارباب – رعیتی دارند افزایش می‌یابد به این دلیل که مشاغل اینگونه سازمان‌ها به سطح تخصص کمتری نیاز دارند.

نگاه سازمان‌ها به انسان نگاه هزینه‌زا است


وی با ذکر اینکه در ایران برخی سازمان‌ها دولتی و برخی دیگر خصوصی هستند، ادامه داد: از زمان شکل‌گیری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی که متولی برگزاری آزمون‌های استخدامی است و هم‌چنین به این دلیل که استخدام‌ها باید طبق ضوابط و با اخذ مجوز از معاونت سرمایه انسانی ریاست جمهوری انجام گیرد، پارتی‌بازی در استخدام کمتر اتفاق افتاده است، اما در سازمان‌های خصوصی به دلیل عدم مدیریت یک نهاد خاص بر استخدام‌ها با وجود مهم بودن میزان بهره‌وری، این پدیده بیشتر اتفاق می‌افتد.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه لغو استخدام‌های رسمی در صورت کشف پارتی‌بازی در آن‌ها، ممکن نیست، افزود: لغو استخدام رسمی به این دلیل که هم فرد پس از استخدام دارای حق و حقوق قانونی می‌شود و هم استخدام فرد جدید و طی فرآیند آموزش و آشنایی با تخصص و محیط کار زمان‌بر و هزینه‌بر است، مقرون به صرفه نیست.

صفری با بیان اینکه سیستم تجزیه و تحلیل شغل در هر سازمانی استقرار پیدا کند، مانع از پارتی‌بازی می-شود، توضیح داد: تجزیه و تحلیل شغل سیستمی است که کمک می‌کند فرد هنگام استخدام، حداقل شرایط احراز را دارا باشد.

وی با اشاره به چهار پارامتر مهم در جذب صحیح نیرو، تصریح کرد: اگر چهار سیستم "تجزیه و تحلیل شغل"، "کارمندیابی"، "استخدام" و "اجتماعی‌سازی" بر مبنای برنامه‌ریزی منابع انسانی، یعنی تعداد نیرو، همراه با ویژگی‌های مورد نیاز، درست اجرا شوند، جذب نیرو به درستی انجام می‌شود.

استاد مدیریت دانشگاه اصفهان با بیان اینکه سازمان‌های ایران، در حوزه مدیریت هنوز پارادایم‌های پیشرفت را طی نکرده‌اند، گفت: نگاه ما به انسان در سازمان‌ها، هنوز یک نگاه هزینه‌زا است و تا زمانی که این دیدگاه تبدیل به دیدگاهی که در آن انسان سرمایه تلقی می‌شود، نشود، شایسته‌سالاری برقرار نمی‌شود.

پارتی‌بازی از دلایل فرار مغزها

صفری با اشاره به تاثیرگذاری پارتی‌بازی بر شایسته‌سالاری، افزود: علمی نبودن جذب نیرو، عدم توجه به بحث‌های انسانی و نگاه هزینه‌ای داشتن به منابع انسانی در سازمان‌های ایران، از جمله علل بروز پارتی‌بازی است.

وی در ادامه با بیان اینکه پارتی‌بازی، بهره‌وری و تولید ناخالص ملی را کاهش می‌دهد، خاطرنشان کرد: پارتی‌بازی یکی از دلایل ظهور پدیده فرار مغزها است.

این عضو هیات علمی دانشگاه با بیان اینکه در دنیا راهکارهای متفاوتی برای مقابله با بیکاری انجام شده که کارآفرینی توسط بطن جامعه بهترین راه برون رفت از آن است، در خصوص ارتباط بیکاری جوانان با پارتی‌بازی، تصریح کرد: پارتی‌بازی ارتباطی با پدیده بیکاری ندارد به این دلیل که استخدام یک فرد باعث می‌شود فرد دیگر بیکار بماند، حال فرقی نمی‌کند شایسته باشد یا نباشد، اما پارتی‌بازی می‌تواند یکی از علل بیکاری شایسته‌ها باشد.

صفری افزود: استخدام فرد ناشایسته با پارتی‌بازی در برابر فرد شایسته، فرد شایسته را دچار یأس و احساس بی‌عدالتی می کند و این امر تأثیر زیادی بر روی رفتار، همراهی‌های اجتماعی و هم‌سو عمل کردن وی با سیاستهای دولت می گذارد و به طور کلی اعتماد و سرمایه اجتماعی وی را خدشه‌دار می‌کند.

وی اظهار امیدواری کرد: سازمان‌های ایران در جذب و استخدام نیرو علمی اقدام ‌کنند، به انسان ها به عنوان سرمایه نگاه کنند، و شایسته سالاری را گسترش دهند.


ویدیو مرتبط :
پایان نامه با موضوع بررسی تطبیقی استخدام در قانون استخدام کشوری با قانون مدیریت

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تضمین حذف پارتی بازی در استخدام‌های دولتی!



اخبار,اخبار اجتماعی,استخدام‌های دولتی


 اخبار اجتماعی - تضمین حذف پارتی بازی در استخدام‌های دولتی!

