اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر پذیرفت: تعداد معتادان ایرانی زیاد شده است



افزایش تعداد معتادان ایرانی,مواد مخدر,افزایش تعداد معتادان

قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر پذیرفت: تعداد معتادان ایرانی زیاد شده است 

مسوولان مبارزه با مواد مخدر در سال های گذشته افزایش تعداد معتادان را رد کرده اند. اما اکنون قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزایش معتادان را تایید می کند.

به گزارش  خبرآنلاین؛ طه طاهری حتی دلیل افزایش تعداد معتادان را هم بیان کرده است.

او درباره افزایش تولید و توزیع مخدرهای صنعتی به ایسنا گفت: تولید کنندگان این گونه مواد برای جذب بیشتر مشتریان خود دائما ترکیباتی را اضافه می کنند که میزان اعتیادآوری محصولشان را افزایش می دهد، از طرف دیگر با تغییر ترکیب جمعیتی کشور به سمت جوانتر شدن، تعداد مصرف کنندگان این محصولات جدید نیز که نسبت به مصرف کنندگان سنتی متوسط سنی کمتری دارند، در مقطع زمانی معاصر نسبت به گذشته افزایش پیدا کرده بنابر این تغییر الگوی مصرف و تغییر ترکیب جمعیتی را می توان دو عامل مهم در افزایش تعداد افراد معتاد به مواد قلمداد کرد.

به گفته طاهری دو عامل مهم در افزایش تعداد کارگاه‌های زیرزمینی تولید مخدرهای جدید و مواد روانگردان نقش بازی می‌کنند که یکی معضلات اقتصادی و به موازات آن ارزش افزوده فراوانی است که تولید، قاچاق و عرضه این قبیل مواد روانگردان و صناعی نصیب سودجویان و متخلفین می‌کند.او گفت: نقش عوامل بیرونی و کشورهای بیگانه در این ماجرا از فاکتورهای دیگراست، چرا که از سال 2002 و با حضور کشورهای غربی در افغانستان که با شعار مبارزه با تروریسم و ریشه کنی مواد مخدر همراه بود، نه تنها از سطح زیرکشت خشخاش و حجم تولید تریاک و مشتقات آن همچون هرویین و مرفین کاسته نشد بلکه این کشور در کشت شاهدانه و تولید حشیش نیز گوی سبقت را از دیگر کشورها خصوصاً مراکش ربود و به بزرگ ترین تولید کننده این ماده نیز تبدیل شد.

طاهری در پاسخ به این سوال که چرا در سال‌های اخیر قیمت مواد و میزان مصرف آن همواره با نوسان شدید همراه بوده و گرایش به مواد به گونه‌ای ‏افزایش یافته است که اگر در گذشته یک فرد معتاد پس از چند سال به معتاد حرفه‌ای تبدیل می‌شد اما امروز در ‏کوتاه‌ترین زمان فرد معتاد حرفه‌ای می‌شود؟

گفت: بخش اعظم مواد مخدری که در گذشته مورد استفاده قرار می گرفت عمدتا مشتقات تریاک بود که به نسبت مواد دیگر شدت و سرعت اعتیاد آوری آن کمتر است، اگرچه حتی مصرف کنندگان تریاک نیز پس از مدتی که بر اساس شرایط فرد متفاوت است به این ماده وابستگی پیدا می کنند.

به گفته او در سالیان اخیر موادی مانند کراک و شیشه در ابتدا با این تبلیغ که اعتیاد آور نیستند به بازار قاچاق عرضه شدند، درحالی که به شدت نسبت به موادی که به طور سنتی مصرف می شدند، اعتیاد‌آور هستند.

