اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

فهرست 400 دانشگاه برتر جهان اعلام شد/ دانشگاه شریف در بین برترینها



در تازه ترین رتبه بندی

فهرست 400 دانشگاه برتر جهان اعلام شد/ دانشگاه شریف در بین برترینها

نشریه آموزش عالی تایمز، تازه ترین رتبه بندی دانشگاه های جهان را از چشم انداز تدریس، تحقیق، انتقال دانش و وجه بین المللی توسط مرکز اطلاعات تامسون رویترز اعلام کرد.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

به گزارش خبرگزاری مهر، نشریه آموزش عالی تایمز رتبه بندی دانشگاه های جهان (The Times Higher Education World University Rankings) برای سال تحصیلی 2012 – 2013 با در نظر گیری 13 شاخص عملکرد رتبه بندی دانشگاه های جهان را اعلام کرده تا جامع ترین و متعادل ترین مقایسه ها را ارائه کند.

این مقایسه ها معمولا مورد اعتماد دانشجویان، شخصیتهای آکادمیک، روسای دانشگاه ها و صنایع و دولتها قرار دارد.

برترین های رتبه بندی

در فهرست منتشر شده مربوط به سال 2012- 2013 ، موسسه فناوری کالیفرنیا از آمریکا با نمره کلی 95.5  در رتبه اول قرار گرفته است. دانشگاه استنفورد با نمره کلی 93.7 در ردیف دوم و دانشگاه آکسفورد بریتانیا با نمره کلی 93.7 در ردیف سوم جدول جای دارند.

دانشگاه هاروارد، موسسه فناوری ماساچوست، دانشگاه پرینستون و دانشگاه کمبریج در ردیفهای چهار تا هفت این جدول جای گرفته اند.

کالج امپریال لندن از بریتانیا با نمره 90.6، دانشگاه کالیفرنیا برکلی با نمره کلی 90.5 و دانشگاه شیکاگو با نمره کلی 90.4 در ردیفهای هفت تا 10 این جدول جای گرفته اند.

رتبه یک دانشگاه ایرانی در میان برترینها

دانشگاه صنعتی شریف ایران نیز در رده 301 تا 350 این جدول قرار دارد.

جایگاه دانشگاههای آسیایی

درمیان دانشگاه های آسیایی می توان به دانشگاه توکیو ژاپن اشاره کرد که با نمره کلی 78.3 در ردیف 27 این جدول ایستاده است. دانشگاه ملی سنگاپور با نمره کلی 77.5 نیز در رده بیست و نهم و دانشگاه هنگ کنگ نیز در رده 35 قرار گرفته است. این درحالی است که دانشگاه کیوتو ژاپن با نمره کلی 66.8 در ردیف 54 این فهرست جهانی قرار گرفته است.

دانشگاه علم و فناوری چین در رده 201 تا 225 و دانشگاه کره در ره 226 تا 250 قرار گرفته اند.

دانشگاه فنی استانبول در ردیف 276 تا 300 و دانشگاه ملک عبدالعزیز عربستان در رده 301 تا 350 قرار دارند.

نشریه آموزش عالی تایمز، در رتبه بندی دانشگاه های جهان یک نشریه بین المللی است که توسط مجله آموزش عالی تایمز منتشر می شود و اطلاعات آن را مرکز اطلاعات تامسون رویترز ارائه می کند. انتشار این نشریه از 2004 با همکاری شرکت Quacquarelli Symonds آغاز شده است. نشریه آموزش عالی تایمز در سال 2010 همکاری خود را با این شرکت قطع کرد و از آن پس از اطلاعات ارائه شده توسط مرکز تامسون رویترز استفاده می کند.

این نشریه یکی از سه معتبر و بانفوذ در زمینه رتبه بندی دانشگاه ها است. رتبه بندی دانشگاه های جهان QS و رتبه بندی آکادمیک دانشگاه های جهان دیگر نشریاتی هستند که این رتبه بندی ها را منتشر می کنند./مهر

 


ویدیو مرتبط :
پروفسور میرزاده:دانشگاه آزاد قزوین همانند دانشگاه شریف است

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

صعوددانشگاه تهران به جمع 400 دانشگاه برتردنیا/كامپیوتر دانشگاه شریف در بین برترین‌های جهان



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

صعوددانشگاه تهران به جمع 400 دانشگاه برتردنیا/كامپیوتر دانشگاه شریف در بین برترین‌های جهان

بر اساس آخرین رتبه بندی دانشگاه های جهان بر اساس نظام رتبه بندی شانگهای، دانشگاه تهران موفق به حضور در بین 400 دانشگاه جهان شده و دانشگاه صنعتی شریف در رشته علوم كامپیوتردر بین 150 دانشگاه برتر جهان قرار گرفته است.

