اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

قانون جدید برای خبرگزاری‌ و سایتهای خبری


دولت در راستای ساماندهی فعالیت‌ها، ایجاد تسهیلات و نظارت بیشتر بر کار خبرگزاری‌ها و نشریات الکترونیکی، خبرگزاری‌ها را موظف به رعایت مقررات جدید کرد.

 پایگاه اطلاع رسانی دولت: دولت در راستای ساماندهی فعالیت‌ها، ایجاد تسهیلات و نظارت بیشتر بر کار خبرگزاری‌ها و نشریات الکترونیکی، خبرگزاری‌ها را موظف به رعایت مقررات جدید کرد.

هیئت وزیران بنا به پیشنهاد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و به استناد ماده(۴۷) اصلاحی قانون مطبوعات – مصوب ۱۳۷۹- تصویب کرد: مقررات مربوط به خبرگزاری ها به عنوان فصل پنجم به آیین نامه اجرایی قانون مطبوعات الحاق می‌شود.

متن کامل مصوبه دولت به شرح زیر است:

فصل پنجم- مقررات مربوط به خبرگزاری‌ها

ماده ۳۵- خبرگزاریها مشمول مقررات این فصل و سایر مقررات این آیین نامه به جز مواد(۱)،(۴)، (۶) و (۸) از فصل اول، مواد(۱۶) و (۱۷) از فصل دوم و مواد (۲۳)، (۲۶)، (۲۷) و (۲۸) از فصل سوم هستند.

ماده۳۶- اضافه کردن هر گونه کلمه یا عبارت به نام یا آرم نشریه و خبرگزاری و یا عدم رعایت تناسب در اجزای آن مطابق با آنچه در پروانه خبرگزاری ذکر شده، ممنوع است.

ماده۳۷- در تارنمای هر خبرگزاری باید نام صاحب امتیاز، مدیر مسئول و نیز زمینه فعالیت در بخشی با عنوان "شناسنامه" یا "درباره ما" در محل ثابت درج شود.

ماده۳۸- خبرگزاریها موظفند مطالب خود را به طور مستمر و با درج شماره و زمان جداگانه منتشر کنند. درج منابع اخبار در خبرگزاری الزامی است.

ماده ۳۹- ترجمه تمام یا قسمتی از مطالب نشریه و خبرگزاری و انتشار منظم آن به طور جداگانه و با رعایت مندرجات پروانه انتشار بلامانع است.

ماده۴۰- نقل آن قسمت از اخبار، مطالب یا تصاویر نشریات و خبرگزاریها که موجب توقیف، لغو پروانه یا پالایش(فیلتر) شده، توسط خبرگزاری ممنوع است.

ماده ۴۱- خبرگزاری ها موظفند پاسخها و توضیحات موضوع ماده(۲۳) قانون مطبوعات را پس از وصول در همان روز منتشر کنند. (ماده ۲۳ - مطبوعاتی که به شکل روزنامه منتشر می‌شوند، مکلف به درج نام به طور کامل، ترتیب و تاریخ‌انتشار، شماره ردیف مسلسل و شماره صفحه در بالای تمام صفحات و نیز قیمت در صفحه اول هستند. ‌همچنین مطبوعاتی که به شکل مجله منتشر می‌شوند موظف به درج نام بطور کامل، ترتیب و تاریخ انتشار،‌ شماره ردیف مسلسل، تعداد صفحات و قیمت بر روی جلد و نیز قید شماره هر صفحه در تمام صفحات هستند).

ماده ۴۲- مدیر مسئول خبرگزاری موظف است؛ مشخصات فنی تارنما و نام مراکزی که خدمات میزبانی و پشتیبانی خود را از آنها اخذ می کند، اعلام کند.

ماده ۴۳- مدیر مسئول خبرگزاری موظف است؛ مجموعه کامل تولیدات رسانه ای خود را ماهانه در چهار نسخه در قالب لوح فشرده به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تحویل کند.

ماده ۴۴- وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف است؛ در صورت اعلام هیئت نظارت بر مطبوعات مبنی بر توقیف لغو پروانه یا دستور پالایش(فیلتر) موقت، بلافاصله خبرگزاری را پالایش (فیلتر) کند.

ماده ۴۵- مراکز ارائه خدمات دیجیتال و میزبانی، مجاز به ثبت دامنه و میزبانی خبرگزاریها با نشریات الکترونیکی که فعالیت آنها از سوی دادگاه صالح یا هیئت نظارت بر مطبوعات مغایر با اصول مندرج در قانون مطبوعات و این آیین نامه تشخیص داده شوند، نیست.

ماده۴۶- مدیران مسئول خبرگزاریها می توانند در انتخابات مدیران مسئول شرکت کنند، مشروط به اینکه خبرگزاری حداقل شش ماه در محدوده یک سال باقی مانده به انتخابات فعالیت مستمر داشته باشند.

ماده۴۷- نشریات الکترونیکی نیز مشمول مقررات این فصل هستند.