عدم تعادل در عرضه و تقاضای بازار کار به ویژه در سال‌های اخیر موجب شده تا در کنار تلاش برای ایجاد موقعیت کاری بی عدالتی در جذب نیرو نیز به یکی از دغدغه‌های متقاضیان تبدیل شود.

به گزارش ایسنا، پارتی بازی در استخدام همچنین سرکارآوردن دوستان و آشنایان حتی اگر صلاحیت و توان کافی برای پست مورد نظر نداشته در حالی که افراد دیگری در صف استخدام ها قرار دارند که مناسب پست خالی مانده هستند همواره در نظام اداری کشور چه در بخش خصوصی و دولتی وجود داشته و بی تردید به خصوص در سال های قبل تر نمی توان این موضوع را کتمان کند.

این در حالی است که با وجود برگزاری آزمون های استخدامی که طبق قانون مدیریت خدمات کشور از الزامات استخدام های دولتی است باز هم در بین متقاضیان و حتی پذیرفته شدگان این آزمون ها اعتماد کافی نسبت به جذب نیروها با توجه به محدودیت ظرفیت ها در صحت کامل وجود نداشته و تجربه سال های قبل تر آن ها را دچار تردید می کند که آیا آزمون ها فرمالیته بوده و اغلب نیروهایی که درنهایت جذب می شوند اصلا در آزمون شرکت نکرده و یا اگر هم پذیرفته شده اند مراحلی بعدی را خارج از قواعد قانونی پشت سر می گذارند؟

در عین حال گمانه زنی و نگرانی ها زمانی بیشتر می شود که در سویی حجم بالای حدود 20 هزار نفری از تعهدات استخدامی به دلیل مصوبات دولت قبل ایجاد شده و در سویی دیگر دولت از ظرفیت محدود ساختار اداری برای جذب نیرو سخن می گوید. آزمون هایی که به واسطه آن چندین هزار نفر پذیرفته شده و حتی در بسیاری از موارد فرایند را طی کرده و منتظر مشغول شدن به کار هستند.

بنابراین اگر قراراست مجوز استخدامی به سازمانی داده شود، ضروری به نظر می رسد نیروهایی که قرار است جذب شوند همان‌هایی باشند که در آزمون پذیرفته شده و براساس اولویت استخدام شوند . به عبارتی دیگر فردی خارج از آزمون مبتنی براساس آشنایی با مدیران یک سازمان استخدام نشوند. این در حالی است که معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهور نسبت به برقراری عدالت استخدامی موضع محکمی را عنوان می کند.

اطمینان نسبت به رعایت عدالت استخدامی
‌بر این اساس علی جمالی قمی - رییس امور آمار، برنامه‌ریزی و تامین منابع انسانی معاونت توسعه مدیریت- به ایسنا گفت: روالی که طبق آن معاونت توسعه مجوزهای استخدامی را صادر می‌کند قطعا بر استخدام از طریق نشر عمومی آگهی های استخدامی و برگزارهای آزمون‌های استخدامی است. بنابراین نظارت‌های لازم بر فرآیند انجام آزمون از طریق معاونت انجام می‌شود.

وی افزود: تمام اطلاعات افراد شرکت کننده در آزمون و نمره‌های آنها مورد بررسی قرار می‌گیرد و کسانی که به عنوان قبول‌شدگان نهایی برای گزینش معرفی می‌شوند، از بین کسانی هستند که حدنصاب لازم را برای آزمون کسب کرده‌اند.

جمالی قمی با اشاره به اینکه یکسری از استخدام‌ها در گذشته به‌طور موردی بوده و از طریق آزمون های استخدامی که فراخوان عمومی نداشته انجام شده است و یا جذب تعدادی از نیروهای قرار‌دادی دستگاه‌ها یا افراد جدیدالاستخدام بدون رعایت الزامات قانونی ناتمام مانده است، بیان کرد: اما از همان زمان ورود دولت جدید و بعد از لغو مصوبات مهرآفرین، این اطمینان را می‌دهیم که برای هیچ یک از افرادی که خارج از فرآیند قانونی و بدون نشر عمومی اقداماتی از سوی دستگاه‌های اجرایی برای آنان انجام شده است، از سوی معاونت توسعه، شماره مستخدم برای آنها صادر نشد.

وی توضیح داد: به دلیل رعایت عدالت استخدامی، معتقدیم که اگر قرار است استخدامی انجام شود، حتی اگر کسی درمنطقه محروم کشور وجود دارد باید از آزمون استخدامی باخبر باشد تا بتواند در فضای رقابتی شرکت کرده و زمینه‌ی جذب وی نیز فراهم شود نه این‌که هر فردی را که ‌یک مدیر یا مسوول در سازمانی می‌شناسد باید فرآیند را طی کرده و استخدام شود.

جمالی قمی تاکید کرد: اطمینان می دهم که تا این لحظه جلوی بی عدالتی های استخدامی گرفته شده است.
  اخبار اجتماعی - ایسنا