دکتر جعفر مهراد با اعلام این مطلب به ایسنا خاطرنشان كرد: دانشگاه تهران نخستین دانشگاه جمهوری اسلامی ایران که موفق به حضور در رتبه بندی شانگهای شده است. رتبه دانشگاه تهران در دامنه ای بین 301 تا 400 است.

وی افزود: از کشورهای نوظهور علمی و در حال توسعه که رتبه ای همسان با رتبه جمهوری اسلامی ایران دارد کشور هندوستان است که انستیتو علوم هند در حالی که مقام نخست کشور هندوستان را در دست دارد در این رتبه بندی در جایگاهی بین 301 تا 400 نشسته است. مصر سومین کشور اسلامی است که بعد از عربستان سعودی و جمهوری اسلامی ایران قرار دارد و رتبه آن در دامنه ای بین 401 تا 500 است.

تنزل رتبه دانشگاه نخست تركیه نسبت به دانشگاه تهران

مهراد افزود: در رتبه بندی شانگهای در سالهای قبل رتبه دانشگاه های ترکیه همواره پیشتر از جمهوری اسلامی ایران بوده که امسال دانشگاه استانبول بعد از دانشگاه تهران قرار گرفته و رتبه این دانشگاه در دامنه ای بین 401 و 500 قرار دارد.

مهراد در ارتباط با دانشگاه تهران که با کسب رتبه در این نظام رتبه بندی بین المللی افتخار بزرگی را برای جمهوری اسلامی ایران کسب کرده است، گفت: دانشگاه تهران از سال 2009 موفق شده است تا رتبه ای درخور توجه در بین 500 دانشگاه جهان که مورد رتبه بندی نظام رتبه بندی شانگهای است بدست آورد.

سیر صعودی دانشگاه تهران در رتبه بندی دانشگاه های جهان

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) تصریح كرد: دانشگاه تهران در بین سال‌های 2009 تا 2010 به ترتیب رتبه ای بین 402 تا 501 و 401 تا 500 و در سال 2011 رتبه ای بین 301 تا 400 بدست آورد، امتیاز این دانشگاه در سال 2012 بسیار چشمگیر است و در مقایسه با سالهای اعلام شده رتبه ای بین 301 تا 400 بدست آورده است که نشان دهنده پیشرفت های علمی و تحقیقاتی این دانشگاه در بین کشورهای جهان است.

جایگاه علوم کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف در بین 150 دانشگاه برتر جهان

وی افزود: همچنین از نظر موضوعی نیز دانشگاه تهران در رشته علوم کامپیوتر در سال 2012 رتبه ای بین 151 تا 200 بدست آورده است.

دكتر مهراد افزود: رتبه دانشگاه صنعتی شریف در رشته کامپیوتر بالاتر از دانشگاه تهران است و این دانشگاه موفق شده است رتبه ای بین 101 تا 150 بدست آورد. سومین دانشگاه ایران که در رشته علوم کامپیوتر در بین 200 دانشگاه تراز اول جهان خودنمایی می کند دانشگاه امیرکبیر است که در رتبه ای بین 151 تا 200 قرار دارد.

برتری دوباره دانشگاه هاروارد در بین دانشگاه های جهان

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) تصریح كرد: بر اساس این رتبه بندی دانشگاه هاروارد مقام اول جهان را به دست آورده است که در بین دانشگاه های ایالات متحده آمریکا نیز حائز رتبه اول است. رتبه های دوم تا پنجم به ترتیب به دانشگاه های استنفورد، انستیتو فناوری ماساچوست، دانشگاه کالیفرنیا در برکلی و دانشگاه کمبریج انگلستان تعلق دارد. البته این دانشگاه‌ها درسطح ملی به ترتیب رتبه های 2، 3، 4 و 1 را بدست آورده اند.

مهراد ادامه داد: رتبه های ششم تا دهم متعلق به انستیتو فناوری کالیفرنیا، دانشگاه پرینستون، دانشگاه کلمبیا، دانشگاه شیکاگو و دانشگاه آکسفورد در انگلستان است.