این مصوبه از سوی محمدرضا رحیمی؛ معاون اول رئیس جمهور برای اجرا ابلاغ شد.


ویدیو مرتبط :
دموی فیلم قانون جذب(ابر قانون زندگی)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

خبری که به طور مرموز از خبرگزاری فارس( وابسطه به سپاه )حذف شد: الن ایر به ایران شاخه زیتون داد



الن ایر,شاخه زیتون الن ایر به ایران

فاکس نیوز به نقل از مصاحبه حذف شده فارس

الن ایر به ایران شاخه زیتون داد

باوجود اینکه فارس این خبر را حذف کرد، ایر متن این گفت و گو را روی صفحه فیس بوک خود قرار داد. وزارت خارجه آمریکا نیز متن منتشر شده این مصاحبه در فاکس نیوز با عنوان شاخه زیتون رسمی ایر برای ایران را تایید کرده است.

دیپلماسی ایرانی: فاکس نیوز در گزارشی نوشت، آنگونه که یک دیپلمات آمریکایی در گفت و گو با فارس اعلام کرده، وزارت خارجه آمریکا پیشنهاد ورود به مذاکرات دوجانبه با ایران بر مبنای احترام متقابل را به صورت محرمانه مطرح کرده است.

 

در این مصاحبه که به طرز مرموزی مدت کوتاهی پس از انتشار از خبرگزاری فارس که وابسته به سپاه است، حذف شد،

الن ایر، سخنگوی فارسی زبان وزارت خارجه آمریکا ، از آمادگی کشورش برای گفت و گو با ایران خبر داده است. ایر خاطرنشان کرد این مذاکرات می تواند رو در رو یا از طریق گروه 1+5 (آمریکا، انگلیس، فرانسه، چین، روسیه و آلمان)، انجام شود.

 

باوجود اینکه فارس این خبر را حذف کرد، ایر متن این گفت و گو را روی صفحه فیس بوک خود قرار داد. وزارت خارجه آمریکا نیز متن منتشر شده این مصاحبه در فاکس نیوز با عنوان شاخه زیتون رسمی ایر برای ایران را تایید کرده است.

 

این مقام وزارت خارجه آمریکا گفت: ما امیدواریم که دولت ایران به طور سازنده ای با جامعه بین المللی تعامل کرده و راهکاری دیپلماتیک برای برنامه های هسته ای ایران به دست آید. به گفته وی، آمریکا و شرکای بین المللی اش برای مذاکره مستقیم با دولت ایران آماده اند.

 

اما دعوت به مذاکره بخشی از رویکرد هویج و چماق آمریکا و متحدان اش در قبال ایران است. این مصاحبه تنها 24 ساعت پس از دور جدید تحریم های آمریکا علیه ایران، که این بار صنایع، تجارت طلا و ریال را نشانه گرفته، در خبرگزاری فارس منتشر شد.

 

این تحریم ها که از دوشنبه هفته گذشته به اجرا درآمده هدف مسدود کردن راه های فرار ایران از تحریم ها و کاهش هرچه بیشتر ارزش ریال را دنبال می کند. اما باوجود این تحریم ها و دیگر فشارهایی که در سال های اخیر علیه جمهوری اسلامی اعمال می شود، تهران همچنان به برنامه های هسته ای خود ادامه می دهد.

 

ایر در این مصاحبه به انتخابات ریاست جمهوری که اخیرا در ایران برگزار شد نیز اشاره کرده و از حسن روحانی، رئیس جمهور منتخب ایران درخواست کرده به تعهدات خود عمل کرده و آزادی فردی ایرانیان را افزایش دهد.

 

ایر در خصوص برنامه های هسته ای ایران که همچنان مورد تردید غرب قرار دارد، پیشنهاد داد، تهران در جهت تعدیل نگرانی های بین المللی اقدام کند تا امکان لغو تحریم های اعمالی علیه ایران فراهم شود.

 

این درحالی است که وزارت خارجه آمریکا در مورد نحوه انجام این مصاحبه با الن ایر اظهار نظری نکرده است. این مصاحبه چند هفته پس از آن انجام شد که روحانی در انتخابات ریاست جمهوری ایران پیروز شد و مدت کوتاهی تا تشکیل کابینه وی باقی مانده است.

بسیاری از حامیان روحانی او را چهره ای اصلاح طلب معرفی می کنند و این در حالی است که منتقدان می گویند کارنامه سیاسی روحانی چیز دیگری می گوید.

 

هرچند هنوز مشخص نیز دولت جدید در ایران در جهت بهبود روابط با غرب گام بردارد یا خیر، مقامات دولت احمدی نژاد می گویند در سیاست هسته ای ایران و تولید اورانیوم غنی شده، تغییری ایجاد نخواهد شد. از سوی دیگر مقام معظم رهبری نیز تصمیم گیری در زمینه سیاست خارجی و پرونده هسته ای را بر عهده دارند.

منبع:irdiplomacy.ir