گزیده ای از سخنان قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر را بخوانید:

- سعی شد با هدایت کنترل شده و هدفمند جریان تولید و قاچاق مواد مخدر به کشورمان، الگوی مصرف مواد مخدر از سنتی به سمت مواد مخدر صنعتی، محرک ها و روانگردان های پرخطر تغییر یابد. همچنین تولید و عرضه کراک افغانی که از حیث مواد تشکیل دهنده آن بر پایه هرویین با خلوص بیشتر است و همچنین باز کردن جبهه‌های مختلف از مرزهای جنوب شرق تا غرب و شمال غرب کشور برای گسیل محموله‌های مواد پیش ساز شیشه در این چارچوب قابل تحلیل است.

- ائتلاف غربی حاضر در افغانستان به سردمداری آمریکا تلاش کرده تا به موازات ترویج الگوی مصرف مواد صناعی در کشور، با کشانیدن عرصه تولید مواد صنعتی و روانگردان به اقلیم کردستان عراق و مناطق مرزی مشترک سه کشور ایران، ترکیه و عراق، جبهه جدیدی را در راستای افزایش فشارها بر جمهوری اسلامی ایران بگشاید که مؤید این مطلب درگیری‌های اخیر مرزبانان ایرانی و ترک با قاچاقچیان مواد مخدر و روانگردان در مناطق مرزی مشترک و کشف مقادیر قابل توجهی مواد پیش‌ساز، هروئین و شیشه در آن نواحی می‌باشد.

- پیرو ابلاغ اصلاحیه قانون مبارزه با مواد مخدر و روانگردان در آذرماه 89 اقدامات خوب و منطبق با بررسی‌های کارشناسی در ستاد و مصوبات اثرگذار کمیته‌های مقابله با عرضه و اطلاعات ستاد صورت گرفته که نتیجه امر کاهش چشمگیر قاچاق شیشه به دیگر کشورها خصوصاً کشورهای آسیای جنوب شرقی و و دور شدن کارگاه ها از پایتخت به مناطق مرزی و نیز جلوگیری از رشد فعالیت کارگاهها و تبدیل آنها به لابراتوار است.

- سال 91 سرانه کشف شیشه از کارگاهها نسبت به سال 1390 به میزان 63 درصد کاهش داشت و از حدود 30 کیلوگرم به 10.9 کیلوگرم رسید و این روند تا کنترل مطلوب معضل، با حمایت دستگاه های بخش مقابله با عرضه ستاد به ویژه دستگاه قضایی ، نیروی انتظامی و وزارت اطلاعات و تلاش در جهت افزایش نظارت برخی حوزه های همانند وزارت بهداشت ادامه خواهد داشت.

- با اقدامات موثر جهت کاهش آسیب و مداخلاتی که به منظور جلوگیری از سرایت بیماری‌های منتقله از طریق سرنگ آلوده مشترک در گروه های پرخطر مصرف کننده نظیر زندانیان و افراد بی خانمان انجام گرفته، تعداد موارد انتقال از طریق استفاده مشترک از سرنگ‌های آلوده برای تزریق مواد کاهش یافته است.

- مصرف مواد و سایر رفتارهای پرخطر غیربهداشتی نظیر روابط جنسی پرخطر همواره با یکدیگر ارتباط دارند و مصرف مواد احتمال ارتکاب این رفتارها را افزایش می دهد. از آنجایی که این گروه از مصرف کنندگان پرخطر مواد برخلاف گروه‌های پرخطری نظیر کارتن‌خواب‌ها و زنان تن‌فروش خیابانی در دسترس نیستند، مداخلات کاهش آسیب در آنها پیچیده‌تر و دشوارتر است در حالی که برای گروه اول دستگاه‌های تخصصی ذیربط بازتوانی آسیب دیدگان اجتماعی نظیر بهزیستی حضور دارند که درکنار خدماتی برای رفع این آسیبها، موظف به درمان اعتیاد آنها نیز می‌باشند.

- در سند جامع پیشگیری اولیه از اعتیاد - که در سال 90 به عنوان اولین سال شروع برنامه پنجم توسعه ابلاغ شد، یکی از کانون‌های مهم هدف مدارس تعیین شده و بر این اساس با تبادل تفاهم‌نامه بین ستاد مبارزه با موادمخدر و وزارت آموزش و پرورش، نسبت به اجرای برنامه‌های فرهنگی و پیشگیری اقدام شده است.