پیشتازی دانشگاه های آمریكا در بین 10 دانشگاه برتر دنیا

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) افزود: در بین 10 دانشگاه تراز اول جهان، دو دانشگاه یعنی دانشگاه کمبریج و آکسفورد با احراز رتبه های پنجم و دهم به کشور انگلستان و مابقی به ایالات متحده آمریکا تعلق دارند.

وی خاطرنشان كرد: رتبه های یازدهم تا نوزدهم نیز به دانشگاه های آمریکا تعلق دارد كه این دانشگاه ها شامل ییل، یو سی ال ای، کورنل، پنسیلوانیا، دانشگاه کالیفرنیا در سان دیه گو، واشینگتن، جانز هاپکینز، دانشگاه کالیفرنیا در سانفرانسیسکو و ویسکانین در مادیسون می شود.

به گفته وی رتبه بیستم جهان در بین دانشگاه های دنیا مربوط به دانشگاه توکیو است که در سطح ملی نیز حائز مقام اول است.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) تصریح كرد: در بین رتبه های بیست و یكم تا سی‌ام، انستیتو فدرال فناوری زوریخ در سوئیس بعد از دانشگاه کمبریج و آکسفورد با کسب رتبه 23 كه سومین دانشگاه قاره اروپا است در این رتبه بندی خودنمایی می کند. این انستیتو نیز در بین دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی سوئیس حائز رتبه اول است.

وی افزود: چهارمین دانشگاه اروپا، دانشگاه امپریال کالج علوم، فناوری و پزشکی انگلستان است که در جایگاه بیست و چهارم نشسته است. از قاره آسیا دانشگاه کیوتو در ژاپن حائز رتبه بیست وششم است. در فاصله رتبه های بیست ویكم تا سی‌ام تنها دانشگاهی که از کانادا حضور دارد، دانشگاه تورنتو است که موفق به کسب رتبه بیست و هفتم جهان شده است. این دانشگاه در سطح ملی نیز حائز رتبه نخست است.

مهراد ادامه داد: از رتبه سی و یكم تا سی و ششم دانشگاه های تراز اول جهان مجددا به آمریکا تعلق دارد که شامل دانشگاه واشینگتن در سنت لوئیس، دانشگاه راکفلر، دانشگاه کلرادو در بولدر، دانشگاه کالیفرنیا در سانتا باربارا، دانشگاه تکزاس در آستن و دانشگاه دوک است.

به گفته دکتر مهراد نخستین دانشگاه فرانسه با کسب رتبه سی و هفتم جهان، دانشگاه پاریس 2 است که در بین دانشگاه های این کشور حائز مقام نخست است. همچنین دومین دانشگاه کانادا در این رتبه بندی دانشگاه بریتیش کلمبیا است که مقام سی ونهم جهان را بدست آورده و در سطح ملی نیز حائز رتبه دوم می باشد.

رییس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری ادامه داد: پنجمین دانشگاه انگلستان نیز در این رتبه بندی که در جایگاه 40 نشسته است، دانشگاه منچستر است. سومین کشور اروپا که دانشگاه های آن در این رتبه بندی موفق به اخذ رتبه شده است، انستیتو کارولینسکا واقع در کشور سوئد است. این دانشگاه در بین دانشگاه های سوئد حائز مقام نخست است.همچنین دانشگاه پاریس 6 به نام پی یر و ماری کوری در فرانسه دومین دانشگاه این کشور در جایگاه 42 دانشگاه های تراز اول جهان قرار دارد.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) با بیان اینكه پنجمین کشوری که از قاره اروپا در بین 500 دانشگاه تراز اول جهان حضور دارد دانشگاه کپنهاک در دانمارک است، اظهاركرد: رتبه این دانشگاه چهل و چهار است. سپس دانشگاه ملی مونیخ و دانشگاه هایدلبرگ در آلمان با رتبه های پنجاه و سوم و شصت و دوم قابل توجه است.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) افزود: دانشگاه عبری و انستیتو فناوری در فلسطین اشغالی دو دانشگاه نخست خاورمیانه است که به ترتیب رتبه های پنجاه و سوم و هفتاد و هشتم را به دست آورده اند. از قاره آسیا مجدداً از کشور ژاپن دانشگاه های اوزاکا و ناگویا سومین و چهارمین دانشگاه های این کشور هستند که موفق به کسب رتبه های هشتاد و سوم و نود و ششم جهان شده اند.