- برنامه پیشگیری مدرسه محور در مدارس ابتدایی، برنامه آموزش مهارت‌های زندگی در مدارس راهنمایی، برنامه مدارس مروج سلامت در دبیرستانها از سنوات گذشته به صورت مستمر در مدارس منتخب و داوطلب در سراسر کشور اجرا شده است.

تهیه، تولید و توزیع نشریه‌های پیشگیری نوین با هدف اطلاع‌رسانی و ارتقای سطح آگاهی ویژه والدین دانش‌آموزان و همچنین ویژه مدیران و مشاوران مدارس متوسطه دولتی از اقدامات دیگر است.

خبرآنلاین

 

 

 


ویدیو مرتبط :
قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر با آیت الله ناصری

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

انتصاب های جدید در دولت و وزارتخانه ها/ رحمانی فضلی به عنوان دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر/ ولی‌الله مبینی سرپرست...



انتصاب های جدید در دولت

 

 ولی‌الله مبینی سرپرست تشریفات دفتر رئیس‌جمهور شد

وی رئیس جمهور را نماد اراده ملی توصیف کرد و گفت: رئیس جمهور عهده‌دار اصلی پیشبرد کشور در مسیر اهداف بلند انقلاب و اجرای قانون اساسی بوده و ارتباط و پیوند آن با ملت اصلی ترین کاری است که باید مورد توجه قرار گیرد.

در مراسمی با حضور رئیس دفتر رئیس‌جمهور، مراسم معارفه ولی‌الله مبینی به عنوان سرپرست معاونت مراسم و تشریفات دفتر رئیس‌جمهور برگزار شد.

به‌گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، محمد  نهاوندیان رئیس دفتر رئیس جمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری در حکمی ولی الله مبینی را به سرپرستی معاونت مراسم و تشریفات دفتر رئیس جمهور منصوب کرد.

رئیس دفتر رئیس جمهور در مراسم تودیع مهدی آشتیانی و معارفه ولی الله مبینی که در سالن شهید بهشتی ریاست جمهوری برگزار شد، با تبریک آغاز هفته دولت ابراز امیدواری کرد خداوند متعال خدمات کارکنان دولت که عمر خود را در خدمت ملت گذرانده‌اند، به نظر عنایت قبول کند.

وی رئیس جمهور را نماد اراده ملی توصیف کرد و گفت: رئیس جمهور عهده‌دار اصلی پیشبرد کشور در مسیر اهداف بلند انقلاب و اجرای قانون اساسی بوده و ارتباط و پیوند آن با ملت اصلی ترین کاری است که باید مورد توجه قرار گیرد.

نهاوندیان افزود: رئیس جمهور به عنوان نماد ملت در مناسبات بین المللی نیز باید همه عزت، صلابت، متانت و ظرافت فرهنگ این ملت را در تماس با دیگران در عرصه بین المللی تجلی دهد که اجتماع این دو نکته در کنار هم بسیار مهم بوده و حکمت و نیاز به کاری هنرمندانه دارد.

رئیس دفتر رئیس جمهور خاطر نشان کرد: تشریفات ریاست جمهوری باید در راستای شرف ملت تجلی یابد و به روایت و تفسیر جمهوری اسلامی به پیوند با مردم، اخلاق و آداب اسلامی اهمیت دهد که تعریف این ظرافت‌ها کار حکیمانه و ظریفی است.

نهاوندیان اظهار داشت: امروز فصل جدیدی در دولت آغاز شده و باید اثبات کنیم که این فصل تداوم همه قوت‌های نظام است.

وی با اشاره به اینکه بنای کار دولت یازدهم تداوم کار شایسته انجام شده تاکنون است، تصریح کرد: یکی از وجوه ممیزه کار دولت یازدهم ایجاد هماهنگی در نهاد ریاست جمهوری و دفتر رئیس جمهور است تا اداره این خانواده با هماهنگی انجام شود و در این مسیر ناهماهنگی از هیچ‌کس پذیرفته نیست.

سرپرست نهاد ریاست جمهوری در پایان ضمن تقدیر از تلاش‌های مهدی آشتیانی در معاونت مراسم و تشریفات دفتر رئیس جمهور، برای مبینی در سمت سرپرستی این معاونت آرزوی توفیق کرد.

 


در حکمی از سوی دکتر روحانی رئیس جمهور صورت گرفت:
انتصاب رحمانی فضلی به عنوان دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر

حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی در حکمی دکتر عبدالرضا رحمانی فضلی را به عنوان دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر منصوب کرد.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی در حکمی دکتر عبدالرضا رحمانی فضلی را به عنوان دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر منصوب کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت ،متن این حکم به شرح زیر است؛
بسم‌الله الرحمن الرحیم
جناب آقای دکتر عبدالرضا رحمانی فضلی
براساس ماده 33 اصلاحی قانون مبارزه با مواد مخدر مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام و نظر به مراتب تعهد، تجربه و مدیریت موفق اجرایی، به موجب این حکم جنابعالی را با حفظ سمت به عنوان «دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر» برمی‌گزینم.

امید است با عنایات الهی و همکاری نخبگان و واحدهای ذی‌ربط، در خدمت به ملت شریف ایران و نظام جمهوری اسلامی با رعایت اصول قانون‌مداری، اعتدال‌گرایی و منشور اخلاقی دولت تدبیر و امید، موفق باشید.
حسن روحانی


نخستین حکم آخوندی در وزارت راه

با حکم عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی، محمد رضا انصاری مشاور وزیر و مدیر كل حوزه وزارتی این وزارتخانه شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، عباس آخوندی در این حكم نظر به تعهد و تجارب ارزنده محمد رضا انصاری را به عنوان مشاور وزیر و و مدیر كل حوزه وزارتی منصوب كرد.

در پایان این جكم آمده است: امید است با اتكال به الطاف خداوند متعال در انجام وظایف محوله موفق و مؤید باشید. محمد رضا انصاری طی سالهای گذشته همراه با دكتر عباس آخوندی به فعالیت مشغول بوده است.

اولین انتصاب حجتی در وزارت جهاد کشاورزی/ بصیری مدیر کل حوزه وزارتی شد

محمود منسوب بصیری که در دولت هشتم نیز مدیر کل حوزه وزارتی حجتی در وزارت کشاورزی بود مجددا با امضای وزیر جهاد کشاورزی به سمت قبلی خود بازگشت.

به گزارش ایسنا   دکتر محمود منسوب بصیری امروز با حکم وزیر جهاد کشاورزی به عنوان مشاور عالی و مدیر کل حوزه وزارتی حجتی در دولت یازدهم انتخاب شد.

 


محمدهاشمی: مشاور دولت روحانی نیستم

رئیس دفتر رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: مشاور دولت یازدهم نیستم و همچنان رئیس دفتر آیت الله هاشمی رفسنجانی هستم.

تسنیم نوشت: محمد هاشمی رفسنجانی رئیس دفتر رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره پیوستن وی به دولت به عنوان مشاور رئیس‌جمهور، گفت:  مشاور نیستم و اخباری که مبنی بر پذیرش سمت به‌عنوان مشاور دولت مطرح شده، کذب است.

وی همچنین تصریح کرد: همچنان در دفتر حاج آقا (آیت الله هاشمی رفسنجانی حضور دارم) و از مسئولیت دفتر هم استعفا نداده‌ام.

رئیس دفتر رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام درباه اینکه آیا دولت برای همکاری به شما پیشنهادی را داده است یا نه؟ تنها به گفتن این مطلب بسنده کرد که "وارد این مقولات نشویم. آنچه مسلم است من مشاور رئیس جمهور نیستم و یا به عنوان مشاور انتخاب نشده ام."