مهراد افزود: دانشگاه ملی تایوان، دانشگاه ملی سنگاپور، دانشگاه ملی سئول و دانشگاه تل آویو در سرزمین های اشغالی، دانشگاه های توهوکو و انستیتو فناوری توکیو در ژاپن از دانشگاه های دیگر قاره آسیا هستند که رتبه آنها در دامنه ای بین 101 تا 150 قرار دارد. در این دامنه سه دانشگاه نیز شامل بن، فرانکفورت و گوتینگن از جمهوری فدرال آلمان موفق به اخذ رتبه شده اند.

سرپرست ISC ادامه داد: در قاره استرالیا دانشگاه های ملبورن، ملی، سیدنی و وسترن استرالیا به ترتیب رتبه های پنجاه و هفت، شصت و چهار، نود و سه و نود وشش را به دست آورده اند. چهارمین دانشگاه این قاره یعنی نیوساوت ولز در دامنه ای بین 101 تا 150 قرار دارد.

به گفته دکتر مهراد از قاره آمریکای جنوبی دانشگاه سائوپولو در برزیل نخستین دانشگاه این قاره است که رتبه ای بین 101 تا 150 كسب كرده است. همچنین در آمریکای مرکزی دانشگاه ملی مکزیک که رتبه نخست این کشور را نیز در دست دارد در دامنه ای بین 151 و 200 قرار دارد.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) افزود : دو دانشگاه نخست کشور چین که انجام دهنده این رتبه بندی در سطح جهان است شامل دانشگاه پکن و دانشگاه ژائو ژیاتنگ (عامل رتبه بندی) دارای رتبه هایی بین دامنه 151 تا 200 هستند.همچنین سومین و چهارمین دانشگاه این کشور یعنی دانشگاه چینی هنگ کنگ و دانشگاه هنگ کنگ ازهمان رتبه برخوردارند.

پیشتازی دانشگاه ملک مسعود در بین کشورهای اسلامی

وی با بیان این كه در منطقه خاور میانه و در بین کشورهای اسلامی دانشگاه ملک مسعود موفق به کسب رتبه ای بین 201 تا 300 شده است، خاطرنشان كرد: دو دانشگاه دیگر این کشور که رتبه آنها در دامنه ای بین 301 تا 400 قرار دارد شامل دانشگاه ملک عبدالعزیز و دانشگاه نفت و معدن ملک فهد است. در قاره آفریقا نخستین دانشگاهی که موفق به حضور در رتبه بندی شانگهای شده است دانشگاه کیپ تاون است که رتبه آن نیز در دامنه بین 201 تا 300 قرار دارد.

برتری دانشگاه توکیو ژاپن در بین دانشگاه های آسیایی

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) افزود: درحالی که نظام رتبه بندی شانگهای دهمین سال رتبه بندی خود را پشت سر می گذارد، در یک جمع بندی می توان گفت که 10 دانشگاه برتر جهان هاروارد، استندفورد، MIT، برکلی، کمبریج، کال تک، پرینستون، کلمبیا، شیکاگو و آکسفورد هستند.همچنین دانشگاه توکیو در ژاپن رتبه 20 جهان و برترین دانشگاه در بین دانشگاه های آسیایی را بدست آورده است.

وی ادامه داد: انستیتو فنی زوریخ در سوئیس و پس از آن پاریس 2 و دانشگاه پیر و ماری کوری هرسه در قاره اروپا به ترتیب رتبه های 23، 37 و 42 را بدست آورده اند. تعداد دانشگاه های برتر انگلستان به 38 مورد می رسد.

جاگیری سه دانشگاه استرالیا در بین یکصد دانشگاه برتر جهان

مهراد افزود: نكته حائز اهمیت دیگر این است كه رژیم اشغالگر قدس و استرالیا، تعداد دانشگاه های برتر خود را در بین یکصد دانشگاه برتر جهان در سال 2012 میلادی افزایش داده اند. سه دانشگاه رژیم اشغالگر قدس در بین یکصد دانشگاه برتر جهان مشاهده می شود.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) خاطرنشان كرد: کشور چین به انضمام هنگ کنگ و تایوان دارای 42 دانشگاه در بین 500 دانشگاه برتر جهان است. هیچ یک از دانشگاه‌های چین در بین یکصد دانشگاه برتر جهان قرار ندارد. دانشگاه بلگراد در صربستان، چهل و سومین کشوری است که برای نخستین بار جزو 500 دانشگاه برتر جهان قرار گرفته است./ایسنا